میرنیوز
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علی ربیعی سخنگوی دولت روز گذشته در پاسخ به سوالی درباره برخی اظهارات مطرح شده درباره "مشکلات عدم پیوستن به FATF برای خرید واکسن و نقل و انتقال پول" گفت: در مورد واکسن قبلاً همکاران من در وزارت بهداشت توضیحات مفصلی ارائه دادند اما در مورد انتقال پول بنابر قوانین تحریم و قواعد FATF چندین مرحله امکان انتقال پول با مشکل مواجه شد و با موانعی رو به رو بودیم.
ربیعی معتقد است، به طور کلی نپیوستن به FATF و در لیست سیاه قرار گرفتن آثار خود را بر تراکنشهای مالی و تامین مالی نشان داده است و حتی در مواقعی هم که تحریم مانع نمیشود متاسفانه FATF این بهانه را ایجاد میکند.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
وی افزود: قبلا دولت دیدگاه خود را در این زمینه اعلام کرده بود و امیدواریم با راهگشایی که رهبر معظم انقلاب برای امکان بررسی مجدد در مجمع تشخیص مصلحت نظام فراهم کردند، بتوانیم در این زمینه جلساتی داشته باشیم و آنچه که به مصلحت کشور است را تأمین کنیم.
گفتنی است، در اظهارات سخنگوی دولت به صورت همزمان به قوانین تحریمی اوفک در وزارت خزانه داری آمریکا و قواعد FATF اشاره شده است. این نکته از این جهت حائز اهمیت است که در روزهای اخیر کارشناسان دلیل اصلی عدم انتقال ارز مربوط به خرید واکسن کرونا را مرتبط به تحریمهای آمریکا دانستهاند.
از سوی دیگر ناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی در همین رابطه گفته بود، در خصوص واکسن کرونا برخی نادانسته یا مغرضانه، سعی در تطهیر اقدامات غیر انسانی آمریکا در تحریم ایران را دارند. از آنجا که خرید واکسن کرونا (covax) باید از مسیر رسمی سازمان بهداشت جهانی انجام گیرد تاکنون هر طریقی برای پرداخت و انتقال ارز مورد نیاز به خاطر تحریم غیرانسانی دولت آمریکا وضرورت اخذ مجوز اوفک، با مانع مواجه شده است.
وی خاطرنشان کرد: صندوق بین المللی پول با فشار و تهدید آمریکا و علیرغم اذعان به حق ایران و عدم وجود هیچ گونه مانع اقتصادی یا حقوقی، حتی جرات مطرح کردن وام بشر دوستانه ایران در هیئت مدیره صندوق را پیدا نکرد.
همان طور که مشخص است اظهارات سخنگوی دولت دارای یک تناقض داخلی می باشد و از طرف دیگر این موضع گیری سخنگوی دولت با اظهارنظر پیشین رئیس کل بانک مرکزی در خصوص موانع تحریمی در خرید واکسن در تناقض است.
اما لازم به یادآوری است، یکی از نمایندگان حاشیه ساز سابق مجلس، با اشاره به اینکه، «به خاطر این که در لیست سیاه اف ای تی اف قرار داریم نتوانستیم پنجاه میلیون دلار مبلغ سهمیه ایران از واکسن کرونای سازمان جهانی بهداشت برای هشت میلیون ایرانی را منتقل کنیم» ، گفته بود، به همین دلیل سهمیه ایران باطل شد.
* قرارداد با سازمان بهداشت جهانی پابرجاست
از سوی دیگر ربیعی در واکنش به موضع نماینده سابق تهران گفته است: بخشی از علت این که به سرانجام نرسید واقعا ناشی از فشارهای تحریم و از طرف دیگر مشکلات انتقال پول بود. پولی که باید به سازمان بهداشت جهانی پرداخت میشد در انتقال آن مشکل ایجاد کردند. اما ما قراردادمان با سازمان بهداشتی پابرجا است. اخیرا هم تصمیم گرفتیم به هر ترتیبی که شده این خرید را حتی با ریسک پرداخت بالای پول انجام دهیم.
به گزارش تسنیم، در روزهای اخیر به صورت سازمان یافته در فضای مجازی (به خصوص در توییتر) موضوع خرید واکسن خارجی دنبال شده است. این موضوع به اظهار نظر خاص نماینده سابق متصل شد و در نهایت روز گذشته سخنگوی دولت نیز در اظهاراتی متناقض چالش FATF را به عنوان مانعی در خرید واکسن اعلام کرد.
مشخص نیست دلیل پیگیری همزمان در سه فضای مختلف برای جهت دهی واهی در خصوص دلایل عدم خرید واکسن با چه هدفی انجام شده است. اما اگر این موضوع به دستاویزی برای فشار به مجمع تشخیص مصلحت برای تصویب دو لایحه دولت تبدیل شده، باید به جریان تحریف پشت این ماجرا تاکید کرد و بهتر است قبل از هرگونه اقدام و جریان سازی رسانهای حداقل هماهنگی لازم در این خصوص انجام شود.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
سرمایه گذاری مستقیم خارجی و نقش ایران در رنجیره ارزش جهانی
۱۸۲ همت وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد
قیمت جهانی کامودیتی ها در بخش نفت و انرژی؛ پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳
وزیر نیرو: مشکل ناترازی سوخت بهبود یافت
نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
بازار خودرو در خواب زمستانی است؛ قیمت جدید خودرو در بازار
تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه شرکت ملی گاز ایران
برون رفت از چالش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت های دیجیتال
گازرسانی بدون افت فشار
زریباف: نوسانات بازار ارز موقتی است
نوسازی ۷۵ واحد صنعتی در نیمه نخست امسال
واردات ۱۲ میلیارد دلار کالای اساسی به کشور
شرایط جدید وام فرزندآوری ابلاغ شد
دبیرخانه بزرگترین رویداد صنعت مالی ایران آغاز به کار کرد
مصوبه ترخیص درصدی کالاها تمدید شد
۷۰ درصد بازار خودروی روسیه دست برندهای چینی
نمایندگان کنگره آمریکا: بانک های هنگ کنگ تحریم های ایران و روسیه را دور می زنند
تهدید جدید ترامپ علیه مکزیک و کانادا
مالیات اصلی ترین ابزار تنظیم گری
نوسانات بازار ارز موقتی است
تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز
افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا
نرخ جدید گاز مایع اعلام شد
واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه
شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد
برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها
قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه
۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا