میرنیوز
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در راستای حفظ اشتغال بنگاهها و صیانت از نیروهای کار، پرداخت تسهیلات حمایتی به کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا در دستور کار وزارت کار قرار گرفت و بر این اساس، 14رسته شغلی منتخب که بیشترین آسیب از شیوع ویروس کرونا را متحمل شده و دارای لیست بیمه در قالب کارفرمایی یا خویش فرمایی بودند، برای استفاده از تسهیلات مذکور به سامانه کارا معرفی شدند تا مراحل ثبت نام خود را از این طریق دنبال کنند.
در مرحله نخست پرداخت تسهیلات حمایتی کرونا، نزدیک به 14هزار میلیارد تومان تسهیلات به کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا در کشور پرداخت شده و متقاضیان به 19بانک تعیین شده در این حوزه معرفی شدند که مبلغ مذکور در 14رسته و 858زیر رسته تعریف شده است.
در مرحله دوم پرداخت تسهیلات کرونا نیز رقمی معادل 8000میلیارد تومان درنظر گرفته شده که قرار است به چهار بخش حمل و نقل، گردشگری، فرهنگ و هنر و ورزش اختصاص یابد.
درحالت کلی تسهیلات کرونایی در چهار بخش خانوار, اشتغال محور, بنگاه محور و وام ودیعه مسکن پرداخت شد. در بخش خانوار سرپرستان خانوار وامهای یک میلیون تومانی دریافت کردند، در بخش تسهیلات اشتغال محور، کسبوکارهای 14گانه با ثبتنام در سامانه کارا، وام ارزان قیمت کرونایی گرفتند، در تسهیلات بنگاهمحور یا بخشی، بنگاههای فعال آسیب دیده از کرونا در حوزههای «گردشگری»، «فرهنگ و هنر» و «ورزش و جوانان» به تناسب ابعاد و بازار بنگاهها تسهیلات گرفتند و در بخش وام ودیعه مسکن نیز مستاجران، متناسب با شهرهای محل سکونت خود در کلانشهرها، مراکز استان و شهرستانها تسهیلات حمایتی دریافت کردند.
طبق گفته ی مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی تا کنون حدود 42 هزار میلیارد تومان تسهیلات کرونایی پرداخت شده است.
شهرزاد دانشمندی, مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی گفت:از 700هزار میلیارد ریال اعتبارات کرونایی تصویب شده تاکنون 421هزار میلیارد ریال تسهیلات کرونایی پرداخت شده است که سهم کسب وکارهای آسیب دیده ازکرونا 66هزار میلیارد ریال، سهم حمل و نقل23 هزار میلیارد ریال، سهم یارانه بگیران و کمک معیشتی خانوارها 285 هزار میلیارد ریال و وام ودیعه مسکن 46 هزار میلیارد ریال بوده است.
شهرزاد دانشمندی، مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی در گفت وگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا گفت: تسهیلات کرونایی طبق مصوبه ستاد ملی کرونا و ابلاغی که شده از 15فروردین 1400متوقف خواهد شد.
وی افزود: بانکها موظف هستند تا آخر سال تمامی تسهیلات مصوب شده را پرداخت کنند. در رابطه با تسهیلاتی که تاکنون پذیرش نشدهاند، فعلا مصوبهای نداریم. بنابراین آنچهکه در این مرحله مطرح است دریافت وثایق و مستندات لازم توسط بانکها برای پرداخت تسهیلات است و دلیل کندی روند پرداختها همین مساله است.
دانشمندی در توضیح روند بازپرداخت تسهیلات هم گفت: در مساله بازپرداخت ها دو بحث وجود دارد،اول بازپرداخت تسهیلات یارانه بگیران و تسهیلات معیشتی خانوارها است که با حمایت و دقت نظام بانکی، تسهیلاتی به میزان 285هزار میلیارد ریال پرداخت شده است اما فقط 2قسط بازپرداخت شده است و 7قسط دیگر معوق ماندهاند. این در حالی است که دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا بر بازپرداخت این تسهیلات تاکید داشتهاند و این بدهی جزو اولویت مطالبات بانکی و از دیون ممتاز دولت است.
مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی گفت: بحث دوم هم در رابطه با تمدید زمان بازپرداخت سایر تسهیلات کرونایی به کسب وکارهای آسیب دیده از کرونا، است که اخیرا بسیاری از استانها خواستار استمهال و تمدید زمان بازپرداخت اقساط تسهیلات کرونایی شدهاند،اما موافقت نشد. بنابراین میبایست طبق روال معین شده، بازپرداختها انجام شوند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
۳۱ هزار و ۷۰۰ هکتار چغندرقند پاییزه کشت شد
تاثیر ۴ عامل در میزان محاسبه حقوق دولتی در حوزه معدن
بانک توسعه اسلامی نقش مؤثرتری در تأمین مالی پروژههای ایران ایفا کند
دیدار سهجانبه برای مدیریت آفات و کاهش خسارتهای کشاورزی
رویکرد فعال ایران برای ایفای نقش در تغییر پارادایم صنعتی جهان
تمدید دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات ارزی کوتاهمدت تا پایان سال
۱۴.۵ میلیون تن کالاهای اساسی در بنادر کشور تخلیه شد
مدیرعامل شرکت نفت: برنامه دقیقی برای عبور از زمستان داریم
معاون وزیر نفت: ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک گفتگو کرد
ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد
صادرات گاز ایران به عراق از یک نقطه متوقف شد
معاون وزیر نفت:ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
بازار بهینهسازی برق با صدور گواهی صرفهجویی برای دو سرمایهگذار عملیاتی میشود
خودروسازان باید پول قطعه سازان را بدهند
راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری منتشر شد
اتابک: بسیاری از معادن ایمن سازی نشده اند
نرخ ارز در مرکز مبادله ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
چالشها و فرصتهای توسعه صنعت پتروشیمی برسی شد
الگوی کشت باید پویا و تابع اصول حکمرانی آب باشد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در آستانه فتح کانال ۲.۴ میلیون
ایران دغدغهای برای فروش و صادرات نفت ندارد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در مرز ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد
همتی تهران را به مقصد ریاض ترک کرد
پرداخت موبایلی تا پایان سال اجرایی میشود
نرخ ارز مبادله ای ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
تحریم ایلان ماسک رد شد
رفع فوری ۲۴۲ مورد تعرض به اراضی دولتی در آبانماه
جمعآوری ۳۰۰ هزار ماینر غیرمجاز با ۱۰۰۰ مگاوات توان مصرفی در کشور
تخصیص ۶۵ میلیارد مترمکعب آب به بخش کشاورزی تا پایان برنامه هفتم