میرنیوز
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بعد از گذشت تعیلات نوروزی و عدم مدیریت ستاد ملی کرونا در شیوع این بیماری, پیک چهارم کرونا بعد از 14 فروردین ماه آغاز شد.
روز گذشته بود که رئیس جمهور بالاخره به توصیه مقامات بهداشتی کشور گوش سپرد و برای کنترل بیمارمحدودیت 10روزه ای را برای کشور ابلاغ کرد و از سوی دیگر بازار تهران که اصناف مختلف را در دل خود دارد به مدت 14 روز تعطیل شد. حدود 50درصد از مشاغل در کشور در حوزه خدمات است.
سال گذشته نیز که کشور در چنین وضعیتی قرار گرفت. مشاغل با پرداخت تسهیلات حمایتی کرونا, حمایت شدند.
علی ناظمی, عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی درباره بیکاری و قرنطینه کسب و کارها در کشور گفت: تعطیلی مشاغل با آسیبهای معیشتی و اقتصادی زیادی همراه است اما بیشترین آسیبها در زمان قرنطینه به کسب و کارهای خدماتی وارد میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی ادامه داد: در سطح استان تهران نیز مانند سایر استان ها بخشی از ارزش افزوده تولید شده ناشی از بخش خدمات است. بخش خدمات تحت تاثیر بیماری قرار گرفته و تعطیلی دوباره باعث آسیب جدی به بخش مشاغل خدماتی می شود؛ زیرا بخش تقاضای خدمات با مشکل مواجه می شود و همین موضوع باعث می شود که بخشی از مشاغل عملا با مشکل جدی رو به رو شوند. بخشی از مشاغل خدماتی در راس این مشاغل قرار گرفته اند.
ناظمی توضیح داد: در تهران برخی مشاغل خدماتی پیش از کرونا می توانستند خدمات زیادی ارائه کنند اما در ماه های نخست شیوع بیماری با مشکل نقدینگی، فروش و ارائه خدمات مواجه شدند. وی گفت: تهران با قرنطینه و تعطیلی نسبت به سایر استان ها ضرر بیشتری می کند زیرا آسیب مشاغل متناسب با حجم خدمات از کل ارزش افزوده در استان تهران نسبت به سایر استان ها تفاوت دارد و تحت تاثیر قرار گرفتن اقتصاد در تهران نسبت به سایر استان ها بیشتر بوده است.
بدون شک قرنطینه و تعطیلی مشاغل راهکاری مناسب در کنترل و شیوع بیماری است اما بدون شک, آثاری هم بر بازار کار و برای برخی تعطیلی موقت و برای برخی تعطیلی دائم را به دنبال دارد.
*پیش بینی بیکاری بعد از وضعیت قرمز
محمدباقر مجتبایی, دبیر کل اتاق اصناف ایران 14 فروردین ماه سال جاری پیش بینی کرده بود که اگر وضعیت قرمز شود روزانه سه میلیون نفر بیکار میشوند.
دبیر کل اتاق اصناف ایران با اشاره به اینکه در شرایط قرمز کرونایی فقط مشاغل گروه یک مجاز به فعالیت هستند، اظهار کرد: بنابراین بیش از یک میلیون واحد صنفی در وضعیت قرمز کرونایی تعطیل میشوند که با توجه به متوسط اشتغال صنوف میتوان گفت در شرایط قرمز کرونایی سه میلیون نفر به تعداد روزهایی که قرمز هستند در کشور بیکار خواهند شد.
محمدباقر مجتبایی با بیان اینکه سامانه ماسک نسبت به افزایش روند بستری در سراسر کشور ابراز نگرانی و پیش بینی کرده به زودی شهرهای بیشتری از جمله تهران، کرج و اصفهان قرمز شود، تصریح کرد: در صورت تداوم این وضعیت، نه تنها محدودیت تردد، بلکه تعطیلی مشاغل هم اجرا خواهد شد.
دبیرکل اتاق اصناف ایران با اشاره به اینکه در شرایط قرمز کرونایی فقط مشاغل گروه یک موجب فعالیت هستند، اظهار کرد: مشاغل گروه یک شامل سوپرمارکتها، میوه فروشیها، سبزی فروشیها، میادین میوه و ترهبار، مراکز عرضه محصولات لبنی و پروتئینی، نانوایی و مراکز درمانی، دامپزشکی و تعمیرگاههای انواع خودرو، لوازم خانگی، الکتریکی و کامپیوتر و سایر خدمات فنی و فروش قطعات مربوطه است. بنابراین بیش از یک میلیون واحد صنفی در وضعیت قرمز کرونایی تعطیل میشوند که با توجه به متوسط اشتغال صنوف میتوان گفت در شرایط قرمز کرونایی سه میلیون نفر به تعداد روزهایی که قرمز هستند در کشور بیکار خواهند شد. وجود محدودیت در منابع دولت و تحریم ها باعث میشود خسارات وارد شده به اقتصاد و مردم اساسی باشد.
دبیر اتاق اصناف ایران گفت: در حال حاضر سه میلیون واحد صنفی در کشور فعال هستند که با شش میلیون و 300 هزار نفر شاغل در آنها، مجموعا 9 میلیون نفر در کل اصناف اعم از کارفرمایان و شاغلان در اصناف فعالیت دارند که با بعد 3,8 نفر خانوار میتوان گفت 35 میلیون نفر معادل 42 درصد جمعیت خانواده صنفی هستند. بنابراین تعطیلیها در ابعاد مختلف به کشور خسارت وارد میکند. از طرف دیگر حدود 600 هزار واحد صنفی، تولیدی هستند که از کارگران فصلی استفاده میکنند و وقتی شبکه توزیع در فروش ناتوان شود، تولید هم کاهش پیدا میکند و مجبور به تعدیل نیروی انسانی خواهند شد.
به گزارش تسنیم، نتیجه بی تدبیری دولت و تکرار وضعیت شیوع ویروس کرونا باعث شد یکبار دیگر مشاغل و اصناف مورد آسیب قرار گیرد.
سال گذشته حدود عیسی منصوری, معاون توسعه کار آفرینی و اشتغال وزارت کار بعد از تاثیر آثار کرونا بر اشتغال گفت: 6میلیون نفر در کشور از کرونا آسیب دیدهاند و حدود یک و نیم میلیون نفر در مشاغل به علت کرونا ریزش کردهاند و کار خود را از دست دادند، ولی به مرور زمان در حال بازگشت به کار و جویا شدن شغل دیگری هستند.
به گفته ی بابایی , مدیر کل بیمه بیکاری وزارت کار در بحث کرونا بیش از 730 هزار نفر شغل خود را از دست دادند و برای دریافت بیمه بیکاری اقدام کردند.
پرداخت بخشی از افرادی که برای بیمه بیکاری اقدام کرده بودند تا اواخر سال 99 ادامه یافت. اکنون با توجه به اینکه شرایط مشابه سال گذشته تکرار و بار دیگر مشاغل مورد آسیب قرارگرفتند. آیا دولت برنامه ای برای حمایت از مشاغل آسیب دیده و کارگران بیکار شده از کرونا دارد؟
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
سرمایه گذاری مستقیم خارجی و نقش ایران در رنجیره ارزش جهانی
۱۸۲ همت وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد
قیمت جهانی کامودیتی ها در بخش نفت و انرژی؛ پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳
وزیر نیرو: مشکل ناترازی سوخت بهبود یافت
نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
بازار خودرو در خواب زمستانی است؛ قیمت جدید خودرو در بازار
تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه شرکت ملی گاز ایران
برون رفت از چالش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت های دیجیتال
گازرسانی بدون افت فشار
زریباف: نوسانات بازار ارز موقتی است
نوسازی ۷۵ واحد صنعتی در نیمه نخست امسال
واردات ۱۲ میلیارد دلار کالای اساسی به کشور
شرایط جدید وام فرزندآوری ابلاغ شد
دبیرخانه بزرگترین رویداد صنعت مالی ایران آغاز به کار کرد
مصوبه ترخیص درصدی کالاها تمدید شد
۷۰ درصد بازار خودروی روسیه دست برندهای چینی
نمایندگان کنگره آمریکا: بانک های هنگ کنگ تحریم های ایران و روسیه را دور می زنند
تهدید جدید ترامپ علیه مکزیک و کانادا
مالیات اصلی ترین ابزار تنظیم گری
نوسانات بازار ارز موقتی است
تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز
افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا
نرخ جدید گاز مایع اعلام شد
واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه
شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد
برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها
قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه
۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا