میرنیوز

شکایت مردم از تعدد کارتهای بانکی/ فیزیک کارتهای بانکی نزد مشتریان بانکها جذابیت ندارد

شکایت مردم از تعدد کارتهای بانکی/ فیزیک کارتهای بانکی نزد مشتریان بانکها جذابیت ندارد 2021-02-13T15:18:08+03:30

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بانک مرکزی، داود محمدبیگی، مدیر اداره نظام های پرداخت این بانک با اشاره به اهداف نظام‌های پرداخت و خدمات بانکی در کشور گفت: اهداف نظام‌های پرداخت و خدمات بانکی در کشور بر سه پایه اصلی «امنیت» و «تنوع» و «سهولت کاربرد» بنا شده است و بانک‌ها در ارایه هر محصول جدید باید این سه موضوع را مدنظر خود قرار دهند.

وی افزود: در سرویس کهربا نیز اصول فوق مدنظر قرار گرفته و ضمن ایجاد سهولت و سادگی و آسایش بیشتر در پرداخت‌های کارتی و ارتقای امنیت، به تنوع خدمات و سرویس‌هایی که در این حوزه قابلیت گسترش دارند نظیر پرداخت با رمز اول، پرداخت مبتنی بر ریسک مشتری، خدمات پرداخت بدون دریافت رمز و پرداخت بزن و برو مانند کارت مترو (tap&go) توجه شده است.

محمدبیگی در خصوص سرویس کهربا گفت: به واسطه این سرویس، در واقع از هوشمندی موبایل به عنوان ابزار کارت بهره گرفته شده و کارت از موجودیتی منفعل و غیرفعال به موجودیتی فعال تبدیل شده است. براین اساس و به معنای دقیق در این خدمت پرداخت، از موبایل به عنوان ابزار پرداخت و کارت استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه استفاده از فیزیک کارت نزد مشتریان بانک‌ها از جذابیت زیادی برخوردار نیست و همواره یکی از مشکلات مردم در خدمات بانکی تعدد کارت های بانکی است که در  این سرویس امکان تجمیع آنها در موبایل وجود دارد، افزود: یکی از ویژگی‌های مهم این طرح عبور از کارت‌های فیزیکی هوشمند بانکی و جایگزینی موبایل هوشمند با آن است که صرفه‌جویی قابل ملاحظه‌ای برای کشور خواهد داشت.

مقام مسئول بانک مرکزی با بیان اینکه پیشتر، این شیوه پرداخت جسته و گریخته در کشور انجام شده است، گفت: طی سال‌های گذشته برخی از بانکها و شرکت های پرداخت، اقداماتی در این زمینه انجام دادند. بر این اساس بانک مرکزی نیز نسبت به بومی‌سازی استاندارد EMV در کشور اقدام کرده است. در حقیقت این اقدام بانک مرکزی هم راستا کردن و هم‌افزایی تمام اقداماتی است که پیش از این توسط شرکت‌های پرداخت و بانکها انجام شده بود.

وی افزود: برای مثال برخی بانکها در شیوه‌های پرداخت به سمت کارت فیزیکی هوشمند و برخی برای نگهداری اطلاعات حساس کارت از فضای موجود روی سیم کارت رفته بودند. البته ذکر این نکته ضروری است که استفاده از فضا یا حافظه امن گوشی در کشور ما تقریباً غیرقابل دسترس است. در حقیقت بانک مرکزی با طرح کهربا تکلیف این موضوع را مشخص کرد.

به گفته محمدبیگی، هم اکنون، بانک مرکزی برای بازیگران این عرصه مشخص کرده است که اطلاعات حساس کارت به چه شکل نزد صادرکننده و در فضای ابری نگهداری شده (به این تکنولوژی HCE یاHost Card Emulation) و نحوه دسترسی برنامک‌ها به آن چگونه است و پذیرندگان نیز باید از استاندارد EMV استفاده کنند و عملاً تکلیف حوزه کارت هوشمند  مشخص شده است. اگرچه کماکان استفاده از حافظه سخت افزاری نیز امکان پذیر است اما با هزینه بالاتر.

مدیر اداره نظام های پرداخت با بیان اینکه در سرویس کهربا پرداخت برخط و برون خط پوشش داده می‌شود، تصریح کرد: به عبارت دیگر این امکان وجود دارد که مشتری بدون نیاز به اتصال برخط به اینترنت اقدام به انجام تراکنش کند. این موضوع می‌تواند تا حد زیادی در آینده ضمن ایجاد سهولت برای مشتریان باعث کاهش حجم تراکنش‌های برخط شده و نتیجه آن کاهش هزینه انجام تراکنش است.

محمدبیگی افزود: بر اساس آمار شرکت شاپرک در حال حاضر قریب به ۴۰ درصد کارت خوان‌ها فعلاً قابلیت پشتیبانی از خدمت NFC را دارند. اما برای پوشش حداکثری در این استاندارد علاوه بر NFC، راهکارهای ارتباطی دیگری همچون QR کد Di-Wi, نیز قابل استفاده است. برای دستگاه‌های کارت‌خوانی که از فناوریNFC  پشتیبانی نمی‌کنند، می‌توان از سایر مدل‌های ارتباطی استفاده کرد و این موضوع مشکل بازدارنده‌ای برای اجرا و فراگیر شدن این پروژه نیست. 

وی با بیان اینکه کارت های مغناطیسی موجود به سادگی قابل کپی برداری است گفت: در حالی که در طرح کهربا عملا کارت قبل از انجام تراکنش اقدام به شناسایی ابزار پذیرش می‌کند این یعنی هوشمندی و فعال بودن کارت نسبت به ابزارهای پذیرش.

محمدبیگی با بیان اینکه این فناوری یک «امکان» و «انتخاب» است که در اختیار مشتریان قرار گرفته است،‌ عنوان کرد: مشتری می‌تواند از سرویس کهربا در پرداخت موبایلی خود بهره‌مند شود و یا از کارت فعلی خود برای پرداخت‌هایش استفاده کند. لذا به واسطه این قابلیت، تنها یک محصول به سبد محصولات پرداخت کارتی اضافه می‌شود و فعلا  قرار نیست تمام کارتهای فیزیکی حذف شود و قاعدتاً در صورتی که موبایل مشتری از این قابلیت پشتیبانی کند، می‌تواند از خدمت مذکور بهره‌مند شود.

وی درباره مشتریانی که گوشی هوشمند ندارند و یا حتی گوشی هوشمند دارند و مایل به استفاده از این ابزار نیستند، گفت: این افراد کماکان می‌توانند از کارت مغناطیسی خود استفاده کنند. اما به دلیل مزایای طرح و سادگی کاربری آن پیش‌بینی می‌شود به سرعت مورد استقبال مردم به خصوص قشر جوان کشور قرار گیرد. عدم نیاز به حمل کارت، امکان پرداخت سریع و امن، عدم امکان کپی‌برداری از کارت و ... از ویژگی‌های مهم طرح یاد شده برای مشتری است.

مقام مسئول بانک مرکزی با بیان اینکه ملحق شدن شبکه بانکی به این فناوری کار چندان پیچیده‌ای نیست، گفت: در حال حاضر تجهیز و ملحق شدن یک بانک و یک شرکت پرداخت (PSP) به این طرح نشان از آن دارد که این طرح، امری شدنی و ممکن است. البته همانطور که گفتم بانکها می‌توانند با تغییراتی اندک به این فناوری مجهز شوند. درخصوص شرکت‌های پرداخت (PSP) نیز براساس هماهنگی‌های صورت گرفته، امیدواریم در آینده تعداد زیادی از این شرکت‌ها تغییرات را متناسب با فناوری یاد شده اعمال کنند.

وی ضمن تأکید بر توجه به عنصر مروز زمان در پیاده‌سازی و اجرایی کردن فناوری‌های نوین گفت:‌ باید توجه داشت که ‌مدتی زمان لازم است تا یک فناوری نوین در تمام حوزه‌های کسب‌وکار به جایگاه مطلوب دست یابد. در عین حال استفاده و خو گرفتن مردم با فناوری‌های نوین نیز امری زمان‌بر است. طبیعتاً بخشی از این مهم نیز به نوع استقبال مردم از فناوری جدید بازمی‌گردد. لذا باید منتظر ماند و دید که مردم تا چه اندازه از این نوع جدید پرداخت استقبال می‌کنند. از این رو عنصر زمان در حوزه فناوری‌های نوین بسیار تعیین‌کننده است و نمی‌توان به یک باره و ظرف مدتی کوتاه تمام حوزه پرداخت به این تکنولوژی منتقل شود.

مدیراداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی با تأکید بر اینکه ضروری است در حوزه پرداخت تنوع محصولات وجود داشته باشد، عنوان کرد: ضروری است این انتخاب را به مشتریان بدهیم که از بین محصولات مختلف، گزینش کنند. برای مثال مشتریان می‌توانند از پرداخت هوشمند موبایلی، کارتی، کیف پول، حسابی و غیره استفاده کند.

محمدبیگی یادآور شد: البته بانک مرکزی درصدد است که این آمادگی را هر چه سریع‌تر در زیرساخت‌های فناوری شبکه بانکی فراهم کند. در این زمینه در صورتی که برخی الزامات در این حوزه اعم از مشخص شدن مبالغ و سقفی که قرار است بدون رمز پرداخت شود و سایر الزاماتی که مرتبط با حوزه فناوری بانکها و شرکتهای پرداخت است، مشخص شود، شاهد گسترش هرچه بیشتر این فناوری خواهیم بود.

وی در پایان افزود: همچنین در حال حاضر تعداد دیگری از بانکها آماده ملحق شدن به این طرح هستند و مقرر است که آزمون‌های لازم برای آنها در این هفته انجام شود.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اقتصادی

تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز

تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز
2024-11-27T19:00:49+03:30
چهلمین حراج سکه طلا مرکز مبادله ارز و طلای ایران با تخصیص ۹ هزار و ۳۰ قطعه انواع سکه طلا به پایان رسید که پنج هزار و ۵۹ قطعه از آنان ربع سکه های ضرب ۱۴۰۳ بود.

افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا

افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا
2024-11-27T19:00:48+03:30
۶۱ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم شمش طلا استاندارد به ارزش ۴.۶ میلیارد دلار در هشت ماهه سال جاری از گمرکات کشور ترخیص و وارد کشور شده است.

نرخ جدید گاز مایع اعلام شد

نرخ جدید گاز مایع اعلام شد
2024-11-27T19:00:47+03:30
مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی میزان نرخ جدید گاز مایع مازاد بر سهمیه را اعلام کرد.

واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه

واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه
2024-11-27T18:47:26+03:30
طبق اعلام گمرک، هفت میلیون و ۳۲۹ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۱.۶ میلیارد دلار از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه وارد کشور شده است.

شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد

شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد
2024-11-27T15:07:23+03:30
رئیس ستاد نوسازی ناوگان ضمن بیان اینکه تاکنون بیش از ۹۰ درصد پذیرفته‌شدگان طرح‌های جایگزینی تکمیل وجه را انجام داده‌اند، گفت: شرط تحویل خودرو جایگزین، پذیرش ...

برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها

برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها
2024-11-27T15:07:22+03:30
رئیس فدراسیون صنایع غذایی ایران گفت: برخورد دوگانه با صنایع غذایی کشور از سوی وزارت صمت و جهاد کشاورزی سبب شده تا فهم مشترکی از نیازمندی‌های آنها در کشور وجو...

قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد

قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
2024-11-27T15:07:22+03:30
قیمت هر قطعه سکه طرح جدید امروز با هفت هزار تومان افزایش نسبت به دیروز ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد.

صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه

صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه
2024-11-27T14:54:17+03:30
بر اساس اعلام شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، در پایان ۸ ماه ابتدایی سال جاری، تعداد ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک برای متقاضیان ص...

۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد

۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
2024-11-27T14:54:16+03:30
واردات و ترخیص قطعی ۲۹۴۱۸ دستگاه خودرو سواری نو از گمرکات کشور انجام شد.

ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا

ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا
2024-11-27T14:27:27+03:30
دومین محموله شمش نقره در خزانه فلزات گرانبهای بورس کالا پذیرش شد.

جزئیات تورم خوراکی ها در آبان؛ گوجه ۷۹ درصد گران شد!

جزئیات تورم خوراکی ها در آبان؛ گوجه ۷۹ درصد گران شد!
2024-11-27T14:27:26+03:30
در آبان ماه قیمت برنج خارجی درجه یک ۷.۱ درصد، مرغ ماشینی ۴.۴ درصد، کره پاستوریزه ۱۴.۹ درصد و گوجه فرنگی ۷۹.۱ درصد افزایش یافته است.

۴۶.۸ میلیارد دلار ارز واردات تامین شد

۴۶.۸ میلیارد دلار ارز واردات تامین شد
2024-11-27T14:27:25+03:30
بانک مرکزی از اول فروردین ماه تا ۷ آذر ماه امسال ۴۶ میلیارد و ۸۴۱ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل ...

ورود ۲۴ همت پول حقیقی به کارگزاری‌ها

ورود ۲۴ همت پول حقیقی به کارگزاری‌ها
2024-11-27T14:14:01+03:30
بر اساس آخرین آمار ارائه شده، اشخاص حقیقی در آبان ماه، ۲۴ همت نقدینگی وارد کارگزاری‌ها کرده‌اند.

تقاضای صرفه‌جویی در مصرف گاز به‌معنای مصرف نکردن نیست

تقاضای صرفه‌جویی در مصرف گاز به‌معنای مصرف نکردن نیست
2024-11-27T13:52:01+03:30
وزیر نفت گفت: تقاضای ما از مردم برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی به معنای مصرف نکردن نیست، مردم با کاهش یک درجه‌ای سمانه سرمایشی در منازل، نقش مؤثری در رفع بخشی ...

۳۱ هکتار از اراضی ملی استان تهران طی ۱۰۰ روز رفع تصرف شد

۳۱ هکتار از اراضی ملی استان تهران طی ۱۰۰ روز رفع تصرف شد
2024-11-27T13:51:59+03:30
مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران از رفع تصرف ۳۱ هکتار از اراضی ملی در ۱۰۰ روز اخیر خبر داد و گفت: ارزش ریالی این رفع تصرفات ۴۵ هزار میلیارد ریال برآورد شده ...

سوخت ورودی به نیروگاه‌ها امکان قاچاق شدن ندارد

سوخت ورودی به نیروگاه‌ها امکان قاچاق شدن ندارد
2024-11-27T13:51:58+03:30
یک مقام مسئول گفت:امکان قاچاق سوخت از داخل مخازن نیروگاه‌ها وجود ندارد و محل تحویل سوخت نیروگاه‌ها مخازن ذخیره‌سازی آن‌هاست، اگر در مسیر فرایند تحویل با تخلف...

مصوبات کارگروه بازگشت ارز ابلاغ شد

مصوبات کارگروه بازگشت ارز ابلاغ شد
2024-11-27T12:54:12+03:30
طبق مصوبات کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات، مهلت ارائه درخواست ارسال اطلاعات پروانه های صادراتی ۱۴۰۲ حداکثر تا ۱۵ آذر است.

پرداخت تسهیلات ارزی کوتاه‌مدت برای واردات دارو

پرداخت تسهیلات ارزی کوتاه‌مدت برای واردات دارو
2024-11-27T12:54:12+03:30
تسهیلات ارزی کوتاه‌مدت (حداکثر ۵ ماهه) از محل منابع ارزی دردسترس این بانک جهت واردات مواد اولیه دارویی، دارو و تجهیزات پزشکی ضروری با نرخ تالار دوم (‏ETS‏-TT...

صعود بورس؛ شاخص کل ۱۱ هزار واحد رشد کرد

صعود بورس؛ شاخص کل ۱۱ هزار واحد رشد کرد
2024-11-27T12:54:11+03:30
شاخص کل بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، با رشد ۱۱ هزار واحدی مواجه شد و در ارتفاع ۲ میلیون و ۴۲۶ هزار و یک واحد قرار گرفت.

تورم کالاهای صادراتی اعلام شد

تورم کالاهای صادراتی اعلام شد
2024-11-27T12:40:45+03:30
مرکز آمار ایران اعلام کرد: درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده­‌های ریالی در چهار فصل منتهی به فصل تابستان ۱۴۰۳ در مقایسه با فصل قبل ۲ واحد ...

فهرست ارزش گمرکی آیفون برای پرداخت هزینه رجیستری منتشر شد

فهرست ارزش گمرکی آیفون برای پرداخت هزینه رجیستری منتشر شد
2024-11-27T12:40:45+03:30
فهرست تلفن های همراه با برند آیفون در سامانه تجارت فرامرزی جهت پرداخت هزینه رجیستری قرار گرفت.

مالیات سیگار ۵۰ درصد افزایش یافت

مالیات سیگار ۵۰ درصد افزایش یافت
2024-11-27T12:40:44+03:30
مالیات هر نخ سیگار وارداتی با هر نشان پنجاه درصد و هر بسته تنباکوی پنجاه گرمی وارداتی آماده مصرف پنجاه و پنج درصد افزایش یافت.

اتابک: ارز حاصل از صادرات باید در اختیار تولیدکننده باشد

اتابک: ارز حاصل از صادرات باید در اختیار تولیدکننده باشد
2024-11-27T11:34:09+03:30
وزیر صمت گفت: حق تولیدکننده است که ارز حاصل صادرات خود را در اختیار داشته باشد.

کاهش ۲.۱ درصدی تورم تولیدکننده برق

کاهش ۲.۱ درصدی تورم تولیدکننده برق
2024-11-27T11:20:46+03:30
طبق اعلام مرکز آمار ایران، تورم سالانه تولیدکننده بخش برق در مهرماه سال جاری با کاهش ۲.۱ درصدی نسبت به تورم مهرماه سال قبل به ۱۴ درصد رسید.

کاهش ۶۰ درصدی ذخایر نیروگاهی علت خاموشی های پاییزی بود؟

کاهش ۶۰ درصدی ذخایر نیروگاهی علت خاموشی های پاییزی بود؟
2024-11-27T11:20:45+03:30
صنعت نیروگاهی کشور با بیش از ۹۴ هزار مگاوات ظرفیت منصوبه و توان عملی نزدیک به ۶۵ هزار مگاوات در اوج بار در حال فعالیت است و بر اساس برنامه هفتم این ظرفیت قرا...

دو دیدار مهم همتی با وزرای اقتصاد و سرمایه گذاری عربستان

دو دیدار مهم همتی با وزرای اقتصاد و سرمایه گذاری عربستان
2024-11-27T11:20:45+03:30
وزیر اقتصاد با هدف توسعه روابط اقتصادی ایران و عربستان سعود با وزیر اقتصاد و برنامه ریزی و وزیر سرمایه گذاری این کشور دیدار و گفتگو کرد.

وزیر راه: آماده همکاری با دیگر کشورها در حوزه دریانوردی هستیم

وزیر راه: آماده همکاری با دیگر کشورها در حوزه دریانوردی هستیم
2024-11-27T11:20:44+03:30
وزیر راه و شهرسازی در دیدار با دبیرکل سازمان بین‌المللی دریانوردی (IMO) گفت: ‌از راهبردهای دولت چهاردهم در حوزه روابط بین الملل، توسعه همکاری‌های منطقه‌ای با...

۳۸ هزار دستگاه خودرو از گمرکات ترخیص شد

۳۸ هزار دستگاه خودرو از گمرکات ترخیص شد
2024-11-27T11:07:21+03:30
یک کارشناس خودرو گفت: ۳۸ هزار دستگاه خودرو از گمرکات کشور ترخیص شده و همچنین ۲۱ هزار دستگاه خودرو به گمرکات وارد و در حال ترخیص است.

ابلاغ نحوه واگذاری ارز حاصل از صادرات به دیگران

ابلاغ نحوه واگذاری ارز حاصل از صادرات به دیگران
2024-11-27T10:54:03+03:30
بانک مرکزی نحوه واگذاری ارز حاصل از صادرات به دیگران از طریق سامانه معاملات ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران را ابلاغ کرد.

قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ چهارشنبه ۷ آذر

قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ چهارشنبه ۷ آذر
2024-11-27T10:27:22+03:30
امروز هر اسکناس دلار آمریکا با افزایش نسبت به دیروز، به‌نرخ ۵۳ هزار و ۲۰۴ تومان و حواله دلار نیز به‌نرخ ۵۱ هزار و ۷۵۵ تومان معامله می‌شود.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)