میرنیوز
کیوان جامهبزرگ در گفتوگو با ایسنا، درباره مشکلات استارتآپها توضیح داد: یکی از مسائل مهم استارتآپها و تجارتهای نوپدید این است که در بدنه حاکمیت، یعنی مجموعه دولت، مجلس بهعنوان قانونگذار و قوه قضاییه، درک درستی از ماهیت این کسبوکارها و فرآیندها و مدل کسبوکاریشان وجود ندارد. این مساله باعث میشود که یا قوانین قدیمی و فعلی، برای توسعه شان مانع و بازدارنده باشد، یا قوانین جدیدی که میگذارند، چون همچنان شناخت مناسبی ندارند، بعضا به جای اینکه مفید باشد، مضر است.
وی با اشاره به مشکلات بیمهای کسبوکارها بیان کرد: برای مثال در شرایط کرونا ما شرکتها را به دورکاری تشویق میکنیم، بسیاری از شرکتهای آیتیمحور نرمافزاری بهراحتی میتوانند فرآیند دورکاری را در مجموعهشان پیادهسازی کنند. در مقابل مسالهای مانند بازرسی بیمه و سرکشی ماهیانه کارشناس بیمه وجود دارد که آنها لزوما طبق آییننامه و روال کاریشان، افراد حاضر در شرکت را برای لیست بیمه بررسی میکنند، اما قاعدتا از آنجایی که نیروها دورکارند و از منزل کارشان را انجام میدهند، همواره مشکلات متعدد بیمهای برای این شرکتها پیش میاید.
عضو سازمان نظام صنفی رایانهای با بیان اینکه برخی از شرکتها نیازمند سرمایهگذاری خارجی برای توسعه سایتهای خدماترسانی در کشورهای دیگر هستند، گفت: شرکتها برای اینکه بتوانند پاپسایتی را در یک کشور خارجی فعال کنند، باید به شرکتی که در خارج از کشور سرویس میدهد، ارز بپردازند. قوانین ارزی فعلی کشور در دوره تحریمها به شکلی است که ما به ازای خروج ارز، حتما باید کالایی وارد کشور شود و در غیر این صورت، شرکت به قاچاق ارز متهم میشود.
جامهبزرگ ادامه داد: در چنین شرایطی کسبوکار داخلی، سرویسی دریافت میکند و دسترسی روی یک سرور خارج از کشور به کسبوکار داده میشود و این خودش یک درآمد ارزی است، اما به دلیل قوانین موجود، به خروج و قاچاق ارز محکوم میشود. نهایتا ناچار است جای اینکه ارز را از مبادی رسمی و قانونی خارج کند و به قاچاق متهم شود، این کار را از مبادی غیررسمی انجام دهد. یعنی خود قوانین و مقررات، شرکتها را تشویق میکند که با قاچاقچیها کار کنند.
کجفهمیها از تحریم و تورم برای استارتآپها کشندهتر است
وی خاطرنشان کرد: این کجفهمیها مساله بسیار مهمی است که از تحریم و تورم برای شرکتهای استارتآپی کشندهتر است و ما با قوانین و مقررات، جلوی رشد و توسعه کسبوکارها را میگیریم. عدم شناخت روی مسائل استارتآپها نیز باعث میشود حتی احکام و قوانینی که برای مجموعههای استارتآپی و پلتفرمهای اینترنتی صادر میشود، با ماهیت و ذات این کسبوکارها همخوانی نداشته باشد.
جامهبزرگ با اشاره به مشکلات کسبوکارها در حوزه رقابت، انحصار و قیمتگذاری، گفت: در حالی که سیستم حاکمیت از کنترل قیمتهای خودرو و ملک عاجز است، پلتفرمهای خردهفروشی را مجبور میکند که قیمتها را از سایتشان بردارند. این تجارت ماهیتش این بوده که فاصله بین خریدار و فروشنده را از بین ببرد، دست دلال را کوتاه کند و مصرفکننده بتواند مستقیما قیمت خودرو یا خانه را ببیند. وقتی آنها ملزم میشوند که نباید قیمت را نمایش دهند، دو اتفاق میافتد، یا قوانین را دور میزنند و برای مثال در بخش نظرات قیمتها را میگویند، یا مجبورند تجارتشان را تعطیل کنند.
تشکل صنفی باید صدای واحد مطالبهگری کسبوکارها باشد
وی با اشاره به فاصله زیاد بین حاکمیت و کسبوکارهای استارتآپی اینترنتی بیان کرد: شرکتها نمیتوانند بهصورت جداگانه این مسائل را حل کنند، این موارد، مشترکات عمده بین کسبوکارهاست و باید یه تشکل واحد با صدای واحد این مطالبهگری را انجام دهد. همه جای دنیا مانند ایران، صنف تشکلی میشود که این مسائل را حل کند. یکی از انگیزههای جدی برای حضور استارتآپها در بخش صنفی هم این است که بتوانند صدا و نماینده اکوسیستم استارتآپی کشور در مطالبه این مسائل اولیه و مقدماتی کسبوکارشان باشند.
عضو سازمان نظام صنفی رایانهای با بیان اینکه باید بتوانیم محیط را برای کسبوکارهای نوپدید امن و پیشبینیپذیر کنیم، افزود: از طرفی منابع مالی دولتی را که اتفاقا کم هم نیستند، اما در قالب دستگاههای مختلف و بعضا موازی، تخصیص داده میشوند، مدیریت و تجمیع کنیم. وام وجوه ادارهشده در وزارت ارتباطات، صندوق نوآوری و شکوفایی، صندوق صنایع الکترونیک از این منابع مالیه ستندک که برخی از مجموعهها با رابطه بهتر، میتوانند برای یک پروژه خاص، اقدام به دریافت تسهیلات کنند، در حالی که برخی از مجموعهها شانسی برای دریافت این تسهیلات ندارد.
جامهبزرگ ادامه داد: صنف میتواند به نمایندگی از کسبوکارها، تصدیگری دولت را کاهش داده و اصطلاحا خودتنظیمگیری را ترویج دهد و باعث شود که این توزیع در حوزه منابع مالی، عادلانهتر و موثرتر و کارآمدتر شکل بگیرد. بسته به اینکه کسبوکار در چه مرحلهای از رشد باشد، میتواند از وام و سرمایهگذاری بهرهمند شود اما نهایتا ترکیب هر دو برای توسعه سرمایهگذاری و تامن مالی فضای استارتآپی لازم است.
وی با بیان اینکه منابع دولتی باید در اختیار شرکتهای بالادستی و بزرگتر با نظارت کافی و کامل صنف قرار گیرد، گفت: در آن صورت شرکتها میتوانند از محل منابع مالی در استارتآپها سرمایهگذاری کنند که چند اتفاق میافتد. یک اینکه ریسک تسهیلات به جای اینکه برعهده یک استارتآپ کوچک ضربهپذیر باشد، به عهده یک شرکت بزرگتر که تابآوری بیشتری دارد منتقل میشود، دوم اینکه رابطه صرفا مالی شرکت و استارتآپ به یک رابطه مشارکتی تبدیل میشود که میتواند زنجیره ارزش را بین آنها افزایش دهد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
فعالیت سامانه جدید بارشهای برف و باران در کشور تا روز شنبه
تحویل ۸۰ میلیون لیتر سوخت مایع نیروگاهی در روز گذشته
فرزین: گروهی تلاش می کنند با پخش شایعه دل مردم را خالی کنند
سود سهام عدالت از فردا واریز میشود + جزئیات
۸ هزار و ۵۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه از مدار خارج شد
لزوم توجه به انرژی تجدیدپذیر برای جبران ناترازی ها
۸ هزار و ۵۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه از مدار خارج شدند
هدفگذاری افزایش طول عمر ساختمان به بالای ۵۰ سال
صدور هشدار نارنجی افزایش آلودگی هوا در تهران
رکورد تحویل گاز به شبکه شکست
افزایش ۳ درصدی مصرف گاز تهرانیها در یک روز
بانک مرکزی: یک میلیون فقره چک الکترونیکی صادر شد
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی منصوب شد
۴.۳ همت قرارداد در آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک منعقد شد
تعطیلی ادارات، مصرف برق را ۵ هزار مگاوات کاهش داد
معاون وزیر جهاد کشاورزی: ۱۰ درصد کودهای کشور وارداتی است
ممنوعیت پروازی در آسمان ایران نداریم
بازار سرمایه امروز ۲۷ آذر؛ توان بورس گرفته شد!
صنعت هوانوردی کشور نیازمند باز معماری است
رعایت الگوی مصرف، شاهکلید رفع کمبود انرژی است
راه اندازی بازار ارز تجاری منجر به جهش قیمتی نرخ ارز نخواهد شد
سال ۲۰۵۰ نیاز به ۲۰۰ میلیون تن تولید محصولات کشاورزی داریم
هواپیماهای «ATR» ایرانایر فعال است
جمهوری کنگو از اپل شکایت کرد
رئیس مرکز مبادله ارز و طلا: جهشی در نرخ ارز نخواهیم داشت
مصرف گاز خانگی از ۶۷۰ میلیون مترمکعب گذشت
ترانزیت ۱۲میلیون تن کالا از مبادی مرزی زمینی تا پایان آبان
آیا میزان تولیدات کشاورزی متناسب با مصرف انرژی است؟
افزایش ۳۷ درصدی ترانزیت خروج از بنادر کشور
تحویل روزانه ۵۰ میلیون لیتر گازوئیل به نیروگاهها