میرنیوز
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،در بسیاری از کشورها، سرمایه گذاری در نیروی انسانی و ارتقا کیفیت آن، بیشترین نقش را در افزایش بهره وری و تسریع رشد اقتصادی داشته است. در این خصوص، یکی از راه های افزایش سرمایه انسانی، ارتقا سطح بهداشت و سلامتی نیروی کار می باشد.
محسن ایزدخواه،پژوهشگر حوزه کار و تامین اجتماعی درباره سلامت نیروی کار معتقد است:بدون تردید، یکی از اصلیترین و پرچالشترین مسائل کشورهای صنعتی بیتوجهی لازم به مقوله سلامتی نیروی کار در حوزههای حوادث و بیماریهای ناشی از عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی، بیولوژیکی و روانی میباشد.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
وی ادامه داد: بر این اساس هر ساله در جهان حوادث ناگواری به وقوع میپیوندد که در اثر آن میلیونها نفر کارگر در معرض خطراتی چون مرگ، نقص عضو و بیماریهای ناشی از کار قرار میگیرند. برابر گزارشات رسمی سازمان بینالمللی کار در سال 2006سالانه قریب به 270میلیون حادثه ناشی از کار اتفاق افتاده که نزدیک به 2.2میلیون نفر جان خود را بر اثر حوادث ناشی از کار از دست دادهاند و قریب به 160میلیون نفر به بیماریهای ناشی از کار مبتلا گردیدهاند و هفت میلیون نفر نیز دچار از کارافتادگی شدهاند.
ایزدخواه بیان کرد: در جمهوری اسلامی نیز مسائل حوادث صنعتی جدا از اکثر کشورهای در حال توسعه نبوده به طوری که برابر گزارشات رسمی سازمان تامین اجتماعی در سال 85بیش از بیست و یک هزار حادثه در کشور اتفاق افتاده و در سال 85 با رشدی معادل 9 درصد تعداد حوادث بالغ بر بیست و سه هزار مورد گردیده ا ست که ازاین تعداد بالغ بر دو هزار و یکصد نفر بر اثر این حوادث و بیماریهای ناشی از آن دچار فوت و یا از کار افتادگی شدهاند.
حالا حاتم شاکرمی،معاون روابط کار وزیرکار به منظور رشد سلامت نیروی کار بیان کرده است: استفاده از ظرفیت های علمی دانشگاهی در زمینه سلامت نیروی کار و خدمات الکترونیکی
شاکرمی با اشاره به 3 تفاهم نامه منعقد شده این وزارتخانه با جهاد دانشگاهی در زمینه های مختلف علمی و پژوهشی گفت: یکی از این تفاهم نامه ها بین موسسه علم و فرهنگ با مرکز تحقیقات، تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار بوده است.
به گفته شاکرمی با بسترهایی که این تفاهم نامه به وجود آورده جهاد دانشگاهی و به ویژه دانشگاه علم و فرهنگ می تواند ماموریت های حوزه روابط کار در زمینه آموزش های ایمنی و تدوین استاندارد وسایل حفاظت فردی را در آینده توسعه دهد .
وی با اشاره به اینکه یکی از اولویت ها در این حوزه ،سلامت نیروی کار است خاطر نشان کرد : در بحث سلامت نیروی کار، آموزش بسیار مهم است و می توان در آموزش های عمومی و تخصصی از ظرفیت های این دانشگاه استفاده کرد.
معاون روابط کار با اشاره به وجود بیش از 900 بازرس در مقاطع مختلف افزود : می توان با استفاده از ظرفیت های مختلف دولتی، موسسات خصوصی و مراکز علمی از جمله دانشگاه علم و فرهنگ و با امضای تفاهم نامه بستر های همکاری لازم را برای ارتقای علمی و حتی تحصیلات تکمیلی آنان ایجاد فراهم کرد.
وی افزود : در رابطه با سلامت نیروی کار به ویژه در شرایط تحریم به تدوین استاندارد وسایل حفاظت فردی مورد استفاده نیروی کار اعم از وسایل تولیدی داخل و وارداتی نیازمند هستیم.
شاکرمی با بیان اینکه متأسفانه در کشور با دو مشکل ورود وسایل و تجهیزات غیر استاندارد و تولید به دلیل تحریم ها روبرو هستیم عنوان کرد: به اعتقاد من جهاد دانشگاهی با توان علمی و پژوهشی در زمینه تهیه و تولید حفاظت فردی می تواند نقشی اساسی در این زمینه ایفا کند.
معاون روابط کار با اشاره به گسترده شدن جامعه کار و تولید کشور و تغییر ارائه خدمات از روش سنتی به روش الکترونیکی گفت : یکی دیگر از توجهات ما ارائه خدمات الکترونیکی شفاف ، سالم و سریع به جامعه هدف است.
وی با تاکید بر دو شاخص اصلی فرهنگ سازی و آموزش در جهت اجرای سامانه های الکترونیکی به ویژه در حوزه کار و تولید خاطر نشان کرد : دانشگاه علم و فرهنگ به عنوان یک مرکز علمی می تواند در ارزیابی و تسهیل امور این بخش با معاونت همکاری کند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
۳۱ هزار و ۷۰۰ هکتار چغندرقند پاییزه کشت شد
تاثیر ۴ عامل در میزان محاسبه حقوق دولتی در حوزه معدن
بانک توسعه اسلامی نقش مؤثرتری در تأمین مالی پروژههای ایران ایفا کند
دیدار سهجانبه برای مدیریت آفات و کاهش خسارتهای کشاورزی
رویکرد فعال ایران برای ایفای نقش در تغییر پارادایم صنعتی جهان
تمدید دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات ارزی کوتاهمدت تا پایان سال
۱۴.۵ میلیون تن کالاهای اساسی در بنادر کشور تخلیه شد
مدیرعامل شرکت نفت: برنامه دقیقی برای عبور از زمستان داریم
معاون وزیر نفت: ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک گفتگو کرد
ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد
صادرات گاز ایران به عراق از یک نقطه متوقف شد
معاون وزیر نفت:ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
بازار بهینهسازی برق با صدور گواهی صرفهجویی برای دو سرمایهگذار عملیاتی میشود
خودروسازان باید پول قطعه سازان را بدهند
راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری منتشر شد
اتابک: بسیاری از معادن ایمن سازی نشده اند
نرخ ارز در مرکز مبادله ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
چالشها و فرصتهای توسعه صنعت پتروشیمی برسی شد
الگوی کشت باید پویا و تابع اصول حکمرانی آب باشد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در آستانه فتح کانال ۲.۴ میلیون
ایران دغدغهای برای فروش و صادرات نفت ندارد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در مرز ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد
همتی تهران را به مقصد ریاض ترک کرد
پرداخت موبایلی تا پایان سال اجرایی میشود
نرخ ارز مبادله ای ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
تحریم ایلان ماسک رد شد
رفع فوری ۲۴۲ مورد تعرض به اراضی دولتی در آبانماه
جمعآوری ۳۰۰ هزار ماینر غیرمجاز با ۱۰۰۰ مگاوات توان مصرفی در کشور
تخصیص ۶۵ میلیارد مترمکعب آب به بخش کشاورزی تا پایان برنامه هفتم