میرنیوز
به گزارش ایسنا، حمیدرضا معبودی گفت: طی هفت سال گذشته به منظور تامین مالی واردات کالاهای اساسی، ضروری، دارو و تجهیزات پزشکی و مواد اولیه واحدهای تولیدی بیش از ۲۹۰ میلیون دلار قرارداد ریفاینانس و بیش از ۲۲.۵ میلیارد دلار، قرارداد فاینانس با بانکهای خارجی در این بانک منعقد شده است.
وی خاطر نشان کرد: در چارچوب قراردادهای ریفاینانس منعقده مبلغ ۳۷ میلیون یورو جهت تامین مالی از محل منابع مذکور جهت تامین مالی کالاها و خدمات اعطاء شد که مراحل نهایی بازپرداخت تسهیلات فوق انجام شده است.
طبق اعلام بانک توسعه صادرات ایران، پس از برجام، آزاد سازی منابع در قالب بازپرداخت تسهیلات اعطایی تحت قراردادهای اعتبار خریدار و دریافت خسارت از صندوق ضمانت صادرات ایران در دستور کار قرار گرفت.
معبودی با اشاره به این مطلب گفت: با توجه به مسدود شدن بخشی از منابع مربوط به بازپرداخت تسهیلات اعتبار خریدار به دلیل تحریم ها در سال های قبل، روند آزادسازی منابع بانک در کشورهای مختلف از سال ۱۳۹۶ آغاز و با توجه به پیگری های انجام شده تاکنون بیش از ۶۵ میلیون یورو از بازپرداخت های تسهیلات اعطایی بابت اجرای طرح برق رسانی روستایی و اجرای طرح ساخت سد و نیروگاه اومااویا در کشور سریلانکا و همچنین تسهیلات اعطایی بابت صادرات کالاها و خدمات به کشور کوبا که به دلیل تحریم های بانکی مسدود شده بود، بازیافت شد.
وی اضافه کرد: علاوه بر این با عنایت به پوشش بیمه ای صندوق ضمانت صادرات ایران در خصوص تسهیلات اعطایی، خسارت بابت بخشی از اقساط خطوط اعتباری کوبا، خسارت اقساط سریلانکا و سودان از سوی آن صندوق پرداخت شد.
معبودی گفت: با هدف توسعه صادرات غیر نفتی و همچنین استفاده از ابزار منحصر به فرد و کارآمد "اعتبار خریدار" از سال ۱۳۹۳ تا کنون بیش از ۱۱۷۸ میلیون دلار قرارداد اعتبار خریدار از سوی بانک توسعه صادرات ایران منعقد و در همین چارچوب مبلغ ۱۰۱۴ میلیون دلار تسهیلات اعتبار خریدار پرداخت شده است؛ مبلغ مذکور بابت صادرات کالاها و خدمات به کشورهای مختلف از جمله ارمنستان پرداخت شده است.
به گفته او، امضای قرارداد چهارجانبه با شرکت گروه ارزش آفرینان پاسارگاد، صندوق ضمانت صادرات ایران و یک بانک ایرانی در خصوص همکاری در زمینه تامین مالی مشترک صادرات؛ امضای قرارداد خط اعتباری ویژه به مبلغ یک میلیارد دلار جهت تامین مالی صادرات در سال جاری و بررسی و حل مشکلات طرح احداث خط انتقال برق در کشور ارمنستان از دیگر فعالیت های معاونت بین الملل بانک توسعه صادرات ایران است.
وی با اشاره به پیگیری و مذاکره این واحد جهت اخذ خطوط اعتباری جهت اعطای تسهیلات اعتبار خریدار از محل صندوق توسعه ملی، گفت: معاونت بین الملل بانک توسعه صادرات ایران با هدف ارتقای تجارت با کشورهای هدف نسبت به طراحی مدل های تهاتر با کشورهای مختلف اقدام کرده که درصورت پذیرش بانک های مرکزی قابل اجراست.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آیین نامه جدید واردات خودرو ابلاغ شد
پیشرفت ۸۸ درصدی پروژه بنزینسازی پالایشگاه تهران
تخلیه و بارگیری ۱۵۵ میلیون تن کالا در بنادر طی ۸ ماهه ۱۴۰۳
چک الکترونیک راهکاری برای افزایش امنیت مبادلات
۳۰ هزار تن قهوه در ۷ ماهه امسال وارد کشور شد
شیوه تعیین فهرست سیگار تولید داخل با نشان خارجی اصلاح میشود
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذرماه اعلام شد
نتیجه بیست و نهمین مرحله حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذر ماه اعلام شد
فرآیندهای مالیاتستانی، سیستمی میشود
۵۶ تکلیف روی میز شورای ملی تامین مالی
۳۲۲ کیلومتر راه و راهآهن در ۱۰۰ روز به بهرهبرداری و احداث رسید
دریاچه ارومیه پربارانترین حوضههای درجه دو کشور
۱۰ صنعت بورسی با بیشترین اثرگذاری در آبان ماه
استانداردهای قوی، زمینهساز استفاده بهینه از فناوریهای نو
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادرات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادارات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
اتمام مصوبه ترخیص درصدی کالاهای حوزه صنعت
پروژه قطار برقی تهران - مشهد از محل تهاتر نفت تامین میشود
کره شمالی محدودیت خرید فرآوردههای نفتی روسیه را نادیده گرفت
شرایط ابطال گارانتی خودرو اعلام شد
مصوبات جدید ستاد تسهیل برای تولیدکنندگان سیگار و تنباکو
لزوم رفع موانع چاهها برای افزایش تولید
جلوگیری از هدررفت ۳۰ میلیون فوتمکعب گاز در مناطق نفتخیز جنوب
۱۰ هزار دستگاه ماشین آلات فرسوده داریم
وزیر اقتصاد به عربستان سفر میکند
الزام استفاده از شناسه کالا برای ثبت سفارش های صنایع خودرو
نفت برنت در سال ۲۰۲۵ به میانگین ۷۳ دلار میرسد