میرنیوز
به گزارش ایسنا، کرمعلی قندالی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: جمعیت عشایر کشور بر اساس آخرین سرشماری حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر و ۲۱۳ هزار خانوار است. حدود ۲۴ میلیون راس دام متعلق به عشایر در کل کشور است. همچنین حدود ۳۵ درصد صنایع دستی کشور هم توسط عشایر تولید میشود.
وی اضافه کرد: جمعیت عشایر تا سال ۱۴۰۴ ثابت میماند ولی نوع زندگی و برخورداری از امکانات و معیشت آنها دچار تغییرات میشود، به عبارت دیگر از کوچ سنتی خارج شده و کوچ مکانیزه مدنظر خواهد بود. همچنین ییلاق و قشلاق نیز به سمت رمه گردانی خواهد رفت.
او در ادامه با اشاره به اینکه هدف ما ایمن سازی و پرداختن به مباحث ایمنی مسیرها و راه های دسترسی عشایری است، گفت: در حوزه زیرساخت و راه، ۶۴ هزار کیلومتر راه عشایری در کشور داریم.
رییس سازمان امور عشایر تصریح کرد: در بودجه سال ۹۸ حدود ۱۸ میلیون یورو از محل تبصره ۴ قانون بودجه سالانه برای آبرسانی به مناطق عشایری اختصاص پیدا کرد که ۴۲۷پروژه در کل کشور تعریف شده و درحال اجرا است. با اجرای این پروژه ها حداقل ۱۰ درصد به شاخصهای توسعه برخورداری عشایر به آب آشامیدنی سالم اضافه خواهد شد و از ۵۳ درصد به ۶۳ برخورداری عشایر از آب آشامیدنی سالم ارتقا پیدا خواهیم کرد.
به گفته وی، در حال حاضر حدود ۶۰۰ تانکر روزانه آب را به نقاط مختلفی برای تامین آب مورد نیاز عشایر و دام هایشان حمل میکنند.
قندالی در ادامه به تامین انرژی عشایر نیز اشاره کرد و گفت: تامین انرژی به صورت مختلف و با نفت سفید، گازوئیل و کپسولهای گاز انجام میشود. اخیرا نیز بحث انرژی خورشیدی مطرح است که مورد استقبال عشایر قرار گرفته است و حدود ۲۷ هزار خانوار از انرژی خورشیدی برای روشنایی و سایر موارد استفاده کردند و با توافقی که با وزارت نیرو داشتیم قرار شد که طی سال ۹۸ و ۹۹، ۲۵ هزار خانوار توسط وزارت نیرو به پنلهای خورشیدی مجهز شوند.
وی خاطرنشان کرد که امیدواریم تا پایان سال ۹۹، حدود ۷۵ هزار خانوار از انرژی خورشیدی بهرهمند شود.
او همچنین به پروژههایی که قرار است در دهه فجر افتتاح شود اشاره کرد و گفت: حدود ۱۹۷ پروژه با اعتباری بالغ بر ۷۰ میلیارد تومان در دهه فجر افتتاح خواهد شد که ۱۹ هزار خانوار هم از این افتتاح پروژهها بهرهمند خواهند شد. همچنین این پروژهها در سه سطح راه، آبرسانی و انرژی است.
وی اضافه کرد: با مصوبه شورای عالی عشایر و تصویب در هیات دولت کارگروه گردشگری عشایر و صنایع دستی مصوب شد تا به وسیله این کارگروه بتوانیم گردشگری را در حوزه عشایر توسعه دهیم و گردشگران بتوانند با فرهنگ عشایر آشنا شوند.
به گفته وی، در سال ۹۸ هیچگونه نگرانی در تامین نهادههای دامی برای عشایر وجود ندارد، زیرا این نهادهها هم از تولیدات داخل و هم از واردات خریداری و ذخیره شده است.
قندالی در ادامه گفت: با افزایش سرمایه صندوق توسعه بخش کشاورزی عشایر مواجه شدیم به طوری که حدود ۲۲ میلیارد تومان در سال ۹۸ از منابع مختلف برای افزایش سرمایه صندوق داشتیم که سرمایه این صندوق به ۷۳ میلیارد تومان ارتقا یافت.
تخصیص هزینههای حمل سوخت و آرد به عشایر در هفتههای آتی
رئیس سازمان امور عشایر در ادامه به مصوبات شورای عالی عشایر نیز اشاره کرد و گفت: مصوبات آخرین جلسات شورای عشایر در حوزههای مختلفی همچون تامین انرژی خورشیدی، یارانه حمل سوخت و پوشش کامل تلفن همراه برای عشایر در سطح کشور، مصوبات خوبی بود که ابلاغ شد و در حال اجرا است. مصداق آن تخصیص حدود ۶۲ میلیارد تومان بابت یارانه حمل سوخت و آرد به عشایر است که با پیگیریهای انجام شده در هفتههای آتی تامین میشود و به نوعی بخشی از هزینههای حمل آرد و سوخت برای عشایر تامین خواهد شد.
وی همچنین در پاسخ به اینکه در سیل اخیر در کشور چه میزان خسارت به عشایر وارد شده است گفت: در فروردین ماه امسال سیل به سه استان گلستان، خوزستان و لرستان و البته بخشهایی از خراسان شمالی خسارتهای وارد کرد که خوشبختانه تلفات جانی در عشایر نداشتیم، زیرا اطلاعرسانی به خوبی از قبل انجام شده بود و همه خانوادهها از محل خطر فاصله گرفته بودند.
او اضافه کرد: در حوزه زیرساخت و جادهها حدود ۱۳۰ میلیارد تومان خسارت وارد شد که خوشبختانه ۵۳ میلیارد تومان توسط دولت تخصیص یافت و به استانها ابلاغ و کامل پرداخت شد. در حوزه دام نیز خسارت زیاد بود و مقرر شد که ۵۰۰ هزار تومان بلاعوض و ۵۰۰ هزار تومان قرضالحسنه برای هر دام سبک و برای هر دام سنگین نیز ۳ میلیون تومان وام بلاعوض تعلق بگیرد.
رئیس سازمان امور عشایر در پایان اضافه کرد: سیل اخیر در سیستان و بلوچستان و هرمزگان خوشبختانه تلفات انسانی در عشایر نداشت. حدود ۴۱۰۰ راس دام در سیستان طعمه سیل شدند و ۳۸ میلیارد تومان خسارت به بخش عشایر در استان سیستان و بلوچستان وارد شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
هدفگذاری تجارت یک میلیارد دلاری ایران و قزاقستان در سال ۲۰۲۵
مشکلات رانندگان ایرانی در قزاقستان به زودی رفع میشود
بیانیه اختتامیه همایش ملی صنعت لیزینگ و تأمین مالی
تحول دیجیتال و هوشمندسازی در صنعت لیزینگ
استانداردهای گزارشگری و مدیریت شرکتهای لیزینگ
بالا بودن هزینههای سربار در حوزه لیزینگ از موانع جدی رشد این صنعت است
نرخ سود بالا و فرآیندهای پیچیده تأمین مالی دو تنگنای مهم صنعت لیزینگ
رئیس مرکز تنظیمگری بانک مرکزی: صنعت لیزینگ در ایران توسعه پیدا نکرده است
ضمانت های اجرایی قانون ساماندهی تجارت مرزی اعلام شد
توافق ایران و عربستان بر توسعه روابط اقتصادی و تسهیل فرآیندهای مالی حجاج
توافق ایران و عربستان با هدف توسعه روابط اقتصادی و مالی
هشدار هواشناسی؛ ورود موج سرد و بارش برف و باران در کشور
لیزینگ واسط بین عرضه و تقاضا است
نقش حیاتی لیزینگ در رشد اقتصادی کشور
لیزینگ واسطع بین عرضه و تقاضا است
رئیس کل بانک مرکزی: صنعت لیزینگ نیازمند توسعه است
دیدار و توافقات وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک در عربستان
تولید نفت آغاجاری در دولت چهاردهم افزایش یافت
چقدر گاز در روزهای سرد امسال به نیروگاهها تحویل شد؟
مصرف ۷۳ درصد گاز طبیعی در بخش خانگی
حضور همتی در کنفرانس چالشها و فرصتهای پیش روی اقتصادهای نوظهور
بخش کشاورزی پیشران همکاری مشترک بین ایران و قزاقستان
ریزش ۴۷ هزار واحدی شاخص کل بورس با وجود دلار ۹۰ هزار تومانی
راهاندازی گمرک در منطقه آپرین
واردات خودرو از گمرک خسروی و پرویزخان مجاز شد
توافق گمرک و شرکت راهآهن جهت راهاندازی گمرک در منطقه آپرین
قیمت دلار ۲۸ بهمن؛ دلار به ۷۲ هزار و ۶۳۲ تومان رسید
اضافه شدن خسروی و پرویزخان به فهرست گمرکات مجاز ترخیص خودرو سواری
رونق تولید و مصرف با توسعه صنعت لیزینگ
افزایش ۳۱ درصدی تراکنش همراهبانک صادرات ایران