میرنیوز
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بیژن زنگنه امروز در آیین افتتاح سه طرح پتروشیمی به صورت ویدئوکنفرانس و با فرمان رئیسجمهوری، ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان اظهار کرد: تعهد ما در ابتدای سال 1399 این بود که طرحهای پتروشیمی با ظرفیت 25 میلیون تن به بهرهبرداری برسد که خوشبختانه با تلاش شبانهروزی جمعی از مدیران و کارکنان شاغل در این طرحها و با وجود فشار بیماری کرونا و تحریمهای شدید علیه صنعت نفت، بزرگترین جهش تاریخ پتروشیمی کشور در سال 1399 رقم خورد و تا کنون 21.5 میلیون تن از تعهد 25 میلیون تنی افزایش ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی محقق شده است.
وی با بیان اینکه جهش دوم پتروشیمی آخرین گامهای مستحکم خود را برای رسیدن به مقصد برمیدارد و جهش سوم با قدرت در حال وقوع و طرحهای آن در حال اجراست، ادامه داد: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته، با افزودن سه ابرپروژه به طرحهای جهش سوم، ارزش محصولات پتروشیمی از 34 میلیارد دلار در سال 1404 به 40 میلیارد دلار در سال 1406 افزایش خواهد یافت.
وزیر نفت با تاکید بر اینکه خوراک همه ابرپروژههای پتروشیمی تعیین و سرمایهگذاران آن مشخص شده است و در همین دولت هم کار آنها آغاز خواهد شد، افزود: با یاری خداوند متعال، نه تنها طرحهای جهش دوم را به سرانجام و اکثر آنها را به پایان رساندیم، بلکه ریلگذاری و پایهگذاری مستحکمی برای دولت بعد انجام دادیم. تولید خوراک به اندازه کافی از اهداف ما بوده است و عمده طرحهای تامین خوراک پتروشیمی اجرا و بخش کمی هم در دست اجراست و خوراک برای طرحهای جهش دوم و سوم هم تامین شده است.
زنگنه با بیان اینکه طرح استحصال اتان پالایشگاه پارسیان سپهر و دو طرح مهم تولید کاتالیست صنعت پتروشیمی امروز به بهرهبرداری می رسد، اظهار کرد: با افتتاح طرح استحصال اتان پالایشگاه پارسیان سپهر، چهاردهمین طرح از 17 طرح پتروشیمی که تعهد شده بود به بهرهبرداری میرسد و سه طرح پتروشیمی مسجدسلیمان، متانول سبلان و اکسیر حلال نیز ظرف هفتههای آتی افتتاح خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه طرح استحصال اتان پالایشگاه پارسیان سپهر سال 1393 در جریان نخستین سفر رئیسجمهوری به استان فارس بهصورت ویدئوکنفرانس در جوار پالایشگاه پارسیان و منطقه مُهر آغاز شد، ادامه داد: هدف از اجرای این طرح، جداسازی هیدروکربنهای سنگین از گازهای تولید میدانهای تابناک، شانول، وراوی و هما بوده است که در منطقه عمومی مُهر و لامرد واقع شدهاند.
وزیر نفت با یادآوری اینکه این میدانها (میدان تابناک، شانول، وراوی و هما) در دوران ریاستجمهوری آقای خاتمی توسعه یافته بود و پالایشگاه پارسیان هم در همان مقطع اجرا شد، گفت: این طرح در مرحله نخست قرار بود تنها در شهرستان مُهر اجرا شود اما سرمایهگذار به دلیل فنی و اقتصادی محکم این طرح را دو منطقه پارسیان (بخش نخست) و عسلویه (بخش دوم) اجرا کرده است.
زنگنه میزان سرمایهگذاری در طرح پالایش پارسیان سپهر را 1.3 میلیارد دلار و درآمد سالانه آن را بیش از یک میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: این طرح از سوی ستاد اجرایی فرمان امام انجام شده است و سالانه 3.3 میلیون تن به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی میافزاید.
وی با بیان اینکه با افتتاح طرح استحصال اتان پالایشگاه پارسیان سپهر، در مجموع 21.5 میلیون تن از تعهد افزایش ظرفیت تولید پتروشیمی (25 میلیون تن) کشور عملیاتی شده است، تصریح کرد: ظرفیت تولید پتروشیمی با افتتاح سه طرح باقیمانده از مجموع 17 طرح برنامهریزی شده، به بیش از 24.5 میلیون تن میرسد.
وزیر نفت با تاکید بر اینکه این طرحها از مصادیق اقتصاد مقاومتی، مقابله با خام فروشی، تکمیل زنجیره ارزش افزوده و جهش تولید است، خطاب به رئیسجمهوری گفت: صنعت پتروشیمی در دوران تحریمها یکی از ارکان اصلی مقاومت کشور بوده است به نحوی که نزدیک 90 درصد ارزی که در سال گذشته در سامانه نیما عرضه شده، بنابر گزارش بانک مرکزی از سوی شرکتهای پتروشیمی بوده است.
زنگنه گفت: تنوعبخشی به مقاصد صادرات محصولات پتروشیمی هم از کارهایی بوده که اگرچه سخت، اما در این سالها اجرایی شده است.
وی به امضای قرارداد 300 میلیون دلاری با شرکت توسعه انرژی تدبیر(زیر مجموعه ستاد اجرایی فرمان امام) برای فشارافزایی میدانها (تابناک، شانول، وراوی و هما) هم اشاره کرد و افزود: خوراک آینده این مجموعه با اجرای اینکار تضمین خواهد شد.
وزیر نفت با بیان اینکه از ابتدای سال 1399 تاکنون واحد بازیابی فاز نخست پتروشیمی بوشهر با ظرفیت یک میلیون تن، بیدبلند خلیج فارس با ظرفیت 3.4 میلیون تن، پتروپالایش کنگان با ظرفیت 3.5 میلیون تن و پالایشگاه پارسیان سپهر با ظرفیت 3.3 میلیون تن برای تامین خوراک به بهرهبرداری رسیده است، تصریح کرد: تا پایان امسال فازنخست واحد انجیال 3200 با ظرفیت یک میلیون تن و سال آینده هم انجیال 3100 با ظرفیت یک میلیون تن برای تامین خوراک به بهرهبرداری می رسد که در پایین دست آن یک پتروشیمی قرار دارد.
زنگنه از کاتالیستهای فرآیندی پتروشیمی بهعنوان دیگر طرحهایی که امروز به بهرهبرداری می رسد نام برد و گفت: اگرچه وزن و مقدار کاتالیستها در صنعت پتروشیمی کم است اما در صورت عدم تامین کیفی آنها واحدها و مجتمعها از مدار خارج می شوند.
وی با اشاره به اینکه در صنعت پتروشیمی کشور 40 نوع کاتالیست به ارزش 270 میلیون دلار در سال مصرف میشود، افزود: تا امروز 19 نوع از این کاتالیستها داخلیسازی شده است و با اقدامهای انجام شده تا پایان امسال 9 کاتالیست دیگر داخلیسازی میشود و به 28 کاتالیست میرسیم. شرکت دولتی پژوهش و فناوری نقش مهمی در این زمینه داشته است.
وزیر نفت میزان سرمایهگذاری در دو طرح کاتالیست شازند اراک را 270 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: امیدواریم بتوانیم با کارهایی که انجام دادهایم رضایت مردم را به دست بیاوریم و تعهدی که دولت در جهت سربلندی کشور داشته به خوبی به انجام رسانده باشیم. همچنین امیدواریم صنعت پتروشیمی با ریلگذاری که برای آینده شده است با همین قدرت پیش برود.
زنگنه در پایان در پاسخ به پرسش رئیسجمهوری درباره اینکه آیا تا پایان دولت، ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی به 100 میلیون تن میرسد، گفت: نزدیک شدهایم و با اغماض چند ماهه به این رقم خواهیم رسید.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
تسریع در احداث مسیر ریلی شلمچه - بصره
تعرفه گاز برای مشترکان پر مصرف افزایش یافت
بیمه محصولات کشاورزی در اجرای حمایت از کشاورزان ضروری است
دستورالعمل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلا ابلاغ شد
امروز اول آذر سکه در بازار طلا ۵۲میلیون و ۶۳۰هزار تومان معامله شد
آزادراه تهران-شمال و محور چالوس تا شنبه سوم آذر مسدود است
قیمت هر بشکه نفت خام ۱۰ سنت افزایش یافت
یارانه آبان ماه کی واریز می شود؟
کشف فرار مالیاتی یک رستوران در غرب تهران
پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از مرز ۱۷۳ همت گذشت
بنگاه داری بانکها موجب آسیب رسیدن به بازار مسکن خواهد شد
فردا رگبار پراکنده در ارتفاعات نوارشرقی کشور
ورود ۳۵۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر به شبکه سراسری تا اوج بارسال آینده
کاهش مصرف آنتیبیوتیکها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت
اطلاعات صورت های مالی صندوق بازنشستگی کشوری افشا شد
افزایش قیمت خودرو شامل قراردادهای فروش فوری و فوق العاده نمی شود
معاون وزیر کار: مهارت فقط کلید اشتغال نیست بلکه مهمترین مؤلفه آن است
مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز میرسد
مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز میرسد
بیش از ۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی تصویب شد
ثبت سفارش واردات قطعات خودروهای کمتر از یورو ۵ ممنوع شد
توسعه صادرات کشور با راهاندازی بازار ارز توافقی
افت ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول پلاکمحور است
۳۶ تصفیهخانه جدید آب در حال ساخت است
سامانه های بانک ملت از دسترس خارج شد
آغاز شمارهگذاری ۶۶۳۶ خودروی یورو ۴/ تولید ممنوع است
جزئیات نحوه اسقاط خودروهای فرسوده اعلام شد
سقف وام مسکن ایثارگران ۷۵۰ میلیون تومان شد
کشف سه فقره فرار مالیاتی به ارزش ۹ میلیارد تومان در استان گلستان