میرنیوز
به گزارش ایسنا، دارمندرا پرادهان، وزیر نفت هند در آستانه نشست چهارم مارس تولیدکنندگان اوپک پلاس با اشاره به افزایش قیمت نفت که به تقاضا برای سوخت در این کشور آسیب زده و فشارهای تورمی را افزایش داده، از اوپک و متحدانش خواسته بود محدودیت عرضه خود را تسهیل کنند.
پرادهان پس از تصویب عدم افزایش تولید نفت در نشست پنج شنبه وزیران اوپک پلاس، به رویترز گفت: به عنوان یکی از بزرگترین کشورهای مصرف کننده نفت، هند نگران است که اقداماتی که از سوی کشورهای تولیدکننده دنبال می شود، احیای مبتنی بر مصرف را تضعیف کرده و به مصرف کنندگان به خصوص در بازار حساس به قیمت هند آسیب بزند.
قیمتهای نفت هفته گذشته در پی تصمیم اوپک و متحدانش برای عدم افزایش تولید، به بالاترین حد در بیش از یک سال اخیر صعود کردند و نفت برنت تا مرز ۷۰ دلار پیشروی کرد.
شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی در کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست وزیران اوپک و متحدانشان در پاسخ به پرسشی درباره تقاضای هند گفت: دهلی نو باید بخشی از نفتی که سال گذشته با نرخ بسیار ارزان خریداری و انبار کرد را استفاده کند.
وزیر انرژی عربستان سعودی گفت: درباره هند، بسیار ساده است. من از دوستم می خواهم که بخشی از نفت ارزانی که در آوریل، مه و ژوئن سال گذشته خریداری کردند را استفاده کند. برداشت نکردن از این ذخایر یک هزینه فرصت دارد. هند در فاصله آوریل تا مه سال ۲۰۲۰ به میزان ۱۶.۷۱ میلیون بشکه نفت خریداری کرد و هر سه ذخایر نفت استراتژیکی که در ویساخاپاتنام آندراپرادش و مانگالور و پادور در کارناتاکا ایجاد کرده بود را پر کرد. به گفته پرادهان، قیمت خرید هر بشکه نفت در آن زمان به طور متوسط ۱۹ دلار بود.
اگر شرکتهای نفتی تصمیم بگیرند افزایش قیمت جهانی نفت را به مصرف کنندگان منتقل کنند، قیمت بنزین و دیزل که در حال حاضر هم در رکورد بالایی قرار دارد، افزایش بیشتری پیدا خواهند کرد. قیمتهای بنزین و دیزل در مدت پنج سال گذشته تغییر نکرده اند و شرکتهای نفتی در گذشته در آستانه انتخابات در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ در ایالاتی مانند اوتارپرادش و گجرات، قیمتها را بازبینی نکردند.
ایالتهای بنگال غربی، تامیل نادو، کرالا، پوندی چری و آسام تا چند هفته دیگر انتخابات برگزار می کنند.
پرادهان هفته پیش گفته بود هند که شاهد احیای تقاضا برای سوخت و بازگشت آن به دوران پیش از شیوع پاندمی است، قیمتهای نفت معقول و مسئولانه می خواهد.
هند که سومین واردکننده و مصرف کننده بزرگ نفت در جهان است، سال گذشته از تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید با در نظر گرفتن سقوط تقاضا در بحبوحه شیوع ویروس کرونا حمایت کرده بود.
بر اساس گزارش خبرگزاری PTI هند، پرادهان در این باره گفت: در مقطع مذکور تولیدکنندگان به خصوص اوپک به بازار جهانی اطمینان دادند که تا آغاز سال ۲۰۲۱ تقاضا بهبود پیدا خواهد کرد و تولید به سطح معمول برمی گردد. اما متاسفانه باید بگویم که تولید هنوز به سطح عادی برنگشته است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
سرمایه گذاری مستقیم خارجی و نقش ایران در رنجیره ارزش جهانی
۱۸۲ همت وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد
قیمت جهانی کامودیتی ها در بخش نفت و انرژی؛ پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳
وزیر نیرو: مشکل ناترازی سوخت بهبود یافت
نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
بازار خودرو در خواب زمستانی است؛ قیمت جدید خودرو در بازار
تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه شرکت ملی گاز ایران
برون رفت از چالش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت های دیجیتال
گازرسانی بدون افت فشار
زریباف: نوسانات بازار ارز موقتی است
نوسازی ۷۵ واحد صنعتی در نیمه نخست امسال
واردات ۱۲ میلیارد دلار کالای اساسی به کشور
شرایط جدید وام فرزندآوری ابلاغ شد
دبیرخانه بزرگترین رویداد صنعت مالی ایران آغاز به کار کرد
مصوبه ترخیص درصدی کالاها تمدید شد
۷۰ درصد بازار خودروی روسیه دست برندهای چینی
نمایندگان کنگره آمریکا: بانک های هنگ کنگ تحریم های ایران و روسیه را دور می زنند
تهدید جدید ترامپ علیه مکزیک و کانادا
مالیات اصلی ترین ابزار تنظیم گری
نوسانات بازار ارز موقتی است
تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز
افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا
نرخ جدید گاز مایع اعلام شد
واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه
شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد
برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها
قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه
۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا