میرنیوز
به گزارش ایسنا، طبق اطلاعات منتشر شده از سوی بانک مرکزی تسهیلات اعطایی بانکها و موسسات اعتباری تا پایان شهریور امسال، معادل ۱۹۱۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد بوده که نسبت به اسفند سال گذشته با رشد ۱۸.۸ درصدی مواجه شده است.
همچنین، تسهیلات قرضالحسنه ۸.۶ درصد از کل تسهیلات اعطایی بانکها و موسسات اعتباری قرضالحسنه را تشکیل داده و حجم عمده عملکرد تسهیلاتی بانکها مربوط به فروش اقساطی با ۲۷.۷ درصد و مشارکت مدنی با ۱۸.۸ درصد است.
به لحاظ عددی در پایان شهریور ماه سال جاری ۱۶۴ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان از کل تسهیلات اعطایی بانکها و موسسات اعتباری کشور قرضالحسنه بوده که این میزان نسبت به اسفند ماه سال ۱۳۹۸ که ۱۱۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بوده، ۴۱.۸ درصد رشد نشان میدهد.
اوضاع بانکهای تجاری در پرداخت تسهیلات
از سوی دیگر، بانکهای تجاری در کل ۳۰۸ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردهاند که با رشد ۱۴.۲ درصدی مواجه شده و سهم وامهای قرضالحسنه از این میزان تسهیلات ۳۸ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان است که اعطای این وام از سوی بانکهای تجاری در پایان سال گذشته ۵۳.۷ درصد افزایش یافته است.
گفتنی است که ۱۲.۶ درصد از وامهای بانکهای تجاری را قرضالحسنه تشکیل میدهد.
در بانکهای تجاری کشور نیز، سهم عمده تسهیلات پرداختی مانند بانکها و موسسات اعتباری مربوط به فروش اقساطی به میزان ۳۸.۶ درصد است که رقم آن ۱۱۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در پایان شهریور ۱۳۹۹ بوده است. این میزان در اسفند سال ۱۳۹۸ معادل ۱۱۵ هزار میلیارد تومان بود.
علاوه براین، ۹.۹ درصد تسهیلات بانکهای تجاری به رقم ۳۰ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در پایان شهریور ماه به تسهیلات جعاله اختصاص داشته که این رقم در اسفندماه سال قبل ۲۹ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بوده است. به صورت کلی، سهم عمده تسهیلات پرداختی بانکهای تجاری در پایان شهریور ۱۳۹۹ به فروش اقساطی، جعاله و مشارکت مدنی اختصاص یافته است.
بانکهای تخصصی چه تسهیلات قرضالحسنه دادند؟
همچنین، بررسی عملکرد بانکهای تخصصی در پرداخت تسهیلات تا پایان شهریور سالجاری نشان دهنده این است که تسهیلات اعطایی با ۸.۹ درصد افزایش از رقم ۳۲۰ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان به عدد ۳۴۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسیده است که سهم تسهیلات قرضالحسنه از این میزان تسهیلات اعطایی بانکهای تخصصی معادل ۱۶ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان بوده که با افزایش ۳۹.۱ درصدی در مقایسه با سال ۱۳۹۸ مواجه شده است.
گفتنی است که ۴.۹ درصد از وامهای بانکهای تخصصی را قرضالحسنه تشکیل میدهد.
بزرگترین بخش تسهیلات پرداخت شده در بانکهای تخصصی کشور مربوط به فروش اقساطی میشود به نحوی که در پایان شهریورماه سال جاری ۴۶.۴ درصد کل تسهیلات اعطایی این بانکها به رقم ۱۶۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان در بخش فروش اقساطی بوده و این رقم در اسفندماه سال ۱۳۹۸ به میزان ۱۵۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بود.
بانکهای تخصصی نیز در بخش مشارکت مدنی تسهیلات قابل توجهی پرداخت کردهاند به نحوی که ۱۳.۵ درصد کل منابع تسهیلاتی این بانکها در پایان شهریور امسال به میزان ۴۷ هزار میلیارد تومان در این بخش پرداخت شده است.
عملکرد بانکهای غیردولتی و موسسات اعتباری
طبق این گزارش، بررسی تسهیلات اعطایی بانکهای غیردولتی و موسسات اعتباری در پایان شهریور امسال نشان میدهد که تسهیلات این بانک با ۲۳.۲ درصد رشد به رقم ۱۲۵۴۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است و سهم تسهیلات قرضالحسنه از این میزان تسهیلات معادل ۸.۶ درصد ( ۱۰۸ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان) بوده که اعطای این نوع تسهیلات در این نوع بانکها در شهریور امسال ۳۸.۴ درصد رشد داشته است.
همچنین، ۲۲.۶ درصد کل اعتبارات ارائه شده به متقاضیان در بخش مشارکت مدنی این بانک به رقم ۲۸۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بوده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تسریع در احداث مسیر ریلی شلمچه - بصره
تعرفه گاز برای مشترکان پر مصرف افزایش یافت
بیمه محصولات کشاورزی در اجرای حمایت از کشاورزان ضروری است
دستورالعمل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلا ابلاغ شد
امروز اول آذر سکه در بازار طلا ۵۲میلیون و ۶۳۰هزار تومان معامله شد
آزادراه تهران-شمال و محور چالوس تا شنبه سوم آذر مسدود است
قیمت هر بشکه نفت خام ۱۰ سنت افزایش یافت
یارانه آبان ماه کی واریز می شود؟
کشف فرار مالیاتی یک رستوران در غرب تهران
پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از مرز ۱۷۳ همت گذشت
بنگاه داری بانکها موجب آسیب رسیدن به بازار مسکن خواهد شد
فردا رگبار پراکنده در ارتفاعات نوارشرقی کشور
ورود ۳۵۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر به شبکه سراسری تا اوج بارسال آینده
کاهش مصرف آنتیبیوتیکها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت
اطلاعات صورت های مالی صندوق بازنشستگی کشوری افشا شد
افزایش قیمت خودرو شامل قراردادهای فروش فوری و فوق العاده نمی شود
معاون وزیر کار: مهارت فقط کلید اشتغال نیست بلکه مهمترین مؤلفه آن است
مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز میرسد
مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز میرسد
بیش از ۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی تصویب شد
ثبت سفارش واردات قطعات خودروهای کمتر از یورو ۵ ممنوع شد
توسعه صادرات کشور با راهاندازی بازار ارز توافقی
افت ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول پلاکمحور است
۳۶ تصفیهخانه جدید آب در حال ساخت است
سامانه های بانک ملت از دسترس خارج شد
آغاز شمارهگذاری ۶۶۳۶ خودروی یورو ۴/ تولید ممنوع است
جزئیات نحوه اسقاط خودروهای فرسوده اعلام شد
سقف وام مسکن ایثارگران ۷۵۰ میلیون تومان شد
کشف سه فقره فرار مالیاتی به ارزش ۹ میلیارد تومان در استان گلستان