میرنیوز
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حسن منتظرتربتی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در آیین بهرهبرداری از 181 پروژه گازرسانی استان فارس، گفت: افزایش تولید در پارس جنوبی یکی از پشتوانههای توسعه صنعت گاز کشور بوده است و از ابتدا قرار شد با توسعه گازرسانی،مصرف سوخت مایع کاهش یابد.
وی ادامه داد: تا سال 1392 سالانه 34 میلیارد لیتر سوخت مایع مصرف میشد و ما باید از سوختن این مقدار جلوگیری میکردیم تا بتوانیم منابع مالی توسعه صنعت گاز را فراهم کنیم، با این حال در آن زمان تصویر روشنی از نحوه اجرای قانون بند «ق» وجود نداشت و برای همه پرسش بود که این قانون قرار است چطور اجرایی شود و چه منافعی دارد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: مهمترین اتفاق همین جایگزینی گاز طبیعی با آن 34 میلیارد لیتر سوخت مایع بود که هر سال به مرور مقدار مصرف سوخت مایع با توسعه گازرسانی کاهش یافت و پیشبینی میکنیم با این روند با گازرسانی به نیروگاههای چابهار و ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان و تعدادی از شهرها و روستاهای باقیمانده، در سال 1401 و با کمی بدبینی در سال 1402، مانع مصرف آن 34 میلیارد لیتر سوخت مایع شویم و این رقم را به صفر برسانیم، هرچند حالا هم مقدار قابل توجهی از آن کاهش یافته است.
تربتی با بیان اینکه مصرف سالانه این 34 میلیارد لیتر سوخت حدود 17 میلیارد دلار هزینه داشت، اظهار کرد: این هزینه هم به مرور کاهش یافت و تا سال 98، حدود 11 میلیارد دلار از این جایگزینی درآمد به دست آمد.
وی افزود: این درآمد تا پایان سال 1402 به حدود 28 میلیارد دلار میرسد که این افزایش پس از آن هم ادامه دارد.
معاون وزیر نفت در امور گاز گفت: اگر همان روند سال 1392 ادامه مییافت و جایگزینی 34 میلیارد لیتر سوخت مایع با گاز طبیعی آغاز نمیشد، باید 150 میلیارد لیتر فرآورده در نیروگاهها میسوزاندیم که اثر اقتصادی و محیط زیستی این اقدام بسیار قابل توجه است و افزون بر اینکه دیگر واردکننده این منابع نیستیم، به صادرکننده فرآوردههای نفتی تبدیل شدیم.
تربتی همچنین با تأکید بر اینکه گازرسانی به شهرها و روستاهای کشور بهویژه در استان سیستان و بلوچستان با شتاب ادامه دارد، تصریح کرد: تعداد روستاهای گازرسانیشده تا پایان سال 1400، به 40 هزار روستا میرسد، اکنون حدود 83 درصد روستاها و بیش از 95 درصد شهرهای کشور از گاز طبیعی بهرهمند هستند.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
وی همچنین با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره تأثیر کشف ذخیره گازی جدید ترکیه در دریای سیاه بر تمدید قرارداد گازی با ایران، گفت: این موضوع اثری بر قرارداد کنونی صادرات گاز ایران به ترکیه ندارد و باید دید نیازهای آینده چقدر بر موازنه بازار ترکیه تأثیر دارد، اما مقدار کشفشده رقم قابل توجهی نسبت به کل نیازهای آنها نیست و امیدواریم بهزودی مذاکرات درباره تمدید قرارداد را آغاز کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درباره صادرات گاز ایران به افغانستان نیز تصریح کرد: طرح اولیه صادرات گاز به افغانستان آماده شده و مکاتبات را انجام دادهایم و منتظریم دستگاه دیپلماسی کشور به آن ورود کند. مبنای ما برای انجام پروژه صادرات گاز به افغانستان تکیه بر بخش خصوصی است، اما لازم است که این بخش مجوزهای لازم را از دولت افغانستان داشته باشد.
تربتی با اشاره به توسعه تأسیسات گاز در منطقه سرخس و پایداری تأمین گاز در شمال کشور، اظهار کرد: با توجه به احداث پروژههایی همچون خط لوله دامغان - کیاسر - نکا و رشت - سنگر، شمال کشور به شبکه گاز جنوب متصل است و نگرانی از آن بابت وجود ندارد. ذخیرهسازی گاز هم در دو مخزن شوریجه و سراجه بهخوبی انجام شده و بهرهبرداری از آنها بهطور معمول از اوایل دیماه آغاز میشود.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
رویکرد فعال ایران برای ایفای نقش در تغییر پارادایم صنعتی جهان
تمدید دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات ارزی کوتاهمدت تا پایان سال
۱۴.۵ میلیون تن کالاهای اساسی در بنادر کشور تخلیه شد
مدیرعامل شرکت نفت: برنامه دقیقی برای عبور از زمستان داریم
معاون وزیر نفت: ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک گفتگو کرد
ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد
صادرات گاز ایران به عراق از یک نقطه متوقف شد
معاون وزیر نفت:ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
بازار بهینهسازی برق با صدور گواهی صرفهجویی برای دو سرمایهگذار عملیاتی میشود
خودروسازان باید پول قطعه سازان را بدهند
راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری منتشر شد
اتابک: بسیاری از معادن ایمن سازی نشده اند
نرخ ارز در مرکز مبادله ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
چالشها و فرصتهای توسعه صنعت پتروشیمی برسی شد
الگوی کشت باید پویا و تابع اصول حکمرانی آب باشد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در آستانه فتح کانال ۲.۴ میلیون
ایران دغدغهای برای فروش و صادرات نفت ندارد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در مرز ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد
همتی تهران را به مقصد ریاض ترک کرد
پرداخت موبایلی تا پایان سال اجرایی میشود
نرخ ارز مبادله ای ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
تحریم ایلان ماسک رد شد
رفع فوری ۲۴۲ مورد تعرض به اراضی دولتی در آبانماه
جمعآوری ۳۰۰ هزار ماینر غیرمجاز با ۱۰۰۰ مگاوات توان مصرفی در کشور
تخصیص ۶۵ میلیارد مترمکعب آب به بخش کشاورزی تا پایان برنامه هفتم
از امروز دیگر خاموشی در بخش خانگی نداریم؟
ترمز افزایش قیمت طلا کشیده شد
اروپا در آستانه یک بحران گازی دیگر
۱۳۰ هزار میلیارد تومان برای تهاتر سوخت در نظر گرفته شد