میرنیوز
محمود شکسته بند کارشناس اقتصادی و مدیرعامل سابق بازار متشکل ارزی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در پاسخ به این سؤال که علاج تحریم مذاکره با غرب است یا قوی شدن اقتصاد؟ اظهار داشت: قطعا با عنایت به روباه صفتی آمریکا و غرب، مذاکره ما را به سر منزل مقصود نمی رساند اما رسیدن به اقتصاد قوی هم به آسانی حاصل نمی شود مگر اینکه نکاتی را به صورت دقیق رعایت و اجرا کنیم.
وی راهکار نخست برای عبور از تحریم ها را جلوگیری از قاچاق ارز به خارج، دانست و گفت: تاکنون علی رغم تلاش های زیاد، توفیقی در این زمینه حاصل نشده است و خروج سرمایه به آسانی آب خوردن صورت می گیرد.
این کارشناس اقتصادی جلوگیری از قاچاق کالا و مواد مخدر به داخل را هم بعنوان یکی دیگر از راه های علاج تحریمها اعلام کرد و افزود: قاچاق کالا و مواد مخدر به داخل کشور بر اساس آمارهای غیر رسمی سالانه بالغ از 15 میلیارد دلار است و تاکنون علیرغم تلاش های فراوان هنوز توفیق خاصی حاصل نشده است.
شکستهبند به ضرورت همدلی و همراهی جناح های سیاسی، اشاره و تصریح کرد: متاسفانه در این مورد هم اغلب نزاع های ناروا تیشه به ریشه اقتصاد زده است.
به گفته او، همکاری و همسویی همه ارکان اجرایی و نظارتی و قضایی و حقوقی نظام شکوهمند اسلامی با سیاستهای پولی بانک مرکزی می تواند کمک خوبی برای عبور از شرایط تحریمی باشد.
مدیرعامل سابق بازار متشکل ارزی یکی از موضوعات مهم در شرایط تحریمی را بازگشت ارزهای صادراتی و همکاری صادرکنندگان با بانک مرکزی دانست و تأکید کرد: همراهی صادقانه صادر کنندگان با نظام و بانک مرکزی از موضوعات مهم است. فقط صادرکنندگان لطف کنند فاکتور کالاهای صادراتی شان را under invoice نفرمایند و ارز حاصل از صادرات را به کشور برگردانند.
وی البته به همراهی صادقانه وارد کنندگان با نظام و بانک مرکزی هم تأکید کرد و گفت: واردکنندگان فقط لطف کنند فاکتور کالاهای وارداتی را over invoice نکنند و کالا ها را هم واقعا وارد کشور کرده و به مصرف مردم ایران برسانند و از احتکار خودداری نمایند.
این کارشناس اقتصادی خصوصیسازی و شفافیت را بعنوان دیگر راههای علاج تحریم برشمرد و ادامه داد: دولت محترم خصوصی سازی را از طریق فروش شرکتهایش در بورس و فرا بورس انجام دهد تا هم خصوصی سازی شفافتر انجام شود و هم از ریزش بورس جلوگیری شود.
شکسته بند با انتقاد از تجارت شرکتهای دولتی گفت: دولت محترم تمامی شرکتهای تجاریش را منحل و دست از تجارت بردارد بلکه بر تجارت تجار نظارت کند.
مدیرعامل سابق بازارمتشکل ارزی در پایان تصریح کرد: سرمایه ها و سپرده های مردم نزد بانکها به طرف بخش تولید بخصوص کشاورزی و صنعت هدایت شود و نظارت کافی بر نحوه مصرف آن توسط گیرندگان تسهیلات صورت گیرد تا از مسیر تولید خارج نشود.
وی با بیان اینکه تمامی موارد فوق تاکنون عملیاتی نشده است ضمن طرح این سوال که چگونه می توان انتظار داشت که اقتصاد قوی شکل بگیرد؟ گفت: تا به حال هم سر پا ماندن اقتصاد کشورمان از عجایب هفت گانه دنیا عجیب تر است. می بینید که در هیچ یک از موارد بالا تحریم های ظالمانه آمریکا نقشی نداشته است. پس تحریم به تنهایی نمی تواند کمر ما را خم کند( از دوست بپرسید چرا می شکند).
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
خط قرمز دولت ایجاد محدودیت در گاز تحویلی به بخش خانگی است
صادرات سوخت از مرز باشماق تکذیب شد
چرا دولت ها نتوانستند از بخش صنعت حمایت کنند؟
کاهش ۱۱.۳ درصدی بارش ها در کشور
فروش طلای آنلاین بدون ذخیره سازی در بانک مرکزی ممنوع شد
مطالبات تولیدکنندگان تجدیدپذیر پرداخت میشود
صدور ضمانتهای بانکی برای پروژههای خارج از کشور کلید خورد
قیمت جهانی طلا ۹ آذر؛ هر اونس ۲۶۶۰ دلار و ۹۰ سنت
میانگین قیمت مسکن در منطقه ۱۰ تهران چقدر است؟
قیمت گوجهفرنگی کاهشی شد
بارش برف در ارتفاعات شمال شرق کشور و البرز شرقی
سرمایه گذاری مستقیم خارجی و نقش ایران در رنجیره ارزش جهانی
۱۸۲ همت وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد
قیمت جهانی کامودیتی ها در بخش نفت و انرژی؛ پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳
وزیر نیرو: مشکل ناترازی سوخت بهبود یافت
نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
بازار خودرو در خواب زمستانی است؛ قیمت جدید خودرو در بازار
تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه شرکت ملی گاز ایران
برون رفت از چالش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت های دیجیتال
گازرسانی بدون افت فشار
زریباف: نوسانات بازار ارز موقتی است
نوسازی ۷۵ واحد صنعتی در نیمه نخست امسال
واردات ۱۲ میلیارد دلار کالای اساسی به کشور
شرایط جدید وام فرزندآوری ابلاغ شد
دبیرخانه بزرگترین رویداد صنعت مالی ایران آغاز به کار کرد
مصوبه ترخیص درصدی کالاها تمدید شد
۷۰ درصد بازار خودروی روسیه دست برندهای چینی
نمایندگان کنگره آمریکا: بانک های هنگ کنگ تحریم های ایران و روسیه را دور می زنند
تهدید جدید ترامپ علیه مکزیک و کانادا
مالیات اصلی ترین ابزار تنظیم گری