میرنیوز
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سیستم برق خودرو تشکیل شده است از یک باطری ذخیره ساز، یک موتور استارت، سیستم روشنایی، سیستم جرقه و متعلقات و کنترل کنندههای مختلف. در ابتدا سیستم برق خودرو به تجهیزات جرقه محدود میشد. با ظهور استارت الکتریکی در سال 1912 در روی یک مدل کادیلاک، چراغهاب برقی و بوق شروع به جایگزینی برای چراغهای نفتی و استیلینی و بوق های حبابی شدند. الکتریکی شدن، سریع و کامل بود و تا سال 1930 سیستم های 6 ولتی در همه جا رایج شدند.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
سرعت افزایش یافته موتورها و فشار بالاتر سیلندرهای آن ها تولید ولتاژ روشن شدن خودرو را به طور فزاینده ای دشوار می کرد. موتورهای بزرگ تر گشتاور بالاتری را برای روشن شدن نیاز داشتند. پدیده های جدید اضافی که با برق کار میکردند مثل، رادیو، شیشه بالابر، برف پاک کن های چند سرعته هم به نیاز های سیستم افزوده شده بودند. برای پاسخ به این نیازها سیستم های دوازده ولتی در سال 1950 در سرتاسر دنیا جایگزین سیستم های 6 ولت شدند.
سیستم برق خودرو، بسیار گسترده و حیاتی برای انجام بخش اعظم وظایف هر خودرو میباشد. این سیستم شامل سیستم های زیر مجموعه بسیار زیادی است که هرکدام وظایف خاصی دارند و به صورت مکمل با دیگر سیستم های برقی یا غیربرقی خودرو کارمیکنند.
از زمانی که شما اقدام به راه اندازی خودروی خود میکنید تا زمانی که به مقد خود میرسید و آنرا خاموش میکنید در تمام این مراحل یکی از سیستم های خودرو دائم در حال فعالیت میباشد. این سیستم امکان فعالیت سیستم های دیگر را فراهم میکند و حذف آن مساوی با اختلال در کارکرد تمام سیستم های دیگر خودرو از جمله سیستم موتور، سیستم خنک کندهی موتور و یا حتی سیستم های دیگر یعنی سیستم تعلیق و سیستم ترمز میشود.
لحظه ای که قصد باز کردن درب ماشین را دارید تا لحظه ای که به مقص رسیدید و میخواهید خودرو را قفل کنید بسیار زیاد است. هنگامی ک قصد سوار شدن به خودروی خود را دارید، گاها توسط دزدگیر، این کار را انجام میدهید، در همین ابتدا شما از باتری ، مدار های دزدگیر ، فیوز ها ، چراغ های راهنما و …. و متعلقات آنها که شامل سوکت ها و سیم های رابط میباشد استفاده کردهاید.
سپس هنگام روشن کردن خودرو ابتدا سیستم امولایز فعال میشود تا صحت کلیدی که وارد سویچ میشود را برای روشن کردن خودرو تایید کند. چرخاندن سویچ چند مرحله میباشد که سیستم امولایزر در مرحله اول فعال میشود، درمراحل بعدی مدارهای مربوط به آمپرهای پشت فرمان ، مدار چراغ های خودرو مدار سیستم سوتی و…. فعال میشوند.
همچنین همزمان بعضی مدارها و قطعات و اجزای آن ها فعال میشوند ولی فعلا شروع ب کار نمیکنند ؛ مانند مدار مربوط به پمپ بنزین که هنگام باز کردن سویچ فعال میشود و پس از روشن شدن نوتور ، شروع به کار میکند. آخرین مرحله سویچ باعث فعال شدن کلیه مدار ها و سیستم های خودرو میشود.
به طور کلی میتوان گفت سیستم برقی خودرو برای انجام وظایف مختلف از مدارهای مختلفی تشکیل شدهاست مانند :
مدار سیستم جرقه زنی، مدار دینام و استارت، مدار سیستم خنک کننده (مدار فن خنک کننده)، مدار چراغ های جلو و عقب، مدار چراغ های راهنما، مدار قفل مرکزی و دزدگیر، مدار گرمکن شیشه عقب که شامل المنت ها و سوکت های مخصوص میباشد، مدار بخاری، مدار برف پاک کن و…
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
خاک ثروتی بیننسلی و کلید کشاورزی پایدار است
قیمت نفت در نوسان
قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۰۶
بارش باران در تهران طی ساعات آینده
بررسی رصد خانه کشاورزی در کمیسیون اصل ۹۰
۳۱ هزار و ۷۰۰ هکتار چغندرقند پاییزه کشت شد
تاثیر ۴ عامل در میزان محاسبه حقوق دولتی در حوزه معدن
بانک توسعه اسلامی نقش مؤثرتری در تأمین مالی پروژههای ایران ایفا کند
دیدار سهجانبه برای مدیریت آفات و کاهش خسارتهای کشاورزی
رویکرد فعال ایران برای ایفای نقش در تغییر پارادایم صنعتی جهان
تمدید دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات ارزی کوتاهمدت تا پایان سال
۱۴.۵ میلیون تن کالاهای اساسی در بنادر کشور تخلیه شد
مدیرعامل شرکت نفت: برنامه دقیقی برای عبور از زمستان داریم
معاون وزیر نفت: ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
وزیر اقتصاد با رئیس صندوق اوپک گفتگو کرد
ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد
صادرات گاز ایران به عراق از یک نقطه متوقف شد
معاون وزیر نفت:ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
بازار بهینهسازی برق با صدور گواهی صرفهجویی برای دو سرمایهگذار عملیاتی میشود
خودروسازان باید پول قطعه سازان را بدهند
راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری منتشر شد
اتابک: بسیاری از معادن ایمن سازی نشده اند
نرخ ارز در مرکز مبادله ۵ آذر؛ دلار نیما ۵۱ هزار و ۶۴۱ تومان شد
چالشها و فرصتهای توسعه صنعت پتروشیمی برسی شد
الگوی کشت باید پویا و تابع اصول حکمرانی آب باشد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در آستانه فتح کانال ۲.۴ میلیون
ایران دغدغهای برای فروش و صادرات نفت ندارد
تداوم پیشتازی بورس؛ شاخص کل در مرز ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد
همتی تهران را به مقصد ریاض ترک کرد
پرداخت موبایلی تا پایان سال اجرایی میشود