میرنیوز
به گزارش ایسنا، نظرسنجی رویترز نشان داد اوپک که متشکل از ۱۳ کشور عضو است، در فوریه ۲۴.۸۹ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که ۸۷۰ هزار بشکه در روز در مقایسه با ژانویه کاهش داشت. این نخستین کاهش ماهانه تولید نفت این گروه از ژوئن سال ۲۰۲۰ بوده است.
اعضای گروه اوپک پلاس که متشکل از اوپک و متحدانش است، تصمیم گرفتند در فوریه تولیدشان را ثابت نگه دارند اما عربستان سعودی به دلیل نگرانی نسبت به روند کند احیای تقاضا، متعهد شد تولیدش را به میزان بیشتری کاهش دهد.
قیمت نفت هفته گذشته به بالاترین حد در ۱۳ ماه گذشته صعود کرد و اعضای اوپک پلاس با توجه به افزایش اخیر قیمتها قرار است در نشست روز پنجشنبه درباره افزایش بیشتر تولید مذاکره کنند.
اوژن واینبرگ، تحلیلگر کومرس بانک اظهار کرد: تاکنون اعضای اوپک پلاس به شکل مثال زدنی سرگرم همکاری و اجرای محدودیت عرضه بوده اند. ما بر این باوریم که قیمتهای بالا باعث خواهد شد اوپک پلاس تولید خود را ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهد و همزمان عربستان سعودی به کاهش تولید یکجانبه خود خاتمه می دهد.
عربستان سعودی که بزرگترین صادر کننده نفت جهان است، متعهد شده است در ماههای فوریه و مارس به منظور تضمین جلوگیری از رشد بیشتر سطح ذخایر، تولیدش را به میزان یک میلیون بشکه در روز کاهش دهد. بر اساس نظرسنجی رویترز، ریاض در فوریه حدود ۸۵۰ هزار بشکه در روز از این کاهش تولید را به اجرا گذاشت.
شرکتهای مشاوره شامل پترولجستیک که آمار نفتکشها را رهگیری میکنند اعلام کردند صادرات نفت عربستان سعودی ماه گذشته بالاتر از حد انتظار بوده است.
این اقدام عربستان سعودی به معنای آن است که اوپک نفت کمتری از آنچه تحت توافق محدودیت عرضه اوپک پلاس متعهد شده بود، تولید می کند.
نرخ پایبندی به کاهش تولید در فوریه ۱۲۱ درصد بود که در مقایسه با ۱۰۳ درصد در ژانویه افزایش داشت.
ایران که از مشارکت در توافق کاهش تولید اوپک معاف شده و امیدوار است در صورت رفع تحریمهای آمریکا صادراتش را افزایش دهد، در فوریه نفت کمتری تولید کرد. با این حال تولید و صادرات ایران بالاتر از بسیاری از ماهای سال ۲۰۲۰ مانده است.
آنگولا محموله کمتری برای صادرات در فوریه داشت و تولید لیبی نیز به دنبال یک اعتصاب بندری که روند ارسال محموله ها را مختل کرد، کاهش یافت.
در میان کشورهایی که نفت بیشتری تولید کردند، نیجریه با ۱۰۰ هزار بشکه در روز بیشترین افزایش تولید را داشت. ونزوئلا که تحت تحریم های آمریکا قرار دارد و همچنین تولیدش با کاهش بلندمدت روبروست، تولیدش را در فوریه افزایش داد.
هدف از نظرسنجی رویترز رصد عرضه نفت به بازار بوده و بر مبنای آمار کشتیرانی ارائه شده از سوی منابع خارجی، آمار رفینیتیو آیکان، اطلاعات شرکتهای رهگیری نفتکش مانند پترولجستیک و کپلر و اطلاعات فراهم شده از سوی منابع آگاه در شرکتهای نفتی، اوپک و شرکتهای مشاوره تهیه می شود.
در خبر جداگانه دیگری، وزارت نفت عراق اعلام کرد صادرات نفت این کشور از ۲.۸۶۸ میلیون بشکه در روز در ژانویه به ۲.۹۶ میلیون بشکه در روز در فوریه افزایش یافت. صادرات از پایانههای جنوبی عراق در فوریه به ۲.۸۲۵ میلیون بشکه در روز رسید که بالاتر از ۲.۷۷ میلیون بشکه در ژانویه بود. صادرات از کرکوک که از طریق بندر سیهان ترکیه انجام میشود، در فوریه به ۱۳۵ هزار بشکه در روز رسید که بالاتر از ۹۸ هزار بشکه در روز در ژانویه بود.
بر اساس گزارش رویترز، عراق که دومین تولیدکننده بزرگ عضو اوپک است برای تقریبا کل درآمد دولتی خود به صادرات نفت متکی است و از افت قیمتها در سال گذشته آسیب دیده و برای پرداخت حقوق کارمندان دولتی در تنگنا قرار گرفته است. درآمد عراق از فروش نفت در فوریه بر اساس میانگین قیمت ۶۰ دلار و ۳۳ سنت در هر بشکه، به پنج میلیارد دلار رسید. عراق نفت خود را با میانگین قیمت ۵۳ دلار و ۲۹ سنت در ژانویه فروخته بود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
سرمایه گذاری مستقیم خارجی و نقش ایران در رنجیره ارزش جهانی
۱۸۲ همت وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد
قیمت جهانی کامودیتی ها در بخش نفت و انرژی؛ پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳
وزیر نیرو: مشکل ناترازی سوخت بهبود یافت
نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
بازار خودرو در خواب زمستانی است؛ قیمت جدید خودرو در بازار
تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه شرکت ملی گاز ایران
برون رفت از چالش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت های دیجیتال
گازرسانی بدون افت فشار
زریباف: نوسانات بازار ارز موقتی است
نوسازی ۷۵ واحد صنعتی در نیمه نخست امسال
واردات ۱۲ میلیارد دلار کالای اساسی به کشور
شرایط جدید وام فرزندآوری ابلاغ شد
دبیرخانه بزرگترین رویداد صنعت مالی ایران آغاز به کار کرد
مصوبه ترخیص درصدی کالاها تمدید شد
۷۰ درصد بازار خودروی روسیه دست برندهای چینی
نمایندگان کنگره آمریکا: بانک های هنگ کنگ تحریم های ایران و روسیه را دور می زنند
تهدید جدید ترامپ علیه مکزیک و کانادا
مالیات اصلی ترین ابزار تنظیم گری
نوسانات بازار ارز موقتی است
تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز
افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا
نرخ جدید گاز مایع اعلام شد
واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه
شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد
برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها
قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه
۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا