میرنیوز
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، این روزها با تشدید آلودگی هوا، نفس مردم به شماره افتاده و بسیاری افراد به دنبال راهی برای فرار از این وضعیت هستند. طبیعتاً استفاده از ماسکهای تنفسی یکی از نخستین راهحلها برای این مسئله است که تقاضای خرید این محصول را در بازار افزایش داده است. در این میان برخی افراد سودجو نسبت به سوء استفاده از شرایط موجود اقدام کرده و با عرضه ماسک هایی که کمترین اثر را در تصفیه هوای آلوده ندارند، سود هنگفتی را به جیب می زنند. این ماسکها با قیمتهای مختلفی عرضه میشوند و اکثر آنها دارای نرخ 3 تا 10 هزار تومان هستند.
این ماسکها که اکثراً بدون نام و نشان و فقط در یک بسته بندی ساده پلاستیکی عرضه می شوند فاقد کارایی مطلوب بوده و با بررسی اولیه برخی از آنها متوجه می شویم که فاقد فیلتر مناسب بوده و در تولیدشان حتی به جای فیلتر از یک قطعه پلاستیک استفاده شده است، در عین حال در قسمتی که فیلتر نصب شده، شکافی وجود دارد که هوا بدون عبور از هیچ لایهای وارد مجاری تنفسی شخص میشود.
آنچه میتواند کنترل کننده ویژگی این ماسکها باشد، استاندارد و الزام تولیدکنندگان به رعایت آن است، این در حالی است که به گفته نیره پیروزبخت، رئیس سازمان ملی استاندارد تولید ماسکهای تنفسی مشمول استاندارد اجباری نیست.
پیروزبخت می گوید: در این مورد استاندارد اجباری تدوین نشده و سازمان استاندارد نظارتی بر ماسکهای تولیدی ندارد.
در این شرایط باید توجه داشت که علاوه بر کاربرد ماسکهای تنفسی در هوای آلوده، از این ماسکها در برخی مشاغل که با آلایندگی سر و کار دارند نیز استفاده میشود. همچنین این ماسکها کاربرد زیادی در معدنکاری و به ویژه معادن ذغال سنگ دارند. در واقع با در اختیار قرار دادن ماسکهای غیر استاندارد و نامناسب، مسئولان در پرسنل ایجاد اطمینان کرده و باعث افزایش قرارگیری آنها در معرض آلایندهها میشوند. از این رو، صاحبان صنایع و دست اندرکاران بهداشت حرفهای کارخانهها باید با آگاهی کامل از مشخصههای آلایندههای محیط کار، ماسک مناسب را برای حفظ سلامت کارکنان و افزایش بازدهی آنها انتخاب کنند.
نگاهی به رفت و آمد مردم به داروخانهها نشان میدهد تعداد مراجعین برای خرید ماسکهای تنفسی رو به افزایش است و با تشدید آلودگی هوا، حساسیت مردم به حفظ سلامتیاشان بیشتر از قبل شده است. نصیری یکی از افرادی است که برای خرید ماسک به داروخانه مراجعه کرده است. از او میپرسم اطلاعی در مورد کیفیت ماسکی که میخرید، دارید؟ پاسخ می دهد: نه، ماسکها را نمیشناسم ولی هوا آنقدر آلوده است که چارهای جز خرید ندارم.
او ادامه میدهد: بصضی ماسکها بستهبندی که مشخصاتشان را ذکر کرده باشد، ندارند. بستهبندی بعضی هم فاقد اطلاعات مناسب و واضح است. در مجموع برای خرید سردرگم هستیم.
به این ترتیب نبود استاندارد در تولید ماسکهای تنفسی و عدم اطلاع مردم از ویژگیهای یک ماسک کارا باعث وجود هرج و مرج در بازار شده و هر نوع محصولی با هر کیفیتی در بازار عرضه میشود. ساماندهی این وضعیت نیازمند تدوین استانداردهای لازم و نظارت بر تولید ماسکهای تنفسی توسط سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت است.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری فارس
هشدار هواشناسی؛ ورود موج سرد و بارش برف و باران در کشور
لیزینگ واسط بین عرضه و تقاضا است
نقش حیاتی لیزینگ در رشد اقتصادی کشور
لیزینگ واسطع بین عرضه و تقاضا است
رئیس کل بانک مرکزی: صنعت لیزینگ نیازمند توسعه است
دیدار و توافقات وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک در عربستان
تولید نفت آغاجاری در دولت چهاردهم افزایش یافت
چقدر گاز در روزهای سرد امسال به نیروگاهها تحویل شد؟
مصرف ۷۳ درصد گاز طبیعی در بخش خانگی
حضور همتی در کنفرانس چالشها و فرصتهای پیش روی اقتصادهای نوظهور
بخش کشاورزی پیشران همکاری مشترک بین ایران و قزاقستان
ریزش ۴۷ هزار واحدی شاخص کل بورس با وجود دلار ۹۰ هزار تومانی
راهاندازی گمرک در منطقه آپرین
واردات خودرو از گمرک خسروی و پرویزخان مجاز شد
توافق گمرک و شرکت راهآهن جهت راهاندازی گمرک در منطقه آپرین
قیمت دلار ۲۸ بهمن؛ دلار به ۷۲ هزار و ۶۳۲ تومان رسید
اضافه شدن خسروی و پرویزخان به فهرست گمرکات مجاز ترخیص خودرو سواری
رونق تولید و مصرف با توسعه صنعت لیزینگ
افزایش ۳۱ درصدی تراکنش همراهبانک صادرات ایران
همایش صنعت لیزینگ آغاز به کار کرد
بانک مرکزی به دنبال تدوین دستور العمل صنعت لیزینگ
دریای خزر و خلیج فارس پربارانترین حوضه در هفته جاری
نحوه اخذ ضمانتنامه بانکی برای افزایش سقف اعتباری واردات و صادرات
حضور گمرکات اجرایی تهران در اولین نمایشگاه حماسه حراست
اجرای طرح باک پر با صلاحدید وزیر راه تعلیق می شود
ثبتسفارش ۱۶۰۰۰ تن چای مانع گرانی میشود
استفاده از فنارویهای نوین و هوش مصنوعی در صنعت آب حیاتی است
حفاظت از اراضی کشاورزی نیازمند مشارکت همگانی است
الزامات توسعه تجارت ایران و قزاقستان به ۳ میلیارد دلار
اقدام تازه ترامپ در تشدید جنگ تجاری با دیگر کشورها