میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، مجید زارعی تولیدکننده و واردکننده بذر علوفه در نشست «هماندیشی تولیدکنندگان نهادههای دامی و علوفه» با بیان اینکه کشور ما پتانسیلهای زیادی برای تولید علوفه دارد، گفت: در تولید علوفه مولد تولید، بذر است اما متأسفانه دولتمردان در سیاستی متناقض، ارز ۴۲۰۰ تومانی مولد تولید را حذف کردهاند درحالیکه به محصول نهایی یعنی نهاده همچنان ارز ۴۲۰۰ تومانی تعلق میگیرد.
وی با اشاره به اینکه برای تولید داخل سه مؤلفه بذر، سم و کود حیاتی است، گفت: متأسفانه دولت ارز تمام این نهادهها را حذف کرده و بر تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به محصول نهایی (کنجاله سویا و ذرت و…) همچنان اصرار دارد.
این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه کشاورزان در چنین بازاری نمیتوانند رقابت کنند و عملاً فعالیت آنها امکانپذیر نیست، افزود: اگر قرار بر آزادسازی باشد، دولت باید علاوه بر مولد تولید، ارز محصول نهایی را نیز حذف کند؛ در غیر این صورت باید در کنار محصول نهایی به بذر نیز ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص یابد.
زارعی با اشاره به بخشنامه بانک مرکزی در تیر ماه امسال که بر اساس آن بذر از گروه کالایی یک به گروه کالایی دو انتقال یافت، گفت: این اتفاق باعث جهش قیمت حداقل پنج برابری نرخ ارز میشود. چطور ممکن است که دولت قیمت بذر را پنج برابر افزایش دهد اما نهادههای دامی همچنان با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شوند؟
به گفته وی، بر اساس بخشنامه مذکور بانک مرکزی، تمامی کالای بذر ذرت و علوفهای که از ۲۰ فروردین وارد کشور شده بود، با ارز نیمایی محاسبه میشد و واردکنندگان باید نرخ این ارز را به بانک عامل پرداخت میکردند درحالیکه برخی از واردکنندگان حتی محصول خود را ترخیص کرده و فروخته بودند.
این تولیدکننده و واردکننده بذر علوفه با اشاره به اینکه بخشنامه ناگهانی و یکشبه بانک مرکزی مشکلات بسیار زیادی را برای واردکنندگان به وجود آورد، اظهار داشت: ما به همین دلیل نتوانستیم کالای خود را ترخیص کنیم و در حال حاضر این کالا متروکه اعلام شده است.
زارعی اظهار داشت: بذرهایی که در گمرکات رسوب کرده، مورد هجوم موشها قرار گرفته و به جای آنکه در مزارع کشت شود، خوراک موش شده است.
وی با اشاره به اینکه به ازای هر کیلوگرم بذر ذرت حداقل ۲ تن ذرت دانهای میتوانیم تولید کنیم، افزود: حدود ۶ ماه است که ۱۲۰۰ تن بذر علوفهای در گمرکات کشور مانده که ارزش آن معادل ۵ میلیون یورو است. همچنین این ۱۲۰۰ بذر میتوانست در ۴۰ هزار تن زمین زراعی زیر کشت برود اما متأسفانه سیاستگذاریهای نادرست منجر به این شد که ما ۴۰ هزار تن کشت ذرت دانهای را از دست بدهیم.
این فعال بخش خصوصی اضافه کرد: بر اساس مصوبه سازمان حمایت، قیمت هر کیلوگرم بذر وارداتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی برای کشاورزان ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان بود اما با حذف ارز این رقم به حدود ۱۵۰ هزار تومان میرسد. آیا برای کشاورز صرف میکند که بذر و ذرت دانهای را به قیمت ۱۵۰ هزار تومان از ما خریداری کند.
زارعی تصریح کرد: سوال ما از مسئولان آن است که چرا برای واردات بذری که مورد تائید وزارت جهاد کشاورزی بوده و ضریب خوداتکایی در ذرت دانهای را تا ۲۵ درصد افزایش میداد، مانع ایجاد میکنند اما در ۶ ماهه امسال ۴.۷ میلیون تن ذرت دانهای به ارزش ۱.۱ میلیارد دلار با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور شده ضمن اینکه این نهاده به دست تولیدکننده واقعی نرسیده و تولیدکننده در بازار آزاد آن را به چند برابر قیمت واقعی خریده است. باید مشخص شود که چه افرادی از تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات نهاده منتفع شدهاند.
چالشهای تولید علوفه / مشکلات بزودی خود را در تولید گوشت و لبنیات نشان خواهد داد
در ادامه این نشست رضا حاتم زاده تولید کننده علوفه دامی گفت: تولید کنندگان علوفه دامی با مشکلات زیادی مواجه هستند به عنوان مثال دسترسی کشاورزان به بذور اصلاح شده و گواهی شده کافی نیست. به عنوان مثال بذر مصرفی یونجه به صورت سنتی تولید میشود که این بذرهای سنتی کیفیت کافی را ندارند.
وی با اشاره به اینکه از سال ۹۴ کشور ما با خشکسالی و کم آبی و در نتیجه بحث شوری زمین مواجه شده است، اظهار داشت: این مسئله باعث شد سطح زیر کشت علوفه در کشور کاهش یابد. بنابراین ما تصمیم گرفتیم برای جبران آن اقداماتی انجام دهیم. از جمله این که بذور مناسب با مناطق کم آب و شور را شناسایی و وارد کشور کردیم و به صورت محدود در خوزستان و برخی نقاط دیگر جنوب کشور کشت انجام دادیم که نتایج بسیار خوبی به دنبال داشت.
این تولید کننده علوفه اضافه کرد: ما به دنبال این بودیم که بذرهای والد را وارد کشور و آن را بومی سازی کنیم که به چالش تغییر نرخ ارز در تیرماه برخورد کردیم و این امر موجب رسوب محمولههای بذر در گمرکات شد.
حاتم زاده تصریح کرد: در استان خوزستان و کرمان با استفاده از بذور اصلاح شده و روشهای نوین کشت، به عنوان یونجه کار نمونه برگزیده شدیم اما متأسفانه در حال حاضر پروسه ما متوقف شده و اگر بخشنامهای که در تیرماه ابلاغ شده اجرا شود، میتوان گفت که تمام سرمایه ما از بین میرود. چرا که کشاورزان از قیمت بالای بذر استقبال نمیکنند و این محصول روی دست وارد کننده میماند. همچنین دیگر قادر به واردات بذور گواهی شده نخواهیم بود.
به گفته وی، بذر یونجه که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد میشود، حدوداً کیلویی صد هزار تومان است اما اگر ارز آن حذف شود به کیلویی ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومان افزایش پیدا میکند و کشاورز از خرید آن استقبال نخواهد کرد.
این تولید کننده علوفه با اشاره به اینکه سطح زیر کشت علوفه در کشور رو به کاهش است، گفت: کشاورزان علوفه کار از گردونه تولید خارج میشوند و این باعث میشود دامداران نیز علوفه را به دلیل قیمت بالای آن از جیره غذایی دامها حذف کنند و مواد غذایی با ارزش تغذیه کمتر از جمله نان خشک را جایگزین آن کنند.
وی ادامه داد: نتیجه این اتفاقات در ماههای آینده مشخص میشود. زمانی که تولید علوفه و در نتیجه تولید گوشت قرمز و لبنیات کاهش پیدا میکند و با جهش قیمت در این حوزه مواجه خواهیم شد. اتفاقی که در حال حاضر شاهد هستیم به دلیل بی تدبیریها برای مرغ و تخم مرغ رخ داده است.
دولت با برنامه ریزی میتوانست جلوی بروز بحران را بگیرد
حاتم زاده افزود: چرا باید هیئت دولت جلسهای تشکیل بدهد و دلیل گرانی مرغ و تخم مرغ را بررسی کند در حالی که با برنامه ریزی و مدیریت درست میتوان از چند ماه قبل این مسائل را پیش بینی و از وقوع آن پیشگیری کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه درصد کمی از بذر یونجه از طریق واردات تأمین میشود و عمده آن تولید داخل است، گفت: مسئله اینجاست که ۹۸ درصد بذور تولید داخل سنتی است و اصلاح شده و گواهی شده نیست و ما معتقد هستیم که مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در این حوزه کم کاری کرده است.
منبع : خبرگزاری مهر
سرمایه گذاری مستقیم خارجی و نقش ایران در رنجیره ارزش جهانی
۱۸۲ همت وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد
قیمت جهانی کامودیتی ها در بخش نفت و انرژی؛ پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳
وزیر نیرو: مشکل ناترازی سوخت بهبود یافت
نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
بازار خودرو در خواب زمستانی است؛ قیمت جدید خودرو در بازار
تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه شرکت ملی گاز ایران
برون رفت از چالش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت های دیجیتال
گازرسانی بدون افت فشار
زریباف: نوسانات بازار ارز موقتی است
نوسازی ۷۵ واحد صنعتی در نیمه نخست امسال
واردات ۱۲ میلیارد دلار کالای اساسی به کشور
شرایط جدید وام فرزندآوری ابلاغ شد
دبیرخانه بزرگترین رویداد صنعت مالی ایران آغاز به کار کرد
مصوبه ترخیص درصدی کالاها تمدید شد
۷۰ درصد بازار خودروی روسیه دست برندهای چینی
نمایندگان کنگره آمریکا: بانک های هنگ کنگ تحریم های ایران و روسیه را دور می زنند
تهدید جدید ترامپ علیه مکزیک و کانادا
مالیات اصلی ترین ابزار تنظیم گری
نوسانات بازار ارز موقتی است
تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز
افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا
نرخ جدید گاز مایع اعلام شد
واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه
شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد
برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها
قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه
۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا