میرنیوز
حسینعلی حاجی دلیگانی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در خصوص مصوبات روز یکشنبه این کمیسیون گفت: در جلسه بعد از ظهر، بخشهای درآمدی تبصرههای 1 تا 4 صحبت شد. در خصوص تبصره یک که مربوط به درآمدهای نفتی بود، موضوع به کمیته منابع ارجاع داده شد که کار تلفیقی بین آنچه که دولت آورده و آنچه کمیسیون تلفیق آماده کرده است، صورت گیرد و پیشنهاد خود را برای بحث و بررسی برای فردا صبح (دوشنبه)به کمیسیون تلفیق بیاورند.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
وی افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر ما روزانه 900 هزار بشکه صادرات نفت و میعانات گازی داریم. کمیسیون تلفیق بین سه گزینه دولت (دو میلیون و 300 هزار بشکه)، برخی از همکاران (یک میلیون بشکه) و پیشنهاد یک و نیم میلیون بشکه در روز، کمیسیون تلفیق به فروش روزانه یک و نیم میلیون بشکه نفت و میعانات گازی در روز رای داد.
این عضو مجلس شورای اسلامی در توضیح موارد بررسی کمیته منابع در مورد تبصره یک نیز گفت: میزان فروش نفت در لایحه بودجه همان یک و نیم میلیون بشکه در نظر گرفته شد اما موارد دیگری مانند سهم وزارت نفت از فروش نفت و میعانات گازی، سهم صندوق توسعه ملی، مازاد صادرات و همچنین تعیین تکلیف بدهی های دولت به صندوق توسعه ملی از جمله نکاتی است که قرار شد این کمیته بررسی کند و نتیجه را اعلام کند.
وی در خصوص بخش درآمدی تبصرههای 2 تا 4 نیز گفت: این تبصره ها نیز در جلسه امروز مورد بررسی قرار گرفت و با تغییراتی به تصویب کمیسیون تلفیق رسید.
حاجی دلیگانی در خصوص پیشنهاد کمیته منابع در مورد شفاف سازی میزان واقعی مالیات بر ارزش افزوده با توجه به نرخ فعلی گفت: بر اساس بررسی های انجام شده این کمیته میزان مالیات بر ارزش افزوده در نظر گرفته شده در لایحه 1400 از 81 هزار میلیارد تومان به 113 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد که کمیسیون نیز به آن رای داد.
وی با اشاره به دیگر مصوبات روز گذشته(یکشنبه) کمیسیون تلفیق گفت: همچنین در حدود 10 هزار میلیارد تومان از حذف معافیت مالیات بر درآمد حاصل از صادرات مواد خام و نیمه خام در نظر گرفته شد. تصمیم دیگری نیز به کمیسیون گرفت در خصوص حذف معافیت مالیات بر ارزش افزوده در در مناطق آزاد بود.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی درخصوص تغییر شیوه اخذ مالیات ارزش افزوده برای جلوگیری از استفاده دهکهای بالا از معافیت مالیاتی گفت: این طرح مصوب نشد چرا که نیاز به دو سوم آرای کمیسیون داشت و از آن جهت که با قانون دائم مغایرت داشت با وجود 56 درصد آرای موافق، به تصویب کمیسیون تلفیق نرسید.
وی افزود، البته ممکن است این موضوع به نحو دیگری مطرح شود. طرحی که در این خصوص ارائه شد، مترقی است و بر اساس گزارشی که ارائه شد هر ساله بین 190 هزار میلیارد تومان تا 420 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی وجود دارد که عموما افراد با درآمدهای بالا جزو آنها هستند.
بر اساس بررسیهای صورت گرفته دهک اول تنها از 7 هزار میلیارد تومان معافیت مالیاتی بهرهمند میشود و این در حالی است که این میزان برای دهک دهم درآمدی در حدود 87 هزار میلیارد تومان است این بدین معناست که افراد ثروتمند 10 برابر بیشتر از افراد با درامد کم از معافیت مالیاتی بهره میگیرند.
ضرورت باز طراحی شیوه اخذ مالیات بر ارزش افزوده
عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به سهم بالای تولید کنندگان در مالیات بر ارزش افزوده گفت: بخش عمده 113 هزار میلیارد تومان مالیات ارزش افزوده در نظر گرفته شده توسط تولیدکنندگان پرداخت میشود، لذا ضرورت آنکه یک بازطراحی درخصوص مالیات بر ارزش افزوده صورت بگیرد وجود دارد و برای انجام این کار نیز دو گام توسط کمیسیون تلفیق تعیین شد.
وی در ادامه گفت: اول آنکه سامانه مودیان مالیاتی در در محلهایی که همچنان اجرایی نشده، به مرحله اجرا برسد و سپس به یکدیگر متصل شوند و گام دوم، تمام این مالیات مستقیماً به خزانه کشور واریز شود.
این عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با بیان اهداف این طرح گفت: از جمله اهدافی که در این طرح مدنظر بود، هدفمندسازی معافیت های مالیاتی است که می تواند یکی از محورهای اصلاح ساختار بودجه باشد و همچنین پیشبینی شده بود که در 6 ماهه دوم با همین اصلاح روش بالغ بر 100 هزار میلیارد تومن درآمد بیشتر برای کشور حاصل شود. این موضوع جمعبندی بود که در این مورد صورت گرفت اما به دلایلی تصویب نشد.
حاجی دلیگانی در خصوص دستور جلسه امروز کمیسیون تلفیق، گفت: اصلی ترین موضوع، تعیین تکلیف رابطه دولت و نفت است و در ادامه رسیدگی به بخش درآمدی تبصرههای 5 به بعد لایحه بودجه در دستور کار کمیسیون قرار دارد.
گفتنی است، تا پایان این هفته قرار است بحث درآمدها در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی به اتمام برسد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادرات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادارات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
اتمام مصوبه ترخیص درصدی کالاهای حوزه صنعت
پروژه قطار برقی تهران - مشهد از محل تهاتر نفت تامین میشود
کره شمالی محدودیت خرید فرآوردههای نفتی روسیه را نادیده گرفت
شرایط ابطال گارانتی خودرو اعلام شد
مصوبات جدید ستاد تسهیل برای تولیدکنندگان سیگار و تنباکو
لزوم رفع موانع چاهها برای افزایش تولید
جلوگیری از هدررفت ۳۰ میلیون فوتمکعب گاز در مناطق نفتخیز جنوب
۱۰ هزار دستگاه ماشین آلات فرسوده داریم
وزیر اقتصاد به عربستان سفر میکند
الزام استفاده از شناسه کالا برای ثبت سفارش های صنایع خودرو
نفت برنت در سال ۲۰۲۵ به میانگین ۷۳ دلار میرسد
تصمیم غول صنعت آلمان برای کاهش ساعت کاری و دستمزد
شناسه کالا برای ثبت سفارشهای ریلی و دریایی الزامی شد
فروش ۱۹۴ تن از محموله چای دبش در حراج حضوری
۸۳ هکتار از اراضی ملی و دولتی رفع تصرف شد
معاملات شرکتهای توزیع برق در بورس انرژی به ۷۱۸ میلیارد ریال رسید
قیمت دلار به ۵۲۹۲۴ تومان رسید
وزارت راه و شهرسازی ارادهای در حل معضل مسکن ندارد
هزینهتراشی برای مردم با دوگانه غیرواقعی سلامت یا خاموشی
آبگیری مخازن سدهای کشور به منظور مدیریت منابع آبی آغاز شد
رشد ۱۶۲۱۰ واحدی شاخص کل در دقایق ابتدایی بازار
جوجهریزی امسال نسبتبه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافت
بارش برف و باران در ۲۹ استان
تردد در محورهای شمالی روان و فاقد مداخلات جوی است
مشکل رفع تعهد ارزی صادرات از محل ورود موقت حل شد
وزیر راه بر تعامل با نمایندگان مجلس تاکید کرد