میرنیوز

بذراصلاح شده راهکار تامین امنیت غذایی درجهان/90 درصد بذر سبزی و صیفی کشور وارداتی است

بذراصلاح شده  راهکار تامین امنیت غذایی درجهان/90 درصد بذر سبزی و صیفی کشور وارداتی  است 2020-01-19T13:46:30+03:30

به گزارش اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبریgenetic Literacy project کارشناسان اصلاح نژاد معتقدند که امنیت غذایی پایدار در جهان تنها با اصلاح بذر و استفاده آنها در بخش کشاورزی امکانپذیر است. آنها حتی تأکید می‌کنند مدرن‌سازی و مکانیزاسیون کشاورزی بدون استفاده از بذرهای اصلاح شده کمکی به امنیت غذایی نمی کند.

بر اساس مطالعات مؤسسه اصلاح گیاهان در آفریقا (APBA) علاوه بر اینکه استفاده از بذور اصلاح شده در افزایش تولید محصولات کشاورزی و تأمین امنیت غذایی پایدار نقش دارد، امروزه برای افزایش کیفیت غذا نیز بسیار ضروری است.

به گفته این اصلاح‌گران نباتات، طی دو سال گذشته به رغم اینکه مدرن‌سازی کشاورزی از قبیل استفاده از سیستم‌های آبیاری، کودهای شیمیایی و ماشین‌آلات کشاورزی در سطح گسترده‌ای در آفریقا انجام شده اما این اتفاقات نتوانسته امنیت غذایی پایدار ایجاد کند به ویژه کیفیت غذایی که به دست مردم می‌رسد نیز از ویتامین لازم برخوردار نیست. 

اصلاح بذر تنها در زمینه افزایش عملکرد و بالا بردن تولید محصول نیست بلکه اصلاح‌گران نباتات می‌توانند با تغییراتی که در ژنتیک گیاه انجام می‌دهند محصولاتی با ارزش غذایی بالاتری تولید کنند که نیازهای افراد به ویژه کودکان را برطرف می‌کند. 

در این گزارش تأکید شده است از آنجایی که تولید محصولات کشاورزی در سطح گسترده‌ای وابسته به آب، سوخت‌های فسیلی و کودهای شیمیایی از جمله فسفات است اما متأسفانه این منابع کاملاً محدود هستند و کمبود آن در سال‌های گذشته به شدت احساس می‌شود بنابراین راهکار استفاده از بذور مقاوم به کم آبی است. 

*بذر خوب راهکار رفع فقر و تامین امنیت غذایی

این مؤسسه در بیانیه‌ای خاطرنشان کرده در صورتی که آفریقا برنامه‌ریزی کرده به اهداف توسعه پایدار(SDG) برسد و به فقر و گرسنگی گسترده در این قاره پایان دهد باید استراتژی جدید و متفاوتی را در تولید محصولات کشاورزی ایفا کند که در این راستا توسعه اصلاح نباتات و تولید بذر مناسب می‌تواند فرصتی را برای رفع این چالش‌ها ایجاد کند و تولید داخل را در این کشور افزایش دهد.

*تغییرات آب و هوایی چالش امنیت غذایی در جهان

در این میان کارشناسان اصلاح نباتات نگران تغییرات آب و هوایی هستند که می‌تواند روی امنیت غذایی تأثیر زیادی بگذارد.امروزه تغییرات آب و هوایی باعث گرم شدن کره زمین هم شده است.

بر اساس گزارش اخیر فائو گرم شدن کره زمین می‌تواند عملکرد بالقوه محصولات کشاورزی را به شدت کاهش دهد. از سوی دیگر این اصلاح‌گران به وقوع خشکسالی‌های گسترده که در سال‌های گذشته به وقوع می‌پیوندد نیز نقطه تاریک امنیت غذایی می‌بینند که باعث شده دسترسی گیاهان به آب بسیار کاهش یابد و با تغییرات آب و هوایی روز به روز کمبود آب بیشتر احساس می‌شود. آنها می‌گویند که تغییرات آب و هوایی در آینده تأثیر مضاعفی بر کاهش امنیت غذایی در آفریقا خواهد داشت.

تغییرات آب و هوایی که نتیجه استفاده از انتشار گازهای کربنی در اتمسفر است باعث بالا رفتن دمای کره زمین شده و عملکرد محصولات کشاورزی را بسیار کاهش می‌دهد. این کاهش در مناطق خشک و حاره اثر خود را بیشتر نشان می‌شود و زمین قابل کشت با افزایش دما بسیار کمتر می‌شود. 

*کاهش طول رشد گیاه با گرم شدن کره زمین

همچنین گرم شدن کره زمین طول رشد مناسب برای زراعت را کاهش می‌دهد بسیاری از محصولات کشاورزی نیاز به میزان مناسبی از دما و نور خورشید دارند. کم شدن طول دوره رشد برای گیاه میزان تولید آنها را کمتر می‌کند. 

*تا سال 2080 نمی توان در قاره آفریقا گندم کاشت

در این بیانیه آمده است در صورتی که شرایط تغییرات آب و هوایی و گرم شدن کره زمین به همین روال پیش برود تا سال 2080 دیگر در قاره آفریقا نمی‌توان گندم کاشت. 

در این میان کارشناسان اصلاح نباتات یک فرصت فوق‌العاده‌ای را برای رسیدن به امنیت غذایی و توسعه پایدار و افزایش تولید داخل مطرح می‌کنند. آنها می‌گویند اصلاح نباتات و توسعه هوشمند آن و همچنین غنی‌سازی واریته‌های مختلف کشاورزی که مقاوم به بیماری و آفت و خشکی و شرایط نامطلوب هستند می‌تواند عملکرد محصولات را حتی در شرایط کم‌آبی افزایش دهد و میزان تقاضای رو به رشدی که با افزایش جمعیت ایجاد می‌شود را برآورده کند.

*بذر و اصلاح نباتات ابعاد ناشناخته دارد

اما آنها یک نگرانی بزرگی در این زمینه دارند و می‌گویند هنوز تأثیر اصلاح نباتات و استفاده از بذور مناسب و تأثیر آن در امنیت غذایی به آن شکلی که باید مورد توجه قرار بگیرد نیست. هنوز این علم ابعاد ناشناخته زیادی دارد که برای تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان اثبات نشده است.

این علم می‌تواند با ایجاد تحول در تکنولوژی کشاورزی امنیت غذایی را برای جهان به ارمغان آورد اما باید دولت‌ها هم از آن حمایت کنند و شرایط لازم را فراهم نمایند. 

به گزارش فارس، طبق گزارش فائو تغذیه مردم در 40 سال آینده که جمعیت جهان به 9 میلیارد نفر می‌رسد تنها با استفاده از اصلاح بذور، اصلاح نباتات و تحقیقات کشاورزی امکانپذیر خواهد شد. 

نخست اینکه با رشد جمعیت میزان تقاضا نیز افزایش می‌یابد بنابراین باید غذای بیشتری تولید کرد. دوم اینکه جهان با اتفاقات محدودکننده‌ای برای  تولید غذا مواجه خواهد شد که از جمله آن تغییرات آب و هوایی و گرم شدن کره زمین است که تولید غذا را محدودتر خواهد کرد. سوم اینکه آب در دسترس برای تولید غذا بسیار کمتر خواهد شد. بنابراین راهکار این است که بذرهایی اصلاح شود که گیاه بتواند در شرایط خشکی و آب کم رشد کند. همچنین گیاهانی اصلاح شوند که بتوانند در شرایط تنش و بیماری و آفت ادامه حیات بدهند. 

بذر مهمترین بخش تولید غذا در بخش کشاورزی است. در کشور ما به رغم اینکه سالانه 125 هزار تن محصول کشاورزی تولید می‌شود اما ما در تأمین بذور مختلف وابسته هستیم. بیش از 90 درصد بذر سبزی و صیفی، بیش از 80 درصد بذر چغندر و بیش از 90 درصد لاین مرغ راس و کاپ و بذرهای دیگر را وارد می‌کنیم. این بذرهای وارداتی چون بذر والد نیستند ما نمی‌توانیم آنها را در داخل تکثیر کنیم در حقیقت ما تنها مصرف‌کننده بذر آنها هستیم. محققان کشور باید برای تأمین غذا در آینده بذرهای اصلاح شده را باید در داخل تولید کنند. 

کشور ما متنوع‌ترین گونه‌های گیاهی جهان را دارد و بیش از 8000 گونه گیاهی می‌روید، اینها فرصت استثنایی برای ایجاد بانک ژن در کشور است یعنی محققان دستشان برای هر گونه اصلاح نژادی باز است چرا که خمیرمایه این اصلاح را در اختیار دارند.

همچنین در مورد دام نیز گاوهای اصیل ایرانی وجود دارد که محققان می‌توانند آنها را اصلاح نژاد کنند در حالی که 40 سال است محصولات دامی کشور روی گاو هلشتاین وارداتی می‌چرخد.

استفاده از ارقام بومی اصلاح شده شرایط استثنایی را در اختیار تولیدکنندگان می‌گذارد چرا که در طول قرن‌ها حضور این گیاهان و دام‌های بومی آنها را با شرایط محیطی سازگار کرده و امکان ابتلا به بیماری‌ها در آنها کمتر شده است بنابراین کار تحقیقی کمتری را می‌طلبد. از سوی دیگر در هر نمونه وارداتی احتمال ورود بیماری و حتی امکان بیوتروریسم به کشور وجود دارد.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری فارس


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اقتصادی

رویکرد فعال ایران برای ایفای نقش در تغییر پارادایم صنعتی جهان

رویکرد فعال ایران برای ایفای نقش در تغییر پارادایم صنعتی جهان
2024-11-25T17:27:22+03:30
وزیر اقتصاد در اجلاس جهانی سرمایه‌گذاری در ریاض گفت: افزایش قدرت ایران در نظم جدید بین‌المللی این امکان را داده است که در حوزه‌هایی همچون مبارزه با تغییرات ا...

تمدید دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات ارزی کوتاه‌مدت تا پایان سال

تمدید دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات ارزی کوتاه‌مدت تا پایان سال
2024-11-25T16:20:45+03:30
دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات ارزی کوتاه‌مدت (حداکثر یک‌ساله) از محل منابع بانک مرکزی بابت تکمیل و راه‌اندازی طرحهای پیشران اقتصادی واحدهای تولیدی تا پایان...

۱۴.۵ میلیون تن کالاهای اساسی در بنادر کشور تخلیه شد

۱۴.۵ میلیون تن کالاهای اساسی در بنادر کشور تخلیه شد
2024-11-25T16:20:44+03:30
سازمان بنادر اعلام‌کرد که از ابتدای امسال تا پایان آبان‌ماه معادل ۱۴ میلیون و ۵۲۴ هزار و ۹۴ تن کالاهای اساسی در بنادر کشور تخلیه شد که حاکی از رشد ۱۰ درصدی ن...

مدیرعامل شرکت نفت: برنامه دقیقی برای عبور از زمستان داریم

مدیرعامل شرکت نفت: برنامه دقیقی برای عبور از زمستان داریم
2024-11-25T16:20:44+03:30
مدیرعامل شرکت ملی نفت گفت که برنامه‌ریزی دقیقی برای عبور از زمستان مدنظر داریم.

معاون وزیر نفت: ناترازی‌ انرژی در کشور یک مسئله جدی است

معاون وزیر نفت: ناترازی‌ انرژی در کشور یک مسئله جدی است
2024-11-25T16:07:21+03:30
معاون وزیر نفت در امور گاز ناترازی انرژی در کشور را یک مسئله جدی دانست و گفت: تنها راه عبور از ناترازی‌ انرژی، بیان صادقانه، فکر عالمانه و عمل شجاعانه است.

وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک گفتگو کرد

وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک گفتگو کرد
2024-11-25T15:54:04+03:30
وزیر امور اقتصادی و دارایی که برای شرکت در بیست و هشت​​​​​​​مین اجلاس جهانی سرمایه‌گذاری به ریاض سفر کرده است با «عبدالحمید الخلیفه» رئیس صندوق اوپک دیدار و ...

ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد

ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد
2024-11-25T15:54:04+03:30
یک مقام مسئول گفت: افرادی که از ۱۷ آبان‌ تا امروز (پنجم آذر ماه ۱۴۰۳) به صورت مسافری واردات آیفون داشته‌اند و به گمرگ نیز اظهار کرده‌اند، می‌توانند وارد ساما...

صادرات گاز ایران به عراق از یک نقطه متوقف شد

صادرات گاز ایران به عراق از یک نقطه متوقف شد
2024-11-25T15:54:03+03:30
مدیرعامل شرکت ملی گاز از توقف صادرات گاز ایران به عراق از یک نقطه به درخواست طرف عراقی خبر داد.

معاون وزیر نفت:ناترازی‌ انرژی در کشور یک مسئله جدی است

معاون وزیر نفت:ناترازی‌ انرژی در کشور یک مسئله جدی است
2024-11-25T15:27:24+03:30
معاون وزیر نفت در امور گاز ناترازی انرژی در کشور را یک مسئله جدی دانست و گفت: تنها راه عبور از ناترازی‌ انرژی، بیان صادقانه، فکر عالمانه و عمل شجاعانه است.

بازار بهینه‌سازی برق با صدور گواهی صرفه‌جویی برای دو سرمایه‌گذار عملیاتی می‌شود

بازار بهینه‌سازی برق با صدور گواهی صرفه‌جویی برای دو سرمایه‌گذار عملیاتی می‌شود
2024-11-25T15:27:24+03:30
مجری طرحهای بهینه‌سازی شرکت توانیر گفت: با صدور گواهی صرفه جویی برق برای دو سرمایه‌گذار توسط توانیر، بازار بهینه‌سازی برق عملیاتی می‌شود.

خودروسازان باید پول قطعه سازان را بدهند

خودروسازان باید پول قطعه سازان را بدهند
2024-11-25T14:07:21+03:30
رئیس هیئت عامل ایدرو گفت: خودروسازان بخشی از آورده خود از محل اصلاح قیمت خودرو را جهت افزایش تولید به مجموعه های قطعه سازی تزریق کنند.

راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری منتشر شد

راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری منتشر شد
2024-11-25T13:54:08+03:30
مرکز مبادله ارز و طلای ایران راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری را منتشر کرد.

اتابک: بسیاری از معادن ایمن سازی نشده اند

اتابک: بسیاری از معادن ایمن سازی نشده اند
2024-11-25T13:54:07+03:30
وزیر صمت گفت: باید به ایمن سازی معادن جدی نگاه کنیم امروز در بسیاری از معادن ما ایمن سازی انجام نشده است.

نرخ ارز در مرکز مبادله ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد

نرخ ارز در مرکز مبادله ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
2024-11-25T13:40:42+03:30
امروز هر اسکناس دلار آمریکا با افزایش نسبت به روز کاری قبل، به‌ نرخ ۵۳ هزار و ۸۷ تومان و حواله دلار نیز به‌ نرخ ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان معامله می‌شود.

چالش‌ها و فرصت‌های توسعه صنعت پتروشیمی برسی شد

چالش‌ها و فرصت‌های توسعه صنعت پتروشیمی برسی شد
2024-11-25T13:40:42+03:30
چالش‌ها و فرصت‌های توسعه صنعت پتروشیمی با حضور مدیران عامل ادوار شرکت ملی صنایع پتروشیمی تشریح و بررسی شد

الگوی کشت باید پویا و تابع اصول حکمرانی آب باشد

الگوی کشت باید پویا و تابع اصول حکمرانی آب باشد
2024-11-25T13:40:41+03:30
یک مقام مسئول با تأکید بر اینکه الگوی کشت مناسب و مبتنی بر اسناد بالادستی و شرایط عملیاتی در حال حاضر وجود ندارد، گفت: الگوی کشت باید پویا و متناسب با شرایط ...

تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در آستانه فتح کانال ۲.۴ میلیون

تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در آستانه فتح کانال ۲.۴ میلیون
2024-11-25T13:27:22+03:30
شاخص کل بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، با رشد ۵۷ هزار واحدی مواجه شد و در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۸۹ هزار و ۱۲۵ واحد قرار گرفت.

ایران دغدغه‌ای برای فروش و صادرات نفت ندارد

ایران دغدغه‌ای برای فروش و صادرات نفت ندارد
2024-11-25T13:27:21+03:30
وزیر نفت با اشاره به انتخاب رئیس جمهور جدید در ایالات متحده آمریکا گفت: ایران هیچ‌گونه دغدغه‌ای در زمینه فروش و صادرات نفت ندارد.

تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در مرز ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد

تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در مرز ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد
2024-11-25T12:34:02+03:30
شاخص کل بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، با رشد ۵۷ هزار واحدی مواجه شد و در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۸۹ هزار و ۱۲۵ واحد قرار گرفت.

همتی تهران را به مقصد ریاض ترک کرد

همتی تهران را به مقصد ریاض ترک کرد
2024-11-25T12:20:42+03:30
وزیر امور اقتصادی و دارایی برای شرکت در اجلاس سالانه سرمایه‌گذاری جهانی (WIPA) تهران را به مقصد ریاض (پایتخت عربستان سعودی) ترک کرد.

پرداخت موبایلی تا پایان سال اجرایی می‌شود

پرداخت موبایلی تا پایان سال اجرایی می‌شود
2024-11-25T12:07:23+03:30
معاون بانک مرکزی از اجرایی شدن ‍پرداخت با موبایل به جای کارت بانکی تا پایان سال خبر داد و گفت: تا ۶ ماه آینده تمام بانک ها چک الکترونیک صادر می کنند.

نرخ ارز مبادله ای ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد

نرخ ارز مبادله ای ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
2024-11-25T12:07:22+03:30
امروز هر اسکناس دلار آمریکا با افزایش نسبت به روز کاری قبل، به‌ نرخ ۵۳ هزار و ۸۷ تومان و حواله دلار نیز به‌ نرخ ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان معامله می‌شود.

تحریم ایلان ماسک رد شد

تحریم ایلان ماسک رد شد
2024-11-25T11:40:42+03:30
دادگاهی در آمریکا با در خواست کمیسیون بورس و اوراق بهادار این کشور برای تحریم ایلان ماسک مخالفت کرد.

رفع فوری ۲۴۲ مورد تعرض به اراضی دولتی در آبان‌ماه

رفع فوری ۲۴۲ مورد تعرض به اراضی دولتی در آبان‌ماه
2024-11-25T11:14:06+03:30
سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن از رفع فوری ۲۴۲ مورد تعرض به اراضی دولتی توسط نیروهای یگان حفاظت این سازمان در آبان‌ماه سال جاری در سراسر کشور خبر داد.

جمع‌آوری ۳۰۰ هزار ماینر غیرمجاز با ۱۰۰۰ مگاوات توان مصرفی در کشور

جمع‌آوری ۳۰۰ هزار ماینر غیرمجاز با ۱۰۰۰ مگاوات توان مصرفی در کشور
2024-11-25T11:14:05+03:30
معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر و مجری طرح مقابله با استخراج غیرمجاز رمزارز گفت: تاکنون ۳۰۰ هزار ماینر غیرمجاز با حدود ۱۰۰۰ مگاوات توان مصرفی در کشور کشف و...

تخصیص ۶۵ میلیارد مترمکعب آب به بخش کشاورزی تا پایان برنامه هفتم

تخصیص ۶۵ میلیارد مترمکعب آب به بخش کشاورزی تا پایان برنامه هفتم
2024-11-25T11:14:05+03:30
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: ۶۵ میلیارد مترمکعب آب تا پایان برنامه هفتم توسعه باید در اختیار بخش کشاورزی قرار گیرد و امیدواریم کل آب به صورت حجمی ت...

از امروز دیگر خاموشی در بخش خانگی نداریم؟

از امروز دیگر خاموشی در بخش خانگی نداریم؟
2024-11-25T11:14:04+03:30
یکی از نمایندگان مجلس در صفحه مجازی خود از توقف خاموشی ها از امروز خبر داد.

ترمز افزایش قیمت طلا کشیده شد

ترمز افزایش قیمت طلا کشیده شد
2024-11-25T11:00:46+03:30
قیمت طلا در روز دوشنبه پس‌از آن‌که به بالاترین رقم طی ۳ هفته گذشته رسید، کاهش یافته است.

اروپا در آستانه یک بحران گازی دیگر

اروپا در آستانه یک بحران گازی دیگر
2024-11-25T11:00:46+03:30
خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد تحریم گازپروم بانک روسیه، اروپا را با مشکل جدی در تامین گاز مواجه می‌کند.

۱۳۰ هزار میلیارد تومان برای تهاتر سوخت در نظر گرفته شد

۱۳۰ هزار میلیارد تومان برای تهاتر سوخت در نظر گرفته شد
2024-11-25T10:20:48+03:30
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه در کمتر از ۵ سال از صادرکننده سوخت به واردکننده تبدیل شده‌ایم،گفت: متأسفانه هم اکنون ۱۳۰ هزار میلیارد تومان برای تهات...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)