میرنیوز

آیا تولیدکنندگان اوپک پلاس از وسوسه افزایش تولید چشم پوشی می‌کنند؟

آیا تولیدکنندگان اوپک پلاس از وسوسه افزایش تولید چشم پوشی می‌کنند؟ 2021-02-22T07:47:56+03:30

به گزارش ایسنا، این افزایش قیمت بر عزم اوپک پلاس برای ادامه محدودیت عرضه سایه افکنده است. بهبود قیمت نفت حتی پیش از این که آمریکا حدود ۴۰ درصد از تولید نفتش را به دلیل موج سرمای قطبی که سراسر این کشور را فراگرفت، از دست دهد، به طور مستمر ادامه داشت. سرمای شدید تگزاس مطمئنا به این وضعیت کمک کرد اما با فروکش کردن این بحران، معامله گران به سودگیری پرداختند و برنت به کمتر از ۶۳ دلار و وست تگزاس اینترمدیت به پایین ۶۰ دلار در هر بشکه سقوط کرد. با این حال روند صعودی قابل توجه قیمتها به قوت خود باقی مانده و ممکن است باعث افزایش تنشهای داخلی میان اعضای اوپک پلاس شود.

تقاضای آمریکا برای نفت بهبود پیدا کرده و این بهبود با آغاز واکسیناسیون کووید ۱۹ در دسامبر همراه شده است. از آن زمان پالایشگاهها، تولید سوخت را افزایش داده اند. در چند هفته گذشته ذخایر بنزین و همچنین تولید افزایش پیدا کرده است.

در حالی که تقاضا در بزرگترین مصرف کننده نفت جهان بهبود یافته، رشد تولید متوقف شده است. طبق آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تولید نفت آمریکا سال آینده هم پایین ۱۲ میلیون بشکه در روز می ماند. این امر قیمتهای نفت را بالاتر می برد و حتی اعضای اوپک پلاس که اعتراض چندانی نداشتند را وسوسه می کند پایبندی کمتری به محدودیت عرضه داشته باشند.

در حال حاضر هم اختلاف در میان اعضای این گروه وجود دارد. آخرین باری که اوپک پلاس تصمیمی درباره تولید گرفت، ناچار شد با در نظر گرفتن منافع کشورهایی مانند روسیه که بر تسهیل محدودیت عرضه اصرار داشتند، تصمیم بگیرد. و اکنون هم عربستان سعودی اعلام کرده که کاهش تولید یکجانبه یک میلیون بشکه در روز را که برای تقویت قیمتهای نفت انجام داده بود، ادامه نمی دهد.

این اقدام جدیدترین نشانه از این است که بزرگترین عضو اوپک خوش بینی بیشتری به قیمتها پیدا کرده است. خبر تصمیم عربستان سعودی برای افزایش تولید در ماههای آینده برای نخستین بار از سوی روزنامه وال استریت ژورنال منتشر شد اما اگر وضعیت قیمت تغییر کند ممکن است این تصمیم هم مورد بازبینی قرار گیرد. نکته جالب اینجاست که پس از رفع بحران انرژی تگزاس، اعلام خبر افزایش تولید عربستان سعودی تاثیر منفی روی قیمتها خواهد گذاشت.

اما در حالی که عربستان سعودی آماده است هر اقدامی که لازم باشد برای حمایت از بازار نفت انجام دهد، روسیه بازار نفت را در وضعیت تقریبا تعادل یافته ارزیابی می کند. الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه هفته گذشته به تلویزیون دولتی روسیه اعلام کرد در چند ماه گذشته شاهد نوسان اندک بوده ایم که به معنای متعادل شدن بازار است و قیمتها امروز مطمئنا با وضعیت بازار مرتبط هستند. وی افزود: در حالی که تقاضا در فصل بهار ۲۰ تا ۲۵ درصد کمتر از سطح عادی است اما تا پایان سال ۲۰۲۰ کاهش تقاضا به هشت تا ۹ درصد محدود شد. روسیه یکی از کشورهایی بوده که پایبندی ضعیفی به توافق اوپک پلاس داشته است. در حقیقت، عراق و روسیه بالاتر از سهمیه شان نفت تولید کرده اند.

طبق گزارش بلومبرگ، صادرات نفت عراق در دو هفته نخست فوریه ۳.۴۴ میلیون بشکه در روز بوده که در مقایسه با ژانویه ۴.۴ درصد افزایش داشته است و برای کل ماه ممکن است حدود چهار میلیون بشکه در روز تولید کند که بالاتر از ۳.۶ میلیون بشکه در روز سقف تولید هدف گذاری شده توسط این کشور و همچنین بالاتر از ۳.۸ میلیون بشکه در روز سقف تولید نفت تعیین شده توسط اوپک پلاس خواهد بود.

و ایران هم که از مشارکت در کاهش تولید اوپک پلاس معاف است، تولیدش را بالا برده و برنامه های بزرگی برای بازگشت به بازار بین المللی نفت در صورت تسهیل تحریمهای آمریکا دارد. در جدیدترین اقدام که می تواند حرکتی در جهت نشان دادن حسن نیت تعبیر شود، دولت جو بایدن در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل خبر داد که آمریکا اعلان خود مبنی بر بازگشت تحریمهای سازمان ملل علیه ایران را که در دولت ترامپ به سازمان ملل اطلاع داده شده بود، لغو کرده است. دولت دونالد ترامپ در ماه مه ۲۰۱۸ در اقدامی خلاف عرف بین الملل، از برجام خارج شد و مایک پمپئو، وزیر خارجه او نیز در ماه اوت اعلام کرد که روند ۳۰ روزه در شورای امنیت به منظور بازگرداندن همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران یا «مکانیزم ماشه» را کلید زده است.

اختلاف میان موافقان محدودیت عرضه و طرفداران افزایش تولید در داخل اوپک پلاس با اخبار مثبت اخیر درباره نفت شدیدتر خواهد شد. فضای اخیر باعث شد شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی در برابر رضایت بیش از حد تولیدکنندگان از اوضاع جاری هشدار داده و اظهار کند: ما در مقایسه با یک سال پیش در موقعیت بسیار بهتری قرار داریم اما باید بار دیگر نسبت به رضایت از وضعیتمان هشدار دهم. ابهامات بسیار بالایی وجود دارد و بایستی فوق‌العاده محتاط باشیم. زخمهای وقایع سال گذشته باید احتیاط را به ما آموخته باشند.

ابهامات در واقع بالا مانده و تهدید وسوسه شدن تولیدکنندگان آمریکایی برای افزایش تولید با صعود وست تگزاس اینترمدیت به بالای ۶۰ دلار در هر بشکه وجود دارد. اگرچه این تولیدکنندگان هم مانند وزیر انرژی عربستان سعودی تاکنون احتیاط نشان داده و در برابر این وسوسه مقاومت کرده اند اما در مقطعی ممکن است این وسوسه قوی شده و اتفاقی که کابوس اوپک است، بیافتد و تولیدکنندگان آمریکایی از تلاش اوپک پلاس برای تقویت قیمتها استفاده برده و تولیدشان را افزایش دهند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در حال حاضر هیچ نشانه ای از این که اوپک پلاس تصمیم دارد سیاست فعلی محدودیت عرضه ۷.۲ میلیون بشکه در روز نفت را تا آوریل تغییر دهد، وجود ندارد. اما همان طور که دیپلمات نفتی ارشد عربستان سعودی گفت، باید به آن دسته از افراد که تلاش می‌کنند حرکت بعدی اوپک پلاس را پیش‌بینی کند بگویم سعی نکنید غیرقابل پیش بینی را پیش بینی کنید.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اقتصادی

لیزینگ واسط بین عرضه و تقاضا است

لیزینگ واسط بین عرضه و تقاضا است
2025-02-16T15:36:17+03:30
رئیس هیئت‌مدیره انجمن لیزینگ ایران گفت: لیزینگ به عنوان واسطه‌ای میان عرضه و تقاضا می‌تواند نقش کلیدی در حل مشکل فروش از طریق افزایش قدرت خرید ایفا کند.

نقش حیاتی لیزینگ در رشد اقتصادی کشور

نقش حیاتی لیزینگ در رشد اقتصادی کشور
2025-02-16T15:23:00+03:30
یک کارشناس بورس گفت: نبود زیرساخت‌های مالی، عامل عقب‌ماندگی لیزینگ دارایی‌های بزرگ است.

لیزینگ واسطع بین عرضه و تقاضا است

لیزینگ واسطع بین عرضه و تقاضا است
2025-02-16T15:10:00+03:30
رئیس هیئت‌مدیره انجمن لیزینگ ایران گفت: لیزینگ به عنوان واسطه‌ای میان عرضه و تقاضا می‌تواند نقش کلیدی در حل مشکل فروش از طریق افزایش قدرت خرید ایفا کند.

رئیس کل بانک مرکزی: صنعت لیزینگ نیازمند توسعه است

رئیس کل بانک مرکزی: صنعت لیزینگ نیازمند توسعه است
2025-02-16T14:03:08+03:30
 رئیس کل بانک مرکزی، در همایش صنعت لیزینگ و تأمین مالی بر لزوم توسعه این صنعت و تخصصی‌تر شدن بانک‌ها تأکید کرد.

دیدار و توافقات وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک در عربستان

دیدار و توافقات وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک در عربستان
2025-02-16T14:03:06+03:30
وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه حضور در کنفرانس سالانه چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی اقتصادهای نوظهور در عربستان با رئیس صندوق اوپک دیدار و گفت‌وگو کرد.

تولید نفت آغاجاری در دولت چهاردهم افزایش یافت

تولید نفت آغاجاری در دولت چهاردهم افزایش یافت
2025-02-16T14:03:04+03:30
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب گفت: شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری در بحث افزایش تولید در دولت چهاردهم خوش درخشیده است.

چقدر گاز در روزهای سرد امسال به نیروگاه‌ها تحویل شد؟

چقدر گاز در روزهای سرد امسال به نیروگاه‌ها تحویل شد؟
2025-02-16T13:09:41+03:30
سرمای زودرس و زمستان سرد سبب ثبت رکوردهای متعددی در مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری شد، با این حال آمارها نشان می‌دهد تحویل گاز به نیروگاه‌ها در ماه‌های آذر، د...

مصرف ۷۳ درصد گاز طبیعی در بخش خانگی

مصرف ۷۳ درصد گاز طبیعی در بخش خانگی
2025-02-16T12:56:17+03:30
سخنگوی شرکت ملی گاز ایران از مصرف ۷۳ درصد کل گاز طبیعی تحویلی به شبکه سراسری در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء خبر داد.

حضور همتی در کنفرانس چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی اقتصادهای نوظهور

حضور همتی در کنفرانس چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی اقتصادهای نوظهور
2025-02-16T12:56:16+03:30
وزیر امور اقتصادی و دارایی در کنفرانس دو روزه چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی اقتصادهای نوظهور، حضور یافت.

بخش کشاورزی پیشران همکاری مشترک بین ایران و قزاقستان

بخش کشاورزی پیشران همکاری مشترک بین ایران و قزاقستان
2025-02-16T12:43:01+03:30
رئیس سازمان حفظ نباتات از ظرفیت بالای همکاری ایران و قزاقستان در بخش کشاورزی خبر داد.

ریزش ۴۷ هزار واحدی شاخص کل بورس با وجود دلار ۹۰ هزار تومانی

ریزش ۴۷ هزار واحدی شاخص کل بورس با وجود دلار ۹۰ هزار تومانی
2025-02-16T12:43:00+03:30
شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز یکشنبه بیست‌وهشتم بهمن با افت ۴۷ هزار و ۶۷۹ واحدی به ۲ میلیون و ۶۷۸ هزار واحد رسید.

راه‌اندازی گمرک در منطقه آپرین

راه‌اندازی گمرک در منطقه آپرین
2025-02-16T12:03:05+03:30
گمرک و شرکت راه آهن جهت راه اندازی گمرک در منطقه آپرین اسلامشهر توافق کردند.

واردات خودرو از گمرک خسروی و پرویزخان مجاز شد

واردات خودرو از گمرک خسروی و پرویزخان مجاز شد
2025-02-16T11:49:43+03:30
گمرک خسروی و پرویزخان به فهرست گمرکات تخصصی مجاز به ترخیص خودروی سواری اضافه شدند.

توافق گمرک و شرکت راه‌آهن جهت راه‌اندازی گمرک در منطقه آپرین

توافق گمرک و شرکت راه‌آهن جهت راه‌اندازی گمرک در منطقه آپرین
2025-02-16T11:49:42+03:30
گمرک و شرکت راه آهن جهت راه اندازی گمرک در منطقه آپرین اسلامشهر توافق کردند.

قیمت دلار ۲۸ بهمن؛ دلار به ۷۲ هزار و ۶۳۲ تومان رسید

قیمت دلار ۲۸ بهمن؛ دلار به ۷۲ هزار و ۶۳۲ تومان رسید
2025-02-16T11:49:41+03:30
قیمت توافقی هر اسکناس یورو در مرکز مبادله ایران با افزایش نسبت به روز کاری قبل به ۷۲ هزار و ۶۳۲ تومان و نرخ حواله یورو نیز به ۷۰ هزار و ۶۵۳ تومان رسیده است.

اضافه شدن خسروی و پرویزخان به فهرست گمرکات مجاز ترخیص خودرو سواری

اضافه شدن خسروی و پرویزخان به فهرست گمرکات مجاز ترخیص خودرو سواری
2025-02-16T11:36:17+03:30
گمرک خسروی و پرویزخان به فهرست گمرکات تخصصی مجاز به ترخیص خودروی سواری اضافه شدند.

رونق تولید و مصرف با توسعه صنعت لیزینگ

رونق تولید و مصرف با توسعه صنعت لیزینگ
2025-02-16T11:22:59+03:30
قائم مقام وزارت صمت گفت: پیش از این از صنعت لیزینگ دربرخی از بخش های اقتصاد استفاده می شد که با توسعه آن می توان بازار مصرف و تولید را رونق داد.

افزایش ۳۱ درصدی تراکنش همراه‌بانک صادرات ایران

افزایش ۳۱ درصدی تراکنش همراه‌بانک صادرات ایران
2025-02-16T10:43:00+03:30
​استقبال مشتریان و کاربران از نرم‌افزار ارتقایافته و امن همراه‌بانک صادرات ایران با افزایش بیش از ۳۱ درصدی تراکنش‌ها در ۱۰ ماه ابتدای سال جاری همراه شد.

همایش صنعت لیزینگ آغاز به کار کرد

همایش صنعت لیزینگ آغاز به کار کرد
2025-02-16T10:29:37+03:30
همایش صنعت لیزینگ و تأمین مالی با حضور مسئولان، کارشناسان و فعالان این حوزه آغاز به کار کرد.

بانک مرکزی به دنبال تدوین دستور العمل صنعت لیزینگ

بانک مرکزی به دنبال تدوین دستور العمل صنعت لیزینگ
2025-02-16T10:29:37+03:30
یک مقام مسئول گفت:بانک مرکزی در پی تدوین دستورالعمل جامع در راستای توسعه صنعت لیزینگ است.

دریای خزر و خلیج فارس پرباران‌ترین حوضه در هفته جاری

دریای خزر و خلیج فارس پرباران‌ترین حوضه در هفته جاری
2025-02-16T10:02:59+03:30
حوضه دریای خزر با مقدار میانگین بارش ۱۵.۹ میلی‌متر و و حوضه خلیج فارس و دریای عمان با مقدار میانگین بارش ۸.۵ میلی‌متر پرباران‌ترین حوضه‌های‌ درجه ۱ کشور در ه...

نحوه اخذ ضمانت‌نامه بانکی برای افزایش سقف اعتباری واردات و صادرات

نحوه اخذ ضمانت‌نامه بانکی برای افزایش سقف اعتباری واردات و صادرات
2025-02-16T10:02:58+03:30
مشخصات ضمانت‌نامه بانکی جهت افزایش سقف اعتباری واردات و صادرات اعلام شد.

حضور گمرکات اجرایی تهران در اولین نمایشگاه حماسه حراست

حضور گمرکات اجرایی تهران در اولین نمایشگاه حماسه حراست
2025-02-16T09:49:40+03:30
گمرکات اجرایی تهران در اولین نمایشگاه حماسه حراست در مصلی برگزار شد.

اجرای طرح باک پر با صلاحدید وزیر راه تعلیق می شود

اجرای طرح باک پر با صلاحدید وزیر راه تعلیق می شود
2025-02-16T09:49:40+03:30
طبق مصوبه هیئت وزیران اجرای طرح باک پر در صورت ضرورت در هر یک از مرزهای کشور، با تشخیص وزیر راه و شهرسازی و توسط وزارت نفت تعلیق می‌شود.

ثبت‌سفارش ۱۶۰۰۰ تن چای مانع گرانی می‌شود

ثبت‌سفارش ۱۶۰۰۰ تن چای مانع گرانی می‌شود
2025-02-16T09:49:40+03:30
اتحادیه چای کشور طی نامه‌ای به معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی از کمبود و گرانی چای در آستانه ماه رمضان و عید نوروز ابراز نگرانی کرد.

استفاده از فناروی‌های نوین و هوش مصنوعی در صنعت آب حیاتی است

استفاده از  فناروی‌های نوین و هوش مصنوعی در صنعت آب حیاتی است
2025-02-16T09:49:39+03:30
مدیرعامل آبفای کشور استفاده از تجربیات و دانش‌های روز دنیا در حوزه فناوری اطلاعات برای ارائه خدمات بهتر به مشترکان را یک اصل محوری در فعالیت‌های صنعت آب و فا...

حفاظت از اراضی کشاورزی نیازمند مشارکت همگانی است

حفاظت از اراضی کشاورزی نیازمند مشارکت همگانی است
2025-02-16T09:49:39+03:30
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت همه دستگاه‌های ذی‌ربط و مردم امکان‌پذیر است.

الزامات توسعه تجارت ایران و قزاقستان به ۳ میلیارد دلار

الزامات توسعه تجارت ایران و قزاقستان به ۳ میلیارد دلار
2025-02-16T09:09:37+03:30
در نشست مشترک رئیس اتاق ایران و وزیر تجارت قزاقستان، بر رفع مشکلات بانکی و مسائل حمل‌ونقل به عنوان پیش‌نیازهای اصلی دستیابی به حجم تجارت سه میلیارد دلاری میا...

اقدام تازه ترامپ در تشدید جنگ تجاری با دیگر کشورها

اقدام تازه ترامپ در تشدید جنگ تجاری با دیگر کشورها
2025-02-16T08:02:57+03:30
رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که از ابتدای ماه اوریل اعمال تعرفه بر واردات خودرو به این کشور آغاز خواهد شد.

موج اخراج کارمندان دولت آمریکا به مرز ۱۰ هزار نفر رسید

موج اخراج کارمندان دولت آمریکا به مرز ۱۰ هزار نفر رسید
2025-02-16T08:02:57+03:30
از زمان ورود ترامپ به کاخ سفید تا کنون که هنوز به یک ماه هم نرسیده، ۹۵۰۰ نفر از کارکنان دولت آمریکا اخراج شده اند.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)