میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور اظهار داشت: به منظور پایداری تولید در زمینهای دیم، گسترش تنوع ژنتیکی، بهبود استفاده از آب سبز و بهبود معیشت کشاورزان، علاوه بر افزایش پتانسیلها نظیر عملکرد و مقاومت به تنشهای محیطی و بیماریها در ارقام جدید گندم و جو، تلاش میکنیم محصولات جدیدی از ارقام پاییزه و گیاهان جایگزین را به عرصههای دیم معرفی کنیم.
صابر گلکاری گفت: معرفی ارقام پاییزه از گیاهان جایگزین در سالهای اخیر توسط مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور آغاز شده به طوری که از سال ۹۶ تا ۹۸ چهار رقم پاییزه نخود با اسامی سعید، آتا، آنا و نصرت معرفی شده است.
وی با بیان اینکه در کشت پاییزه نخود میتوان از بارشهای زمستانه و اوایل بهار در زراعت این محصول در اراضی دیم بهره برد، افزود: از دیگر مزیتهای کشت پاییزه نخود این است که رویش آن در بهار جلو میافتد، زودرس تر شده و گیاه کمتر با تنشهای آخر فصل مواجه میشود که در نهایت منجر به افزایش دو برابری عملکرد تولید نسبت به کشت بهاره خواهد شد.
گلکاری با اذعان به اینکه بیش از ۶۴ درصد اراضی دیم کشور در مناطق سردسیر قرار دارند، بیان داشت: در این مناطق کشت پاییزه فقط در مورد غلات انجام میشد و عمده کشتها در مورد سایر محصولات، بهاره بودند.
وی ادامه داد: کشت بهاره با توجه به تغییرات الگوهای بارش و خشکسالیها توصیه نمیشود ضمن آنکه در چنین شرایطی توجیه اقتصادی هم ندارد.
گلکاری با اشاره به اهمیت معرفی محصولات جدید اظهار داشت: سیستم زراعی دیم در کشور، غلات محور است و از این رو به علت نبود تناوب مناسب و افت حاصلخیزی، سیستم پایداری در زراعت نداریم.
وی گفت: ما در راستای پایداری سیستم زراعی باید گیاهان و محصولات جایگزین را وارد کنیم تا در تناوب با غلات کشت شوند.
رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور اذعان داشت: در سالهای اخیر معرفی ارقام جدید در زمینه گیاهان جایگزین شامل حبوبات، علوفه و دانههای روغنی را با سرعت بیشتری دنبال میکنیم.
وی معرفی پنج رقم ماشک، نخستین رقم خلر و نخود علوفهای در حوزه گیاهان علوفهای و رقم خردل در زمینه دانههای روغنی را از جمله تلاشهای این مؤسسه برای معرفی گیاهان و محصولات جدید در راستای پایداری سیستم زراعی دیم برشمرد.
گلکاری افزود: امسال نیز چند گیاه جدید از جمله کلزا و آفتابگردان و بالنگوی شهری را در دست معرفی داریم که تنوع بیشتری به محصولات قابل کشت در شرایط دیم در اقلیمهای مختلف کشور خواهد بخشید.
وی با اشاره به اینکه مسئولیتها و وظایف مؤسسه تحقیقات دیم به لحاظ محصولی و جغرافیایی در حال افزایش است، گفت: به علت استمرار خشکسالیها طی سالهای اخیر، استانهای جدیدی مانند قزوین، فارس، اصفهان، خراسان رضوی و خوزستان به حوزه دیم وارد شده و نیازمند گسترش دستاوردهای تحقیقاتی دیم در این استانها هستیم.
رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور خاطر نشان کرد: تا کنون ۷۵ رقم جدید از محصولات مختلف توسط این معرفی شده که ۴۸ رقم آن مربوط به غلات، ۱۶ رقم حبوبات و مابقی در حوزه علوفه و دانههای روغنی است.
منبع : خبرگزاری مهر
مشکل رفع تعهد ارزی صادرات از محل ورود موقت حل شد
وزیر راه بر تعامل با نمایندگان مجلس تاکید کرد
عرضه ربع سکه ضرب سال ۱۴۰۳
معاون توسعه و نوآوری بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران منصوب شد
ارزانترین و گرانترین استانهای کشور کدامند؟
قیمت نفت ۸۰ دلار پیش بینی می شود
ارزنترین و گرانترین استانهای کشور کدامند؟
تولید ۵ هزار مگاوات برق خورشیدی از طریق نیروگاههای پشت بامی
سرمایه گذاران در بافتهای فرسوده تا ۱۰ سال معاف از مالیات هستند
وزیر جهاد: صادرات پنیر ایرانی به ژاپن تسهیل میشود
تأکید دوباره کشورهای جهان بر توسعه انرژیهای تجدیدپذیر
قیمت نفت ۸۰ دلاری پیش بینی می شود
فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی با جدیت پیگیری میشود
کاهش مصرف برق در بخش خانگی به افزایش تولید صنایع می انجامد
جامعه عشایری به شکل هدفمند وارد سرشماری شود
قیمت سکه یک میلیون تومان افزایش یافت
رشد ۲۴ هزار واحدی شاخص کل بورس در اولین روز هفته
تأثیر قطعنامه شورای حکام بر نوسان دلار موقتی است
افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق برای تمامی مشترکان
تغییر کاربری اراضی کشاورزی با تصاویر ماهوارهای رصد و پایش میشود
افزایش ضمانت معاملات با قابلیت استعلام برخط قراردادهای استاندارد
اعلام جزئیات پذیرشهای جدید بورس کالا
رشد ۴۹۴۹ واحدی شاخص کل بورس در ساعات ابتدایی بازار
امروز در اغلب مناطق کشور جو آرام است
جاده چالوس برای تردد تهرانیها باز است
برنجهای وارداتی در حال ترخیص است
بخشی از جاده چالوس بازگشایی شد
پرواز هواپیماهای ایرانایر به فرودگاه استانبول روزانه شد
همتی: دولت مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است
چالوس مسدود است، تردد از محورهای هراز و فیروزکوه انجام شود