میرنیوز

بذراصلاح شده راهکار تامین امنیت غذایی درجهان است

بذراصلاح شده  راهکار تامین امنیت غذایی درجهان  است 2020-01-19T12:26:26+03:30

به گزارش اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبریgenetic Literacy project کارشناسان اصلاح نژاد معتقدند که امنیت غذایی پایدار در جهان تنها با اصلاح بذر و استفاده آنها در بخش کشاورزی امکانپذیر است. آنها حتی تأکید می‌کنند مدرن‌سازی و مکانیزاسیون کشاورزی بدون استفاده از بذرهای اصلاح شده کمکی به امنیت غذایی نمی کند.

بر اساس مطالعات مؤسسه اصلاح گیاهان در آفریقا (APBA) علاوه بر اینکه استفاده از بذور اصلاح شده در افزایش تولید محصولات کشاورزی و تأمین امنیت غذایی پایدار نقش دارد، امروزه برای افزایش کیفیت غذا نیز بسیار ضروری است.

به گفته این اصلاح‌گران نباتات، طی دو سال گذشته به رغم اینکه مدرن‌سازی کشاورزی از قبیل استفاده از سیستم‌های آبیاری، کودهای شیمیایی و ماشین‌آلات کشاورزی در سطح گسترده‌ای در آفریقا انجام شده اما این اتفاقات نتوانسته امنیت غذایی پایدار ایجاد کند به ویژه کیفیت غذایی که به دست مردم می‌رسد نیز از ویتامین لازم برخوردار نیست. 

اصلاح بذر تنها در زمینه افزایش عملکرد و بالا بردن تولید محصول نیست بلکه اصلاح‌گران نباتات می‌توانند با تغییراتی که در ژنتیک گیاه انجام می‌دهند محصولاتی با ارزش غذایی بالاتری تولید کنند که نیازهای افراد به ویژه کودکان را برطرف می‌کند. 

در این گزارش تأکید شده است از آنجایی که تولید محصولات کشاورزی در سطح گسترده‌ای وابسته به آب، سوخت‌های فسیلی و کودهای شیمیایی از جمله فسفات است اما متأسفانه این منابع کاملاً محدود هستند و کمبود آن در سال‌های گذشته به شدت احساس می‌شود بنابراین راهکار استفاده از بذور مقاوم به کم آبی است. 

*بذر خوب راهکار رفع فقر و تامین امنیت غذایی

این مؤسسه در بیانیه‌ای خاطرنشان کرده در صورتی که آفریقا برنامه‌ریزی کرده به اهداف توسعه پایدار(SDG) برسد و به فقر و گرسنگی گسترده در این قاره پایان دهد باید استراتژی جدید و متفاوتی را در تولید محصولات کشاورزی ایفا کند که در این راستا توسعه اصلاح نباتات و تولید بذر مناسب می‌تواند فرصتی را برای رفع این چالش‌ها ایجاد کند و تولید داخل را در این کشور افزایش دهد.

*تغییرات آب و هوایی چالش امنیت غذایی در جهان

در این میان کارشناسان اصلاح نباتات نگران تغییرات آب و هوایی هستند که می‌تواند روی امنیت غذایی تأثیر زیادی بگذارد.امروزه تغییرات آب و هوایی باعث گرم شدن کره زمین هم شده است.

بر اساس گزارش اخیر فائو گرم شدن کره زمین می‌تواند عملکرد بالقوه محصولات کشاورزی را به شدت کاهش دهد. از سوی دیگر این اصلاح‌گران به وقوع خشکسالی‌های گسترده که در سال‌های گذشته به وقوع می‌پیوندد نیز نقطه تاریک امنیت غذایی می‌بینند که باعث شده دسترسی گیاهان به آب بسیار کاهش یابد و با تغییرات آب و هوایی روز به روز کمبود آب بیشتر احساس می‌شود. آنها می‌گویند که تغییرات آب و هوایی در آینده تأثیر مضاعفی بر کاهش امنیت غذایی در آفریقا خواهد داشت.

تغییرات آب و هوایی که نتیجه استفاده از انتشار گازهای کربنی در اتمسفر است باعث بالا رفتن دمای کره زمین شده و عملکرد محصولات کشاورزی را بسیار کاهش می‌دهد. این کاهش در مناطق خشک و حاره اثر خود را بیشتر نشان می‌شود و زمین قابل کشت با افزایش دما بسیار کمتر می‌شود. 

*کاهش طول رشد گیاه با گرم شدن کره زمین

همچنین گرم شدن کره زمین طول رشد مناسب برای زراعت را کاهش می‌دهد بسیاری از محصولات کشاورزی نیاز به میزان مناسبی از دما و نور خورشید دارند. کم شدن طول دوره رشد برای گیاه میزان تولید آنها را کمتر می‌کند. 

*تا سال 2080 نمی توان در قاره آفریقا گندم کاشت

در این بیانیه آمده است در صورتی که شرایط تغییرات آب و هوایی و گرم شدن کره زمین به همین روال پیش برود تا سال 2080 دیگر در قاره آفریقا نمی‌توان گندم کاشت. 

در این میان کارشناسان اصلاح نباتات یک فرصت فوق‌العاده‌ای را برای رسیدن به امنیت غذایی و توسعه پایدار و افزایش تولید داخل مطرح می‌کنند. آنها می‌گویند اصلاح نباتات و توسعه هوشمند آن و همچنین غنی‌سازی واریته‌های مختلف کشاورزی که مقاوم به بیماری و آفت و خشکی و شرایط نامطلوب هستند می‌تواند عملکرد محصولات را حتی در شرایط کم‌آبی افزایش دهد و میزان تقاضای رو به رشدی که با افزایش جمعیت ایجاد می‌شود را برآورده کند.

*بذر و اصلاح نباتات ابعاد ناشناخته دارد

اما آنها یک نگرانی بزرگی در این زمینه دارند و می‌گویند هنوز تأثیر اصلاح نباتات و استفاده از بذور مناسب و تأثیر آن در امنیت غذایی به آن شکلی که باید مورد توجه قرار بگیرد نیست. هنوز این علم ابعاد ناشناخته زیادی دارد که برای تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان اثبات نشده است.

این علم می‌تواند با ایجاد تحول در تکنولوژی کشاورزی امنیت غذایی را برای جهان به ارمغان آورد اما باید دولت‌ها هم از آن حمایت کنند و شرایط لازم را فراهم نمایند. 

به گزارش فارس، طبق گزارش فائو تغذیه مردم در 40 سال آینده که جمعیت جهان به 9 میلیارد نفر می‌رسد تنها با استفاده از اصلاح بذور، اصلاح نباتات و تحقیقات کشاورزی امکانپذیر خواهد شد. 

نخست اینکه با رشد جمعیت میزان تقاضا نیز افزایش می‌یابد بنابراین باید غذای بیشتری تولید کرد. دوم اینکه جهان با اتفاقات محدودکننده‌ای برای  تولید غذا مواجه خواهد شد که از جمله آن تغییرات آب و هوایی و گرم شدن کره زمین است که تولید غذا را محدودتر خواهد کرد. سوم اینکه آب در دسترس برای تولید غذا بسیار کمتر خواهد شد. بنابراین راهکار این است که بذرهایی اصلاح شود که گیاه بتواند در شرایط خشکی و آب کم رشد کند. همچنین گیاهانی اصلاح شوند که بتوانند در شرایط تنش و بیماری و آفت ادامه حیات بدهند. 

بذر مهمترین بخش تولید غذا در بخش کشاورزی است. در کشور ما به رغم اینکه سالانه 125 هزار تن محصول کشاورزی تولید می‌شود اما ما در تأمین بذور مختلف وابسته هستیم. بیش از 90 درصد بذر سبزی و صیفی، بیش از 80 درصد بذر چغندر و بیش از 90 درصد لاین مرغ راس و کاپ و بذرهای دیگر را وارد می‌کنیم. این بذرهای وارداتی چون بذر والد نیستند ما نمی‌توانیم آنها را در داخل تکثیر کنیم در حقیقت ما تنها مصرف‌کننده بذر آنها هستیم. محققان کشور باید برای تأمین غذا در آینده بذرهای اصلاح شده را باید در داخل تولید کنند. 

کشور ما متنوع‌ترین گونه‌های گیاهی جهان را دارد و بیش از 8000 گونه گیاهی می‌روید، اینها فرصت استثنایی برای ایجاد بانک ژن در کشور است یعنی محققان دستشان برای هر گونه اصلاح نژادی باز است چرا که خمیرمایه این اصلاح را در اختیار دارند.

همچنین در مورد دام نیز گاوهای اصیل ایرانی وجود دارد که محققان می‌توانند آنها را اصلاح نژاد کنند در حالی که 40 سال است محصولات دامی کشور روی گاو هلشتاین وارداتی می‌چرخد.

استفاده از ارقام بومی اصلاح شده شرایط استثنایی را در اختیار تولیدکنندگان می‌گذارد چرا که در طول قرن‌ها حضور این گیاهان و دام‌های بومی آنها را با شرایط محیطی سازگار کرده و امکان ابتلا به بیماری‌ها در آنها کمتر شده است بنابراین کار تحقیقی کمتری را می‌طلبد. از سوی دیگر در هر نمونه وارداتی احتمال ورود بیماری و حتی امکان بیوتروریسم به کشور وجود دارد.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری فارس


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اقتصادی

بارش‌ برف در ارتفاعات شمال شرق کشور و البرز شرقی

بارش‌ برف در ارتفاعات شمال شرق کشور و البرز شرقی
2024-11-29T07:34:01+03:30
سازمان هواشناسی با اعلام اینکه امروز بارش‌ها در ارتفاعات شمال شرق کشور و البرز شرقی به صورت برف است، از ماندگاری هوای سرد طی پنج روز آینده در نیمه شمالی کشور...

سرمایه گذاری مستقیم خارجی و نقش ایران در رنجیره ارزش جهانی

سرمایه گذاری مستقیم خارجی و نقش ایران در رنجیره ارزش جهانی
2024-11-28T17:00:43+03:30
وزیر اقتصاد نوشت: شرکت در «اجلاس جهانی سرمایه گذاری» در ریاض و گفتگو با وزرای شرکت کننده در این رخداد اقتصادی، فرصتی برای شناخت بیشتر از موقعیت و روند سرمایه...

۱۸۲ همت وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد

۱۸۲ همت وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد
2024-11-28T16:20:42+03:30
شبکه بانکی کشور از ابتدای امسال تا هشتم آذر ماه حدود ۱۸۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری به ۸۳۵ هزار نفر از متقاضیان پرداخت کرد.

قیمت جهانی کامودیتی ها در بخش نفت و انرژی؛ پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳

قیمت جهانی کامودیتی ها در بخش نفت و انرژی؛ پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳
2024-11-28T15:14:01+03:30
اگرچه توجه سرمایه گذاران به نشست آینده اوپک پلاس متمرکز است، به رغم توافق آتش بس اخیر بین رژیم اشغالگر و حزب الله، عدم قطعیت‌ها پس از اظهارات شدید نخست وزیر ...

وزیر نیرو: مشکل ناترازی سوخت بهبود یافت

وزیر نیرو: مشکل ناترازی سوخت بهبود یافت
2024-11-28T14:47:22+03:30
وزیر نیرو گفت: در روزهای اخیر این مشکل ناترازی سوخت بهبود یافته است؛ یعنی گازوئیل تحویلی در حال رسیدن به مرز حدود ۵۰ میلیون لیتر در روز است.

نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند

نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
2024-11-28T14:07:26+03:30
نرخ سود بین بانکی در هفته نخست آذر ماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن ۲۳.۷۹ درصد اعلام شده است.

بازار خودرو در خواب زمستانی است؛ قیمت جدید خودرو در بازار

بازار خودرو در خواب زمستانی است؛ قیمت جدید خودرو در بازار
2024-11-28T14:07:25+03:30
پس از افزایش قیمت‌ خودرو در کارخانه، هیچ‌گونه خرید و فروشی در بازار خودرو صورت نمی‌گیرد و بازار در رکود مطلق است.

تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه شرکت ملی گاز ایران

تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه شرکت ملی گاز ایران
2024-11-28T13:54:01+03:30
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اجرای تزریق گاز به ایستگاه کنترل فشار گاز سمنان به‌منظور گازرسانی بدون افت فشار، به بیان بخش دیگری از دستاوردهای دولت...

برون رفت از چالش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت های دیجیتال

برون رفت از چالش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت های دیجیتال
2024-11-28T13:40:43+03:30
معاون وزیر نفت در نشست مشترک با معاون فناوری اطلاعات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به برون رفت از چالش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت‌های دیجیتال اشاره کرد.

گازرسانی بدون افت فشار

گازرسانی بدون افت فشار
2024-11-28T13:14:00+03:30
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اجرای تزریق گاز به ایستگاه کنترل فشار گاز سمنان به‌منظور گازرسانی بدون افت فشار، به بیان بخش دیگری از دستاوردهای دولت...

زریباف: نوسانات بازار ارز موقتی است

زریباف: نوسانات بازار ارز موقتی است
2024-11-28T12:20:44+03:30
یک تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: به تازگی قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام به تصویب رسید؛ اما این قطعنامه تأثیری بر اقتصاد ایران ندارد.

نوسازی ۷۵ واحد صنعتی در نیمه نخست امسال

نوسازی ۷۵ واحد صنعتی در نیمه نخست امسال
2024-11-28T12:07:23+03:30
معاون وزیر صمت گفت: نوسازی و بازسازی ۷۵ واحد صنعتی که بیش از ۲۰ سال از زمان بهره برداری آنها گذشته در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۳ انجام شد.

واردات ۱۲ میلیارد دلار کالای اساسی به کشور

واردات ۱۲ میلیارد دلار کالای اساسی به کشور
2024-11-28T12:07:23+03:30
در ۸ ماهه امسال ۱۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تن انواع کالای اساسی به ارزش ۱۲ میلیارد دلار وارد کشور شد.

شرایط جدید وام فرزندآوری ابلاغ شد

شرایط جدید وام فرزندآوری ابلاغ شد
2024-11-28T12:07:22+03:30
با ابلاغ بانک مرکزی به شبکه بانکی، متقاضیان دریافت وام فرزندآوری بعد از معرفی به شعبه، ۳۰ روز برای تکمیل مدارک فرصت دارند.

دبیرخانه بزرگترین رویداد صنعت مالی ایران آغاز به کار کرد

دبیرخانه بزرگترین رویداد صنعت مالی ایران آغاز به کار کرد
2024-11-28T11:54:02+03:30
در راستای ارتقای سواد مالی عموم مردم و آشنایی با سرمایه گذاری های مالی دبیرخانه برگزاری هفدهمین دوره رویداد بین‌المللی صنعت مالی تهران آغاز به کار کرد.

مصوبه ترخیص درصدی کالاها تمدید شد

مصوبه ترخیص درصدی کالاها تمدید شد
2024-11-28T11:54:02+03:30
در نتیجه پیگیری های کمیسیون گمرک اتاق ایران و با تلاش‌ و همراهی گمرک ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت، مصوبه ترخیص درصدی کالاها از گمرکات تا پایان فروردین ۱۴...

۷۰ درصد بازار خودروی روسیه دست برندهای چینی

۷۰ درصد بازار خودروی روسیه دست برندهای چینی
2024-11-28T11:40:40+03:30
کارشناس موسسه اویتو اوتو روسیه اعلام کرد که ۷۰ درصد بازار خودروی این کشور دست برندهای چینی است. همچنین متوسط قیمت خودرو در این کشور در ماه اکتبر به ۳.۴ میلیو...

نمایندگان کنگره آمریکا: بانک های هنگ کنگ تحریم های ایران و روسیه را دور می زنند

نمایندگان کنگره آمریکا: بانک های هنگ کنگ تحریم های ایران و روسیه را دور می زنند
2024-11-28T11:27:20+03:30
یک کمیته متشکل از نمایندگان کنگره آمریکا از دولت این کشور خواسته تا با بانک های هنگ کنگ به خاطر کمک به دور زدن تحریم های ایران و روسیه برخورد کند.

تهدید جدید ترامپ علیه مکزیک و کانادا

تهدید جدید ترامپ علیه مکزیک و کانادا
2024-11-28T11:14:03+03:30
رئیس جمهور جدید آمریکا اعلام کرده که به خاطر قاچاق مواد مخدر و مهاجرت غیر قانونی بر واردات همه کالاها از کانادا و مکزیک تعرفه گمرکی اعمال خواهد کرد.

مالیات اصلی ترین ابزار تنظیم گری

مالیات اصلی ترین ابزار تنظیم گری
2024-11-28T10:34:03+03:30
فعالیت‌های غیر مولد و سفته بازی جدی ترین رقیب بخش تولید و عاملی مخرب برای اقتصاد کشور به شمار می‌آید.

نوسانات بازار ارز موقتی است

نوسانات بازار ارز موقتی است
2024-11-28T10:34:02+03:30
تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: به تازگی قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام به تصویب رسید؛ اما این قطعنامه تأثیری بر اقتصاد ایران ندارد .

تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز

تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز
2024-11-27T19:00:49+03:30
چهلمین حراج سکه طلا مرکز مبادله ارز و طلای ایران با تخصیص ۹ هزار و ۳۰ قطعه انواع سکه طلا به پایان رسید که پنج هزار و ۵۹ قطعه از آنان ربع سکه های ضرب ۱۴۰۳ بود.

افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا

افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا
2024-11-27T19:00:48+03:30
۶۱ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم شمش طلا استاندارد به ارزش ۴.۶ میلیارد دلار در هشت ماهه سال جاری از گمرکات کشور ترخیص و وارد کشور شده است.

نرخ جدید گاز مایع اعلام شد

نرخ جدید گاز مایع اعلام شد
2024-11-27T19:00:47+03:30
مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی میزان نرخ جدید گاز مایع مازاد بر سهمیه را اعلام کرد.

واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه

واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه
2024-11-27T18:47:26+03:30
طبق اعلام گمرک، هفت میلیون و ۳۲۹ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۱.۶ میلیارد دلار از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه وارد کشور شده است.

شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد

شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد
2024-11-27T15:07:23+03:30
رئیس ستاد نوسازی ناوگان ضمن بیان اینکه تاکنون بیش از ۹۰ درصد پذیرفته‌شدگان طرح‌های جایگزینی تکمیل وجه را انجام داده‌اند، گفت: شرط تحویل خودرو جایگزین، پذیرش ...

برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها

برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها
2024-11-27T15:07:22+03:30
رئیس فدراسیون صنایع غذایی ایران گفت: برخورد دوگانه با صنایع غذایی کشور از سوی وزارت صمت و جهاد کشاورزی سبب شده تا فهم مشترکی از نیازمندی‌های آنها در کشور وجو...

قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد

قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
2024-11-27T15:07:22+03:30
قیمت هر قطعه سکه طرح جدید امروز با هفت هزار تومان افزایش نسبت به دیروز ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد.

صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه

صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه
2024-11-27T14:54:17+03:30
بر اساس اعلام شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، در پایان ۸ ماه ابتدایی سال جاری، تعداد ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک برای متقاضیان ص...

۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد

۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
2024-11-27T14:54:16+03:30
واردات و ترخیص قطعی ۲۹۴۱۸ دستگاه خودرو سواری نو از گمرکات کشور انجام شد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)