میرنیوز
به گزارش ایسنا، بیژن زنگنه امروز در مراسم امضای ۱۳ قرارداد ازدیاد برداشت میادین نفت و گاز با دانشگاهها با اشاره به هفته دفاع مقدس، اظهار کرد: جهاد باید در تمام زندگی در جریان باشد و اگر امروز سرپا هستیم به مدد جهادگران گمنامی است که بعد از جنگ فعالیت داشتند.
وی با بیان اینکه اکنون نیز جنگ جریان دارد، البته جنگ بدون خونریزی است، تصریح کرد: دانشگاه و صنعت باید با هم کار کنند، آنها لازم و ملزوم هم هستند، دانشگاهها قلب پیوندی برای نفت هستند و اکنون این پیوند برقرار شده است.
وزیر نفت با تاکید بر اینکه ۹ قرارداد قبلی با اجبار امضا شد اما دانشگاه ها اینبار خودشان پیش قدم شدند، تصریح کرد: علاوه بر اینکه افزایش بازیافت و بهبود تولید داریم، دانشگاه و صنعت نفت نیز با هم پیوند خورده است.
زنگنه با اشاره به توسعه فناوری در بالادست نفت گفت: چهار محور در این زمینه وجود دارد که مهمترین بخش، افزایش ضریب بازیافت است.
وی اولین محور از این ۴ رکن را ظرفیت نیروی انسانی متخصص دانست و افزود: اینکار از سال ۷۷ آغاز شد. در طول این سال ها بسیاری از افرادی که بورسیه تحصیلی گرفتند و به خارج رفتند برگشتند و استاد شدند. بدون داشتن نیروی متخصص نمی توان از پژوهش صحبت کرد.
وزیر نفت افزود: رکن بعدی پژوهش است، اکنون وضعیت به سمتی می رود که در پژوهش پاسخگو هستیم. همچنین سرمایه گذاری مورد توجهی در آزمایشگاه ها شده است.
زنگنه با بیان اینکه دانشگاه و پژوهشگاه نفت را نیز تقویت می کنیم، اما انحصار را نمی پذیریم، تصریح کرد: انحصار در هیچ چیز خوب نیست، رقابت، ارزشآفرین است.
وی محور سوم را ظرفیت های حرفه ای دانست و افزود: این مساله توسعه پژوهش و فناوری را سامان می دهد، امروز اگر شخصی بخواهد کالا یا خدمتی بفروشد باید هر روز کیفیت را بالا ببرد که با پژوهش های توسعه ای محقق می شود.
وزیر نفت تاکید کرد: توسعه فناوری از مسیر پژوهش میسر است بنابراین ظرفیت حرفهای باید تقویت شود که یکی از آنها شرکتهای E&P است، ظرفیت حرفهای چه در شرکتهای E&P پیمانکاران عمومی و چه در شرکتهای EPD مهم است.
زنگنه با بیان اینکه ما اکنون در حوزه مشاوره بالادست مخازن کمبود داریم، یادآور شد: فعلا مذاکرات میکنیم و از مشاورین بخشهای دیگر نیز بهره میبریم.
وی با بیان اینکه یکی از بخش های ظرفیتهای حرفهای، توسعه شرکت های اکتشاف و تولید است، گفت: محور چهارم مدیریت سیستم ها و نظام اجرا است.
وزیر نفت با تاکید بر اینکه مدیریت هم فرزند فناوری است و هم می تواند آن را توسعه دهد، اظهار کرد: درهای پژوهشگاه نفت به روی همه محققان باز است و پارک فناوری را فعال می کنیم، همچنین صندوق پژوهش و فناوری نیز مشغول کار است.
وی افزود: در سال ۱۴۰۴ به ۳۷ میلیارد دلار تولید در صنایع پتروشیمی خواهیم رسید که حجم بالایی اشتغال ایجاد میکند. در حال حاضر لایسنس، بخش پایین دست را در اختیار ما قرار نمیدهند بنابراین تلاش ما این است که این حوزه را فعال کنیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آیین نامه جدید واردات خودرو ابلاغ شد
پیشرفت ۸۸ درصدی پروژه بنزینسازی پالایشگاه تهران
تخلیه و بارگیری ۱۵۵ میلیون تن کالا در بنادر طی ۸ ماهه ۱۴۰۳
چک الکترونیک راهکاری برای افزایش امنیت مبادلات
۳۰ هزار تن قهوه در ۷ ماهه امسال وارد کشور شد
شیوه تعیین فهرست سیگار تولید داخل با نشان خارجی اصلاح میشود
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذرماه اعلام شد
نتیجه بیست و نهمین مرحله حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذر ماه اعلام شد
فرآیندهای مالیاتستانی، سیستمی میشود
۵۶ تکلیف روی میز شورای ملی تامین مالی
۳۲۲ کیلومتر راه و راهآهن در ۱۰۰ روز به بهرهبرداری و احداث رسید
دریاچه ارومیه پربارانترین حوضههای درجه دو کشور
۱۰ صنعت بورسی با بیشترین اثرگذاری در آبان ماه
استانداردهای قوی، زمینهساز استفاده بهینه از فناوریهای نو
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادرات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادارات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
اتمام مصوبه ترخیص درصدی کالاهای حوزه صنعت
پروژه قطار برقی تهران - مشهد از محل تهاتر نفت تامین میشود
کره شمالی محدودیت خرید فرآوردههای نفتی روسیه را نادیده گرفت
شرایط ابطال گارانتی خودرو اعلام شد
مصوبات جدید ستاد تسهیل برای تولیدکنندگان سیگار و تنباکو
لزوم رفع موانع چاهها برای افزایش تولید
جلوگیری از هدررفت ۳۰ میلیون فوتمکعب گاز در مناطق نفتخیز جنوب
۱۰ هزار دستگاه ماشین آلات فرسوده داریم
وزیر اقتصاد به عربستان سفر میکند
الزام استفاده از شناسه کالا برای ثبت سفارش های صنایع خودرو
نفت برنت در سال ۲۰۲۵ به میانگین ۷۳ دلار میرسد