میرنیوز
به گزارش ایسنا، جمع آوری آمار و اطلاعات از منابع آماری به ویژه کارگاههای صنعتی کشور از اهمیت بالایی برخوردار است و با استفاده از این اطلاعات است که دستگاههای برنامه ریز در سطح ملی و منطقه ای می توانند با هدفگذاری دقیق و انتخاب روشهای مناسب چشم انداز صحیح توسعه اقتصادی کشور را طراحی کنند.
در راستای شناخت عملکرد اقتصادی تعاونیهای صنعتی و اهمیت این موضوع در برنامه های توسعه پنجساله، نتایج طرح آمارگیری از کارگاههای صنعتی ده نفر کارکن و بیشتر مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۸ (برای عملکرد کارگاهها در سال ۱۳۹۷) اجرا شده است.
مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار در گزارشی آمار و اطلاعات فعالیتهای صنعتی در بخش تعاون را که از نتایج طرح کارگاههای صنعتی ده نفر کارکن و بیشتر کشور در سال ۱۳۹۷ استخراج شده مورد بررسی قرار داده است.
بر اساس این گزارش در سال ۱۳۹۷، ۲۹ هزار و ۱۷۰ کارگاه صنعتی مشغول به فعالیت و تولید بوده اند که از این تعداد ۱۲۷۳ کارگاه و معادل ۴.۴ درصد مربوط به بخش تعاون هستند. از بین کارگاههای صنعتی بخش تعاون ۹۰.۵ درصد دارای شاغلان ۱۰ تا ۴۹ نفر و ۹.۵ درصد دارای شاغلان بیش از ۵۰ نفر هستند.
تعداد کارگاههای صنعتی ده نفر کارکن و بیشتر در سال ۱۳۹۷ نسبت به سال ۱۳۹۶ در کل کشور کاهش ۳.۸ درصدی داشته در حالی که در بخش تعاون حدود ۶.۵ درصد رشد داشته است.
بیشترین تعداد تعاونی های صنعتی، مربوط به فعالیت تولید فراورده های غذایی، تعاونی های تولید سایر فراورده های معدنی غیرفلزی و تولید فراورده های لاستیکی و پلاستیکی" بوده است؛ تعاونی های صنعتی تولید انواع آشامیدنی ها نیز نسبت به سایر گرایشها و رشته ها مشارکت بیشتری داشته و ۹.۳ درصد کارگاههای تولید انواع آشامیدنی ها درکشور، مربوط به بخش تعاون هستند.
تعداد شاغلان تعاونی های صنعتی ده نفر کارکن و بیشتر در سال ۱۳۹۷ نسبت به سال ۱۳۹۶ رشد ۲.۴ درصدی داشته و ۸۱.۵ درصد کل شاغلان این بخش را مردان و ۱۸.۵ درصد را زنان تشکیل داده اند.
به لحاظ پراکندگی جغرافیایی، در بخش تعاون استانهای تهران، خراسان رضوی و آذربایجان غربی بیشترین تعداد تعاونی های صنعتی را به خود اختصاص داده اند و بیشترین مشارکت نیز متعلق به استانهای کهگیلویه و بویراحمد، لرستان و آذربایجان غربی بوده و سهم تعاونی های صنعتی از کل کارگاههای صنعتی استان بیشتر از سایر استانها بوده است.
به لحاظ ترکیب جنسیت از کل تعداد شاغلان کارگاههای صنعتی بخش تعاون ۸۱.۵ درصد مرد و ۱۸.۵ درصد زن بوده اند.
در بررسی شاغلان تعاونی های صنعتی، نتایج به دست آمده از آمارگیری سال ۱۳۹۷ نشان می دهد که جمعا یک میلیون و ۷۳۳ هزار و ۷۸۹ نفر در کارگاههای صنعتی ده نفر کارکن و بیشتر به کار اشتغال داشته اند که از این تعداد ۳۵ هزار و ۷۸۲ نفر معادل ۲.۱ درصد مربوط به بخش تعاون هستند. تعداد شاغلان تعاونی های صنعتی ده نفر کارکن و بیشتر در سال ۱۳۹۷ نسبت به سال ۱۳۹۶ رشد ۲.۴ درصدی را نشان می دهد.
به لحاظ ترکیب جنسیت از کل تعداد شاغلان کارگاههای صنعتی بخش تعاون ۸۱.۵ درصد مرد و ۱۸.۵ درصد زن بوده اند.
تعداد کل افراد شاغل در تعاونی های صنعتی در سال ۱۳۹۷، ۳۵ هزار و ۷۸۲ نفر بوده اند که از این تعداد بیش از ۲۸ هزار نفر معادل ۷۸.۷ درصد شاغلان تولیدی و ۷۶۰۶ نفر معادل ۲۱.۳ درصد، شاغلان غیرتولیدی هستند.
ارزیابی سطح مهارتی شاغلان نیز نشان می دهد که از مجموع ۲۸ هزار و ۱۷۶ شاغل بخش تولیدی، ۱۵ هزار و ۹۱۱ نفر کارگر ساده، ۹۰۷۱ نفر کارگر ماهر، ۱۴۱۶ نفر تکنسین و ۱۷۷۸ نفر را مهندسین تشکیل داده اند. به عبارتی ۵۶.۵ درصد شاغلان تولیدی کارگر ساده، ۳۲.۲ درصد کارگر ماهر، ۵ درصد تکنسین و ۶.۳ درصد مهندس هستند.
در بررسی وضعیت حقوق و دستمزد نیز طی سال ۱۳۹۷ از کل شاغلان شرکت تعاونی های صنعتی، ۶۹۵ نفر معادل ۱.۹ درصد بدون مزد و حقوق کار کرده اند.
۲۹ هزار و ۱۶۵ نفر از کل شاغلان تعاونی های صنعتی را مردان و ۶۶۱۷ نفر را زنان تشکیل داده اند.
لازم به ذکر است که بیشترین تعداد افراد شاغل در کارگاههای صنعتی بخش تعاون به فعالیتهای " تولید فراورده های غذایی"، " تولید سایر فراورده های معدنی غیرفلزی" و" تولید فراورده های لاستیکی و پلاستیکی" مربوط است و استانهای تهران، فارس و خراسان رضوی بیشترین تعداد افراد شاغل در کارگاههای صنعتی بخش تعاون را داشته اند.
نتایج این گزارش همچنین حاکی از آن است که ۳.۴ درصد کارکنان کارگاههای صنعتی بخش تعاون بیسواد هستند؛ بیشترین تعداد شاغلان تعاونی های صنعتی ده نفر کارکن و بیشتر، دارای تحصیلات دیپلم یا کمتر از دیپلم و کمترین تعداد دارای تحصیلات فوق لیسانس و دکترا هستند.
به گزارش ایسنا، در مجموع در تعاونی های صنعتی مذکور ۷۴.۲ درصد شاغلان دارای تحصیلات دیپلم و کمتر از آن و ۲۵.۸ درصد دارای تحصیلات دانشگاهی هستند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تسریع در احداث مسیر ریلی شلمچه - بصره
تعرفه گاز برای مشترکان پر مصرف افزایش یافت
بیمه محصولات کشاورزی در اجرای حمایت از کشاورزان ضروری است
دستورالعمل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلا ابلاغ شد
امروز اول آذر سکه در بازار طلا ۵۲میلیون و ۶۳۰هزار تومان معامله شد
آزادراه تهران-شمال و محور چالوس تا شنبه سوم آذر مسدود است
قیمت هر بشکه نفت خام ۱۰ سنت افزایش یافت
یارانه آبان ماه کی واریز می شود؟
کشف فرار مالیاتی یک رستوران در غرب تهران
پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از مرز ۱۷۳ همت گذشت
بنگاه داری بانکها موجب آسیب رسیدن به بازار مسکن خواهد شد
فردا رگبار پراکنده در ارتفاعات نوارشرقی کشور
ورود ۳۵۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر به شبکه سراسری تا اوج بارسال آینده
کاهش مصرف آنتیبیوتیکها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت
اطلاعات صورت های مالی صندوق بازنشستگی کشوری افشا شد
افزایش قیمت خودرو شامل قراردادهای فروش فوری و فوق العاده نمی شود
معاون وزیر کار: مهارت فقط کلید اشتغال نیست بلکه مهمترین مؤلفه آن است
مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز میرسد
مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز میرسد
بیش از ۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی تصویب شد
ثبت سفارش واردات قطعات خودروهای کمتر از یورو ۵ ممنوع شد
توسعه صادرات کشور با راهاندازی بازار ارز توافقی
افت ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول پلاکمحور است
۳۶ تصفیهخانه جدید آب در حال ساخت است
سامانه های بانک ملت از دسترس خارج شد
آغاز شمارهگذاری ۶۶۳۶ خودروی یورو ۴/ تولید ممنوع است
جزئیات نحوه اسقاط خودروهای فرسوده اعلام شد
سقف وام مسکن ایثارگران ۷۵۰ میلیون تومان شد
کشف سه فقره فرار مالیاتی به ارزش ۹ میلیارد تومان در استان گلستان