میرنیوز
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حدود دو هفته قبل صندوق قابل معامله پالایش یکم در مرز قیمتی 6000 هزار تومان قرار گرفت و به جای سود زیان سنگین 40 درصدی را به سهامداران و مردم عادی که با ترغیب دولت وارد این سهم شدند وارد کرد. حالا بعد از چند روز افزایش قیمت در سهام پالایشی بخشی از زیان سهامداران جبران شد اما بازهم خبری از بازدهی در این سهام نیست. در زمان عرضه قیمت هر سهم حدود 10 هزار تومان بود که هم اکنون قیمت این سهام کمتر از 8 هزار تومان (7700 تومان) است.
بر همین اساس وزیر اقتصاد اخیرا در خصوص زیان شدید سهامداران صندوقهای etf دولتی، گفته است: صندوق پالایش یکم از زیان درآمده است، دیروز که بررسی کردم 25 درصد از ارزش روز خالص دارایی NAV بالاتر بود. هرچند معلوم نیست چرا وزیر اقتصاد باید قیمت عرضه 10 هزار تومانی این سهم را با خالص ارزش پالایش مقایسه کند اما گویی خود وزیر اقتصاد هم به بحث عرضه گران این سهم اشاره تلویحی داشته است.
از طرف دیگر دژپسندهمچنین گفته است، دولت کلا از بازار سرمایه حمایت میکند و روشهای حمایتی متناسب با شرایط کلی است. در دنیا چیزی به نام تضمین در بورس نداریم و تضمین با ذات بورس همخوانی ندارد، سهامدار اولین پیامی که در بورس میگیرد، این است که بورس بر مبنای بازار عمل میکند، اما قطعا از روشهای گوناگون حمایت از بازار را انجام میدهیم.
بر این اساس درحالی که وزیر اقتصاد صراحتا اعلام کرده، در دنیا چیزی به نام تضمین در بورس نداریم و تضمین با ذات بورس همخوانی ندارد، رئیس جمهور تاکید کرده بود مردم همه چیز خود را به بورس بسپارند.
گفتنی است، حسن روحانی رئیسجمهور در نیمه مرداد ماه گفته بود: با شرایطی که بورس نشان میدهد اوضاع بهتر خواهد شد؛ مردم باید همه چیز را به بورس بسپارند.
حالا مشخص نیست وقتی مردم به خواست صریح ریاست جمهور مبنی بر اینکه همه چیز به بورس سپرده شود باید اعتماد کنند و یا نسخه تازه وزیر اقتصاد که بعد از ریزش 50 تا 70 درصدی ارزش سرمایه آنها میگوید چیزی به نام تضمین در بورس نداریم. امروز وعده های زیادی درخصوص بازگشت ثبات در بازار داده شده، رئیس سازمان بورس استعفا کرده اما همچنان این روند نزولی چند ماهه در بازار سهام ادامه داشته و تنها زیان بیشتر به مردمی که قرار بود به بورس اعتماد کنند تحمیل شده است. در این بین گویا اعتراض گاه و بی گاه زیان دیدگان هم اثری نمیکند و حتی برخورد محکم تر از سوی مجلس هم دیده نمیشود. با این اوصاف مشخصا وزیر اقتصاد با اعتماد به نفس بیشتری نیز سخن میگوید و احتمالا دولتمردان نیز با یک تغییر تاکتیکی در راس سازمان بورس اوراق بهادار کار را تمام شده فرض میکنند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
قیمت جهانی طلا ۵ آذر؛ هر اونس ۲۶۹۵ دلار و ۶ سنت
قیمت جهانی نفت ۵ آذر؛ برنت ۷۴ دلار و ۸۶ سنت شد
آیین نامه جدید واردات خودرو ابلاغ شد
پیشرفت ۸۸ درصدی پروژه بنزینسازی پالایشگاه تهران
تخلیه و بارگیری ۱۵۵ میلیون تن کالا در بنادر طی ۸ ماهه ۱۴۰۳
چک الکترونیک راهکاری برای افزایش امنیت مبادلات
۳۰ هزار تن قهوه در ۷ ماهه امسال وارد کشور شد
شیوه تعیین فهرست سیگار تولید داخل با نشان خارجی اصلاح میشود
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذرماه اعلام شد
نتیجه بیست و نهمین مرحله حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذر ماه اعلام شد
فرآیندهای مالیاتستانی، سیستمی میشود
۵۶ تکلیف روی میز شورای ملی تامین مالی
۳۲۲ کیلومتر راه و راهآهن در ۱۰۰ روز به بهرهبرداری و احداث رسید
دریاچه ارومیه پربارانترین حوضههای درجه دو کشور
۱۰ صنعت بورسی با بیشترین اثرگذاری در آبان ماه
استانداردهای قوی، زمینهساز استفاده بهینه از فناوریهای نو
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادرات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادارات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
اتمام مصوبه ترخیص درصدی کالاهای حوزه صنعت
پروژه قطار برقی تهران - مشهد از محل تهاتر نفت تامین میشود
کره شمالی محدودیت خرید فرآوردههای نفتی روسیه را نادیده گرفت
شرایط ابطال گارانتی خودرو اعلام شد
مصوبات جدید ستاد تسهیل برای تولیدکنندگان سیگار و تنباکو
لزوم رفع موانع چاهها برای افزایش تولید
جلوگیری از هدررفت ۳۰ میلیون فوتمکعب گاز در مناطق نفتخیز جنوب
۱۰ هزار دستگاه ماشین آلات فرسوده داریم
وزیر اقتصاد به عربستان سفر میکند