میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، محمد شریعتمداری امروز یکشنبه ۶ دی ماه در مراسم رونمایی از بنیاد ملی توسعه فناوریهای فرهنگی که در محل فرهنگستان هنر برگزار شد با تأکید بر اینکه رشد اقتصادی بخشهای فرهنگی و خلاقانه بسیار بالاست، اظهار داشت: براساس طبقه بندی و آمارهای یونسکو در سال ۲۰۱۳ نزدیک به سی میلیون اشتغال در حوزه صنایع خلاق و فرهنگی وجود داشته و حدود دو هزار و ۲۵۰ میلیارد دلار نیز گردش مالی در صنایع ایجاد شده است که بیشترین سهم آن متعلق به قاره آسیا و اقیانوسیه با ۳۴ درصد سهم از ارزش افزوده و ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر فرصت شغلی است.
شریعتمداری تأکید کرد: البته اگر طبقه بندی آنکتاد که شمول بیشتری دارد، مد نظر قرار گیرد حجم اقتصاد خلاق در سال ۲۰۱۳ بیش از سه هزار و ۶۰۰ میلیارد دلار معادل ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی دنیا خواهد بود.
این عضو کابینه دولت دوازدهم ادامه داد: در سال ۲۰۱۵ میزان صادرات محصولات و خدمات خلاق و فرهنگی بیش از ۵۰۹ میلیارد دلار بوده که سهم کشورهای در حال توسعه در این حوزه بیش از کشورهای توسعه یافته و معادل ۲۶۵ میلیارد دلار بوده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه کشور چین به عنوان بزرگترین صادر کننده صنایع خلاق کشور با صادرات معادل ۱۶۸ میلیارد دلار محسوب میشود، افزود: پس از آن با فاصله بسیار زیاد کشورهای آمریکا، فرانسه، هنگ کنگ، ایتالیا، انگلیس و هند قرار دارند.
شریعتمداری با بیان اینکه در میان کشورهای همسایه ایران، ترکیه با صادرات ۸.۷ میلیارد دلار رتبه ششم کشورهای در حال توسعه را در اختیار داشته است، خاطرنشان کرد: این در حالی است که در سال ۱۳۹۷ صادرات صنایع فرهنگی کشورمان حدود ۵۰۰ میلیون دلار بود که سهم عمده آن صنایع دستی و به ویژه فرش دستباف است.
وی افزود: اگر ما به اندازه جمعیت کشور از بازار جهانی و صادرات این حوزه سهم داشتیم، باید بازار داخلی بین ۲۲.۵ تا ۳۶ میلیارد دلار و یا به قیمت امروز بین ۲۲۵ تا ۳۶۰ هزار میلیارد تومان و حجم صادرات کشور بیش از ۵ میلیارد دلار باشد که البته اگر به جایگاه و نقش کشورمان در فرهنگ، تاریخ و هنر جهان، توجه کنیم این سهم باید بسیار بیش از این باشد که این موضوع نشان میدهد حوزه فرهنگ جای کار بسیار دارد و در این حوزه فرصتهای شغلی و خلق ثروت بسیاری نیز قابل دسترس است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: به عنوان یکی از زیر حوزههای صنایع خلاق میتوان به تولید بازیهای دیجیتال اشاره کرد که حجم بازار جهانی آن در سال ۲۰۱۸ بیش از ۱۳۸ میلیارد دلار بوده است. در سال ۹۷ حجم بازار ایران ۹۲۰ میلیارد تومان برآورد شده که ۳۹۵ میلیارد تومان آن سهم بازی و از این بازار فقط ۱۴ درصد در اختیار بازیهای ایرانی بوده است. مابقی نیز در اختیار بازیهای خارجی قرار داشته است که این موضوع به تنهایی نشان میدهد تا چه اندازه تقاضا هم در بازار داخلی و هم در بازار بین المللی وجود دارد و در صورت برنامه ریزی و هماهنگی بین دستگاهی و جلب مشارکت بخش خصوصی میتوان در این حوزه نسبت به ایجاد کسب و کارهای جدید و خلق ثروت، اقدام کرد.
وی همچنین تأکید کرد: به رغم اینکه گزارشات جهانی نشانگر این است که هوش مصنوعی و اتوماسیون در همه حوزهها به حذف شغل منجر خواهد شد اما در حوزه صنایع خلاق و فرهنگی تا ۸۵ درصد فرصتهای جدید شغلی به کمک هوش مصنوعی ایجاد خواهد شد.
شریعتمداری با اشاره به اینکه بنیاد ملی توسعه فناوریهای فرهنگی وظیفه و مأموریت توسعه زیست بوم صنایع خلاق بر بستر پلتفرمهای فناورانه و به خدمت گرفتن فناوری برای توسعه صنایع خلاق و فرهنگی را در دستور کار خود قرار داده است، ادامه داد: این رویکرد در نوع خود منحصر به فرد بوده و با توجه به دوری نسبی فعالان صنایع فرهنگی و خلاق از حوزههای فناورانه و نیز ناکارآمد بودن ساختار حکمرانی توسعه این صنایع در سطح کشور، نیازمند تمرکز و توجه به همه اجزای توسعه زیست بوم فناوریهای فرهنگی هستیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد: هدف این بنیاد عرضه محصولات صنایع خلاق بر بستر اینترنت و یا تولید محتوای دیجیتال برای این صنایع نیست بلکه این موارد فقط بخشهای محدودی از زیست بوم فناوریهای فرهنگی هستند و ایجاد راهبری پلتفرمهای مرتبط با فناوریهای تحول آفرین جهت توسعه کل صنایع خلاق و فرهنگی اعم از هنر و صنایع دستی تا خدمات خلاق است.
منبع : خبرگزاری مهر
روند تأمین سوخت در سراسر کشور مطلوب است
سهم ۳۰ درصدی بریکس از تولید ناخالص جهانی
جزئیات تغییر تعرفه برق برای مشترکان
قیمت طلا و سکه امروز ۶ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد
اولین نشست تخصصی مزد ۱۴۰۴ برگزار شد
۱۶۶ میلیارد تومان تسهیلات برای خدمات مکانیزه
دریافت مالیات بر ارزش افزوده جدید از واردات لغو شد
ثبت رکورد جدید در ارزش معاملات خرد
میر شتاب ایران و روسیه اجرایی شد+ مزایا
پرش شاخص بورس به ارتفاع ۲ میلیون و ۴۱۵ هزار واحد
شیوهنامه بهینهسازی و کنش مصرف انرژی در ساختمانهای وزارت نفت ابلاغ شد
آینده مالی، بانکداری و پول چگونه است؟
سوخت تحویل شود مشکلی در تامین برق نداریم
یک نیروگاه هستهای ۱۰ درصد برق ترکیه را تامین میکند
همه ارز مورد نیاز وزارت جهاد کشاورزی در بودجه سال جاری محقق شده است
افت کیفیت اینترنت به دلیل استفاده از فیلترشکنهاست
پیشنهاد میزبانی ایران برای برگزاری کنفرانس جهانی سرمایه گذاری در سال ۲۰۲۶
لزوم تدوین تقویم رویدادهای صنعت پتروشیمی
اجلاس جهانی تعاون افتتاح شد
توسعه بانکداری باز منجر به رشد اقتصادی می شود
ثبت نام برای عرضه جدید خودروهای وارداتی از هفته آینده
افزایش ۱۸ درصدی صادرات غیرنفتی در ۸ ماهه سالجاری
تکلیف قانون جدید بانک مرکزی برای رمزارزها
کوتاهی وزارت نیرو برای نصب نکردن فیلتر در نیروگاههای مازوتسوز
تخصیص ۵ میلیارد دلار برای توسعه اقتصاد دیجیتال
چند سهامدار در سجام ثبتنام کردند؟
۴۰۸ واحد صنعتی راکد احیا شد
میر شتاب ایران و روسیه اجرایی شد +مزایا
قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله امروز ۶ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۹۶ تومان
نشست وزارتی اوپکپلاس بهصورت ویدیوکنفرانس برگزار میشود