میرنیوز
حیدر مطاعی در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره آخرین وضعیت روستاهای سیلابی جنوب شرق کشور اظهار داشت: در روزهای اخیر وضعیت ما تا حدودی بهتر شده است؛ در سیستان و بلوچستان تنها ۲۴ روستا باقی مانده که هنوز جاده دسترسی آنها بازگشایی نشده است. البته ما همچنان در مرحله بازگشایی قرار داریم و صرفاً ترددها را برقرار میکنیم. ضمن اینکه روستاهای اصلی و فرعی همگی تا پایان روز چهارشنبه هفته گذشته بازگشایی شدند و فقط راههای روستایی ۲۴ روستا مسدود است که آبگرفتگی اجازه عملیات به نیروهای راهداری را نمیدهد.
۲۴ روستا در سیستان و بلوچستان و ۵ روستا در هرمزگان همچنان محصور در سیل
وی با بیان اینکه تا امشب (یکشنبه ۲۹ دی ماه) همه ۲۴ راه روستای مسدود سیستان و بلوچستان بازگشایی خواهند شد، ادامه داد: در هرمزگان تا ظهر دیروز (شنبه ۲۸ دی ماه) ۷ محور روستایی مسدود بود که تا شب گذشته دو محور دیگر بازگشایی شد؛ این ۵ محور روستایی باقی مانده نیز طی روزهای یکشنبه و دوشنبه (۲۹ و ۳۰ دی ماه) بازگشایی میشوند که علت طولانی شدن زمان بازگشایی این محورها، کوهستانی و طولانی و دور از دسترس بودن این مسیرهاست برخی مسیرها نیز دچار رانش شدهاند که عملیات بازگشایی را با سختی روبهرو کرده است.
معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای تصریح کرد: برآورد خسارت به صورت تقریبی انجام شده چون فعلاً دستور کار اصلی، بازگشایی محورها و سپس بازسازی آنهاست. چون صرفاً قرار است کاری کنیم که امکان تردد در جادههای اصلی، فرعی و روستایی برقرار شود. همکاران ما در حال بهسازی سطح جادهها هستند؛ در روزهای نخست پس از سیل، فقط امکان تردد وجود داشت یا صرفاً یک لاین را باز کرده بودیم اما در دو سه روز اخیر توانستهایم سطح کیفی تردد را افزایش داده و امکان عبور خودروهای بیشتری فراهم شده است که درنتیجه کار امدادرسانی به مردم سیل زده روند سریعتری به خود گرفته است.
۱,۰۰۰ میلیارد تومان؛ مجموع خسارات سیلاب به راههای جنوب شرق
وی میزان خسارت سیل در سیستان و بلوچستان را ۷۵۰ میلیارد تومان دانست و گفت: این میزان خسارت شامل خساراتی است که به ابنیه فنی، پلها و راهها وارد شده و همچنین شامل هزینههایی است که برای بازسازی این محورها نیاز داریم. در هرمزگان ۲۳ میلیارد تومان و در جنوب کرمان ۳۲ میلیارد تومان است که مجموعاً هزار میلیارد تومان خساراتی است که سیل به راهها و ابنیه فنی در جنوب شرق کشور وارد کرده است.
مطاعی با اشاره به بسیج امکانات راهسازی کشور برای بازگشایی و بهسازی و نوسازی محورهای سیل زده سه استان جنوب شرقی یادآور شد: تمام ماشینآلات راهسازی بخش خصوصی، سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور و همچنین قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا به این منطقه منتقل شده تا امکان تردد در راهها برقرار شود.
چرا از تأسیسات موقتی استفاده نمیشود؟
وی در خصوص استفاده از تأسیسات موقتی راهسازی مانند پلهای خرپایی در بازسازی محورها و ابنیه فنی آسیب دیده در سیل سیستان و بلوچستان تأکید کرد: هر طور که هست توانستهایم تردد را برقرار کنیم، با توجه به اینکه سیل هرمزگان و سیستان و بلوچستان در چند دهه اخیر بی سابقه بوده و ممکن است دوباره چنین اتفاقی رخ دهد، لذا اجرای اقدامات موقتی به صلاح نیست و بهتر است اقدامات اساسی انجام دهیم؛ چون ممکن است دو سه سال دیگر باز هم چنین سیلابهایی رخ دهد؛ چرا که اگر چند میلیارد تومان برای ساخت یک پل هزینه کنیم، اما دوباره در دو سه سال آینده با سیلاب دیگری تخریب شود، هدررفت منابع ملی است؛ اگرچه این اقدامات زمان بر خواهد بود، اما تمام تلاش خود را به کار می بریم که روز به روز کیفیت ساخت و ساز فعالیتهای عمرانی را ارتقا دهیم.
منبع : خبرگزاری مهر
۳۱ هزار و ۷۰۰ هکتار چغندرقند پاییزه کشت شد
تاثیر ۴ عامل در میزان محاسبه حقوق دولتی در حوزه معدن
بانک توسعه اسلامی نقش مؤثرتری در تأمین مالی پروژههای ایران ایفا کند
دیدار سهجانبه برای مدیریت آفات و کاهش خسارتهای کشاورزی
رویکرد فعال ایران برای ایفای نقش در تغییر پارادایم صنعتی جهان
تمدید دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات ارزی کوتاهمدت تا پایان سال
۱۴.۵ میلیون تن کالاهای اساسی در بنادر کشور تخلیه شد
مدیرعامل شرکت نفت: برنامه دقیقی برای عبور از زمستان داریم
معاون وزیر نفت: ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک گفتگو کرد
ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد
صادرات گاز ایران به عراق از یک نقطه متوقف شد
معاون وزیر نفت:ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
بازار بهینهسازی برق با صدور گواهی صرفهجویی برای دو سرمایهگذار عملیاتی میشود
خودروسازان باید پول قطعه سازان را بدهند
راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری منتشر شد
اتابک: بسیاری از معادن ایمن سازی نشده اند
نرخ ارز در مرکز مبادله ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
چالشها و فرصتهای توسعه صنعت پتروشیمی برسی شد
الگوی کشت باید پویا و تابع اصول حکمرانی آب باشد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در آستانه فتح کانال ۲.۴ میلیون
ایران دغدغهای برای فروش و صادرات نفت ندارد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در مرز ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد
همتی تهران را به مقصد ریاض ترک کرد
پرداخت موبایلی تا پایان سال اجرایی میشود
نرخ ارز مبادله ای ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
تحریم ایلان ماسک رد شد
رفع فوری ۲۴۲ مورد تعرض به اراضی دولتی در آبانماه
جمعآوری ۳۰۰ هزار ماینر غیرمجاز با ۱۰۰۰ مگاوات توان مصرفی در کشور
تخصیص ۶۵ میلیارد مترمکعب آب به بخش کشاورزی تا پایان برنامه هفتم