میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان امور عشایر ایران، شاهپور علایی مقدم، سرپرست سازمان امور عشایر ایران گفت: اگر برای جامعه عشایری در قانون ظرفیت ایجاد کنیم دستگاههای مختلف موظف به ارائه خدمات به عشایر میشوند و دیگر نیاز نیست برای توجه به عشایر التماس کنیم.
وی با یادآوری اینکه در برنامه ششم ۱۷ مورد نام عشایر در قانون آمده است که تحولی در مناطق عشایری ایجاد کرده است، گفت: سهم عشایر از مالیات بر ارزش افزوده شاهکار مجلس است که سالانه ۱۵۹ میلیارد تومان از این محل برای اجرای پروژههای زیربنایی در مناطق عشایری اختصاص مییابد.
علایی مقدم ادامه داد: ارتقا یازده شاخص توسعهای در زمینههای دسترسی به آب، راه، بهداشت و درمان و مسائل آموزشی و مذهبی را در مناطق عشایری پیگیری میکنیم که درخواست داریم نمایندگان محترم مجلس ما را در این زمینهها یاری کنند.
وی گفت: ۶۶ هزار کیلومتر راه عشایری در کشور داریم که اطلس این راهها تهیه شده و نیاز به رسیدگی دارند، از نمایندگان مجلس درخواست داریم طرح جامع ملی در خصوص راههای عشایری تصویب کنند.
کرونا بیشترین ضرر را به اقتصاد عشایر زده است
سرپرست سازمان امور عشایر همچنین گفت: با شیوع کرونا مصرف گوشت قرمز در کشور ۴۰ درصد کاهش یافته و باعث انباشت دام شد و بیشترین ضرر را به اقتصاد عشایر زده است.
وی دلایل کاهش مصرف گوشت را عدم برگزاری مراسم محرم و صفر و نذورات مردم، برگزار نشدن جشن عروسی و عزای اموات، بسته شدن رستورانها و جلوگیری از صادرات دام عنوان کرد.
سرپرست سازمان امور عشایر ایران با تاکید بر اینکه باید برای ارتقا رفاه و معیشت عشایر برنامه داشته باشیم، گفت: در این زمینه در سالهای اخیر هفت برنامه و طرح تعریف کردهایم که شاخص ترین آنها اجرای «طرح زنجیره تولید گوشت قرمز» است.
وی توضیح داد: عشایر بیشترین ضرر را وقتی میدهند که دامشان را دلالها و واسطهها میگیرند، با اجرای زنجیره تولید گوشت و پرداخت تسهیلات به عشایر، دست دلالها را کوتاه کردهایم.
علایی مقدم ادامه داد: با اجرای این طرح اطمینان خاطری برای عشایر ایجاد شده و تاکنون ۲,۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای اجرای آن به عشایر پرداخت کردهایم.
برند سازی و بازاریابی محصولات عشایر
سرپرست سازمان امور عشایر ایران در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: فرآوری، بسته بندی، برند سازی و بازاریابی محصولات عشایر دارای اهمیت زیادی است و آمادگی داریم در صورت برند سازی، از راه اندازی فروشگاههای عشایری با محوریت تعاونیهای عشایری حمایت کنیم.
وی ادامه داد: تعداد ۲۳۰ تعاونی عشایری در کشور داریم که همه عشایر بدون استثنا عضو این تعاونیها هستند و میانگین سرمایه هر عشایر در این تعاونیها که ۲۰۰ هزار تومان بود را به یک میلیون تومان افزایش داده ایم.
علایی مقدم با اشاره به اینکه تغییر الگوی تغذیه دام از جو به کنسانتره در مناطق عشایری در حال جا افتادن است، گفت: بهره وری جو تقریباً ۶۵ درصد است اما بهره وری کنسانتره ۱.۵ برابر جو است که هزینههای تولید در مناطق عشایری را کاهش میدهد.
عشایر در بودجه سالانه دیده نمیشوند
سرپرست سازمان امور عشایر ایران با انتقاد از اینکه در قانون بودجه سالانه، عشایر چندان دیده نمیشوند، بیان داشت: ۸۴ میلیون هکتار مرتع در کشور داریم که ۳۴ میلیون هکتار آن در اختیار عشایر است و با بهره برداری از این مراتع هر نفر عشایر گوشت ۱۶ نفر ایرانی را تأمین میکند که مهم است در بودجه سالانه کشور به این موضوع توجه شود.
علایی مقدم با بیان اینکه مهدیشهر قطب باغداری و دامداری کشور است، افزود: سمنان قطب صنعتی کشور است و سهم عشایر از مالیات بر ارزش افزوده بیش از این عددی است که تخصیص مییابد.
وی گفت: برای ارائه خدمات بهتر به عشایر استان سمنان ۵ دستگاه کامیون آبرسان و ۶ دستگاه خودروی خدمات رسان از محل فاینانس اختصاص داده ایم و شش نفر هم در سال گذشته جذب و در امور عشایر استان استخدام شدند.
ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تأمین جو دامداران عشایری
سرپرست سازمان امور عشایر ایران گفت: اتحادیه تعاونی عشایری درخواست تأمین ۹ هزار تن جو برای عشایر داده است اما تا به امروز ارز ۴۲۰۰ تومانی از سوی بانک مرکزی برای تأمین آن اختصاص داده نشده است.
وی ادامه داد: طرحی در دست پیگیری داریم که با تفاهم اتحادیه عشایری دامداران متحرک و شرکت پشتیبانی امور دام وزارت جهاد کشاورزی، به ازای تولید هر کیلوگرم دام دو کیلو گرم جو به عشایر داده میشود.
علایی مقدم ادامه داد: میزان تولید پشم در کشور ۴۳ هزار تن است که ۱۳ هزار تن آن را عشایر تولید میکنند اما به دلیل اینکه خریداری ندارد سوزانده میشود که باید برای این موضوع فکر و برنامه ریزی کنیم.
منبع : خبرگزاری مهر
جوجهریزی امسال نسبتبه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافت
بارش برف و باران در ۲۹ استان
تردد در محورهای شمالی روان و فاقد مداخلات جوی است
مشکل رفع تعهد ارزی صادرات از محل ورود موقت حل شد
وزیر راه بر تعامل با نمایندگان مجلس تاکید کرد
عرضه ربع سکه ضرب سال ۱۴۰۳
معاون توسعه و نوآوری بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران منصوب شد
ارزانترین و گرانترین استانهای کشور کدامند؟
قیمت نفت ۸۰ دلار پیش بینی می شود
ارزنترین و گرانترین استانهای کشور کدامند؟
تولید ۵ هزار مگاوات برق خورشیدی از طریق نیروگاههای پشت بامی
سرمایه گذاران در بافتهای فرسوده تا ۱۰ سال معاف از مالیات هستند
وزیر جهاد: صادرات پنیر ایرانی به ژاپن تسهیل میشود
تأکید دوباره کشورهای جهان بر توسعه انرژیهای تجدیدپذیر
قیمت نفت ۸۰ دلاری پیش بینی می شود
فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی با جدیت پیگیری میشود
کاهش مصرف برق در بخش خانگی به افزایش تولید صنایع می انجامد
جامعه عشایری به شکل هدفمند وارد سرشماری شود
قیمت سکه یک میلیون تومان افزایش یافت
رشد ۲۴ هزار واحدی شاخص کل بورس در اولین روز هفته
تأثیر قطعنامه شورای حکام بر نوسان دلار موقتی است
افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق برای تمامی مشترکان
تغییر کاربری اراضی کشاورزی با تصاویر ماهوارهای رصد و پایش میشود
افزایش ضمانت معاملات با قابلیت استعلام برخط قراردادهای استاندارد
اعلام جزئیات پذیرشهای جدید بورس کالا
رشد ۴۹۴۹ واحدی شاخص کل بورس در ساعات ابتدایی بازار
امروز در اغلب مناطق کشور جو آرام است
جاده چالوس برای تردد تهرانیها باز است
برنجهای وارداتی در حال ترخیص است
بخشی از جاده چالوس بازگشایی شد