میرنیوز
به گزارش ایسنا، تعیین حداقل دستمزد کارگران یکی از مهمترین چالشهای حوزه روابط کار و دغدغه شورای عالی کار در ماههای پایانی هر سال است. حداقل مزد، میزان مزدی است که همه ساله توسط شورای عالی کار بر اساس ماده ۴۱ قانون کار تعیین و ابلاغ می شود و کارفرما به پرداخت کمتر از آن برای کار با حداکثر ساعات کار قانونی مجاز نیست. تصویب حداقل مزد در سایه سه جانبه گرایی باید به نحوی صورت گیرد که هزینه های زندگی خانوار کارگری برای تامین نیازهای ضروری را پوشش دهد. درآمد خانوار نیز به وجوه و ارزش ریالی کالاها و خدماتی گفته می شود که در برابر کار انجام شده یا سرمایه به کار افتاده و یا از طریق منابع دیگر نظیر حقوق بازنشستگی، درآمد حاصل از دارایی ها و ... به مجموع اعضای خانوار تعلق می گیرد.
مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار در گزارشی نسبت حداقل دستمزد کارگران به متوسط درآمد و هزینه خانوارهای کشور برای نقاط شهری و روستایی را مورد بررسی قرار داده است.
بر اساس این گزارش، متوسط هزینه سالانه یک خانوار شهری با ۲۱ درصد افزایش از ۴۰ میلیون و ۲۷۲ هزار تومان در سال ۱۳۹۷ به ۴۸ میلیون و ۶۴۳ هزار تومان در سال ۱۳۹۸ رسیده است. در مقابل متوسط درآمد سالانه خانوار شهری با ۲۴ درصد افزایش از ۴۳ میلیون و ۴۹۰ هزار تومان در سال ۱۳۹۷ به ۵۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان در سال ۱۳۹۸ رسیده است.
در بخش روستایی نیز متوسط درآمد سالانه یک خانوار با افزایش ۲۷ درصدی از ۲۳ میلیون و ۳۱۱ هزار تومان در سال ۱۳۹۷ به ۲۹ میلیون و ۷۰۲ هزار تومان در سال ۱۳۹۸ رسیده است.
به عبارتی می توان گفت سال گذشته هر خانوار شهری ۵۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان درآمد داشته و ۴۸ میلیون و ۶۴۳ هزار تومان هزینه کرده است. هزینه هر خانوار روستایی نیز سال گذشته ۲۶ میلیون و ۵۹۶ هزار تومان بوده در حالی که ۲۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان درآمد در سال به دست آورده است.
این گزارش حاکی از آن است که درآمد خانوارهای شهری در سال گذشته نسبت به سال قبل آن از رشد ۲۴ درصدی و هزینه ها از رشد ۲۰ درصدی برخوردار بوده است.
نکته قابل توجه اینکه در سال گذشته بیشترین سهم منابع درآمدی یک خانوار شهری با ۵۱ درصد و خانوار روستایی با ۳۶ درصد از محل سایر درآمدهای خانوار بوده است.
درسال ۹۸ نسبت حداقل دستمزد سالانه کارگران به متوسط درآمد سالانه خانوارهای شهری ۳۴ درصد و خانوارهای روستایی ۶۲ درصد بوده است این در حالی است که حداقل دستمزد سالانه کارگران نسبت به متوسط هزینه سالانه یک خانوار شهری ۳۸ درصد و خانوار روستایی ۶۹ درصد بوده است.
به گزارش ایسنا، طرح آمارگیری هزینه و درآمد خانوار با هدف برآورد متوسط هزینه و درآمد یک خانوار شهری و یک خانوار روستایی همه ساله در سطح کشور و استانها انجام می شود. این طرح امکان بررسی ترکیب هزینه و درآمد و چگونگی توزیع آن در خانوارها، شناخت الگوی مصرف خانوارها و ضریب اهمیت هر کالا در سبد مصرفی خانوار را فراهم می کند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد
برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها
قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه
۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا
جزئیات تورم خوراکی ها در آبان؛ گوجه ۷۹ درصد گران شد!
۴۶.۸ میلیارد دلار ارز واردات تامین شد
ورود ۲۴ همت پول حقیقی به کارگزاریها
تقاضای صرفهجویی در مصرف گاز بهمعنای مصرف نکردن نیست
۳۱ هکتار از اراضی ملی استان تهران طی ۱۰۰ روز رفع تصرف شد
سوخت ورودی به نیروگاهها امکان قاچاق شدن ندارد
مصوبات کارگروه بازگشت ارز ابلاغ شد
پرداخت تسهیلات ارزی کوتاهمدت برای واردات دارو
صعود بورس؛ شاخص کل ۱۱ هزار واحد رشد کرد
تورم کالاهای صادراتی اعلام شد
فهرست ارزش گمرکی آیفون برای پرداخت هزینه رجیستری منتشر شد
مالیات سیگار ۵۰ درصد افزایش یافت
اتابک: ارز حاصل از صادرات باید در اختیار تولیدکننده باشد
کاهش ۲.۱ درصدی تورم تولیدکننده برق
کاهش ۶۰ درصدی ذخایر نیروگاهی علت خاموشی های پاییزی بود؟
دو دیدار مهم همتی با وزرای اقتصاد و سرمایه گذاری عربستان
وزیر راه: آماده همکاری با دیگر کشورها در حوزه دریانوردی هستیم
۳۸ هزار دستگاه خودرو از گمرکات ترخیص شد
ابلاغ نحوه واگذاری ارز حاصل از صادرات به دیگران
قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ چهارشنبه ۷ آذر
هشدار هواشناسی کشاورزی و اعلام وضعیت سطح نارنجی
حمایت شرکت پالایش و پخش از کسب و کار جایگاهداران
رشد تولید برق نیروگاههای حرارتی در کنار کاهش مصرف سوخت
کاهش ۱۲ درصدی ورودی سدهای کشور نسبت به پارسال