میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق اصناف ایران، محمود بنانژاد اظهار داشت: با توجه به این که طی ماههای گذشته شاهد بودهایم حتی کمک دولت در حفظ مشاغل صنفی چندان کارساز نبوده، نگرانی از آینده واحدهای صنفی جدی است. در صورت ورشکستگی واحدهای صنفی و چنانچه بخواهیم دوباره آنها را پس از کرونا ایجاد کنیم نیازمند هزینههای بیشتر و صرف زمان و انرژی زیادی خواهیم بود و حتی ممکن است اجرای این کار در بسیاری از موارد ممکن هم نباشد.
وی به این پرسش که آیا مشاوران کسب و کار میتوانند مانع از ورشکستی اصناف شوند این چنین پاسخ داد: برای حفظ این مشاغل، نیاز به سرمایه داریم و دولت باید با ارائه تسهیلات مناسب به حفظ مشاغل صنفی کمک کند. مشاوران کسب و کار هم نمیتوانند یک شبه کاری کنند. چراکه تغییر روشهای کسب و کار، امری دراز مدت است. بنابراین تزریق سرمایه به واحدهای صنفی در این برهه زمانی اهمیت بسیار بالایی دارد تا این واحدها حفظ شوند.
رئیس اتاق اصناف مرکز استان خراسان رضوی اظهار داشت: حفظ واحدهای صنفی هزینههای بسیاری دارد که در حال حاضر به هیچ عنوان متناسب با درآمد آنها نیست. با این حال، واحدهای صنفی در تلاشند تا با سرمایههای پیشین خود، کسب و کارشان را حفظ کنند چرا که چنانچه واحدی ورشکسته شد، هم صاحب آن کسب و کار و هم نیروهای متخصص و شرکای تجاری آن واحد صنفی و خانوادههای ایشان با مشکلات جدی مواجه خواهند شد. از سوی دیگر، اگر به عنوان مثال یک هتل، کارمندان ماهر خود را که در زمانهای مختلف آموزش دیده و تجربه کار دارند را از دست بدهد، پس از کرونا، جایگزینی این افراد، به هیچ عنوان ساده نخواهد بود. ضمن این که هزینههای تاسیساتی راهاندازی مجدد واحدهای صنفی نیز بسیار بالا خواهد بود.
خزانهدار اتاق اصناف ایران با اشاره به اعلام رشد ۴۹٫۴ درصدی صدور یا تمدید جواز صنفی در ۸ ماهه ابتدایی سال ۹۹ نسبت به مدت مشابه سال از سوی معاون طرح و برنامه وزارت صمت، گفت: همواره موانعی برای صدور پروانه کسب وجود داشته است و ما انتقادهایی داشتهایم مبنی بر این که اگر میخواهیم نظارتی داشته باشیم، بهتر است این نظارتها پس از صدور پروانه بیشتر باشد و نه این که پیش از آن و در مرحله صدور پروانه کسب به استعلامهای متعدد و زمان بر بپردازیم.
وی افزود: اما با شیوع ویروس کرونا برخی از مراحل فرایند صدور و تمدید پروانه کسب تسهیل شد. به عنوان نمونه، استعلام سازمان امور مالیاتی و تمدید کارتهای بهداشت به تعویق افتاد. علاوه بر این، آموزشها به صورت مجازی انجام شد و در برخی از شهرستانها و در ماههای ابتدایی اپیدمی کرونا، از کسبه تعهد گرفتند که بعداً در دورههای آموزشی شرکت کنند. بنابراین، شرایط تسهیل شده موجب شد که برخی از افراد که پیشتر پروانه کسب نگرفته بودند در این مدت اقدام کنند. ضمن این که برخی برای اخذ پروانههای کسب پیش از کرونا اقدام کرده بودند و این پروندهها در این مدت به نتیجه رسیده است. به این ترتیب، افزایش صدور پروانههای کسب به معنای رونق کسب و کار نیست و افرادی که بدون پروانه کسب، اشتغال داشتند، راحتتر این مجوز را دریافت کردهاند.
منبع : خبرگزاری مهر
ارزانترین و گرانترین استانهای کشور کدامند؟
قیمت نفت ۸۰ دلار پیش بینی می شود
ارزنترین و گرانترین استانهای کشور کدامند؟
تولید ۵ هزار مگاوات برق خورشیدی از طریق نیروگاههای پشت بامی
سرمایه گذاران در بافتهای فرسوده تا ۱۰ سال معاف از مالیات هستند
وزیر جهاد: صادرات پنیر ایرانی به ژاپن تسهیل میشود
تأکید دوباره کشورهای جهان بر توسعه انرژیهای تجدیدپذیر
قیمت نفت ۸۰ دلاری پیش بینی می شود
فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی با جدیت پیگیری میشود
کاهش مصرف برق در بخش خانگی به افزایش تولید صنایع می انجامد
جامعه عشایری به شکل هدفمند وارد سرشماری شود
قیمت سکه یک میلیون تومان افزایش یافت
رشد ۲۴ هزار واحدی شاخص کل بورس در اولین روز هفته
تأثیر قطعنامه شورای حکام بر نوسان دلار موقتی است
افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق برای تمامی مشترکان
تغییر کاربری اراضی کشاورزی با تصاویر ماهوارهای رصد و پایش میشود
افزایش ضمانت معاملات با قابلیت استعلام برخط قراردادهای استاندارد
اعلام جزئیات پذیرشهای جدید بورس کالا
رشد ۴۹۴۹ واحدی شاخص کل بورس در ساعات ابتدایی بازار
امروز در اغلب مناطق کشور جو آرام است
جاده چالوس برای تردد تهرانیها باز است
برنجهای وارداتی در حال ترخیص است
بخشی از جاده چالوس بازگشایی شد
پرواز هواپیماهای ایرانایر به فرودگاه استانبول روزانه شد
همتی: دولت مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است
چالوس مسدود است، تردد از محورهای هراز و فیروزکوه انجام شود
وزیر صمت: افزایش قیمت خودرو نصف آن چیزی است که مصوب شده بود
بازنگری در بخشنامه توقف قسط بندی حقوق دولتی معادن
عدم ترخیص درصدی کالا از گمرکات منجر به رسوب کالاها شد
ممنوعیت ورود پسته ایران از دستور کار اتحادیه اروپا خارج شد