میرنیوز
ابراهیم داوودی کارشناس صنعت دخانیات در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به اینکه مبارزه با قاچاق سیگار از دو بعد پیشگیری و مقابله عملی قابل بررسی است، گفت: در بخش پیشگیری میتوان به ایجاد سامانهها و زیرساختهای توسعه یافته در کشور اشاره کرد؛ این سامانهها توانایی شناسایی سیگارهای قاچاق در سریعترین زمان ممکن را برای نهادهای نظارتی فراهم میکنند.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
وی با بیان اینکه نزدیک به 15 الی 20درصد بازار دخانیات ایران به سیگارهای برند محرز قاچاق تعلق دارد، اظهار داشت: این برندها دو ویژگی مهم دارند، به صورتی که نام تجاری آنها هیچ گاه مجوز فعالیت در عرصه تولید و واردات سیگار نداشته است، علاوه بر این تمامی سیگارهای تولیدی و وارداتی در کشور میبایست بر اساس قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات، پاکتهای سیگار را با تصاویر بهداشتی هشدار دهنده بپوشانند که سیگارهای برند محرز قاچاق معمولا این تصاویر را ندارند.
کمکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در طرح جمع آوری سیگارهای قاچاق
این کارشناس صنعت دخانیات با تأکید بر اهمیت مبارزه با عرضه سیگارهای قاچاق گفت: در بخش برخورد، باید از سامانههای تجاری برای رهگیری این کالا استفاده شده و برای مبارزه با عرضه دخانیات قاچاق اقدامات لازم صورت پذیرد.
وی با اشاره به نقش نهادهای نظارتی در کاهش قاچاق دخانیات افزود: بر اساس ماده 3 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و به منظور سیاستگذاری، برنامهریزی، هماهنگی و نظارت در حوزه امور اجرائی، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز تشکیل شده است.
داوودی ادامه داد: اما متأسفانه با وجود اینکه دستگاههای گوناگون مانند سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و وزارت بهداشت برای مبارزه با عرضه سیگارهای قاچاق اعلام آمادگی کردند، در طول چند ماه اخیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نه تنها در هیچ کدام از ابعاد سیاستگذاری و مقابله تکالیف قانونی خود را انجام نداده است، بلکه گاهی اوقات مانع پیشبرد برنامههای مبارزه با سیگار قاچاق میشود.
توسعه طرح رهگیری سیگار در گرو برخورد با قاچاق
این کارشناس صنعت دخانیات با اشاره به وضعیت طرح رهگیری سیگار گفت: توسعه طرح رهگیری ملزم به افزایش برخورد با توزیعکنندگان سیگار قاچاق است؛ چرا که تولیدکنندگان تشویق میشوند با نهادهای نظارتی همکاری کامل داشته باشند چرا که این اطمینان به آنها داده میشود که با همکاری ایشان میتوان سیگارهای قاچاق را در کوتاهترین زمان ممکن شناسایی و جمعآوری کرد.
وی با انتقاد از نحوه عملکرد ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز عنوان کرد: اگر قرار است با استناد به دلایل واهی از برخورد با عرضه کالاهای قاچاق جلوگیری کنیم چه نیازی به تشکیل ستاد مبارزه با قاچاق کالا است. متأسفانه، نه تنها در مورد سیگار بلکه در بازار لوازم خانگی و پوشاک نیز برخوردهای لازم با عرضه کنندگان کالاهای قاچاق فراموش شده است.
تنها 3 درصد از سیگارهای قاچاق کشف میشوند
این کارشناس صنعت دخانیات با بیان اینکه انتظار میرود ستاد به تکالیف خود عمل کرده و تبدیل به " ستاد مشاهده قاچاق کالا و ارز" نشود، گفت: در حوزه برخورد با برندهای محرز سیگار تمامی دستگاههای اجرایی باید وظایف خود را انجام دهند. کشفیات سال 1397 بیش از 380 میلیون نخ سیگار است که عدد قابل توجهی است اما به نسبت به برآورد سیگار قاچاق زیر 3 درصد از قاچاق است؛ چرا که در آن سال نزدیک به 15 میلیارد نخ سیگار قاچاق در بازار وجود داشته است. در این شرایط ریسک قاچاق سیگار به شدت کاهش یافته و متخلفان میدانند که به احتمالا بالای 90 درصد میتوانند کالای خود را در بازار عرضه کنند.
همچنین عطاالله معروفخانی رئیس مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور، در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به عملیاتی شدن طرح رهگیری سیگار از اول مهرماه سال جاری گفت: قاچاق دخانیات با توجه به مشکلات شرکتهای تولیدی در چند ماه گذشته برای تأمین مواد اولیه خود به صورت جزئی افزایش پیدا کرده است، چرا که تولیدات این شرکتها کاهش یافته است.
به گزارش تسنیم، با شروع طرح شناسه رهگیری سیگار از ابتدای ماه گذشته، به نظر میرسید که تمامی بهانهها برای برخورد با توزیع کنندگان سیگارهای قاچاق تمام شده و شاهد جمع آوری دخانیات قاچاق خواهیم بود؛ اما متأسفانه تا کنون نهادهای متولی برخورد با کالای قاچاق از انجام تکالیف قانونی خود سرباز زدند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
بخشی از جاده چالوس بازگشایی شد
پرواز هواپیماهای ایرانایر به فرودگاه استانبول روزانه شد
همتی: دولت مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است
چالوس مسدود است، تردد از محورهای هراز و فیروزکوه انجام شود
وزیر صمت: افزایش قیمت خودرو نصف آن چیزی است که مصوب شده بود
بازنگری در بخشنامه توقف قسط بندی حقوق دولتی معادن
عدم ترخیص درصدی کالا از گمرکات منجر به رسوب کالاها شد
ممنوعیت ورود پسته ایران از دستور کار اتحادیه اروپا خارج شد
امروز در شرق، شمالشرق و ارتفاعات مرکزی زاگرس بارش پراکنده است
وزیر صمت: گران شدن خودرو مصوبه دولت قبل بود، ما اجرا کردیم
قیمت جدید محصولات ایران خودرو اعلام شد+ جدول
همتی: بانکها به اجرای برنامههای تحولی اهتمام ورزند
رشد اقتصادی نیمه اول امسال مثبت بود
افزایش سرعت قطارهای باری حامل واگنهای خالی به ۸۰ کیلومتر در ساعت
همتی: مدیرانعامل بانکها به اجرای برنامههای تحولی اهتمام ورزند
رشد اقتصادی ۸درصد حداقل به ۱۲۰ میلیارد دلار سرمایه ثابت نیاز دارد
زمینخواری با پنجره واحد مدیریت زمین متوقف میشود؟
بارش برف و باران از روز یکشنبه آغاز میشود
نرخ تورم سالانه آبان ماه خانوارهای کشور ۳۳.۱ درصد اعلام شد
تسریع در احداث مسیر ریلی شلمچه - بصره
تعرفه گاز برای مشترکان پر مصرف افزایش یافت
بیمه محصولات کشاورزی در اجرای حمایت از کشاورزان ضروری است
دستورالعمل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلا ابلاغ شد
امروز اول آذر سکه در بازار طلا ۵۲میلیون و ۶۳۰هزار تومان معامله شد
آزادراه تهران-شمال و محور چالوس تا شنبه سوم آذر مسدود است
قیمت هر بشکه نفت خام ۱۰ سنت افزایش یافت
یارانه آبان ماه کی واریز می شود؟
کشف فرار مالیاتی یک رستوران در غرب تهران
پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از مرز ۱۷۳ همت گذشت
بنگاه داری بانکها موجب آسیب رسیدن به بازار مسکن خواهد شد