میرنیوز
به گزارش ایسنا، حبیب الله اسدنژاد، نائب رئیس کانون سراسری انجمن های صنفی مرغ گوشتی کشور در برنامه رادیویی اظهارکرد: برآورد تولید جوجه ی یک روزه از نیاز کشور بالاتر بوده و متاسفانه در سایه نبود نظارت، بخش زیادی از جوجه های تولیدی توسط واحدهای مرغ مادر و به صورت غیرقانونی از کشور خارج می شود.
وی از کمبود و گران شدن جوجه یک روزه به دلیل خروج از کشور سخن گفت و افزود: در حال حاضر واحدهای تولیدی مرغ که باید نیاز کشور را تأمین کنند برای تأمین جوجه یک روزه دچار مشکل شده اند.
اسدنژاد قیمت مصوب جوجه یک روزه را ۴۲۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: متاسفانه در حال حاضر واحدهای مرغداری جوجه یک روزه را حتی با قیمت ۶۲۰۰ هم نمی توانند تهیه کنند.
نائب رئیس کانون سراسری انجمن های صنفی مرغ گوشتی کشور از دستگاه های نظارتی درخواست کرد که به این موضوع ورود کنند و جلوی خروج این جوجه ها توسط واحدهای مرغ مادر را که منجر به بحران در تولید داخل می شود بگیرند.
وی با تصریح بر اینکه پایش و رصد و نظارت بر این حوزه و شناسایی زنجیره قاچاق جوجه های یک روزه کار سختی نیست، گفت: آمار قاچاق جوجه های یک روزه بالاست و ما به نسبت برنامه ریزی ها برای تأمین جوجه یک روزه ۱۰ تا ۱۵ درصد عقب هستیم.
نائب رئیس کانون سراسری انجمن های صنفی مرغ گوشتی کشور گفت: اگر در ۱۵ تا ۲۰ روز آینده برای این موضوع فکری نشود بازار مرغ دچار التهاب خواهد شد.
اسدنژاد با تذکر این نکته که نباید همه تقصیرها را به گردن واسطه ها و دلالان بیندازیم، گفت: در این قضیه، سود واحدهای مرغ مادر مطرح است و این، تأمین مرغ توسط واحدهای مرغ گوشتی را دچار مشکل کرده و هم هزینه تمام شده ما را بالا برده است.
وی از سیاست های دستوری و دخالت های دولت انتقاد کرد و گفت: دخالت های دولت در راستای اصل ۴۴ قانون اساسی باید به حداقل برسد و تصدی گری به واحدهای تولیدی واگذار شود.
در ادامه، پرویز اوسطی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: زنجیره مرغ حلقه های متعددی دارد که اگر این حلقه ها در تعادل با هم نباشند مشکلاتی پدید می آید.
وی افزود: امیدواریم با آسیب شناسی و مبانی علمی و فنی برای این حوزه در سال ۱۴۰۰ ثبات و آرامشی در بازار حاکم شود.
اوسطی تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به این بخش و عدم نظارت کامل و دقیق را عامل به وجود آمدن شبکه نفوذ، دلالی و سودجویی دانست و گفت: مصادیق این دلالی ها و سودجویی ها در کشور ما فراوان است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس عنوان کرد: دوستان وزارت جهاد اذعان کردند که جوجه به اندازه کافی ریخته شده و برای ماه های آینده مشکلی نداریم ضمن اینکه قاچاقی هم که وجود دارد بر اساس گزارش دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی خیلی قابل توجه نبوده و قابل کنترل و مدیریت است.
اوسطی با بیان اینکه جوجه های یک روزه در استانهای مرزی و در قالب کوله بری قاچاق می شود افزود: گزارش ها حاکی از این است که تعداد جوجه های یک روزه که قاچاق می شود خیلی قابل توجه نیست اما برنامه ریزی شده که تخم مرغ نطفه دار در داخل کشور باشد تا در صورت کمبود از این ظرفیت هم استفاده شود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
سرمایه گذاری مستقیم خارجی و نقش ایران در رنجیره ارزش جهانی
۱۸۲ همت وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد
قیمت جهانی کامودیتی ها در بخش نفت و انرژی؛ پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳
وزیر نیرو: مشکل ناترازی سوخت بهبود یافت
نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
بازار خودرو در خواب زمستانی است؛ قیمت جدید خودرو در بازار
تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه شرکت ملی گاز ایران
برون رفت از چالش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت های دیجیتال
گازرسانی بدون افت فشار
زریباف: نوسانات بازار ارز موقتی است
نوسازی ۷۵ واحد صنعتی در نیمه نخست امسال
واردات ۱۲ میلیارد دلار کالای اساسی به کشور
شرایط جدید وام فرزندآوری ابلاغ شد
دبیرخانه بزرگترین رویداد صنعت مالی ایران آغاز به کار کرد
مصوبه ترخیص درصدی کالاها تمدید شد
۷۰ درصد بازار خودروی روسیه دست برندهای چینی
نمایندگان کنگره آمریکا: بانک های هنگ کنگ تحریم های ایران و روسیه را دور می زنند
تهدید جدید ترامپ علیه مکزیک و کانادا
مالیات اصلی ترین ابزار تنظیم گری
نوسانات بازار ارز موقتی است
تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز
افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا
نرخ جدید گاز مایع اعلام شد
واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه
شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد
برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها
قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه
۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا