میرنیوز
به گزارش ایسنا، بر اساس این آمار در شش ماهه نخست امسال بیشترین افزایش تولید مربوط به الیاف اکریلیک است که با ۲۲۹.۳ درصد افزایش، تولید آن به ۲۵۰۰ تن رسیده است. کمترین افزایش تولید نیز مربوط به تراکتور با یک درصد افزایش تولید بوده است.
بعد از الیاف اکریلیک، بیشترین افزایش تولید مربوط به برخی اقلام لوازم خانگی، یعنی انواع تلویزیون و ماشین لباسشویی است که تولیدشان با ۸۴ و ۵۴.۵ درصد در شش ماهه اول امسال به ترتیب به ۵۹۰ هزار و ۵۰۰ دستگاه و ۴۵۴ هزار و ۱۰۰ دستگاه رسیده است. تولید این دو محصول در مدت مشابه سال گذشته ۳۲۰ هزار و ۹۰۰ دستگاه و ۲۹۳ هزار و ۹۰۰ دستگاه بوده است.
تولید یخچال و فریزر نیز در این مدت با افزایش ۳۷.۱ درصدی از ۶۷۱ هزار دستگاه در شش ماهه اول سال گذشته به ۹۱۹ هزار و ۶۰۰ دستگاه در مدت مشابه امسال رسیده است.
البته با وجود افزایش چشمگیر تولید لوازم خانگی در سال جاری، در بازار شاهد کاهش قیمت نیستیم و اواخر شهریور ماه مدیرکل صنایع برق و الکترونیک وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) در پاسخ به چرایی این روند گفته بود که برخی آمارها نشان میدهد میزان تولید با میزان نصب در منازل تطابق ندارد. وقتی میزان نصب کمتر است یعنی یا کالا در انبارها مانده یا افرادی لوازم خانگی را خریدند و در گوشه منازل احتکار کردهاند.
همچنین کمباین، وانت و لاستیک خودرو کالاهایی هستند که در این مدت بیش از ۲۰ درصد افزایش تولید داشتهاند و تولید آنها با ۴۱.۳، ۳۹.۴ و ۲۹.۵ درصد افزایش نسبت به نیمه اول سال قبل به ۲۶۷ دستگاه، ۲۸ هزار و ۳۵۴ دستگاه و ۱۳۱ هزار و ۴۰۰ تن رسیده است.
در این میان تولید داروی انسانی که در بیشتر ماههای سال گذشته نسبت به سال ۹۷ بین ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش داشت، در شش ماهه اول امسال فقط ۶.۶ درصد افزایش داشته و از ۲۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون عدد در در نیمه اول سال قبل به ۲۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون عدد در مدت مشابه امسال رسیده است.
تولید کدام کالاها کاهش یافت؟
همچنین تولید ۱۱ کالا نیز در مدت یاد شده کاهشی بوده و بیشترین کاهش تولید مربوط به چرم بوده که در شش اول امسال با کاهش ۱۹.۳ درصدی مواجه شده و تولید آن از ۲۱ میلیون و ۳۰۰ هزار فوت مربع در شش ماهه اول سال ۱۳۹۸ به ۱۷ میلیون و ۲۰۰ هزار فوت مربع در مدت مشابه امسال رسیده است. کمترین کاهش تولید هم مربوط به کارتن بوده که در مدت یاد شده تولید آن ۰.۳ درصد کمتر شده است.
حسن نصیریان، عضو هیئت مدیره انجمن صنایع چرم ایران اوایل مهر ماه از ۱.۵ برابر شدن قیمت محصولات چرمی در سال جاری خبر داده و گفته بود که امسال قیمت تمام شده محصولات چرمی بالا رفته و قدرت خرید مردم هم در سالهای اخیر کاهش یافته که مجموع این شرایط باعث کاهش تولید چرم در سال جاری شده است.
همچنین در این مدت تولید روغن ساخته شده نباتی و سموم دفع آفات نباتی نیز با کاهش ۱۸.۵ و ۱۶ درصدی نسبت به شش ماهه اول سال قبل مواجه شده و تولید این دو محصول در نیمه اول امسال به ۷۱۹ هزار و ۱۰۰ تن و ۱۶ هزار و ۸۰۰ تن رسیده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۳۱ هزار و ۷۰۰ هکتار چغندرقند پاییزه کشت شد
تاثیر ۴ عامل در میزان محاسبه حقوق دولتی در حوزه معدن
بانک توسعه اسلامی نقش مؤثرتری در تأمین مالی پروژههای ایران ایفا کند
دیدار سهجانبه برای مدیریت آفات و کاهش خسارتهای کشاورزی
رویکرد فعال ایران برای ایفای نقش در تغییر پارادایم صنعتی جهان
تمدید دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات ارزی کوتاهمدت تا پایان سال
۱۴.۵ میلیون تن کالاهای اساسی در بنادر کشور تخلیه شد
مدیرعامل شرکت نفت: برنامه دقیقی برای عبور از زمستان داریم
معاون وزیر نفت: ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک گفتگو کرد
ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد
صادرات گاز ایران به عراق از یک نقطه متوقف شد
معاون وزیر نفت:ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
بازار بهینهسازی برق با صدور گواهی صرفهجویی برای دو سرمایهگذار عملیاتی میشود
خودروسازان باید پول قطعه سازان را بدهند
راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری منتشر شد
اتابک: بسیاری از معادن ایمن سازی نشده اند
نرخ ارز در مرکز مبادله ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
چالشها و فرصتهای توسعه صنعت پتروشیمی برسی شد
الگوی کشت باید پویا و تابع اصول حکمرانی آب باشد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در آستانه فتح کانال ۲.۴ میلیون
ایران دغدغهای برای فروش و صادرات نفت ندارد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در مرز ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد
همتی تهران را به مقصد ریاض ترک کرد
پرداخت موبایلی تا پایان سال اجرایی میشود
نرخ ارز مبادله ای ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
تحریم ایلان ماسک رد شد
رفع فوری ۲۴۲ مورد تعرض به اراضی دولتی در آبانماه
جمعآوری ۳۰۰ هزار ماینر غیرمجاز با ۱۰۰۰ مگاوات توان مصرفی در کشور
تخصیص ۶۵ میلیارد مترمکعب آب به بخش کشاورزی تا پایان برنامه هفتم