میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، قائم مقام معاونت توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی افزود: طی مدت یاد شده به رغم شیوع کرونا نزدیک به پنج میلیارد دلار ارز از ناحیه صادرات ۶.۱ میلیون تن محصولات کشاورزی به دست آمده است.
زورار پرمه اظهار داشت: در ۹ ماهه سال قبل ۴ میلیون و ۹۸۶ هزار تن محصولات کشاورزی به ارزش چهار میلیارد و ۷۹ میلیون دلار از کشور صادر شد.
وی میزان صادرات محصولات مهم باغی در ۹ ماهه امسال را ۸۸۹ هزار تن به ارزش دو میلیارد و ۲۷۸ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزنی ۳۸ درصد و از نظر ارزشی ۴۳ درصد رشد داشته است.
پرمه خاطر نشان کرد: در مدت یاد شده ۶۴۵ هزار تن محصولات مهم باغی به ارزش یک میلیارد و ۵۹۸ هزار دلار از کشور صادر شد.
وی با بیان اینکه صادرات پسته در ۹ ماهه سال جاری بالاترین رشد صادراتی را در میان محصولات باغی داشته است، اذعان داشت: ۱۴۳ هزار تن پسته به ارزش یک میلیارد و ۵۸ میلیون دلار صادرات داشتیم که به لحاظ وزنی ۱۰۴ درصد و ارزشی ۷۷ در صد افزایش نشان میدهد.
قائم مقام معاونت توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی، گفت: میزان صادرات محصولاتی همچون سیب، خرما، کیوی و کشمش در مدت مذکور به لحاظ وزنی به ترتیب ۴۰۳ هزار تن، ۱۸۶ هزار تن، ۹۸ هزار تن و ۴۹ هزار تن بوده است.
وی ادامه داد: در این مدت، صادرات سیب ۷۶۴ میلیون دلار، خرما ۱۷۹ میلیون دلار، کیوی ۵۰ میلیون دلار و کشمش ۶۰ میلیون دلار را به خود اختصاص داد.
پرمه اذعان داشت: به علت شیوع ویروس کرونا در اردیبهشت ماه سال جاری از ۳۴ مرز کشور تنها ۱۸ مرز فعال بود که این تعداد در آذر ماه به ۲۴ مرز فعال رسید.
وی با بیان اینکه در سطح بینالمللی، تجارت کالایی به واسطه کرونا به طور متوسط حدود ۱۰ درصد کاهش پیدا کرد، گفت: در ایران این میزان کاهش صادرات کالا حدود ۲۰ درصد بوده و در بخش کشاورزی با وجود تولیدات قابل رقابت، رشد وزنی و ارزشی محمولههای صادراتی نسبت به دوره مشابه گذشته مثبت بوده است.
پرمه با اشاره به اینکه بیشتر صادرات کشور به صورت تجارت مرزی است، اظهار داشت: در سال جاری علاوه بر تحریمهای آمریکا، ایجاد محدودیتهای شدید مرزی از سوی شرکای تجاری به دلیل نگرانی از گسترش کرونا در نوسانات صادرات کشور، تأثیر گذاشت.
وی مذاکره با کشورهای اوراسیا برای انعقاد موافقتنامه تجارت آزاد، صدور گواهی بهداشت گیاهی و اعلام قرنطینه آفات و عوامل بیماریزا برای صادرات محصولات کشاورزی به اتحادیه اروپا و اوراسیا، رصد موجودی سردخانهها و پایش قیمت داخلی، تسهیل رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان با تهاتر واردات نهادههای کشاورزی و تکمیل حلقههای فرآوری زنجیره تولید به ویژه پودر، پوره، اسلایس، سرکه، بسته بندی را از برنامههای آتی در حوزه صادرات و فرآوری برشمرد.
قائم مقام معاونت توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی، کمک به پایانه صادراتی سیب و فرآوردههای آن، پیگیری رفع مشکلات تعهد ارزی صادرکنندگان، توسعه باراندازهای مبدا سیب و توسعه سردخانههای کوچک مقیاس در کنار باغات در راستای تکمیل زنجیره سرد را از دیگر برنامهها در این حوزه نام برد.
منبع : خبرگزاری مهر
سرمایه گذاری مستقیم خارجی و نقش ایران در رنجیره ارزش جهانی
۱۸۲ همت وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد
قیمت جهانی کامودیتی ها در بخش نفت و انرژی؛ پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳
وزیر نیرو: مشکل ناترازی سوخت بهبود یافت
نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
بازار خودرو در خواب زمستانی است؛ قیمت جدید خودرو در بازار
تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه شرکت ملی گاز ایران
برون رفت از چالش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت های دیجیتال
گازرسانی بدون افت فشار
زریباف: نوسانات بازار ارز موقتی است
نوسازی ۷۵ واحد صنعتی در نیمه نخست امسال
واردات ۱۲ میلیارد دلار کالای اساسی به کشور
شرایط جدید وام فرزندآوری ابلاغ شد
دبیرخانه بزرگترین رویداد صنعت مالی ایران آغاز به کار کرد
مصوبه ترخیص درصدی کالاها تمدید شد
۷۰ درصد بازار خودروی روسیه دست برندهای چینی
نمایندگان کنگره آمریکا: بانک های هنگ کنگ تحریم های ایران و روسیه را دور می زنند
تهدید جدید ترامپ علیه مکزیک و کانادا
مالیات اصلی ترین ابزار تنظیم گری
نوسانات بازار ارز موقتی است
تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز
افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا
نرخ جدید گاز مایع اعلام شد
واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه
شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد
برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها
قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه
۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا