میرنیوز
به گزارش ایسنا، چند هفته ای می شود که تخم مرغ در بازار با افزایش قیمت چشم گیری مواجه شده است؛ به طوری که هرشانه ۳۰ عددی تخم مرغ در خرده فروشی ها تا ۵۰ هزارتومان هم رسیده و بعضا در بازار مشاهده می شود که تخم مرغ های بسته بندی برخی برندها حتی با قیمت های بالاتری هم به مصرف کنندگان عرضه می شود. افزایش قیمتی که خطر حذف این کالای پروتئینی پرمصرف را از سبد خانوار ایرانی افزایش می دهد و به نظر می رسد دستگاه های مربوطه هنوز اقدامی در راستای کنترل قیمت ها در بازار انجام نداده اند.
البته عرضه تخم مرغ تنظیم بازاری با قیمت هرکیلو۱۶ هزارو۹۰۰ تومان و هرشانه حدود ۳۲ هزارتومان در میادین توانسته تا حدی از فشار وارد شده بر توان خرید مردم بکاهد اما مساله اینجاست که چرا باید بین تخم مرغ های تنظیم بازاری و تخم مرغ های عرضه شده در خرده فروشی ها تا به این حد اختلاف وجود داشته باشد؛ اختلاف قیمتی که بنابر گفته برخی ازمسئولان مربوطه راه را برای سوداگری باز کرده و باعث نشت تخم مرغ های تنظیم بازاری به بازار آزاد شده است.
اگرچه بی برنامگی وزارت جهاد و وزارت صمت برای ساماندهی بازار تخم مرغ، دلال بازی، تامین بخشی از نهاده های مورد نیاز واحدهای تولیدی از بازار آزاد، افزایش قیمت نهاده ها و به طور کل افزایش هزینه های تولید علت اصلی افزایش قیمت تخم مرغ عنوان شده است اما گفته می شود موضوع دیگری چون قاچاق تخم مرغ به کشورهای همسایه هم بر بازار داخلی اثرگذاشته است.
در این راستا و در پاسخ به این سوال که آیا تخم مرغ به کشورهای دیگر قاچاق می شود، هدایت اصغری _مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن به ایسنا گفت: در روزهای گذشته اخباری مبنی بر قاچاق تخم مرغ به کشورهای افغانستان و عراق به دست ما رسیده است و در حال حاضر هر شانه تخم مرغ تولید شده در ایران با قیمت بیش از ۶۰ هزار تومان در افغانستان فروخته می شود.
وی ادامه داد: برخی افراد سودجو و فرصت طلب به دلیل اختلاف قیمت تخم مرغ در داخل و خارج کشور اقدام به قاچاق آن می کنند و هر تریلی تخم مرغی که از کشور به صورت قاچاق خارج می شود برای آنها سود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی دارد و بنابراین لازم است که دستگاه های نظارتی وامنیتی به این موضوع ورود کنند وجلوی قاچاق تخم مرغ گرفته شود.
اصغری تصریح کرد: شاید مقدار قاچاق زیاد نباشد اما جو روانی ایجاد شده ناشی از آن بازار داخلی را بهم می ریزد و باعث نابسامانی در بازار می شود.
وی با اشاره براینکه چرا باید تخم مرغ در بازار با قیمت بالا عرضه شود در حالی که اعلام کردیم می توانیم تخم مرغ بسته بندی شده را با قیمت ۳۶ هزارتومان به بازار عرضه کنیم، گفت: تخم مرغ ارزانترین کالای پروتئینی است و بخش زیادی از نیاز مردم به پروتئین با تخم مرغ جبران می شود. اگر افزایش قیمت باعث حذف آن از سبد خانوار شود آن وقت باید در بخش های درمانی هزینه بیشتری کنیم.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن در پایان گفت: منتظر این هستیم تا ستاد تنظیم بازار قیمت تخم مرغ بسته بندی شده را به صورت کشوری اعلام و ابلاغ کند تا توزیع گسترده تخم مرغ بسته بندی شده با قیمت مشخص شده انجام شود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۳۱ هزار و ۷۰۰ هکتار چغندرقند پاییزه کشت شد
تاثیر ۴ عامل در میزان محاسبه حقوق دولتی در حوزه معدن
بانک توسعه اسلامی نقش مؤثرتری در تأمین مالی پروژههای ایران ایفا کند
دیدار سهجانبه برای مدیریت آفات و کاهش خسارتهای کشاورزی
رویکرد فعال ایران برای ایفای نقش در تغییر پارادایم صنعتی جهان
تمدید دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات ارزی کوتاهمدت تا پایان سال
۱۴.۵ میلیون تن کالاهای اساسی در بنادر کشور تخلیه شد
مدیرعامل شرکت نفت: برنامه دقیقی برای عبور از زمستان داریم
معاون وزیر نفت: ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک گفتگو کرد
ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد
صادرات گاز ایران به عراق از یک نقطه متوقف شد
معاون وزیر نفت:ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
بازار بهینهسازی برق با صدور گواهی صرفهجویی برای دو سرمایهگذار عملیاتی میشود
خودروسازان باید پول قطعه سازان را بدهند
راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری منتشر شد
اتابک: بسیاری از معادن ایمن سازی نشده اند
نرخ ارز در مرکز مبادله ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
چالشها و فرصتهای توسعه صنعت پتروشیمی برسی شد
الگوی کشت باید پویا و تابع اصول حکمرانی آب باشد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در آستانه فتح کانال ۲.۴ میلیون
ایران دغدغهای برای فروش و صادرات نفت ندارد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در مرز ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد
همتی تهران را به مقصد ریاض ترک کرد
پرداخت موبایلی تا پایان سال اجرایی میشود
نرخ ارز مبادله ای ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
تحریم ایلان ماسک رد شد
رفع فوری ۲۴۲ مورد تعرض به اراضی دولتی در آبانماه
جمعآوری ۳۰۰ هزار ماینر غیرمجاز با ۱۰۰۰ مگاوات توان مصرفی در کشور
تخصیص ۶۵ میلیارد مترمکعب آب به بخش کشاورزی تا پایان برنامه هفتم