میرنیوز
به گزارش ایسنا، اوپک در گزارش اکتبر خود پیش بینی کرد تقاضا برای نفت سال میلادی آینده به میزان ۶.۵۴ میلیون بشکه در روز رشد کرده و به ۹۶.۸۴ میلیون بشکه در روز می رسد. برآورد اخیر اوپک ۸۰ هزار بشکه در روز کمتر از گزارش ماه پیش این سازمان است.
ضعیف شدن تقاضا برای نفت، برنامه های اوپک و متحدانش برای تسهیل محدودیت عرضه از ابتدای سال ۲۰۲۱ را تهدید می کند. اوپک وضعیت فعلی را زیر نظر دارد اما هنوز هیچ تصمیمی برای لغو افزایش تولید نگرفته است.
سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات متحده عربی در مجمع انرژی اینتلیجنس در خصوص برنامه افزایش تولید اوپک پلاس از سال ۲۰۲۱ گفت: ما معتقدیم که این یک حجم حساب شده برای تامین تقاضایی است که بهبود پیدا می کند.
قیمت نفت تحت تاثیر محدودیتهای اعمال شده برای سفر و فعالیت اقتصادی پس از شیوع ویروس کرونا، ریزش پیدا کرده است. اگرچه در سه ماهه سوم، تسهیل محدودیتهای کرونایی کمک کرد تقاضا برای انرژی احیا شود اما اوپک انتظار دارد روند بهبود اقتصادی دوباره آهسته شود.
در گزارش اوپک آمده است: اگرچه روند احیای برخی از اقتصادها در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۰ قابل ملاحظه بود اما روند کوتاه مدت در بحبوحه مجموعه ای از ابهامات به خصوص وضعیت کوتاه مدت بیماری کووید ۱۹، شکننده مانده است. با افزایش ابهامات در پی صعود نرخ جهانی ابتلا، انتظار نمی رود روند احیای مشاهده شده در سه ماهه سوم، در سه ماهه چهارم و سال ۲۰۲۱ ادامه پیدا کند.
اوپک از ژوییه که نرخ رشد تقاضا در سال میلادی آینده را هفت میلیون بشکه در روز پیش بینی کرده بود، مکررا در برآوردش تجدیدنظر کرده و آن را پایین آورده است.
این گروه همچنین برآورد تقاضای جهانی برای نفت در سه ماهه چهارم را ۲۲۰ هزار بشکه در روز کاهش داد اما همچنان انتظار دارد مصرف جهانی نفت امسال ۹.۴۷ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کند.
اوپک و متحدانش برای جبران افت تقاضا و با هدف تقویت قیمتها، از اول ماه مه دور جدیدی از توافق کاهش تولید را به میزان ۹.۷ میلیون بشکه در روز به اجرا گذاشتند و از ابتدای اوت میزان محدودیت عرضه خود را به ۷.۷ میلیون بشکه در روز کاهش دادند و قصد دارند از ابتدای سال میلادی آینده دو میلیون بشکه در روز دیگر به تولیدشان اضافه کنند.
گزارش اوپک نشان داد تولید این گروه در سپتامبر ۵۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته و به ۲۴.۱۱ میلیون بشکه در روز رسید و نرخ پایبندی به توافق در میان اعضای این گروه ۱۰۴ درصد بود.
اوپک پیش بینی کرد تقاضا برای نفت این گروه در سال آینده ۲۰۰ هزار بشکه در روز کمتر از برآورد قبلی خواهد بود و به ۲۷.۹۳ میلیون بشکه در روز بالغ می شود.
بر اساس گزارش رویترز، با فرض این که تقاضای جهانی طبق پیش بینی بهبود پیدا کند، اعضای اوپک می توانند تولیدشان را در سال ۲۰۲۱ بیش از ۳.۸ میلیون بشکه در روز در مقایسه با نرخ تولید سپتامبر افزایش دهند بدون این که باعث اشباع عرضه در بازار شوند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
سرمایه گذاری مستقیم خارجی و نقش ایران در رنجیره ارزش جهانی
۱۸۲ همت وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد
قیمت جهانی کامودیتی ها در بخش نفت و انرژی؛ پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳
وزیر نیرو: مشکل ناترازی سوخت بهبود یافت
نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
بازار خودرو در خواب زمستانی است؛ قیمت جدید خودرو در بازار
تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه شرکت ملی گاز ایران
برون رفت از چالش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت های دیجیتال
گازرسانی بدون افت فشار
زریباف: نوسانات بازار ارز موقتی است
نوسازی ۷۵ واحد صنعتی در نیمه نخست امسال
واردات ۱۲ میلیارد دلار کالای اساسی به کشور
شرایط جدید وام فرزندآوری ابلاغ شد
دبیرخانه بزرگترین رویداد صنعت مالی ایران آغاز به کار کرد
مصوبه ترخیص درصدی کالاها تمدید شد
۷۰ درصد بازار خودروی روسیه دست برندهای چینی
نمایندگان کنگره آمریکا: بانک های هنگ کنگ تحریم های ایران و روسیه را دور می زنند
تهدید جدید ترامپ علیه مکزیک و کانادا
مالیات اصلی ترین ابزار تنظیم گری
نوسانات بازار ارز موقتی است
تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز
افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا
نرخ جدید گاز مایع اعلام شد
واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه
شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد
برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها
قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه
۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا