میرنیوز
شهرام آدم نژاد در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به برگزاری یازدهمین اجلاس کارگروه همکاری های حمل و نقل ایران و روسیه، یادآور شد: یازدهمین اجلاس گروه کار همکاری های حمل و نقلی ایران و روسیه در 5 کمیته کاری برگزار شد که حوزه تمرکز این کمیته ها علاوه بر بررسی زمینه های جدید همکاری در حوزه های ریلی، جاده ای، هوایی و دریایی بندری، تقویت همکاری های مشترک در زمینه ترانزیت، حمل و نقل ترکیبی و کریدور شمال جنوب را نیز در می گرفت.
وی ادامه داد: در حوزه حمل و نقل ریلی، زمینه سازی برای افزایش تبادلات ریلی از مسیر شرق دریای خزر خصوصا برای تسهیل ارسال بارهای غلات از روسیه به ایران با هزینه رقابتی صورت گرفته و همزمان توسعه همکاری های فنی در حوزه زیر ساخت و زمینه سازی سیر ناوگان ریلی ایرانی در کشورهای CIS مورد تفاهم قرار گرفته است.
وی بیان کرد: در حوزه حمل و نقل جاده ای علاوه بر زمینه سازی عبور ناوگان ترانزیتی ایرانی از طریق روسیه به کشورهای ثالث، هوشمند سازی حمل و نقل با فناوری های روز زمینه سازی شده است و انتظار می رود تا پیاده سازی این فناوری ها در حوزه حمل و نقل جاده ای به صورت پایلوت به زودی انجام شود.
معاون حمل ونقل وزیر راه و شهرسازی گفت: یکی از حلقه های تکمیل کننده زنجیره حمل و نقل در کریدور شمال جنوب، توسعه حمل و نقل دریایی در دریای خزر است که دو طرف بر آن تاکید و اهتمام دارند. در این راستا مقرر شده تا در زمینه ساخت کشتی های مناسب نیز برای توسعه ظرفیت دریایی، اقدامات مشترک صورت گیرد.
به گفته آدم نژاد، در بخش حمل و نقل هوایی خوشبختانه روابط دو کشور مطلوب است و انتظار می رود با کاهش محدودیت های ناشی از ویروس کرونا، بتوان زمینه رونق بیشتر همکاری های فرودگاهی، ناوبری و حمل و نقل هوایی مسافر و بار را فراهم کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که توسعه همکاری های ایران و روسیه چه تاثیری در حوزه های مختلف دارد، اضافه کرد: 2 کشور ایران و روسیه، از تاثیرگذاران و تعیین کنندگان معادلات مختلف در سطح منطقه هستند. مشخصا در حوزه حمل و نقل، تعمیل روابط دو کشور و تسهیل جریان حمل و نقل در شیوه های مختلف، تجارت میان دو کشور را رونق خواهد داد.
وی یادآور شد: یکی از مولفه های اساسی در روابط حمل و نقلی دو کشور، زمینه سازی برای ایجاد کریدور ایران- روسیه- اروپا، روسیه ایران عراق و روسیه ایران افغانستان است که از نظر تجاری مزایای قابل توجهی برای دو کشور خواهد داشت و معادلات ژئوپلتیکی منطقه را به نفع دو کشور تغییر می دهد. یکی از مهمترین زمینه هایی که در اجلاس اخیر مورد بررسی و تفاهم قرار گرفت همین زمینه است و قرار است تا به زودی به جمع بندی قطعی و اجرایی برسد.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: به واسطه زیر ساختهای حمل و نقل با کیفیت و پر ظرفیت کشورمان، همواره کشورهای منطقه خصوصا کشورهای محصور در خشکی به ویژه (قزاقستان، قرقیزستان و..) تمایل به استفاده از آن برای انتقال جریان تجارت خود بوده اند. از سوی دیگر کشورمان با اتحادیه اقتصادی اوراسیا قرارداد تجارت ترجیحی دارد و قرار است تا زمینه سازی برای تبدیل آن به تجارت آزاد صورت پذیرد.
آدم نژاد ادامه داد: به عبارت دیگر طی سالهای آتی، تبادلات تجاری پر ظرفیتی بین کشورمان و کشورهای عضو اتحادیه و سایر کشورهای محصور در خشکی صورت خواهد پذیرفت. انتقال روان و کم هزینه این جریان تجارت، نیاز به توسعه روابط حمل و نقلی با همه کشورهای یاد شده دارد که بزرگترین آنها روسیه است که هم در زمینه زیر ساخت و هم در زمینه بهره گیری از فناوری های هوشمند و ایجاد کریدورهای الکترونیک و حذف تشریفات زائد، می توان مشترکا همکاری کرده و زمینه تحقق تجارت پر ظرفیت با کشورهای منطقه را فراهم آورد.
وی تاکید کرد: به این ترتیب علاوه بر رونق صادرات و واردات میان کشورمان و کشورهای یاد شده، سهولت ترانزیت بار از طریق بنادر جنوبی کشورمان نیز محقق خواهد شد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
قیمت جهانی طلا ۵ آذر؛ هر اونس ۲۶۹۵ دلار و ۶ سنت
قیمت جهانی نفت ۵ آذر؛ برنت ۷۴ دلار و ۸۶ سنت شد
آیین نامه جدید واردات خودرو ابلاغ شد
پیشرفت ۸۸ درصدی پروژه بنزینسازی پالایشگاه تهران
تخلیه و بارگیری ۱۵۵ میلیون تن کالا در بنادر طی ۸ ماهه ۱۴۰۳
چک الکترونیک راهکاری برای افزایش امنیت مبادلات
۳۰ هزار تن قهوه در ۷ ماهه امسال وارد کشور شد
شیوه تعیین فهرست سیگار تولید داخل با نشان خارجی اصلاح میشود
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذرماه اعلام شد
نتیجه بیست و نهمین مرحله حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذر ماه اعلام شد
فرآیندهای مالیاتستانی، سیستمی میشود
۵۶ تکلیف روی میز شورای ملی تامین مالی
۳۲۲ کیلومتر راه و راهآهن در ۱۰۰ روز به بهرهبرداری و احداث رسید
دریاچه ارومیه پربارانترین حوضههای درجه دو کشور
۱۰ صنعت بورسی با بیشترین اثرگذاری در آبان ماه
استانداردهای قوی، زمینهساز استفاده بهینه از فناوریهای نو
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادرات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادارات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
اتمام مصوبه ترخیص درصدی کالاهای حوزه صنعت
پروژه قطار برقی تهران - مشهد از محل تهاتر نفت تامین میشود
کره شمالی محدودیت خرید فرآوردههای نفتی روسیه را نادیده گرفت
شرایط ابطال گارانتی خودرو اعلام شد
مصوبات جدید ستاد تسهیل برای تولیدکنندگان سیگار و تنباکو
لزوم رفع موانع چاهها برای افزایش تولید
جلوگیری از هدررفت ۳۰ میلیون فوتمکعب گاز در مناطق نفتخیز جنوب
۱۰ هزار دستگاه ماشین آلات فرسوده داریم
وزیر اقتصاد به عربستان سفر میکند