میرنیوز

علت رایگان نشدن سامانه‌های دانشگاهی چیست؟

علت رایگان نشدن سامانه‌های دانشگاهی چیست؟ 2020-12-05T12:26:35+03:30

به گزارش ایسنا، ویروس کرونا از اسفندماه سال گذشته وارد کشور شد و از همان هفته‌های ابتدایی، برای جلوگیری از شیوع بیشتر این ویروس، آموزش مجازی در مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها به راه افتاد و وعده‌هایی هم برای اینترنت رایگان داده شد. اما با از بین نرفتن ویروس، با آغاز سال جدید تحصیلی هم آموزش مجازی ادامه یافت. با وجود این، با گذشت بیش از دو ماه از سال تحصیلی، همچنان برخی از دانشجویان از رایگان نبودن اینترنت و هزینه‌های بالای آن ناراضی‌اند.

در این راستا، ستار هاشمی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه بحث رایگان‌سازی ترافیک آموزش مجازی دو بعد داشت، گفت: یک بعد اینترنتی بود که با نگاه به کمک به آموزش الکترونیکی، یک بسته ۱۲۰ گیگابایتی در اختیار اساتید دانشگاه قرار گرفت. حوزه‌های عملیه، دانشگاه آزاد،‌ وزارت بهداشت و وزارت عتف درخواست کردیم که نام و شماره تلفن اساتید را در اختیار ما قرار دهند و اساتید هم در سامانه ICTGifts.ir ثبت‌نام کنند و ترافیک ۱۲۰ گیگ برایشان فعال شود.

وی ادامه داد: در مرحله اول حدود ۵۱ هزار نفر از اساتید و مدرسان حوزه علمیه مراجعه کردند و با ارسال پیامی، این ترافیک در اختیارشان قرار گرفت. اما بعضی از اساتید دانشگاه‌ها اعلام کردند که به دلیل بی‌اطلاعی یا اینکه اسامی‌شان از طرف وزارت علوم یا مراکز حوزوی اعلام نشده بود، امکان ثبت‌نام در این سامانه را نداشتند، این فرصت را برای یک بازه زمانی ۱۰ روزه تمدید کردیم که در این مرحله هم ۳۷ هزار نفر از اساتید ثبت‌نام کردند که به اپراتورها ابلاغ کردیم و ترافیک ۱۲۰ گیگ در اختیارشان قرار گرفت.

معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه بحث دیگر این بود که ما همه ترافیک آموزش الکترونیک کشور را برای دانشجویان رایگان کنیم، افزود: ما باید لیستی از سامانه‌های آموزش الکترونیکی کشور که تحت عنوان lms از آن یاد می‌کنیم را در اختیار می‌داشتیم. بدین منظور چند مسیر را دنبال کردیم، یک اینکه آدرس سامانه‌هایی که از ترم گذشته داشتیم را در دستور کار قرار دادیم، مسیر دیگر اینکه از طرف وزارتخانه های بهداشت، عتف،‌ دانشگاه آزاد و مراکز حوزوی آدرس سامانه‌ها را دریافت کردیم.

راه‌اندازی سامانه‌ای برای ثبت آی‌پی از سوی دانشگاه‌ها

هاشمی افزود: با وجود این، طبیعتا این لیست‌ها کامل نبوده و از طرفی به واسطه تغییرات زیرساخت‌های فنی برای هر کدام از این مراکز آموزشی، ممکن است در طول زمان تغییراتی هم داشته باشند. به همین دلیل اگرچه انتظارمان این بوده که آدرس سامانه‌ها از طرف وزارتخانه‌ها در اختیارمان قرار گیرد، سامانه‌ای را راه‌اندازی و این امکان را فراهم کردیم که خود دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی، مشخصات فنی مرتبط با دانشگاه‌ها را بارگذاری کنند که امکان ثبت‌نام تا چندی پیش هم میسر بود.

وی با بیان اینکه اطلاعات دریافت از سامانه شامل آدرس آی‌پی و URL‌ مرتبط و شماره تماسی از دانشگاه می‌شد، گفت: با وجود این، ۲۰ درصد از اطلاعاتی که در این سامانه بارگذاری شد، غیرمعتبر بود، ‌اما مراکزی بودند که حداقل اطلاعات تماس معتبری داشتند. ما در وزارت ارتباطات با این شماره‌ها تماس گرفتیم و اطلاعات را تکمیل کردیم که نهایتا در تعامل و غربال‌گری نهایی، ۴۴۰۰ سامانه از ۸۵۰ دانشگاه و مرکز حوزوی در سامانه بارگذاری شد برای اینکه دانشجویانی که از خدمات الکترونیکی دانشگاه استفاده می‌کنند، بدانند آیا سامانه‌شان در لیست وزارت ارتباطات که به اپراتورها ابلاغ شده، هست یا خیر.

معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: ما پیش‌بینی کردیم که به دلایلی از جمله مشکلات فنی، ممکن است اطلاعاتی که به اپراتورها ارسال شده خطا داشته باشد، از این رو برای ثبت مشکلات و ارائه بازخورد پنلی را تحت عنوان رایگان‌سازی ترافیک دانشجویان در پرتال وزارت ارتباطات راه‌اندازی کردیم. بنابراین اگر دانشجویی احساس می‌کند از خدمات الکترونیکی دانشگاه استفاده می‌کند، اما ترافیک مربوطه‌اش رایگان نیست، می‌تواند وارد سامانه ثبت مشکلات شده و مشکل خود را اعلام ‌کند که این در دستور کار ما قرار می‌گیرد.

بیش از ۴۴۰۰ سامانه دانشگاهی رایگان شدند

هاشمی با بیان اینکه تعداد قابل توجهی اپراتور از اپراتور همراه و ثابت و یک سری اپراتور تحت عنوان MVNO وجود دارد، گفت: همچنین ما ۴۴۰۰ سامانه رایگان داریم  و در هر منطقه از استان‌های کشور هم ممکن است هر فرد از هر کدام از این اپراتورها و سامانه‌ها استفاده کند. دسترسی رایگان به این سامانه‌ها به اپراتورها ابلاغ شده، با وجود این، ممکن است درصدی هم امکان خطا وجود داشته باشد و به همین دلیل ما پنل ثبت مشکلات را راه‌اندازی کردیم. تا کنون حدود ۱۵۰۰ درخواست از مناطق و اپراتورها و سامانه‌های مختلف در این سامانه ثبت شده ، ۵۰۰ مورد از این درخواست اصلاح شده و ۱۰۰۰ تای دیگر هم در دستور کار قرار دارد.

وی درباره علت رایگان نشدن ترافیک برای بعضی از دانشجویان توضیح داد: ما هم امکان ثبت‌نام را در اختیار مراکز آموزشی کشور گذاشتیم که اطلاعات را بارگذاری کنند، هم در تعامل با آنها غربال‌گری اتفاق افتاده و به اپراتورها ابلاغ شده، هم سامانه‌ای را راه‌اندازی کردیم که بتوانیم بازخوردها را بگیریم و اشکالات احتمالی را بررسی کنیم. اما با دو اشکال مواجهیم که مربوط‌به وزارت ارتباطات نیست.

معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه ممکن است زمانی که دانشجو به یک سامانه آموزش مجازی مراجعه می‌کند، به یک سامانه دیگری هدایت شود که اصلا از سوی دانشگاه به ما اعلام نشده است، افزود: درواقع دانشگاه دقت لازم را نداشته که آدرس همه سرورهای آی‌پی‌اش را اعلام کند و بنابراین این آی‌پی در سامانه ما نیامده و به اپراتورها هم ابلاغ نشده است. ما آدرس آی‌پی آموزش الکترونیکی دانشگاه‌های مختلف کشور را نداریم و قرار بوده این آی‌پی‌ها از سوی دانشگاه در اختیار ما قرار گیرد. برخی از دانشگاه‌ها اعلام کردند،‌ اما برخی اعلام نکردند و به همین دلیل رایگان نشده است و مشکل دانشجو هم به‌جاست.

هاشمی با اشاره به مشکل دیگر رایگان نشدن سامانه دانشگاه‌ها اظهار کرد: ما به دلایلی یک سری سرویس تحریمی داریم. برخی از دانشجویان هنگام استفاده از این سرویس‌های تحریمی، از وی‌پی‌ان استفاده می‌کنند و با همان وی‌پی‌ان فعال، به سامانه آموزش الکترونیکی متصل می‌شوند و آنچه به سامانه اپراتور ما وارد می‌شود، این است که فرد به سرور خارج از کشور متصل شده و به همین دلیل مشمول رایگان‌سازی نمی‌شود. این دو موضوع  که اطلاعات کامل ارسال نشده و دیگر اینکه از وی‌پی‌ان استفاده شده، باعث می‌شود از سوی دانشجو اینطور برداشت شود که رایگان‌سازی صورت نگرفته است.

وی در پاسخ به اینکه آیا زمان ثبت آی‌پی دانشگاه‌ها در سامانه وزارت ارتباطات، تمدید می‌شود، گفت: به دلیل سازوکارهایی که برای راه‌اندازی دوباره سامانه لازم است، در شرایط فعلی دانشگاه‌هایی که لیست آی‌پی را به ما ندادند و اگر سامانه‌هایی که از سوی وزارتخانه‌های بهداشت و علوم و دانشگاه آزاد اعلام شده، نیاز به تصحیح داد، می‌توانند به صورت موردی با ما مکاتبه کنند و ما هم به عنوان مسوولیت اجتماعی این موارد را پیگیری می‌کنیم.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اقتصادی

روند تأمین سوخت در سراسر کشور مطلوب است

روند تأمین سوخت در سراسر کشور مطلوب است
2024-11-26T16:27:23+03:30
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران از روند مطلوب تأمین سوخت در سراسر کشور خبر داد و گفت: پرمصرفی و بدمصرفی در حامل‌های انرژی شرایط مدیریت سوخت‌رسان...

سهم ۳۰ درصدی بریکس از تولید ناخالص جهانی

سهم ۳۰ درصدی بریکس از تولید ناخالص جهانی
2024-11-26T16:00:41+03:30
مدیرکل دفتر اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت گفت: حدود ۳۰ درصد تولید ناخالص جهانی و ۲۵ درصد صادرات کالا در دنیا مربوط به کشورهای بریکس است اما به نظر می‌آید...

جزئیات تغییر تعرفه برق برای مشترکان

جزئیات تغییر تعرفه برق برای مشترکان
2024-11-26T15:47:26+03:30
یک مقام مسئول از تغییر تعرفه‌های برق از ابتدای مهر سال جاری خبر داد و گفت:مشترکان خانگی به ۴ پلکان تعرفه‌‎ای تقسیم می‌شوند.

قیمت طلا و سکه امروز ۶ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد

قیمت طلا و سکه امروز ۶ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد
2024-11-26T15:34:11+03:30
قیمت هر قطعه سکه طرح جدید امروز با ۱۵۴ هزار تومان افت نسبت به دیروز ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد.

اولین نشست تخصصی مزد ۱۴۰۴ برگزار شد

اولین نشست تخصصی مزد ۱۴۰۴ برگزار شد
2024-11-26T15:34:11+03:30
موسسه کار و تامین اجتماعی اولین نشست از «سلسله نشست های تخصصی مزد ۱۴۰۴» را برگزار کرد.

۱۶۶ میلیارد تومان تسهیلات برای خدمات مکانیزه

۱۶۶ میلیارد تومان تسهیلات برای خدمات مکانیزه
2024-11-26T15:34:10+03:30
قائم مقام مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی از اعطای ۱۶۶ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش برای شرکت‌های خدمات مکانیزه در سال ۱۴۰۳ خبر داد.

دریافت مالیات بر ارزش افزوده جدید از واردات لغو شد

دریافت مالیات بر ارزش افزوده جدید از واردات لغو شد
2024-11-26T15:34:09+03:30
معاون قوانین رئیس مجلس در نامه‌ای کمیسیون اقتصادی مجلس اعلام کرد که دریافت مالیات ارزش افزوده جدید از واردات لغو شد.

ثبت رکورد جدید در ارزش معاملات خرد

ثبت رکورد جدید در ارزش معاملات خرد
2024-11-26T15:07:30+03:30
امروز ارزش معاملات «سهام و صندوق‌های سهامی» به بیش از ۱۶ همت و ارزش معاملات «سهام» به بیش از ۱۱ همت رسید.

میر شتاب ایران و روسیه اجرایی شد+ مزایا

میر شتاب ایران و روسیه اجرایی شد+ مزایا
2024-11-26T15:07:30+03:30
اتصال شبکه پرداخت کارتی ایران و روسیه دارای ۳ فاز اصلی است که نخستین فاز آن در مرحله اجرا قرار گرفته است.

پرش شاخص بورس به ارتفاع ۲ میلیون و ۴۱۵ هزار واحد

پرش شاخص بورس به ارتفاع ۲ میلیون و ۴۱۵ هزار واحد
2024-11-26T14:54:09+03:30
شاخص کل بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، با رشد ۲۵ هزار واحدی مواجه شد و در ارتفاع ۲ میلیون و ۴۱۵ هزار واحد قرار گرفت.

شیوه‌نامه بهینه‌سازی و کنش مصرف انرژی در ساختمان‌های وزارت نفت ابلاغ شد

شیوه‌نامه بهینه‌سازی و کنش مصرف انرژی در ساختمان‌های وزارت نفت ابلاغ شد
2024-11-26T14:00:48+03:30
وزیر نفت به‌منظور کاهش مصرف برق و گاز در ساختمان‌های وزارت نفت، شیوه‌نامه بهینه‌سازی و کنش مصرف انرژی در ساختمان‌های این وزارتخانه را ابلاغ کرد.

آینده مالی، بانکداری و پول چگونه است؟

آینده مالی، بانکداری و پول چگونه است؟
2024-11-26T14:00:47+03:30
یک کارشناس در حوزه فینتک گفت: دولتهایی مانند چین که مکرراً سعی کرده‌اند بیت‌کوین را ممنوع کنند، موفق نشده‌اند و این نشان می‌دهد که فناوری‌های جدید مانند رمزا...

سوخت تحویل شود مشکلی در تامین برق نداریم

سوخت تحویل شود مشکلی در تامین برق نداریم
2024-11-26T14:00:47+03:30
سخنگوی صنعت برق گفت: درحال حاضر ظرفیت نیروگاه‌ها و شبکه‌های برق کشور در صورت تامین سوخت مکفی به نیروگاهها بیش از نیاز مصرف مشترکان است.

یک نیروگاه هسته‌ای ۱۰ درصد برق ترکیه را تامین می‌کند

یک نیروگاه هسته‌ای ۱۰ درصد برق ترکیه را تامین می‌کند
2024-11-26T14:00:46+03:30
رئیس جمهور ترکیه اعلام کرد که با تکمیل ساخت نیروگاه هسته‌ای اکویو رؤیای ۷۰ ساله این کشور محقق خواهد شد.

همه ارز مورد نیاز وزارت جهاد کشاورزی در بودجه سال جاری محقق شده است

همه ارز مورد نیاز وزارت جهاد کشاورزی در بودجه سال جاری محقق شده است
2024-11-26T14:00:46+03:30
وزیر جهاد کشاورزی گفت: همه ارز مورد نیاز وزارت جهاد کشاورزی در بودجه سال جاری محقق شده است و تعادل بازار عرضه محصولات اساسی در ماه‌های پایانی سال برقرار خواه...

افت کیفیت اینترنت به دلیل استفاده از فیلترشکن‌هاست

افت کیفیت اینترنت به دلیل استفاده از فیلترشکن‌هاست
2024-11-26T13:47:26+03:30
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: بخشی از افت کیفیت اینترنت به دلیل استفاده از فیلترشکن‌هاست.

پیشنهاد میزبانی ایران برای برگزاری کنفرانس جهانی سرمایه گذاری در سال ۲۰۲۶

پیشنهاد میزبانی ایران برای برگزاری کنفرانس جهانی سرمایه گذاری در سال ۲۰۲۶
2024-11-26T13:47:26+03:30
وزیر اقتصاد کشورمان در سفر به ریاض در دیدار با رئیس مجمع جهانی آژانس‌های تشویق سرمایه‌گذاری، از آمادگی ایران برای میزبانی در برگزاری کنفرانس جهانی سرمایه‌گذا...

لزوم تدوین تقویم رویدادهای صنعت پتروشیمی

لزوم تدوین تقویم رویدادهای صنعت پتروشیمی
2024-11-26T13:47:25+03:30
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: نظام‌مند شدن رویدادهای مرتبط با صنعت پتروشیمی از برگزاری نمایشگاه‌ها و یا همایش‌های پراکنده جلوگیری می‌کند و نتایج مطلو...

اجلاس جهانی تعاون افتتاح شد

اجلاس جهانی تعاون افتتاح شد
2024-11-26T13:47:25+03:30
اجلاس جهانی تعاون ۲۰۲۴ امروز با حضور رئیس اتاق تعاون ایران، مقامات بلندپایه کشورهای مختلف و هیاتی مرکب از مدیران بخش تعاون ایران و سخنرانی مدیرگروه اقتصادی د...

توسعه بانکداری باز منجر به رشد اقتصادی می شود

توسعه بانکداری باز منجر به رشد اقتصادی می شود
2024-11-26T13:47:24+03:30
مدیر اداره توسعه و تدوین مقررات نظام های پرداخت بانک مرکزی گفت: رویکرد بانکداریِ باز مورد تایید بانک‌های مرکزی است، چراکه توسعه مالی را رقم می‌زند که منجر به...

ثبت نام برای عرضه جدید خودروهای وارداتی از هفته آینده

ثبت نام برای عرضه جدید خودروهای وارداتی از هفته آینده
2024-11-26T13:47:24+03:30
مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت از عرضه جدید خودروهای وارداتی از هفته آینده خبر داد و گفت: جزئیات این طرح به‌زودی اعلام می‌شود.

افزایش ۱۸ درصدی صادرات غیرنفتی در ۸ ماهه سال‌جاری

افزایش ۱۸ درصدی صادرات غیرنفتی در ۸ ماهه سال‌جاری
2024-11-26T12:00:42+03:30
رئیس کل گمرک ایران از افزایش ۱۸ درصدی صادرات غیرنفتی در ۸ ماهه سال‌جاری خبر داد.

تکلیف قانون جدید بانک مرکزی برای رمزارزها

تکلیف قانون جدید بانک مرکزی برای رمزارزها
2024-11-26T11:47:26+03:30
یک کارشناس در حوزه نظام پرداخت گفت: در قانون جدید بانک مرکزی رسیدگی به رمز ارزها تکلیف شده است.

کوتاهی وزارت نیرو برای نصب نکردن فیلتر در نیروگاه‌های مازوت‌سوز

کوتاهی وزارت نیرو برای نصب نکردن فیلتر در نیروگاه‌های مازوت‌سوز
2024-11-26T11:47:26+03:30
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: وزارت نیرو باید جوابگوی نصب نشدن فیلتر در نیروگاه‌های مازوت‌سوز باشد که این کوتاهی را انجام داده است.

تخصیص ۵ میلیارد دلار برای توسعه اقتصاد دیجیتال

تخصیص ۵ میلیارد دلار برای توسعه اقتصاد دیجیتال
2024-11-26T11:34:05+03:30
نایب‌رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق ایران گفت: در سال جاری برای توسعه اقتصاد دیجیتال در وزارت صمت ۵ میلیارد دلار دیده شده که متناسب با وضعیت امروز کشور، بس...

چند سهامدار در سجام ثبت‌نام کردند؟

چند سهامدار در سجام ثبت‌نام کردند؟
2024-11-26T11:20:42+03:30
بیش از ۷۲ هزار سهامدار در آبان ماه سال جاری، در سامانه سجام ثبت نام کرده‌اند و بدین ترتیب آمار کل سهامداران سجامی در کشور به عدد ۴۶ میلیون و ۴۸۴ هزار و ۴۵۴ ث...

۴۰۸ واحد صنعتی راکد احیا شد

۴۰۸ واحد صنعتی راکد احیا شد
2024-11-26T11:20:42+03:30
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک گفت: در شش ماه اول سال ۱۴۰۳ جمعا تعداد ۴۰۸ واحد راکد صنعتی در ۳۱ استان کشور به چرخه تولید بازگشته اند.

میر شتاب ایران و روسیه اجرایی شد +مزایا

میر شتاب ایران و روسیه اجرایی شد +مزایا
2024-11-26T11:20:41+03:30
اتصال شبکه پرداخت کارتی ایران و روسیه دارای ۳ فاز اصلی است که نخستین فاز آن در مرحله اجرا قرار گرفته است.

قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله امروز ۶ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۹۶ تومان

قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله امروز ۶ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۹۶ تومان
2024-11-26T11:07:23+03:30
امروز در مرکز مبادله، هر اسکناس دلار آمریکا با افزایش نسبت به دیروز، به‌نرخ ۵۳ هزار و ۱۴۳ تومان و حواله دلار نیز به‌نرخ ۵۱ هزار و ۶۹۶ تومان معامله می‌شود.

نشست وزارتی اوپک‌پلاس به‌صورت ویدیوکنفرانس برگزار می‌شود

نشست وزارتی اوپک‌پلاس به‌صورت ویدیوکنفرانس برگزار می‌شود
2024-11-26T10:54:09+03:30
منابع اوپک‌پلاس از برگزاری نشست وزیران نفت و انرژی اوپک‌پلاس به‌صورت آنلاین خبر دادند.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)