میرنیوز
هادی ابوی, دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، درباره مشکلات سخت وزیان آور کارگران گفت: آنچه به عنوان تعریف کار سخت و زیان آور در قانون آمده است با آنچه در کارگاه اجرا می شود متفاوت است.
وی ادامه داد:یکی از عمده ترین مشکل ها این است که اگر کارگری به طور مثال 15سال به عنوان"جوشکار صنعتی" تحت کارسخت و زیان آور در کارگاهی مشغول به کار شد, اما بعد از 15سال کارگاه تعطیل شد, چون تأمین اجتماعی نمی تواند استعلام از کارگاه کند, حق کارگر اجحاف می شود و کارگر نمی تواند دنبال حق خود برود. تأمین اجتماعی معتقد است برای کارگاهی که تعطیل شده است نمی توان اظهار نظر کارگر را بپذیریم. یکی از مشکلات مهم و اساسی که در حال حاضر کارگران با آن دست و پنجه نرم می کنند این مسئله است؛ در چنین وضعیتی تمام سوابق کارگر برای اینکه آلاینده سنجی کنند و ببینند کارگران آنجا مشغول کار بوده است یا خیر از بین می رود.
ابوی گفت: پیشنهاد ما این است که سازمان تأمین اجتماعی بیشتر به وظایف خود عمل کند،یعنی در زمان خود کارگاه و لیست را به راحتی قبول نکند, اگر تأمین اجتماعی لیست را پذیرفت دیگر به دنبال بهانه ای نباشد. این موضوع یکی از اشکال مهم است.
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران افزود:یکی دیگر از مشکلات کارگران این است که به طور مثال کارگری که در کارگاهی مشغول کار است و درخواست سخت و زیان آور می کند, تأمین اجتماعی با تعلل بازرسی و آلاینده سنجی می کند. ممکن است در این مدت کارگاه, شرایط کاری خود را تغییر دهد و از شرایط سخت و زیان آور خارج شود. این در حالی است که برخی از کارگران سال های سال است در آن کارگاه با شرایط سخت کار کرده اند و اکنون با مشکل روبرو شده اند.
ابوی بیان کرد: در دوره ای برای اثبات شغل سخت وزیان آور, معاینات پزشکی در کنار آلاینده سنجی اعتبار داشت. برخی از کارگران بودند که به طور مثال 20سال در سخت و زیان آور کار کرده بودند, اما چون تمام موارد ایمنی را رعایت کرده بودند, دچار مشکلات پزشکی نشده بودند. در چنین شرایطی گاهی پیش می آمد که کارگاه به روز شده بود و دیگر آلاینده سنجی کارگاه مشکل ندارد. در چنین شرایطی کارگر با توجه به اینکه تمام اصول ایمنی را رعایت کرده نمی توانست حق خود را ثابت کند. در آن موقع برخی از تشکل های کارگری درخواست حذف معاینات پزشکی را مطرح کردند.
وی گفت: معاینات پزشکی باید در کنار آلاینده سنجی به موقع تأمین اجتماعی باشد. همانطور که برخی از کارگران ازبودن معاینات پزشکی ضرر کردند برخی از کارگران هم از حذف معاینات پزشکی ضرر می کنند. این دو باید در کنار هم اجرا شود تا حق کارگران پایمال نشود.
ابوی یکی دیگر از مشکلات مشاغل سخت و زیان آور را عدم درج عناوین شغلی خواند گفت: برخی از کارگران علی رغم اینکه سال ها در مشاغل سخت و زیان آور کار کرده اند اما کارفرما عناوین شغلی آن ها را در لیست بیمه رد نکرده است. همین مسئله باعث ایجاد مشکل برای او شده است. البته در یکی دو سال اخیر سازمان تأمین اجتماعی لیست بیمه از سوی کارفرما را با عناوین شغلی می پذیرد.
ابوی بیان کرد: بعضاً کارفرمایان خواستار این هستند که کار در کارگاهها و کارخانههایی که موقتاً جزء مشاغل سخت و زیانآور طبقهبندی شدهاند بعد مدتی از شمول این قانون خارج شوند، ما میگوییم همانطور که قانون میگوید ابتدا باید کارفرمایان مشکلات را رفع کنند، بعد این مشاغل عادی حساب شوند. کارگران با کار در کارگاهها و کارخانههایی با آسیبهای جسمی و روحی روبهرو میشوند، ممکن است فرد مشکل شنوایی، آلودگی شیمیایی، آسیب عصبی و... پیدا کند، بنابراین باید کارش جزء مشاغل سخت و زیانآور محسوب شود.
وی با اشاره به حق بیمه مشاغل سخت و زیانآور گفت: یک بحث مهم دیگر درباره مشاغل سخت و زیانآور نوع پرداخت حق بیمه است. این امکان وجود دارد که کارفرمایان جای پرداخت چهار درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیانآور بهصورت ماهانه، آن را جمع کنند و بپردازند که کارفرمایان اغلب از این شیوه استقبال میکنند. وقتی حق بیمه جمع میشود در موارد زیادی مشکل ایجاد میشود، بنابراین بهتر است پرداخت حق بیمه مشاغل سخت و زیانآور ماه به ماه باشد.
ابوی بیان کرد: بعضاً کارفرمایان خواستار این هستند که کار در کارگاهها و کارخانههایی که موقتاً جزء مشاغل سخت و زیانآور طبقهبندی شدهاند بعد مدتی از شمول این قانون خارج شوند، ما میگوییم همانطور که قانون میگوید ابتدا باید کارفرمایان مشکلات را رفع کنند، بعد این مشاغل عادی حساب شوند. کارگران با کار در کارگاهها و کارخانههایی با آسیبهای جسمی و روحی روبهرو میشوند، ممکن است فرد مشکل شنوایی، آلودگی شیمیایی، آسیب عصبی و... پیدا کند، بنابراین باید کارش جزء مشاغل سخت و زیانآور محسوب شود.
وی با اشاره به حق بیمه مشاغل سخت و زیانآور گفت: یک بحث مهم دیگر درباره مشاغل سخت و زیانآور نوع پرداخت حق بیمه است. این امکان وجود دارد که کارفرمایان جای پرداخت چهار درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیانآور بهصورت ماهانه، آن را جمع کنند و بپردازند که کارفرمایان اغلب از این شیوه استقبال میکنند. وقتی حق بیمه جمع میشود در موارد زیادی مشکل ایجاد میشود، بنابراین بهتر است پرداخت حق بیمه مشاغل سخت و زیانآور ماه به ماه پرداخت شود.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
سرمایه گذاری مستقیم خارجی و نقش ایران در رنجیره ارزش جهانی
۱۸۲ همت وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد
قیمت جهانی کامودیتی ها در بخش نفت و انرژی؛ پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳
وزیر نیرو: مشکل ناترازی سوخت بهبود یافت
نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
بازار خودرو در خواب زمستانی است؛ قیمت جدید خودرو در بازار
تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه شرکت ملی گاز ایران
برون رفت از چالش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت های دیجیتال
گازرسانی بدون افت فشار
زریباف: نوسانات بازار ارز موقتی است
نوسازی ۷۵ واحد صنعتی در نیمه نخست امسال
واردات ۱۲ میلیارد دلار کالای اساسی به کشور
شرایط جدید وام فرزندآوری ابلاغ شد
دبیرخانه بزرگترین رویداد صنعت مالی ایران آغاز به کار کرد
مصوبه ترخیص درصدی کالاها تمدید شد
۷۰ درصد بازار خودروی روسیه دست برندهای چینی
نمایندگان کنگره آمریکا: بانک های هنگ کنگ تحریم های ایران و روسیه را دور می زنند
تهدید جدید ترامپ علیه مکزیک و کانادا
مالیات اصلی ترین ابزار تنظیم گری
نوسانات بازار ارز موقتی است
تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز
افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا
نرخ جدید گاز مایع اعلام شد
واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه
شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد
برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها
قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه
۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا