میرنیوز
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در هزاره سوم که بیست سال از آن گذشته است, شاهد تغییراتی در بسیاری از مشاغل هستیم؛ از جمله این تغییرات ورود اتوماسیون و رباتیک به عرصه بازار کار است.
اتوماسیون ها شاید باعث از بین رفتن تعدادی شغل شدند اما با توجه به اینکه انسان و ماشین می بایست در کنار هم فعالیت داشته باشند,ربات ها باعث ایجاد بسیاری شغل شدند.
همزمان با شیوع کرونا؛ فضای بازار کار در دنیا تغییرات اساسی داشت و بخشی از اشتغال ها به سمت دورکاری پیش رفتند. از سوی دیگر رونق گرفتن مشاغل مجازی یکی دیگر از دستاوردهای کرونا بود.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
برخی از اقتصاد دانها و فعالان بازار کار آینده ای را برای اشتغال پسا کرونا پیش بینی می کنند, برخی می گوید که پیش بینی می شود برخی از مشاغل به روند دورکاری به منظور کمتر شدن هزینه ها ادامه دهند.
مجمع جهانی اقتصاد(World Economic Forum) هم اخیراً در گزارشی به همهگیری کرونا تاثیرات بسزایی را بر روی روندهای شغلی در بلندمدت ایجاد کرده اشاره کرده است.در این گزارش با اشاره به نقش اتوماسیونها در از بین بردن نیروی کار آمده است.
نیروی کار سریعتر از حد انتظار به سمت اتوماسیون پیش میرود و طبق تخمینها طی پنج سال آینده،85 میلیون شغل از بین میرود. اتوماسیون، همزمان با رکود اقتصادی ناشی از کووید19، اختلال مضاعفی را برای کارگران در اشتغال آنها ایجاد کرده است. توسعهی فنآوری و تکنولوژیها توسط بنگاهها، وظایف، مشاغل و مهارتهای مورد نیاز را تا سال 2025 تغییر خواهد داد. حدود 43 درصد از مشاغل مورد بررسی نشان میدهند که به دلیل توسعهی فنآوری، قصد دارند نیروی کار خود را کاهش دهند، 41 درصد قصد دارند استفاده از پیمانکاران خود را برای کارهای تخصصی گسترش دهند. و البته 34 درصد قصد دارند به عنوان یک نتیجه از توسعهی فنآوری، نیروی کار خود را گسترش دهند. پنج سال دیگر، کارفرمایان کارها را تقریباً به طور مساوی بین انسانها و ماشینها تقسیم میکنند.
همچنین در این گزاش آمده است که با انقلاب رباتها، 97 میلیون شغل جدید ایجاد خواهد شد. با تحول اقتصاد و بازارهای کار، نقشهای جدیدی در اقتصاد در زمینههای فنآوری (مانند هوش مصنوعی) و مشاغل تولید محتوا (مانند مدیریت رسانههای اجتماعی و نوشتن محتوا) ظاهر میشوند. مشاغل نوظهور نشاندهنده تقاضای بیشتر برای مشاغل اقتصاد سبز است، بطور مثال مشاغل مرتبط با اقتصاد داده و هوش مصنوعی، مشاغل جدید در مهندسی، رایانش ابری و توسعه محصول و در زمینهی بازاریابی، فروش و تولید محتوا.
از آنجایی که همواره مهارت و مهارت آموزی در ایجاد شغل نقش موثری داشته و دارد, پیش بینی مجمع جهانی اقتصاد برای سال 2025 این است که رقابتی ترین مشاغل بر روی ارتقاء مهارت کارگران خود خواهند پرداخت.
در پیش بینی این گزارش آمده است که تقریباً نیمی از کارگرانی که در پنج سال آینده در نقش خود باقی میمانند، برای مهارتهای اصلی خود نیاز به آموزش مجدد دارند. این نظرسنجی همچنین نشان میدهد که بخش دولتی باید حمایت نیرومندتری را برای بازپرداخت کارگرانی که در معرض خطراند و یا با مشاغل دیگر تعویض شدهاند، ارائه دهد. در حال حاضر، تنها 21 درصد مشاغل گزارش کردهاند که میتوانند از طریق بودجه عمومی برای حمایت از کارمندان خود به آنها مهارتهای لازم را بیآموزند. بخش دولتی باید انگیزههایی را برای سرمایهگذاری در بازارها و مشاغل فردا فراهم کند، شبکههای ایمنی قوی تری را برای کارگران در حین تعویض شغل ارائه دهد و با عقبافتادگیها و روشهای سنتی در آموزش و پرورش مقابله کند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
۳۱ هزار و ۷۰۰ هکتار چغندرقند پاییزه کشت شد
تاثیر ۴ عامل در میزان محاسبه حقوق دولتی در حوزه معدن
بانک توسعه اسلامی نقش مؤثرتری در تأمین مالی پروژههای ایران ایفا کند
دیدار سهجانبه برای مدیریت آفات و کاهش خسارتهای کشاورزی
رویکرد فعال ایران برای ایفای نقش در تغییر پارادایم صنعتی جهان
تمدید دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات ارزی کوتاهمدت تا پایان سال
۱۴.۵ میلیون تن کالاهای اساسی در بنادر کشور تخلیه شد
مدیرعامل شرکت نفت: برنامه دقیقی برای عبور از زمستان داریم
معاون وزیر نفت: ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک گفتگو کرد
ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد
صادرات گاز ایران به عراق از یک نقطه متوقف شد
معاون وزیر نفت:ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
بازار بهینهسازی برق با صدور گواهی صرفهجویی برای دو سرمایهگذار عملیاتی میشود
خودروسازان باید پول قطعه سازان را بدهند
راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری منتشر شد
اتابک: بسیاری از معادن ایمن سازی نشده اند
نرخ ارز در مرکز مبادله ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
چالشها و فرصتهای توسعه صنعت پتروشیمی برسی شد
الگوی کشت باید پویا و تابع اصول حکمرانی آب باشد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در آستانه فتح کانال ۲.۴ میلیون
ایران دغدغهای برای فروش و صادرات نفت ندارد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در مرز ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد
همتی تهران را به مقصد ریاض ترک کرد
پرداخت موبایلی تا پایان سال اجرایی میشود
نرخ ارز مبادله ای ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
تحریم ایلان ماسک رد شد
رفع فوری ۲۴۲ مورد تعرض به اراضی دولتی در آبانماه
جمعآوری ۳۰۰ هزار ماینر غیرمجاز با ۱۰۰۰ مگاوات توان مصرفی در کشور
تخصیص ۶۵ میلیارد مترمکعب آب به بخش کشاورزی تا پایان برنامه هفتم