میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر کامبیز بازرگان در نشستی خبری که به مناسبت هفته دولت در حال برگزاری است، گفت: میزان تولید محصولات کشاورزی از ٩٧ میلیون تن در سال ٩٢ به ١٢٥ میلیون تن در سال ٩٨ رسیده است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، با اشاره به رشد شرکت های دانش بنیان در این بخش گفت: در سال ۹۲ معادل ۲۷۹ شرکت دانش بنیان در حوزه کشاورزی فعال بودند که در سال ۹۸ تعداد این شرکت ها از ۸۰۰ عدد گذشته است.
وی همچنین در ادامه با اشاره به رشد تولید بذر گواهی شده بیان کرد: در سال ۹۲ تولید بذور گواهی شده ۳۳۰ هزار تن بوده و در سال ۹۸ این رقم به ۴۲۶ هزار تن رسیده؛ همچنین در سال ۹۲ بیش از ۲۵ هزار اصله نهال شناسنامه دار در کشور تولید شد که این رقم در پایان سال ۹۸، به ۷۳۰ هزار اصله نهال رسیده و گزارش داریم در حال حاضر نیز، رقم آن به حدود یک میلیون اصله نهال افزایش یافته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به کنترل کیفی کود طی سال های گذشته اضافه کرد: با ابلاغ وزیر وقت، ثبت و کنترل کیفیت کودهای شیمیایی در کشور آغاز شد و در حال حاضر ۱۲ هزار برند فرمول کودی برای دریافت گواهی ثبت معرفی شده است که ۱۰ هزار مورد گواهی ثبت دریافت کرده اند و دو هزار برند فرمول کودی نیز، نتوانستند این گواهی را اخذ کنند.
بازرگان با اشاره به افزایش ۴ برابری سرانه آموزش بهره برداران بخش کشاورزی گفت: در سال ۹۲ مدت آموزش هر بهره بردار ۳۲ دقیقه بوده؛ در حالی که در سال ۹۸ این رقم به ۱۲۶ دقیقه رسیده است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی همچنین از افزایش ۴.۵ برابری تاسیس صندوق های حمایت از زنان روستایی و عشایری خبر داد و گفت: تعداد این صندوق ها در سال ۹۲ معادل ۷۰۰ عدد بوده و در سال ۹۸ به بیش از سه هزار مورد رسیده است.
ضرورت اصلاح الگوی مصرف در جامعه
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در ۸ سال اخیر تولیدات کشاورزی با رشد ۳۰ درصدی همراه بوده است، گفت: در بحث غذا ما باید روی الگوی مصرف کار کنیم و اگر اضافه مصرفی در جامعه ترویج شود و خوردن محصولاتی مانند استیک را تلویزیون مرتب تبلیغ کند یا برنج ها دور ریز شود، بخش کشاورزی جوابگوی نیاز کشور نخواهد بود؛ بنابراین اصلاح الگوی مصرف امری ضروری است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه منابع کشور ما کشش تامین غذاهای پرچرب و پرپروتئین را ندارد گفت: ما در حوزه روغن، وابستگی بسیار زیادی داریم؛ به طوری که در سال ۹۲ درصد خوداتکایی کشور در این زمینه ۱۲ درصد بوده و هم اکنون این رقم به ۱۶ درصد رسیده است؛ بنابراین همچنان بیش از ۸۰ درصد وابستگی در این زمینه داریم و با این شرایط روا نیست مصرف غذاهای پرچرب را در جامعه ترویج کنیم.
وی با اشاره به اینکه سرانه مصرف روغن در دنیا ۱۲ کیلوگرم و در ایران ۱۹ کیلوگرم است، گفت: تبلیغ بیش از اندازه کالاهایی که آنها را در کشور کم داریم و مجبور به واردات هستیم ضد خوداتکایی است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به بحث تهاجم فرهنگی در حوزه غذا گفت: در این نوع تقاضا یا بحث ترویج مصرف گرایی مطرح است یا اینکه غذایی در یک جامعه ترویج پیدا می کند که جزو فرهنگ آنجا نیست.
بازرگان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه دانش مهندسی ژنتیک یکی از پیشرفت های بشر است، گفت: با توجه به محدودیت های منابع آب و خاک، کشور ما باید از راه دانش برخی کمبودها را جبران کند؛ بنابراین باید در پژوهش بی حد و مرز کار و پیشرفت کنیم که به ویژه در حوزه مهندسی ژنتیک این مساله ضروری است.
وی تصریح کرد: تاکنون تولید محصول تراریخته در کشور صورت نگرفته؛ اما این معنای آن نیست که نباید چنین تولیداتی داشته باشیم و محققان و کارشناسان ما روی آن کار می کنند.
این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی، با اشاره به واردات برخی محصولات تراریخته مانند ذرت و کنجاله سویا به کشور گفت: این کار تحت کنترل و نظارت انجام می شود.
بازرگان درباره مباحث مطرح شده درباره اینکه بخشی از محصولات تراریخته به شکل قاچاق وارد کشور می شوند، نیز گفت: طبیعتا با توجه به اینکه بحث قاچاق در این زمینه مطرح است، ما از آن اطلاع دقیق نداریم.
منبع : خبرگزاری مهر
آیین نامه جدید واردات خودرو ابلاغ شد
پیشرفت ۸۸ درصدی پروژه بنزینسازی پالایشگاه تهران
تخلیه و بارگیری ۱۵۵ میلیون تن کالا در بنادر طی ۸ ماهه ۱۴۰۳
چک الکترونیک راهکاری برای افزایش امنیت مبادلات
۳۰ هزار تن قهوه در ۷ ماهه امسال وارد کشور شد
شیوه تعیین فهرست سیگار تولید داخل با نشان خارجی اصلاح میشود
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذرماه اعلام شد
نتیجه بیست و نهمین مرحله حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذر ماه اعلام شد
فرآیندهای مالیاتستانی، سیستمی میشود
۵۶ تکلیف روی میز شورای ملی تامین مالی
۳۲۲ کیلومتر راه و راهآهن در ۱۰۰ روز به بهرهبرداری و احداث رسید
دریاچه ارومیه پربارانترین حوضههای درجه دو کشور
۱۰ صنعت بورسی با بیشترین اثرگذاری در آبان ماه
استانداردهای قوی، زمینهساز استفاده بهینه از فناوریهای نو
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادرات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادارات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
اتمام مصوبه ترخیص درصدی کالاهای حوزه صنعت
پروژه قطار برقی تهران - مشهد از محل تهاتر نفت تامین میشود
کره شمالی محدودیت خرید فرآوردههای نفتی روسیه را نادیده گرفت
شرایط ابطال گارانتی خودرو اعلام شد
مصوبات جدید ستاد تسهیل برای تولیدکنندگان سیگار و تنباکو
لزوم رفع موانع چاهها برای افزایش تولید
جلوگیری از هدررفت ۳۰ میلیون فوتمکعب گاز در مناطق نفتخیز جنوب
۱۰ هزار دستگاه ماشین آلات فرسوده داریم
وزیر اقتصاد به عربستان سفر میکند
الزام استفاده از شناسه کالا برای ثبت سفارش های صنایع خودرو
نفت برنت در سال ۲۰۲۵ به میانگین ۷۳ دلار میرسد