میرنیوز
حسین خباز جلفایی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: پرورش قارچ خوراکی دکمهای در تابستان با مشکلات جدی همراه است، زیرا برای باردهی هر دوره از پرورش این قارچ که حدود یک ماه طول میکشد، دمای ۱۸-۱۶ درجه سانتیگراد لازم است. این دما در تابستان با صرف هزینه بالا به سختی توسط وسایل سرمایشی قابل حصول است، بنابراین هزینه تمام شده تولید بالا میرود.
وی در ادامه گفت: اغلب بیمارگرهای قارچی، باکتریایی، نماتدی و حشرات که اغلب در طی مراحل پرورش قارچ خوراکی خسارتزا هستند، در دمای بالا (۳۰-۲۰ درجه سانتیگراد) به سرعت رشد و تکثیر مییابند. به عنوان مثال مگسها و کنهها که ریسههای قارچ خوراکی را میخورند، کلاهکها را سوراخ میکنند و از طرفی ناقل انواع بیماریها در سالن پرورش نیز هستند، در دمای بالا، دوره رشد کوتاهی دارند. به این معنی که اگر دوره رشد مگسی در دمای ۲۰ درجه سانتیگراد ۲۱ روز است، در دمای ۲۵ درجه میتواند به ۱۱ روز کاهش یابد. بنابراین در مدت زمان کمی جمعیت آنها دو برابر میشود.
وی اضافه کرد: در این حالت، تولید کنندگان نیز برای اجتناب از کاهش محصول خود به استفاده از سموم مختلف و مواد شیمیایی ضدعفونی کننده مبادرت میورزند که این امر نیز به نوبه خود هزینه تولید را بالا میبرد. مهمتر اینکه به دلیل خاصیت جذب بالای کلاهکهای قارچ دکمهای، مواد شیمیایی به راحتی جذب آن شده و برای سلامتی مصرف کنندگان مضر است.
مسئول آزمایشگاه بیماریهای قارچهای خوراکی مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، یکی دیگر از معایب پرورش قارچ خوراکی دکمهای در فصول گرم سال را بروز جمعیتهای مقاوم بیمارگرها و حشرات به قارچکشها و حشرهکشها عنوان کرد و گفت: مصرف زیاد این مواد شیمیایی که ناشی از فراوانی عوامل بیماریزا و حشرات در دمای بالای سالن پرورش است باعث بروز جمعیتهای مقاوم آفات و بیمارگرها میشود. به مرور این جمعیت مقاوم جایگزین جمعیت حساس به سموم شده و حتی در فصول خنک سال نیز با مصرف سموم از بین نمیروند. بنابراین علی رغم مصرف زیاد و متنوع قارچکشها و حشرهکشها، بیمارگرها و آفات همچنان خسارات جبران ناپذیری وارد میکنند.
خباز جلفایی در پایان گفت: مزارع بزرگ پرورش قارچ خوراکی در کشور ناگزیر هستند با استفاده از تجهیزات مدرن و صرف هزینه زیاد، تولید خود را در تمام سال حفظ کنند ولی به پرورش دهندگان قارچ در کارگاههای کوچک و تولیدکنندگان خانگی توصیه میشود از پرورش قارچ خوراکی دکمهای در شرایطی که دمای محیط بالا است اجتناب کنند. زیرا سرد کردن سالن یا اتاق پرورش در شرایطی که دمای محیط بالا است دشوارتر و گرانتر از گرم کردن آن در دمای پایین محیط است. ضمن اینکه با مصرف بیشتر سموم در فصول گرم سال هم سلامت مصرف کنندگان قارچ خوراکی به خطر میافتد و هم به دنبال بروز جمعیتهای مقاوم در بیمارگرها و حشرات، تولید در فصول خنک سال نیز با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
کنترل نقدینگی منحنی تورم را نزولی کرد
طراحی قطار سریعالسیر تهران-مشهد آغاز شد
ظرفیت ۲۰میلیارددلاری بازار جدید ارزی/ فروشِ کوتاژ شفاف میشود؟
صادرات قطعات ریلی به قلب اروپا
ویترین تسنیم شماره ۶۶۷/ «باجخواری»
چهار ضلعی رکود به نفع حداقل بگیران؛ بیکاری بیشتر میشود
دولت نباید در مقابل طلافروشان کوتاه بیاید!
۵۰۰ میلیون دلار ارز اشخاص صرف واردات محصولات باغی شد
صندوق توسعه را توسعه دهیم تا توسعه پیدا کنیم
سد «قیزقلعهسی» نمادی از دوستی مردم ایران و آذربایجان است
قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۳۰
ریزش کم سابقه شاخص بورس/ معاملات پالایشیها ابطال شد
نقطهضعف در کارنامه مثبت رشد اقتصادی/ دولت کشاورزی را دریابد
فرصت ۲۰ روزه مودیان مالیاتی برای ارسال فهرست حقوق بگیران
دهه «رکود، عبرت، تجربه»/ رفاهی که در دهه ۹۰ از دست رفت
نامه عشقی به وزیر نفت برای اصلاح قیمتگذاری خوراک پالایشیها
روایت بانک جهانی از کاهش ۳ سطح فقر در ایران + سند
ترخیص۹۶ درصدی اقلام وارداتی/ایستایی۸۰۰میلیون دلارکالای اساسی
واردات ۹۰۰ میلیون دلار موبایل لوکس در۱۴۰۲/ ارز خودرو شفاف شد
فهرست اقلام کالاهای دریافت کننده ارز در سال ۱۴۰۲ + جزئیات
هفدهمین حراج شمش طلا درحال برگزاری است
قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۱/۲۶
آغاز حراج گسترده سکه از فردا در مرکز مبادله+شرایط
ایران پاسخ درخوری به رژیم کودککش صهیونیستی داد
ریزش قیمتها دربازار طلا و سکه/ حباب سکه کم شد
صادرات محصولات کشاورزی و پتروشیمی به روسیه افزایش یافت
مسافران برای بازگشت وجه بلیت به دفاتر هما مراجعه کنند
هشدار قرمز بارشهای سیلآسا در ۵ استان
شرایط عادی در پمپبنزینها/ تکذیب بزرگنمایی رسانههای معاند
گزارش تسنیم از بازار ارز/ دلار ۶۴هزارتومانی هم خریدار ندارد