میرنیوز

باید و نباید تنظیم مقررات برای پلتفرم‌های اجتماعی

باید و نباید تنظیم مقررات برای پلتفرم‌های اجتماعی 2020-08-25T11:51:35+04:30

به گزارش ایسنا، در مقاله‌ی منتشر شده در تاریخ ۱۰ فوریه ۲۰۲۰ در وبسایت فوربس که به قلم جاناتان وارام استاد تمام دانشکده عملیات، نوآوری و علوم داده دانشگاه اساده رامون لول اسپانیا نگارش شده است، در رابطه با الزام یا عدم لزوم مقرره‌گذاری در حوزه‌ی رسانه‌های اجتماعی نکاتی بیان شده است که پژوهشگاه فضای مجازی بدون قضاوت در رابطه با استدلال‌های صورت گرفته توسط نویسنده به آن پرداخته است.

وارام می‌نویسد: با توجه به متفاوت بودن این رسانه‌ها چطور می‌توان مقررات موثری تنظیم کرد. نگرانی‌های مربوط به مقررات عمومی مرتبط با پلتفرم‌های رسانه اجتماعی در سال ۲۰۱۶ پس از انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده و همه‌پرسی عضویت بریتانیا در اتحادیه اروپا به وجود آمد و منتقدانی مثل راجر مک‌نیمی، رنه دیرستا، دیپایان گاش، الیزابت وارن (نامزد انتخابات ریاست جمهوری) و حتی ساشا بارون کوهن (کمدین) در مورد آن صحبت کرده‌اند. در ادامه استدلال‌های این افراد را با یکدیگر ترکیب کرده و نظر خودم را هم به آن اضافه می‌کنم.

پلتفرم‌ها نوعی مدل کسب‌وکار هستند که بازارهایی را ایجاد می‌کنند تا بر اساس آنچه که اقتصاددانان «اثر شبکه‌ای غیرمستقیم» می‌نامند، افراد مختلف را به علایق‌شان برسانند. سایت‌های دوست‌یابی، ‪eBay‬، فیس‌بوک، یوتیوب و سیستم‌عامل‌هایی مانند اندروید و ‪iOS‬ همه نوعی پلتفرم هستند. پلتفرم‌های رسانه اجتماعی، مصرف‌کنندگان را به تولیدکنندگان محتوا متصل کرده و معمولاً از طریق تبلیغات کسب درآمد می‌کنند.

از آنجا که معمولاً پلتفرم‌ها خودشان محتوا تولید نمی‌کنند، ادعا می‌کنند مسئولیت محتوای تولیدی هر کاربر به عهده خود اوست و به این ترتیب خودشان را از تهمت‌ها، بدنامی‌ها و قوانین و مقررات رسانه‌های سنتی مانند روزنامه‌ها و تلویزیون مبرا و آزاد می‌دانند. به عبارت دیگر، این پلتفرم‌ها از آزادی بیان دفاع می‌کنند و مسئولیت محتوای کاربران را به عهده نمی‌گیرند.

این موضوع صحت دارد زیرا خود رسانه‌های اجتماعی محتوای بسیار کمی تولید می‌کنند. اما نمی‌توان گفت که رسانه‌های اجتماعی کنترلی روی محتوای تولیدی کاربران ندارند. تلویزیون و روزنامه‌ها، خبررسانی گسترده را بر عهده دارند زیرا محتوای خاصی را در اختیار عموم مردم قرار می‌دهند. اما پلتفرم‌های رسانه اجتماعی، خبررسانی محدودی دارند.

این رسانه‌ها شما را شناسایی کرده و با استفاده از الگوریتم‌های خود محتوایی را به شما ارائه می‌دهند که فکر می‌کنند به آن‌ها علاقمند هستید؛ به این ترتیب بر اساس رفتارهای شما در پلتفرم خود و وب‌سایت‌های دیگر (مثلاً فیس‌بوک و گوگل) و اطلاعات مربوط به موقعیت مکانی تلفن همراهتان، محتوای شخصی‌سازی‌شده‌ای را به شما نشان می‌دهند.

اقتصاددانان پلتفرم‌های رسانه اجتماعی را «انحصار طبیعی» نامیده‌اند، البته این بدان معنا نیست که این پلتفرم‌ها مثل صنایع همگانی (مانند آب و برق) انحصاری هستند. بلکه وقتی فعالیت‌ها در چند پلتفرم بزرگ متمرکز شود، همه از تجمع عرضه و تقاضا، نقدینگی و هزینه جستجوی پایین‌تر سود می‌برند.

برای مثال اگر بخواهید یک وسیله آنتیک و کمیاب را بفروشید، اگر همه خریداران بالقوه در یک پلتفرم گرد آمده باشند کارتان راحت‌تر می‌شود. هنگام خرید، ارسال یا به اشتراک گذاشتن محتوا هم این موضوع صدق می‌کند. به این ترتیب وقتی کسب‌وکارهای پلتفرمی مانند فیس‌بوک، توییتر یا ‪eBay‬ کار خود را آغاز می‌کنند، رشد سریع تنها موردی است که تنها برنده این رقابت را مشخص می‌کند.  

قوانین که آشکارا بیان می‌کنند در این پلتفرم‌ها چه مواردی مجاز و چه مواردی غیرمجاز است، تنها در صورت نیاز مطرح می‌شوند زیرا این قوانین می‌تواند گسترش پلتفرم را محدود کرده و هزینه‌های زیادی به همراه داشته باشد. روزهای اولیه یوتیوب را به یاد دارید که کاربران اجازه داشتند هر نوع موسیقی، فیلم یا سریالی را پست کنند؟ پس از تهدیدهایی که از طرف رسانه‌ها صورت گرفت، این پلتفرم پخش آنلاین ویدیو محدودیت‌هایی را روی محتوای دارای حق تکثیر اِعمال کرد.

یکی از عواملی که باعث پیچیدگی موضوع می‌شود این است که پلتفرم‌ها محتوا را به گونه‌ای انتخاب می‌کنند که کاربر وقت بیشتری را در سایت صرف کند. در دنیای رسانه ضرب‌المثلی وجود دارد که می‌گوید: «اخبار عاشق خشونت است.» این جمله به این موضوع اشاره دارد که محتوای خشونت‌آمیز، احساسی یا رسواکننده باعث برانگیختگی احساسات و جذابیت بیشتر روزنامه یا تبلیغ می‌شود. بنابراین رسانه‌های اجتماعی تمایل دارند محتوایی را منتشر کنند که از نظر احساسی سروصدایی به پا کند و با سیاست، دین یا سایر مسائل حساس در ارتباط باشد.  

این موضوع باعث می‌شود کاربران محتوای خود را در این شبکه‌ها به اشتراک بگذارند تا لایک بیشتری دریافت کنند و محتوایشان به اشتراک گذاشته شود و به این شکل ابراز وجود کرده و شهرت و اعتبار پیدا کنند. عده‌ای شخصی‌سازی بیش از حد در این شبکه‌ها را به الگوریتم‌های پلتفرم نسبت می‌دهند و آن را «حباب فیلتر» یا «اتاق پژواک» نامیده‌اند و این موضوع که کاربران بیشتر تمایل دارند موضوعات جنجالی را دنبال کنند «اثر تقویتی» نامیده شده است.

اینکه بخواهیم فیس‌بوک یا توییتر را مسئول نتایج انتخابات بریتانیا و ایالات متحده بدانیم ممکن است غیرمنصفانه باشد، اما تاثیر آن‌ها روی پدیدار شدن پوپولیسم و جنبش‌های حاشیه‌ای، همچنین رفتارهای قومی و جدایی‌طلبانه‌ای که در دنیای اینترنت می‌بینیم، موضوعی است که نگرانی‌های زیادی را برای جامعه‌شناسان و متخصصان علوم سیاسی به دنبال داشته است. اختلاف آرا موضوع مثبتی است و باید برای آن ارزش قائل بود اما وقتی پلتفرم‌هایی مانند فیس‌بوک مسئولیت صحت محتوای ارائه‌شده را به عهده نمی‌گیرند، تضمینی وجود ندارد که محتوای توهین‌آمیز یا جعلی ارائه نکنند.  

قطبی شدن بیش از حد جامعه موضوع ناخوشایندی است زیرا به نهادهای دموکراتیکی که از آزادی بیان و حقوق اساسی دیگر دفاع می‌کنند، آسیب می‌زند. وقتی در زمینه رفاه اجتماعی توافق حداقلی وجود نداشته باشد، دموکراسی‌ها تضعیف شده و با اختلال یا فساد مواجه می‌شوند. همانطور که شرکت‌های تولید مواد شیمیایی باید از مقررات محیطی پیروی کنند، هزینه اجتماعی این پلتفرم‌ها نیز باید کنترل شود تا تاثیرات ناگوار آن کاهش پیدا کند.

نگرانی دیگری که در رابطه با پلتفرم‌های رسانه اجتماعی وجود دارد این است که شرکت‌ها با جمع‌آوری داده‌های آماری و رفتاری از فعالیت‌های ما در فضای مجازی می‌توانند شخصیت‌مان را با دقت قابل‌توجهی شناسایی و مدل‌سازی کنند. سپس این نمایه‌ها (شخصیت دیجیتالی ما) را به تبلیغ‌کنندگان پلتفرم خود و پلتفرم‌های دیگر می‌فروشند. این کار بدون اطلاع یا رضایت کاربران انجام می‌شود.  

علاوه بر این کاربران در رابطه با فراداده‌های مربوط به خود از هیچ حقوقی برخوردار نیستند. این رابطه به گونه‌ای است که کاربران در ازای خدمات مکانی، جستجو و شبکه اجازه می‌دهند پلتفرم‌ها در جزئی‌ترین نقاط زندگی‌شان سرک بکشند؛ بدون اینکه خودشان اطلاع داشته باشند که پلتفرم مورد نظر اطلاعات خصوصی‌شان را به شرکت‌های دیگر می‌فروشد.  

با گسترش روزافزون اکسسوری‌های پوشیدنی (مانند ساعت هوشمند)، این جریان شدت بیشتری پیدا کرده و مرزهای بین خدمات بهداشت و درمان (که از قوانین و مقررات خاص خود پیروی می‌کنند) و وسایل ورزشی (که قانون و مقرراتی ندارند) کمرنگ می‌شود. در چنین شرایطی نیاز به مذاکرات عمومی برای تنظیم مقررات بیشتر خواهد شد.

بیشتر مقررات عمومی موجود در غرب، در دوران رکود بزرگ تنظیم شده است؛ زمانی که فقر و ضعف اجتماعی مانند ویروس منتشر می‌شد و مفاهیمی در زمینه سلامت همگانی و رفاه اجتماعی پدیدار شد. دسترسی همگانی به بهداشت، آب پاک، برق، ارتباط از راه دور، تحصیل و فرهنگ زندگی افراد جامعه را بهبود بخشید؛ اگر همسایه من سالم و سلامت باشد، تحصیل‌کرده باشد و امنیت اقتصادی داشته باشد، به احتمال زیاد من هم از چنین وضعیتی برخوردار خواهم بود.  

به تدریج پیامدهای پلتفرم‌های رسانه اجتماعی که به شکل شبه‌انحصاری عمل می‌کنند، مورد توجه قرار گرفته‌اند. این پلتفرم‌ها خدمات برجسته‌ای را به ما ارائه می‌کنند که امروزه نمی‌توانیم بدون آن‌ها زندگی کنیم. اما، مانند صنایع دیگر، پیامدهای ناخوشایندی نیز وجود دارد که به رفاه اجتماعی آسیب می‌زند. به همین دلیل باید مذاکرات جدی صورت بگیرد تا مشخص شود چگونه باید برای این پلتفرم‌ها مقرراتی را تنظیم کرد که به کاهش هزینه‌های اجتماعی کمک کند.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اقتصادی

سرمایه گذاری مستقیم خارجی و نقش ایران در رنجیره ارزش جهانی

سرمایه گذاری مستقیم خارجی و نقش ایران در رنجیره ارزش جهانی
2024-11-28T17:00:43+03:30
وزیر اقتصاد نوشت: شرکت در «اجلاس جهانی سرمایه گذاری» در ریاض و گفتگو با وزرای شرکت کننده در این رخداد اقتصادی، فرصتی برای شناخت بیشتر از موقعیت و روند سرمایه...

۱۸۲ همت وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد

۱۸۲ همت وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد
2024-11-28T16:20:42+03:30
شبکه بانکی کشور از ابتدای امسال تا هشتم آذر ماه حدود ۱۸۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری به ۸۳۵ هزار نفر از متقاضیان پرداخت کرد.

قیمت جهانی کامودیتی ها در بخش نفت و انرژی؛ پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳

قیمت جهانی کامودیتی ها در بخش نفت و انرژی؛ پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳
2024-11-28T15:14:01+03:30
اگرچه توجه سرمایه گذاران به نشست آینده اوپک پلاس متمرکز است، به رغم توافق آتش بس اخیر بین رژیم اشغالگر و حزب الله، عدم قطعیت‌ها پس از اظهارات شدید نخست وزیر ...

وزیر نیرو: مشکل ناترازی سوخت بهبود یافت

وزیر نیرو: مشکل ناترازی سوخت بهبود یافت
2024-11-28T14:47:22+03:30
وزیر نیرو گفت: در روزهای اخیر این مشکل ناترازی سوخت بهبود یافته است؛ یعنی گازوئیل تحویلی در حال رسیدن به مرز حدود ۵۰ میلیون لیتر در روز است.

نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند

نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
2024-11-28T14:07:26+03:30
نرخ سود بین بانکی در هفته نخست آذر ماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن ۲۳.۷۹ درصد اعلام شده است.

بازار خودرو در خواب زمستانی است؛ قیمت جدید خودرو در بازار

بازار خودرو در خواب زمستانی است؛ قیمت جدید خودرو در بازار
2024-11-28T14:07:25+03:30
پس از افزایش قیمت‌ خودرو در کارخانه، هیچ‌گونه خرید و فروشی در بازار خودرو صورت نمی‌گیرد و بازار در رکود مطلق است.

تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه شرکت ملی گاز ایران

تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه شرکت ملی گاز ایران
2024-11-28T13:54:01+03:30
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اجرای تزریق گاز به ایستگاه کنترل فشار گاز سمنان به‌منظور گازرسانی بدون افت فشار، به بیان بخش دیگری از دستاوردهای دولت...

برون رفت از چالش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت های دیجیتال

برون رفت از چالش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت های دیجیتال
2024-11-28T13:40:43+03:30
معاون وزیر نفت در نشست مشترک با معاون فناوری اطلاعات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به برون رفت از چالش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت‌های دیجیتال اشاره کرد.

گازرسانی بدون افت فشار

گازرسانی بدون افت فشار
2024-11-28T13:14:00+03:30
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اجرای تزریق گاز به ایستگاه کنترل فشار گاز سمنان به‌منظور گازرسانی بدون افت فشار، به بیان بخش دیگری از دستاوردهای دولت...

زریباف: نوسانات بازار ارز موقتی است

زریباف: نوسانات بازار ارز موقتی است
2024-11-28T12:20:44+03:30
یک تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: به تازگی قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام به تصویب رسید؛ اما این قطعنامه تأثیری بر اقتصاد ایران ندارد.

نوسازی ۷۵ واحد صنعتی در نیمه نخست امسال

نوسازی ۷۵ واحد صنعتی در نیمه نخست امسال
2024-11-28T12:07:23+03:30
معاون وزیر صمت گفت: نوسازی و بازسازی ۷۵ واحد صنعتی که بیش از ۲۰ سال از زمان بهره برداری آنها گذشته در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۳ انجام شد.

واردات ۱۲ میلیارد دلار کالای اساسی به کشور

واردات ۱۲ میلیارد دلار کالای اساسی به کشور
2024-11-28T12:07:23+03:30
در ۸ ماهه امسال ۱۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تن انواع کالای اساسی به ارزش ۱۲ میلیارد دلار وارد کشور شد.

شرایط جدید وام فرزندآوری ابلاغ شد

شرایط جدید وام فرزندآوری ابلاغ شد
2024-11-28T12:07:22+03:30
با ابلاغ بانک مرکزی به شبکه بانکی، متقاضیان دریافت وام فرزندآوری بعد از معرفی به شعبه، ۳۰ روز برای تکمیل مدارک فرصت دارند.

دبیرخانه بزرگترین رویداد صنعت مالی ایران آغاز به کار کرد

دبیرخانه بزرگترین رویداد صنعت مالی ایران آغاز به کار کرد
2024-11-28T11:54:02+03:30
در راستای ارتقای سواد مالی عموم مردم و آشنایی با سرمایه گذاری های مالی دبیرخانه برگزاری هفدهمین دوره رویداد بین‌المللی صنعت مالی تهران آغاز به کار کرد.

مصوبه ترخیص درصدی کالاها تمدید شد

مصوبه ترخیص درصدی کالاها تمدید شد
2024-11-28T11:54:02+03:30
در نتیجه پیگیری های کمیسیون گمرک اتاق ایران و با تلاش‌ و همراهی گمرک ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت، مصوبه ترخیص درصدی کالاها از گمرکات تا پایان فروردین ۱۴...

۷۰ درصد بازار خودروی روسیه دست برندهای چینی

۷۰ درصد بازار خودروی روسیه دست برندهای چینی
2024-11-28T11:40:40+03:30
کارشناس موسسه اویتو اوتو روسیه اعلام کرد که ۷۰ درصد بازار خودروی این کشور دست برندهای چینی است. همچنین متوسط قیمت خودرو در این کشور در ماه اکتبر به ۳.۴ میلیو...

نمایندگان کنگره آمریکا: بانک های هنگ کنگ تحریم های ایران و روسیه را دور می زنند

نمایندگان کنگره آمریکا: بانک های هنگ کنگ تحریم های ایران و روسیه را دور می زنند
2024-11-28T11:27:20+03:30
یک کمیته متشکل از نمایندگان کنگره آمریکا از دولت این کشور خواسته تا با بانک های هنگ کنگ به خاطر کمک به دور زدن تحریم های ایران و روسیه برخورد کند.

تهدید جدید ترامپ علیه مکزیک و کانادا

تهدید جدید ترامپ علیه مکزیک و کانادا
2024-11-28T11:14:03+03:30
رئیس جمهور جدید آمریکا اعلام کرده که به خاطر قاچاق مواد مخدر و مهاجرت غیر قانونی بر واردات همه کالاها از کانادا و مکزیک تعرفه گمرکی اعمال خواهد کرد.

مالیات اصلی ترین ابزار تنظیم گری

مالیات اصلی ترین ابزار تنظیم گری
2024-11-28T10:34:03+03:30
فعالیت‌های غیر مولد و سفته بازی جدی ترین رقیب بخش تولید و عاملی مخرب برای اقتصاد کشور به شمار می‌آید.

نوسانات بازار ارز موقتی است

نوسانات بازار ارز موقتی است
2024-11-28T10:34:02+03:30
تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: به تازگی قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام به تصویب رسید؛ اما این قطعنامه تأثیری بر اقتصاد ایران ندارد .

تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز

تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز
2024-11-27T19:00:49+03:30
چهلمین حراج سکه طلا مرکز مبادله ارز و طلای ایران با تخصیص ۹ هزار و ۳۰ قطعه انواع سکه طلا به پایان رسید که پنج هزار و ۵۹ قطعه از آنان ربع سکه های ضرب ۱۴۰۳ بود.

افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا

افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا
2024-11-27T19:00:48+03:30
۶۱ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم شمش طلا استاندارد به ارزش ۴.۶ میلیارد دلار در هشت ماهه سال جاری از گمرکات کشور ترخیص و وارد کشور شده است.

نرخ جدید گاز مایع اعلام شد

نرخ جدید گاز مایع اعلام شد
2024-11-27T19:00:47+03:30
مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی میزان نرخ جدید گاز مایع مازاد بر سهمیه را اعلام کرد.

واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه

واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه
2024-11-27T18:47:26+03:30
طبق اعلام گمرک، هفت میلیون و ۳۲۹ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۱.۶ میلیارد دلار از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه وارد کشور شده است.

شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد

شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد
2024-11-27T15:07:23+03:30
رئیس ستاد نوسازی ناوگان ضمن بیان اینکه تاکنون بیش از ۹۰ درصد پذیرفته‌شدگان طرح‌های جایگزینی تکمیل وجه را انجام داده‌اند، گفت: شرط تحویل خودرو جایگزین، پذیرش ...

برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها

برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها
2024-11-27T15:07:22+03:30
رئیس فدراسیون صنایع غذایی ایران گفت: برخورد دوگانه با صنایع غذایی کشور از سوی وزارت صمت و جهاد کشاورزی سبب شده تا فهم مشترکی از نیازمندی‌های آنها در کشور وجو...

قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد

قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
2024-11-27T15:07:22+03:30
قیمت هر قطعه سکه طرح جدید امروز با هفت هزار تومان افزایش نسبت به دیروز ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد.

صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه

صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه
2024-11-27T14:54:17+03:30
بر اساس اعلام شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، در پایان ۸ ماه ابتدایی سال جاری، تعداد ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک برای متقاضیان ص...

۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد

۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
2024-11-27T14:54:16+03:30
واردات و ترخیص قطعی ۲۹۴۱۸ دستگاه خودرو سواری نو از گمرکات کشور انجام شد.

ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا

ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا
2024-11-27T14:27:27+03:30
دومین محموله شمش نقره در خزانه فلزات گرانبهای بورس کالا پذیرش شد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)