میرنیوز
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، طرح حمایت معیشتی مجلس شورای اسلامی از 60 میلیون ایرانی که به مسئلهای مناقشهبرانگیز میان دولت و مجلس تبدیل شده است، در روزهای اخیر مورد تأیید شورای نگهبان قرار گرفت و با این حساب دولت راهی جز اجرای آن ندارد.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
براساس طرح مجلس که اتفاقاً خیلی خوشایند دولت نیست، قرار است طی 6 ماه به 40 میلیون نفر ماهانه 60 هزار تومان و به 20 میلیون نفر ماهانه 120 هزار تومان پرداخت شود؛ دولت برای پرداخت یارانه معیشتی که مصوبه مجلس و تأییدیه شورای نگهبان را دارد باید 30 هزار میلیارد تومان بپردازد.
طرح معیشتی مجلس که با مخالفت های جدی دولتی ها همراه شده و نقدهای قابل تاملی از سوی جهانگیری و نوبخت نیز به آن وارد آمده، موجب شد تا شاهد تکاپویی در دولت در اوج مناقشه سیاسی با مجلس باشیم و براساس آن گامی برای معیشت مردم هرچند با تأخیر برداشته شد.
دولت درحالی که به شدت مخالف طرح حمایتی مجلس به بهانه فقدان منابع بود، از طرحی رونمایی کرد که براساس آن طی چهار ماه به 30 میلیون ایرانی هر ماه 100 هزار تومان پرداخت خواهد کرد. برای این طرح نیز دولت به 12 هزار میلیارد تومان منابع نیاز دارد. بنابراین با احتساب یارانه حمایتی مجلس و یارانه 100 هزار تومانی دولت، جمعاً دولت به 42 هزار میلیارد تومان منابع برای پرداخت یارانه حمایتی در کنار یارانه نقدی نیاز دارد.
پُشت اینکه چه شد دولت یکباره و بعد از طرح حمایتی مجلس، به فکر پرداخت یارانه حمایتی به مردم افتاد، هرچه باشد، نیکوست چرا که برای یکبار هم شده در دعواهای سیاسی مردم منفعت بردند.
در سالهای اخیر به لطف سیاستهای اقتصادی دولت و البته تحریمها مردم متحمل فشارهای سنگین اقتصادی شده اند که به دنبال آن قدرت خریدشان به شدت کاسته شده و چاره ای جز تحمل این شرایط که قطعاً ریشه آن در سیاست های اقتصادی و سیاسی دولت است، ندارند.
بعد از گذشت 7.5 سال از دولت روحانی، مردمی که روزی با امید رفع گرانی ها و آغاز گشایش های اقتصادی به دولت تدبیر دلخوش کرده بودند با شرایطی رو به رو شده اند که دیگر با قیمت های نجومی طلا و ارز و خودرو و مسکن شوکه نمی شوند بلکه با دلسردی از دولت، چشم امیدشان به مجلس است که شاید بتواند با تصویب قوانین حمایتی گامی در جهت تقویت معاش خانوارها بردارد.
دلار 30 هزار تومانی، سکه 15 میلیونی، پراید 100 میلیونی، گوشت چندصد هزار تومانی، مرغ 27 هزار تومانی، گران فروشی روغن و ... کلیدواژه هایی است که در مکالمات مردم در ماه های اخیر همواره وجود داشته؛ درد همه مردم خصوصاً در چند ماه گذشته نگرانی از آینده و گرانی های مجدد قیمت کالاهای اساسی و ... بوده است.
با آغاز دور جدید مجلس شورای اسلامی، مهمترین خواسته مردم از مجلس، تصویب قوانینی برای کاهش فشار اقتصادی و الزام دولت به انجام اقدامات حمایتی از اقشار ضعیف بوده است؛ در همین ارتباط هم طرح حمایت معیشتی در مجلس به تصویب رسید که مورد نقدهای سیاسی دولت و طرافدارنش قرار گرفت.
این درحالی است که با توجه به تورم شدید و وضعیت نامطلوب اقتصادی، احتمالاً کسی نباید در این مسئله شک داشته باشد که اصل حمایت از دهکهای پایین و افرادی که از این تورم شدید دچار خسارت بالا شدند، امری واجب و بسیار ضروری است.
دعواهای سیاسی دولت و مجلس در سنوات قبل هم وجود داشته ولی با آغاز دور جدید مجلس شورای اسلامی، حال و هوای دولتی ها تغییر کرده و بعضاً با نگاه کاملاً سیاسی، با طرح های کارشناسی شده مجلسیها مخالفت جدی می کنند و آنرا تورم زا و غیرکارشناسی می دانند.
اینبار هم همان ماجرا برای طرح معیشتی مردم تکرار شد؛ دولت ابتدا مخالفت جدی داشت و مدعی بود که منبعی برای تأمین این طرح ندارد و مجلس باید منابع را نیز برای طرح های حمایتی خود اعلام کند. اما با جدیت مجلس برای اجرایی شدن این طرح و اوج گیری دعواهای سیاسی دولتی ها، ظاهراً دولت هم بالاخره دست به کار شد و گامی برای معاش مردم برداشت، آنهم درحالی که به اذعان طرفداران دولت رسماً برخی از آقایان در دولت کار را زمین گذاشته و در انتظار پایان دولت بودند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
۳۱ هزار و ۷۰۰ هکتار چغندرقند پاییزه کشت شد
تاثیر ۴ عامل در میزان محاسبه حقوق دولتی در حوزه معدن
بانک توسعه اسلامی نقش مؤثرتری در تأمین مالی پروژههای ایران ایفا کند
دیدار سهجانبه برای مدیریت آفات و کاهش خسارتهای کشاورزی
رویکرد فعال ایران برای ایفای نقش در تغییر پارادایم صنعتی جهان
تمدید دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات ارزی کوتاهمدت تا پایان سال
۱۴.۵ میلیون تن کالاهای اساسی در بنادر کشور تخلیه شد
مدیرعامل شرکت نفت: برنامه دقیقی برای عبور از زمستان داریم
معاون وزیر نفت: ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک گفتگو کرد
ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد
صادرات گاز ایران به عراق از یک نقطه متوقف شد
معاون وزیر نفت:ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
بازار بهینهسازی برق با صدور گواهی صرفهجویی برای دو سرمایهگذار عملیاتی میشود
خودروسازان باید پول قطعه سازان را بدهند
راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری منتشر شد
اتابک: بسیاری از معادن ایمن سازی نشده اند
نرخ ارز در مرکز مبادله ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
چالشها و فرصتهای توسعه صنعت پتروشیمی برسی شد
الگوی کشت باید پویا و تابع اصول حکمرانی آب باشد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در آستانه فتح کانال ۲.۴ میلیون
ایران دغدغهای برای فروش و صادرات نفت ندارد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در مرز ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد
همتی تهران را به مقصد ریاض ترک کرد
پرداخت موبایلی تا پایان سال اجرایی میشود
نرخ ارز مبادله ای ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
تحریم ایلان ماسک رد شد
رفع فوری ۲۴۲ مورد تعرض به اراضی دولتی در آبانماه
جمعآوری ۳۰۰ هزار ماینر غیرمجاز با ۱۰۰۰ مگاوات توان مصرفی در کشور
تخصیص ۶۵ میلیارد مترمکعب آب به بخش کشاورزی تا پایان برنامه هفتم