میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا جانباز مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور امروز در یک نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه با توجه به اقتصاد ضعیف صنعت آب و وجود سقف یارانه ای بالا برای این متاع ارزشمند، آیا اجرای طرح آب امید را اقتصادی میدانید؟ گفت: این که اقتصاد آب ضعیف است، گزاره صحیحی است و هم اکنون هزینه تمام شده آب با آنچه از مشترکین دریافت میکنیم، اختلاف فاحشی دارد. اما به طور کلی در هر کشور نرخ گذاری برای خدمات دولتی تابع سیاست گذاریهای کلان دولت است و در این طرح باید گفت میزان عدم نفعی که در نتیجه این طرح متحمل میشویم، حدود ۲۰۰ میلیارد تومان است اما این مبلغ از هزینه اضافه چند ده میلیارد تومانی سرمایه گذاری به منظور ایجاد ظرفیت برای تولید و تصفیه آب جلوگیری میکند.
وی افزود: حدود چهار میلیون مشترک شامل طرح آب امید میشوند که برای کمک به اجرایی شدن آن تجهیزات کاهنده نیز در نظر گرفته ایم که البته این تجهیزات رایگان نخواهند بود اما کمکهای ویژه ای برای کاهش هزینه تولید آنها همانند گذشته در نظر گرفته ایم.
این مقام مسئول در پاسخ به اینکه راهکار آبفای کشور برای شناسایی دقیق مشترکین کم مصرف با توجه به مشترک بودن یا نبود بسیاری از کنتورها، توضیح داد: در تهران حدود ۱۱ درصد مشترکین فاقد کنتور مجزا هستند اما در سراسر کشور نیز طی سالهای گذشته تلاشهایی برای این مجزا سازی شده است و تلاش داریم با استفاده از کدهای مشترکین بیشترین حد عدالت را اجرا کنیم.
به گفته وی سیاست ما تفکیک انشعابات در صورت امکان است اما به طور کلی به بعد خانوار ورود نمیکنیم چرا که مسئله ما مشترکین هستند.
جانباز با اعلام اینکه ۲۶ میلیون و ۳۰۰ هزار مشترک خانگی در کشور داریم که این تعداد ۴.۷ میلیارد مترمکعب مصرف آب شرب دارند، تصریح کرد: ۶ ماه فرصت در نظر گرفته ایم تا مشترکین به اصلاح الگوی مصرفی خود پرداخته و میزان مصرف خود را به حد الگوی تعیین شده، کاهش دهند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور با تأکید بر اینکه روح حاکم بر این طرح اصلاح الگوی مصرف است، اظهار داشت: بعد از شش ماه در صورتی که هیئت وزرا تأیید کند، تعرفه آب مشترکین پرمصرف را افزایش میدهیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: بر اساس قانون توسعه و بهینه سازی آب شرب شهری و روستایی کشور که در سال ۹۴ مصوب شد موظف بودیم تا الگوی مصرفی آب برای نقاط مختلف کشور را با توجه به آب و هوای هر نقطه تعریف کنیم که طبق آن در هر منطقه سردسیری الگوی مصرف آب بین ۱۳ متر مکعب به ازای هر نفر است که این رقم برای مناطق گرمسیری ۱۸ متر مکعب مشخص شد و به طور کلی متوسط الگوی مصرف در کل کشور را ۱۵ متر مکعب در ماه محاسبه کردیم.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه اگر متوسط مصرف آب ماهانه در کشور ۱۵ متر مکعب باشد و متوسط تعداد خانوار را ۳ تا ۴ نفر در نظر بگیریم، اظهار داشت: به این ترتیب حدوداً ۵۳ تا ۵۴ لیتر مصرف آب روزانه هر نفر است که طبق تعریف ارائه شده از سمت سازمان جهانی بهداشت، این میزان آب برای هر نفر شامل آشامیدن، آشپزی و نیازهای بهداشتی است.
مدیرعامل آبفای کشور با بیان اینکه تعداد مشترکان خوش مصرف کشور ۱۶ میلیون مشترک است افزود: کل آب مصرفی این تعداد مشترکین ۳۰ درصد از کل آب تولید شده در کشور است. این در حالی است که مشترکان پرمصرف ۲ برابر میانگین الگوی تعیین شده در کل کشور آب مصرف میکنند که تعداد آنها یک میلیون و ۵۰۰ هزار مشترک است و ۱۸ درصد آب تولید شده در کشور را دریافت میکنند.
جانباز با تاکید بر اینکه هدف از اجرای طریق آب امید ایجاد ابزار بازدارنده برای مشترکین پرمصرف است، تصریح کرد: اگر مشترکان پرمصرف مطابق الگوی تعیین شده مصرف رفتار نکنند تعرفه آب آنها گرانتر محاسبه میشود البته باید گفت در این طرح ویلاها و باغ ویلاها شامل تخفیف نمیشوند و تعرفه آب آنها بر اساس میزان الگوی مصرف آبشان تغییری نمیکند.
منبع : خبرگزاری مهر
آیین نامه جدید واردات خودرو ابلاغ شد
پیشرفت ۸۸ درصدی پروژه بنزینسازی پالایشگاه تهران
تخلیه و بارگیری ۱۵۵ میلیون تن کالا در بنادر طی ۸ ماهه ۱۴۰۳
چک الکترونیک راهکاری برای افزایش امنیت مبادلات
۳۰ هزار تن قهوه در ۷ ماهه امسال وارد کشور شد
شیوه تعیین فهرست سیگار تولید داخل با نشان خارجی اصلاح میشود
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذرماه اعلام شد
نتیجه بیست و نهمین مرحله حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذر ماه اعلام شد
فرآیندهای مالیاتستانی، سیستمی میشود
۵۶ تکلیف روی میز شورای ملی تامین مالی
۳۲۲ کیلومتر راه و راهآهن در ۱۰۰ روز به بهرهبرداری و احداث رسید
دریاچه ارومیه پربارانترین حوضههای درجه دو کشور
۱۰ صنعت بورسی با بیشترین اثرگذاری در آبان ماه
استانداردهای قوی، زمینهساز استفاده بهینه از فناوریهای نو
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادرات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادارات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
اتمام مصوبه ترخیص درصدی کالاهای حوزه صنعت
پروژه قطار برقی تهران - مشهد از محل تهاتر نفت تامین میشود
کره شمالی محدودیت خرید فرآوردههای نفتی روسیه را نادیده گرفت
شرایط ابطال گارانتی خودرو اعلام شد
مصوبات جدید ستاد تسهیل برای تولیدکنندگان سیگار و تنباکو
لزوم رفع موانع چاهها برای افزایش تولید
جلوگیری از هدررفت ۳۰ میلیون فوتمکعب گاز در مناطق نفتخیز جنوب
۱۰ هزار دستگاه ماشین آلات فرسوده داریم
وزیر اقتصاد به عربستان سفر میکند
الزام استفاده از شناسه کالا برای ثبت سفارش های صنایع خودرو
نفت برنت در سال ۲۰۲۵ به میانگین ۷۳ دلار میرسد