میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، تصمیمات یک شبه بانک مرکزی در تغییر گروه کالایی برخی از نهادههای کشاورزی مشکلات زیادی را در ترخیص این نهادهها و تأمین آنها بوجود آورده و هر دو گروه واردکنندگان و کشاورزان را دچار مشکلات فراوان کرده است. بذر علوفه یکی از این نهاده هاست که وزارت جهاد کشاورزی هم درباره آن ابراز نگرانی کرده است.
بخشنامه بانک مرکزی در تیر ماه امسال بذر را از گروه کالایی یک به گروه کالایی دو منتقل کرد و بر این اساس تمامی محمولههای وارداتی بذر ذرت و علوفهای که از ۲۰ فروردین وارد کشور شده بود، از شمول دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف و مشمول دریافت ارز نیمایی قرار گرفت. این مساله برای واردکنندگان مشکلات زیادی را به دنبال داشت و موجب رسوب بخش عمده ای از محمولههای وارداتی در گمرکات شد.
جواد وفابخش، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در شهریور و مهرماه امسال با ارسال ۳ نامه به امید گیلانپور، معاون توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کارهای وزارت جهاد کشاورزی، این مساله را گوشزد کرده و رفع مشکل و ترخیص این نهادههای قبل از آغاز فصل را درخواست کرده بود.
نامه اول / ۷ شهریور ۱۳۹۹: تعیین مابه التفاوت سنگین مانع ترخیص محمولهها شد
وفا بخش در نامه اول خود اعلام کرده است که این محمولهها با وجود اینکه هزینه (ارز) آن به شرکتهای خارجی پرداخت شده به دلیل تعیین مابه التفاوت سنگین از گمرک ترخیص نمیشود. وی همچنین پیشنهاد کرده بود که تعیین مابه التفاوت قطعی ۲۸۰۰ تومانی برای هر یورو برای کلیه این کالاها در نظر گرفته شود تا علاوه بر دریافت حقوق دولت، قیمت نهادهها نیز به صورت پلکانی افزایش یابد تا کمترین فشار به کشاورزان و در نهایت مصرفکنندگان وارد آید.
نامه دوم / ۵ مهرماه: بازار کشش بذر با این قیمتها را ندارد
معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی در نامه دیگری به معاون توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی ضمن تکرار موضوعات اشاره شده در نامه اول، بر اهمیت تولید علوفه در کشور تاکید کرده و آن را از برنامههای اولویت دار این وزارتخانه می نامد و عنوان میکند که بذرهای ذرت و گیاهان علوفهای از جمله مواردی است که به دلیل تغییر نرخ ارز امکانی برای رقابت قیمت و جذب در بازار را ندارند و این در حالی است که توسعه و افزایش تولید علوفه مورد تاکید و از جمله برنامههای اولویتدار در کشور است.
نامه سوم / ۲۰ مهرماه: بذرهای معطل مانده در گمرکات، در حال از دست دادن قدرت باروری شأن هستند
در نامه سوم معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی به معاون توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی این وزارتخانه اشاره شده که معاون توسعه صنایع تبدیلی وزارت جهاد به وزارت صنعت نوشته است و موضوع را پیگیری کرده اما این بار وزارت صنعت پاسخی به این نامه نداده است.
معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی در این نامه همچنین اشاره کرده است که با توجه به اتمام فصل کشت و باقی ماندن بذرها در گمرک، این بذرها در حال از دست دان قوه نامیه و باروری خود هستند و خواهان پیگیری مجدد وی شده شده است.
وفابخش در این نامه عنوان کرده است: ضمن تشکر از نامه آن معاونت به معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت به استحضار میرساند تاکنون پاسخی دریافت نشده است تاکید میگردد به واسطه آغاز تاریخ کاشت این بذور هم اکنون زیر نظر دفتر تخصصی توسط سازمانهای جهاد کشاورزی استانها و قیمت علی الحساب در حال توزیع میباشند چرا که در غیر اینصورت پس از سپری شدن زمان مناسب امکان کشت آنها میسر نبوده و قطعاً بذور سنواتی و از کیفیت استاندارد خارج خواهد شد. علیهذا خواهشمند است دستور جدی فرمائید با توجه به اهمیت موضوع تا حصول نتیجه پیگیری لازم را از طریق بانک مرکزی معمول نمایند.
براساس این گزارش، علی رغم پیگیریهای مکرر معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید علوفه در کشور این پیگیریها تاکنون راه به جایی نبرده و واردکنندگان همچنان از رسوب بذور خود در گمرکات خبر میدهند که این امر گرانی و کمبود بذر و در نتیجه کاهش سطح زیرکشت علوفه را به دنبال دارد و این در شرایطی است که بازار نهادههای دامی وارداتی نیز با وجود دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی، با نابسامانیهای گسترده مواجه شده و تولید محصولات پروتئینی را با چالشهای جدی مواجه کرده است.
منبع : خبرگزاری مهر
۳۱ هزار و ۷۰۰ هکتار چغندرقند پاییزه کشت شد
تاثیر ۴ عامل در میزان محاسبه حقوق دولتی در حوزه معدن
بانک توسعه اسلامی نقش مؤثرتری در تأمین مالی پروژههای ایران ایفا کند
دیدار سهجانبه برای مدیریت آفات و کاهش خسارتهای کشاورزی
رویکرد فعال ایران برای ایفای نقش در تغییر پارادایم صنعتی جهان
تمدید دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات ارزی کوتاهمدت تا پایان سال
۱۴.۵ میلیون تن کالاهای اساسی در بنادر کشور تخلیه شد
مدیرعامل شرکت نفت: برنامه دقیقی برای عبور از زمستان داریم
معاون وزیر نفت: ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک گفتگو کرد
ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد
صادرات گاز ایران به عراق از یک نقطه متوقف شد
معاون وزیر نفت:ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
بازار بهینهسازی برق با صدور گواهی صرفهجویی برای دو سرمایهگذار عملیاتی میشود
خودروسازان باید پول قطعه سازان را بدهند
راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری منتشر شد
اتابک: بسیاری از معادن ایمن سازی نشده اند
نرخ ارز در مرکز مبادله ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
چالشها و فرصتهای توسعه صنعت پتروشیمی برسی شد
الگوی کشت باید پویا و تابع اصول حکمرانی آب باشد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در آستانه فتح کانال ۲.۴ میلیون
ایران دغدغهای برای فروش و صادرات نفت ندارد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در مرز ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد
همتی تهران را به مقصد ریاض ترک کرد
پرداخت موبایلی تا پایان سال اجرایی میشود
نرخ ارز مبادله ای ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
تحریم ایلان ماسک رد شد
رفع فوری ۲۴۲ مورد تعرض به اراضی دولتی در آبانماه
جمعآوری ۳۰۰ هزار ماینر غیرمجاز با ۱۰۰۰ مگاوات توان مصرفی در کشور
تخصیص ۶۵ میلیارد مترمکعب آب به بخش کشاورزی تا پایان برنامه هفتم