میرنیوز
رحمت اله پورموسی در گفت وگو با ایسنا بر لزوم حمایت از کارگران ساختمانی و فصلی در ایام کرونا تاکید کرد و با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در حل مشکل کارگران فاقد بیمه بیکاری گفت: حمایت تامین اجتماعی بحثی است که به موجب آن کارگر سرمایه گذاری می کند تا در آینده به لحاظ معیشتی و درمانی امنیت داشته باشد. در حال حاضر دو نوع بیمه اجباری و اختیاری داریم و در مواردی که بحث کارگر و کارفرما وجود دارد قانون میزان حق بیمه را مشخص کرده است.
وی ادامه داد: بر اساس قانون ۳۰ درصد حق بیمه دریافت می شود که ۷ درصد آن سهم کارگر و ۲۳ درصد سهم کارفرما است که سه درصد از ۲۳ درصد بابت بیمه بیکاری به صندوق واریز می شود تا در مواقع ضروری و شرایط بحرانی که کارگر ناخواسته و بدون میل و اراده بیکار می شود بتواند مورد حمایت قرار گیرد و سازمان تامین اجتماعی مکلف است تا زمان بهبود وضع معیشت و اشتغال مجدد کارگر او را از مقرری بیمه بیکاری بهره مند کند.
این فعال حوزه کار درباره پرداخت بیمه بیکاری به کارگران ساختمانی و قالیبافان گفت: در بحث کارگران ساختمانی و بافندگان، کارفرما در حقیقت دولت است و آنها ۱۰ درصد حق بیمه می پردازند و ۲۷ درصد مابقی را باید دولت بپردازد منتها این گروه از کارگران به دلیل نداشتن کارفرما و عدم واریز سه درصد حق بیمه بیکاری از دریافت مقرری ایام بیکاری محروم هستند.
پورموسی تصریح کرد: با توجه به آنکه بحث حمایت اجتماعی برای امنیت کارگران پیش بینی شده معتقدم که در شرایط خاص کرونا باید تمهیداتی پیش بینی کنیم که این گروه از کارگران آسیب دیده که امرار معاش آنها سخت شده در اولویت پوشش حمایتی قرار بگیرند به شرط آنکه دولت پای کار بیاید.
وی درباره تامین منابع بیمه بیکاری کارگران فاقد بیمه اظهار کرد: تامین اجتماعی سازمانی بین النسلی است که ورودی و خروجی مشخصی دارد و نمی توان از منابع تامین اجتماعی که از محل واریز سهم بیمه شدگان است به این منظور برداشت کرد و باید از یک ردیف بودجه ای برای پوشش بیمه کارگران فاقد بیمه برداشت شود، منتها برای تامین اعتبار حق بیمه بیکاری کارگران ساختمانی یا قالیبافان دولت باید بدهی خود را به تامین اجتماعی بپردازد.
این فعال حوزه کار خاطرنشان کرد: در حال حاضر بدهی دولت به تامین اجتماعی حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان است که می تواند از محل فروش شرکتهای دولتی یا فروش سهام، آن را به تامین اجتماعی بپردازد تا از این طریق هم منابع مورد نیاز بیمه بیکاری گروههای کارگری فاقد بیمه تامین شود و هم سازمان تامین اجتماعی بر اساس آماری که از تعداد کارگران ساختمانی و قالیبافان در اختیار دارد، مقرری بیمه بیکاری آنها را در این شرایط کرونایی بپردازد.
به گفته وی کارگران ساختمانی جزو کارگران فصلی و روزمزد به شمار می روند که اگر دولت برای حمایت از آنها ورود کند، این گروه از کارگران که در دوران کرونا از کار بیکار و خانه نشین شده و به لحاظ معیشتی دچار مشکل شده اند می توانند از مزایای بیمه بیکاری برخوردار شوند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تسریع در احداث مسیر ریلی شلمچه - بصره
تعرفه گاز برای مشترکان پر مصرف افزایش یافت
بیمه محصولات کشاورزی در اجرای حمایت از کشاورزان ضروری است
دستورالعمل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلا ابلاغ شد
امروز اول آذر سکه در بازار طلا ۵۲میلیون و ۶۳۰هزار تومان معامله شد
آزادراه تهران-شمال و محور چالوس تا شنبه سوم آذر مسدود است
قیمت هر بشکه نفت خام ۱۰ سنت افزایش یافت
یارانه آبان ماه کی واریز می شود؟
کشف فرار مالیاتی یک رستوران در غرب تهران
پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از مرز ۱۷۳ همت گذشت
بنگاه داری بانکها موجب آسیب رسیدن به بازار مسکن خواهد شد
فردا رگبار پراکنده در ارتفاعات نوارشرقی کشور
ورود ۳۵۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر به شبکه سراسری تا اوج بارسال آینده
کاهش مصرف آنتیبیوتیکها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت
اطلاعات صورت های مالی صندوق بازنشستگی کشوری افشا شد
افزایش قیمت خودرو شامل قراردادهای فروش فوری و فوق العاده نمی شود
معاون وزیر کار: مهارت فقط کلید اشتغال نیست بلکه مهمترین مؤلفه آن است
مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز میرسد
مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز میرسد
بیش از ۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی تصویب شد
ثبت سفارش واردات قطعات خودروهای کمتر از یورو ۵ ممنوع شد
توسعه صادرات کشور با راهاندازی بازار ارز توافقی
افت ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول پلاکمحور است
۳۶ تصفیهخانه جدید آب در حال ساخت است
سامانه های بانک ملت از دسترس خارج شد
آغاز شمارهگذاری ۶۶۳۶ خودروی یورو ۴/ تولید ممنوع است
جزئیات نحوه اسقاط خودروهای فرسوده اعلام شد
سقف وام مسکن ایثارگران ۷۵۰ میلیون تومان شد
کشف سه فقره فرار مالیاتی به ارزش ۹ میلیارد تومان در استان گلستان