میرنیوز

ال پی جی مناسب سوخت خودروست یا خوراک پتروشیمی؟

ال پی جی مناسب سوخت خودروست یا خوراک پتروشیمی؟ 2020-07-26T10:35:34+04:30

به گزارش ایسنا، محمد رضایی، امروز  در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ال پی جی یا گاز مایع یکی از محصولات واحدهای پالایش نفت خام، میعانات گازی، پالایشگاه های گاز و واحدهای پتروشیمی و متشکل از دو ماده پروپان و بوتان است که تولید آن در ایران به کمتر از ۱۰ میلیون تن در سال می رسد، اظهار کرد: در حالی که میزان اندکی از گاز مایع تولیدی در بخش خانگی مصرف و مابقی آن به صادرات اختصاص می یابد، این سوالات مطرح است که صرفه اصلی در کجاست؟

او ادامه داد: سیاست کشور برای ادامه تولید ال پی جی چه باید باشد؟ ال پی جی به عنوان بخشی از سبد سوخت یا کاربردهای مناسبتری نیز وجود دارد؟ برای پاسخ به این سوالها ابتدا لازم است مصرف ال پی جی را هم به عنوان جزئی از سبد سوخت و هم به عنوان خوراک پتروشیمی مورد بررسی دقیق قرار دهیم.

وی در خصوص نقش ال پی جی به عنوان تامین کننده بخشی از سبد سوخت کشور گفت: در حال حاضر روزانه حدود ۲۶ هزار تن گاز مایع در کشور تولید می شود که انرژی آن معادل روزانه ۳۶ میلیون لیتر بنزین است. از این میزان روزانه حدود 6000 تن در بخش خانگی توزیع می شود و مابقی آن ۲۰ هزار تن (معادل حدود ۲۷ میلیون لیتر بنزین)  قابلیت اضافه شدن به سبد سوخت خودرو را داراست که البته با چالش هایی روبروست.

او افزود: از جمله این چالش ها این است که برای اضافه کردن این سوخت به سبد سوخت خودروها باید حداقل 2000 جایگاه سوخت ال پی جی در کشور تاسیس شود که هزینه تمام شده آن با توجه به مباحث ایمنی و هزینه بر بودن ذخیره سازی ال پی جی از جایگاه سوخت بنزین، بیشتر است؛ به طور مثال جایگاهی که در پایانه بیهقی توسط پیمانکار ژاپنی ساخته شد، به دلیل استانداردهای بالا در بخش ایمنی، حدود ۴ میلیون دلار هزینه دربر داشت، این میزان برای جایگاههای دیگر حتی با احتساب کاهش استانداردها، از یک میلیون دلار، یعنی ۲۵ میلیارد تومان - بدون حساب زمین و انشعابات آب و برق و گاز - کمتر هزینه نخواهد شد که در واقع برای ساخت 2000 جایگاه باید بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری کرد!

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی تصریح کرد: چنانچه گاز مایع وارد سبد سوخت کشور شود، باید حداقل به اندازه 30 روز ظرفیت ذخیره سازی برای آن در تمام نقاط کشور ایجاد شود؛ این نکته حایز اهمیت است که شرایط نگهداری ال پی جی نسبت به بنزین، نفت‌گاز و دیگر فرآورده ها متفاوت است و در مخازن کروی و تحت فشار ذخیره سازی می شود که ساخت این مخازن بسیار هزینه بر است.

رضایی با بیان اینکه حمل و نقل گاز مایع نیز همانند ذخیره سازی آن، نسبت به فرآورده های نفتی دیگر بسیار دشوارتر و هزینه برتر است، گفت: در صورت اضافه شدن گاز مایع به سبد سوخت خودرو، بایستی کامیون های گازکش استاندارد به ناوگان حمل و نقل کشور اضافه شود؛ بنابراین شاهد تردد روزانه این کامیون ها در سطح شهرها خواهیم بود که با توجه به اشتغال زا بودن این فرآورده در صورت بروز کوچکترین حادثه برای این نفتکش ها - حتی نفکش های استاندارد -خطرات جانی و مالی بسیاری در پی خواهد داشت.

وی افزود: یکی دیگر از چالش های جدی در استفاده از سوخت گاز مایع برای خودروها تولید خودروهای استاندارد ال پی جی سوز است؛ در حال حاضر استانداردی برای تبدیل خودروها به دوگانه سوزی ال پی جی و یا تولید کارخانه ای این خودروها وجود ندارد؛ افزون بر این موارد ال پی جی نسبت به بنزین و سایر سوختها اشتعالزایی بالاتری دارد، از این رو به منظور رعایت الزامات ایمنی در ساخت این خودروها هزینه تمام شده آن را به شدت افزایش می دهد و به سرمایه گذاری هنگفت در بخش خودروسازی نیاز دارد.

وی ادامه داد: همچنین برای ورود هرچه سریعتر ال پی جی به سبد سوخت علاوه بر تولید خودروهای کارخانه ای باید همزمان تبدیل خودروهای بنزین سوز به دوگانه سوز ال پی جی، در دست اقدام قرار گیرد که حداقل حدود سه میلیون خودرو با هزینه ای بالغ بر سی هزار میلیارد تومان را در برمیگیرد.

رضایی در خصوص استفاده از گاز مایع به عنوان خوراک پتروشیمی، گفت: ال پی جی متشکل از پروپان و بوتان است که با ساخت واحد PDH (Propane Dehydrogenation) پروپان آن به پروپیلن - خاویار صنعت پتروشیمی - تبدیل میشود؛ همچنین با ساخت واحد هیدروژن زدایی از بوتان آن محصولات بوتلین و بوتادین به دست می آید؛ افزون بر این گاز مایع می تواند به عنوان خوراک در واحدهای شکست با بخار (steam cracker) به عنوان بخشی از خوراک ترکیبی استفاده شود و محصولات اتیلن، پروپیلن، بوتیلن، بوتادین و... و. که خود به طور میانگین ارزشی به ازای هر تن ۷۶۰ دلار دارد را تولید کند.

وی افزود: پروپیلن در زنجیره ارزش خود می تواند به پلی پروپیلن و پروپیلن اکساید و آکریلونیتریل تبدیل شود که ارزش آنها به طور میانگین بالغ بر ۱۲۰۰ دلار بر تن است؛ بخش زیاد اتیلن در زنجیره ارزش به پلی­اتیلن تبدیل می­ شود که ارزش آن در حدود ۸۶۰ دلار به ازای هر تن است؛ بوتیلن به افزودنی های سوخت نظیر آلکیلات و MTBE تبدیل میشود و بوتادین نیز در زنجیره ارزش می تواند به محصولات PBR و  SBR تبدیل شود که سبد محصولات آنها  ارزشی معادل ۱۰۰۰ دلار در هر تن دارند.

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با طرح این سوال که کدام یک به صرفه است؟ گفت: در اینجا نیاز است به صرفه اقتصادی استفاده از گاز مایع به عنوان سوخت در مقایسه با صرفه اقتصادی آن به عنوان خوراک پتروشیمی ها نیز پرداخته شود؛ هم اکنون قیمت هر تن گاز مایع ۳۵  دلار ارزانتر از بنزین و ۳۰ دلار نیز ارزانتر از گازوئیل است، یعنی در صورت جایگزینی روزانه ۲۰ هزار تن گاز مایع با هرکدام از دو سوخت مذکور، حداکثر ۷۰۰ هزار دلار در روز صرفه جویی ایجاد خواهد شد.

او ادامه داد: این در حالی است که برای ورود این فرآورده به سبد سوخت خودروها به سرمایه گذاری چهار میلیارد دلاری (هزینه ساخت جایگاه، هزینه تبدیل حداقل سه میلیون خودرو، هزینه ساخت مخازن کروی در سراسر کشور، هزینه سرمایه گذاری در صنعت خودروسازی و... و.) نیاز داریم که تنها ۲۵۰ میلیون دلار در سال درآمد حاصل از این سرمایه گذاری خواهد بود؛ بنابراین بازگشت سرمایه این طرح حدود ۱۶ سال به طول خواهد انجامید.

رضایی با تأکید بر اینکه مطالعات و پیش بینی بازار نیز دو گزینه ای است که نباید از قلم انداخت، اظهار کرد: در بیشتر کشورهای دنیا استفاده از سوختهای فسیلی در حال کاهش و استفاده از خودروهای برقی، هیدروژنی و هیبریدی، روز به روز در حال افزایش است؛ به طور مثال کشور انگلیس در سبد سوخت خودروهای خود برای سال ۲۰۴۰ استفاده از بنزین و گازوییل را منع کرده یا کشور ژاپن ساخت جایگاه های هیدروژن برای استفاده انبوه از این سوخت را در دستور کار خود قرار داده است؛ ال­ ان­ جی نیز به سرعت در حال جایگزین شدن با گازوییل در خودروهای سنگین می ­باشد. معنا و مفهوم این رویه جهانی چه می تواند باشد؟ کاهش تقاضا به بنزین و گازوییل و به تبع آن کاهش قیمت این دو فرآورده.

وی افزود: از طرف دیگر تقاضا برای کامپوزیت، پلاستیک و فرآورده های پلیمری در دنیا رو به افزایش است؛ از اینرو استفاده از ال پی جی و نفتا در صنعت پتروشیمی نیز در حال افزایش است؛ همین امر در سالهای نه چندان دور باعث خواهد شد بنزین و گازوییل فاصله قیمتی چندانی با این ۲ فرآورده نداشته باشند.

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی تصریح کرد: با توجه به زمانبر بودن فرایند افزودن ال پی جی به سبد سوخت و نیز روند جهانی کاهش تقاضا برای بنزین و گازوئیل، ممکن است جایگزینی ال پی جی به جای بنزین و گازوییل در سالهای آینده همان سود اندک را نیز نصیب کشور نکند و سرمایه گذاری چهار میلیارد دلاری به ایجاد هیچ درآمدی برای کشور منجر نشود که این یعنی سرمایه گذاری چهار میلیارد دلاری برای به دست آوردن هیچ.

رضایی در خصوص صرفه اقتصادی استفاده از گاز مایع به عنوان خوراک پتروشیمی، گفت: ارزش افزوده استفاده از گاز مایع به عنوان خوراک پتروشیمی و تولید محصولات نهایی قابل قیاس با استفاده از آن در سبد سوخت نیست؛ زیرا سرمایه ­گذاری ۳ ساله برای ساخت این واحدها و افزودن ال­ پی­ جی به واحدهای steam cracker موجود در کوتاه مدت در صورت استفاده از کل گازمایع مازاد کشور(۷ میلیون تن) در تولید سبد محصولات پتروشیمی بیش از ۲ میلیارد دلار در سال عایدی نصیب کشور خواهد کرد.

وی افزود: همچنین با توجه به دورنمای بازار و کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی در آینده نزدیک، کشور محکوم به ایجاد زیرساخت در چرخه پایین دست این ماده با ارزش است. بنابراین با زیرساخت های ایجاد شده برای توزیع گاز مایع به عنوان سوخت خودروها چه باید کرد!؟

این مقام مسئول با بیان اینکه یکی از دیگر مزایای استفاده از گاز مایع به عنوان خوراک پتروشیمی علاوه بر ایجاد ارزش افزوده بالاتر، اشتغالزایی و رونق تولید است؛ حال آنکه استفاده از آن در سبد سوخت از چنین مزیتی برخوردار نیست، گفت: استفاده از ال پی جی به عنوان خوراک پتروشیمی صرفه بیشتری نسبت به جایگزینی آن با سوخت دارد؛ اما این بدان معنی نیست که نباید برای جایگزینی سوخت بنزین و گازوییل در کشور چاره ای اندیشید. گاز طبیعی که در خودروها به شکل گاز طبیعی فشرده (CNG) مورد استفاده قرار می گیرد، ارزشی معادل ۱۰۰ دلار در هر تن دارد یعنی در حدد ۲۵۰ دلار ارزانتر از بنزین و گازوییل و ۲۲۰ دلار در هر تن ارزانتر از گاز مایع.

وی افزود: وجود بیش از ۲۵۰۰ جایگاه توزیع سی ان جی در کشور، زیرساخت عظیم انتقال در سراسر کشور که با صرف میلیاردها دلار هزینه ایجاد شده، طراحی و ساخت خودروهای پایه گازسوز از سالها قبل، امکان تبدیل خودروها به دوگانه سوزی سی ان جی با استاندارد ملی و ظرفیت ایجاد شده برای ساخت مخازن سی ان جی از جمله مزایای استفاده از سی ان جی در سبد سوخت است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه ایران بزرگترین ذخایر گاز دنیا را داراست، امکان جایگزینی گاز طبیعی به هر میزان در سبد سوخت با گازوییل یا بنزین وجود دارد؛ به طور مثال اگر مقرر شود روزانه ۴۰ میلیون لیتر بنزین یا گازوییل با سایر سوخت ها جایگزین شود، صرفه اقتصادی بر این است که همه ۴۰ میلیون لیتر با گاز طبیعی جایگزین شود تا اینکه بخشی از آن سی ان جی و بخشی دیگر با ال پی جی جابجا شود.

رضایی در خصوص مقایسه سود حاصل از جایگزینی بنزین با گاز مایع و سی ان جی، اذعان داشت: با کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری برای احداث زیرساخت ها در جایگزینی سی ان جی با بنزین سالانه ۴ میلیارد دلار برای کشور سود حاصل می شود، در حالی که در جایگزینی ال پی جی با بنزین نیاز به حدود ۴ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای ایجاد زیرساخت بوده و سالانه چیزی در حدود ۲۵۰ میلیون دلار سود نصیب کشور خواهد شد.

وی ادامه داد: در نتیجه دلیلی وجود ندارد که کشور از سود سرشار حاصل تبدیل ال پی جی به محصولات با ارزش بگذرد و آن را به بخشی از سبد سوخت کشور تبدیل کند.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اقتصادی

مالیات اصلی ترین ابزار تنظیم گری

مالیات اصلی ترین ابزار تنظیم گری
2024-11-28T10:34:03+03:30
فعالیت‌های غیر مولد و سفته بازی جدی ترین رقیب بخش تولید و عاملی مخرب برای اقتصاد کشور به شمار می‌آید.

نوسانات بازار ارز موقتی است

نوسانات بازار ارز موقتی است
2024-11-28T10:34:02+03:30
تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: به تازگی قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام به تصویب رسید؛ اما این قطعنامه تأثیری بر اقتصاد ایران ندارد .

تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز

تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز
2024-11-27T19:00:49+03:30
چهلمین حراج سکه طلا مرکز مبادله ارز و طلای ایران با تخصیص ۹ هزار و ۳۰ قطعه انواع سکه طلا به پایان رسید که پنج هزار و ۵۹ قطعه از آنان ربع سکه های ضرب ۱۴۰۳ بود.

افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا

افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا
2024-11-27T19:00:48+03:30
۶۱ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم شمش طلا استاندارد به ارزش ۴.۶ میلیارد دلار در هشت ماهه سال جاری از گمرکات کشور ترخیص و وارد کشور شده است.

نرخ جدید گاز مایع اعلام شد

نرخ جدید گاز مایع اعلام شد
2024-11-27T19:00:47+03:30
مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی میزان نرخ جدید گاز مایع مازاد بر سهمیه را اعلام کرد.

واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه

واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه
2024-11-27T18:47:26+03:30
طبق اعلام گمرک، هفت میلیون و ۳۲۹ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۱.۶ میلیارد دلار از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه وارد کشور شده است.

شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد

شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد
2024-11-27T15:07:23+03:30
رئیس ستاد نوسازی ناوگان ضمن بیان اینکه تاکنون بیش از ۹۰ درصد پذیرفته‌شدگان طرح‌های جایگزینی تکمیل وجه را انجام داده‌اند، گفت: شرط تحویل خودرو جایگزین، پذیرش ...

برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها

برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها
2024-11-27T15:07:22+03:30
رئیس فدراسیون صنایع غذایی ایران گفت: برخورد دوگانه با صنایع غذایی کشور از سوی وزارت صمت و جهاد کشاورزی سبب شده تا فهم مشترکی از نیازمندی‌های آنها در کشور وجو...

قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد

قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
2024-11-27T15:07:22+03:30
قیمت هر قطعه سکه طرح جدید امروز با هفت هزار تومان افزایش نسبت به دیروز ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد.

صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه

صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه
2024-11-27T14:54:17+03:30
بر اساس اعلام شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، در پایان ۸ ماه ابتدایی سال جاری، تعداد ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک برای متقاضیان ص...

۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد

۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
2024-11-27T14:54:16+03:30
واردات و ترخیص قطعی ۲۹۴۱۸ دستگاه خودرو سواری نو از گمرکات کشور انجام شد.

ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا

ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا
2024-11-27T14:27:27+03:30
دومین محموله شمش نقره در خزانه فلزات گرانبهای بورس کالا پذیرش شد.

جزئیات تورم خوراکی ها در آبان؛ گوجه ۷۹ درصد گران شد!

جزئیات تورم خوراکی ها در آبان؛ گوجه ۷۹ درصد گران شد!
2024-11-27T14:27:26+03:30
در آبان ماه قیمت برنج خارجی درجه یک ۷.۱ درصد، مرغ ماشینی ۴.۴ درصد، کره پاستوریزه ۱۴.۹ درصد و گوجه فرنگی ۷۹.۱ درصد افزایش یافته است.

۴۶.۸ میلیارد دلار ارز واردات تامین شد

۴۶.۸ میلیارد دلار ارز واردات تامین شد
2024-11-27T14:27:25+03:30
بانک مرکزی از اول فروردین ماه تا ۷ آذر ماه امسال ۴۶ میلیارد و ۸۴۱ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل ...

ورود ۲۴ همت پول حقیقی به کارگزاری‌ها

ورود ۲۴ همت پول حقیقی به کارگزاری‌ها
2024-11-27T14:14:01+03:30
بر اساس آخرین آمار ارائه شده، اشخاص حقیقی در آبان ماه، ۲۴ همت نقدینگی وارد کارگزاری‌ها کرده‌اند.

تقاضای صرفه‌جویی در مصرف گاز به‌معنای مصرف نکردن نیست

تقاضای صرفه‌جویی در مصرف گاز به‌معنای مصرف نکردن نیست
2024-11-27T13:52:01+03:30
وزیر نفت گفت: تقاضای ما از مردم برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی به معنای مصرف نکردن نیست، مردم با کاهش یک درجه‌ای سمانه سرمایشی در منازل، نقش مؤثری در رفع بخشی ...

۳۱ هکتار از اراضی ملی استان تهران طی ۱۰۰ روز رفع تصرف شد

۳۱ هکتار از اراضی ملی استان تهران طی ۱۰۰ روز رفع تصرف شد
2024-11-27T13:51:59+03:30
مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران از رفع تصرف ۳۱ هکتار از اراضی ملی در ۱۰۰ روز اخیر خبر داد و گفت: ارزش ریالی این رفع تصرفات ۴۵ هزار میلیارد ریال برآورد شده ...

سوخت ورودی به نیروگاه‌ها امکان قاچاق شدن ندارد

سوخت ورودی به نیروگاه‌ها امکان قاچاق شدن ندارد
2024-11-27T13:51:58+03:30
یک مقام مسئول گفت:امکان قاچاق سوخت از داخل مخازن نیروگاه‌ها وجود ندارد و محل تحویل سوخت نیروگاه‌ها مخازن ذخیره‌سازی آن‌هاست، اگر در مسیر فرایند تحویل با تخلف...

مصوبات کارگروه بازگشت ارز ابلاغ شد

مصوبات کارگروه بازگشت ارز ابلاغ شد
2024-11-27T12:54:12+03:30
طبق مصوبات کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات، مهلت ارائه درخواست ارسال اطلاعات پروانه های صادراتی ۱۴۰۲ حداکثر تا ۱۵ آذر است.

پرداخت تسهیلات ارزی کوتاه‌مدت برای واردات دارو

پرداخت تسهیلات ارزی کوتاه‌مدت برای واردات دارو
2024-11-27T12:54:12+03:30
تسهیلات ارزی کوتاه‌مدت (حداکثر ۵ ماهه) از محل منابع ارزی دردسترس این بانک جهت واردات مواد اولیه دارویی، دارو و تجهیزات پزشکی ضروری با نرخ تالار دوم (‏ETS‏-TT...

صعود بورس؛ شاخص کل ۱۱ هزار واحد رشد کرد

صعود بورس؛ شاخص کل ۱۱ هزار واحد رشد کرد
2024-11-27T12:54:11+03:30
شاخص کل بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، با رشد ۱۱ هزار واحدی مواجه شد و در ارتفاع ۲ میلیون و ۴۲۶ هزار و یک واحد قرار گرفت.

تورم کالاهای صادراتی اعلام شد

تورم کالاهای صادراتی اعلام شد
2024-11-27T12:40:45+03:30
مرکز آمار ایران اعلام کرد: درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده­‌های ریالی در چهار فصل منتهی به فصل تابستان ۱۴۰۳ در مقایسه با فصل قبل ۲ واحد ...

فهرست ارزش گمرکی آیفون برای پرداخت هزینه رجیستری منتشر شد

فهرست ارزش گمرکی آیفون برای پرداخت هزینه رجیستری منتشر شد
2024-11-27T12:40:45+03:30
فهرست تلفن های همراه با برند آیفون در سامانه تجارت فرامرزی جهت پرداخت هزینه رجیستری قرار گرفت.

مالیات سیگار ۵۰ درصد افزایش یافت

مالیات سیگار ۵۰ درصد افزایش یافت
2024-11-27T12:40:44+03:30
مالیات هر نخ سیگار وارداتی با هر نشان پنجاه درصد و هر بسته تنباکوی پنجاه گرمی وارداتی آماده مصرف پنجاه و پنج درصد افزایش یافت.

اتابک: ارز حاصل از صادرات باید در اختیار تولیدکننده باشد

اتابک: ارز حاصل از صادرات باید در اختیار تولیدکننده باشد
2024-11-27T11:34:09+03:30
وزیر صمت گفت: حق تولیدکننده است که ارز حاصل صادرات خود را در اختیار داشته باشد.

کاهش ۲.۱ درصدی تورم تولیدکننده برق

کاهش ۲.۱ درصدی تورم تولیدکننده برق
2024-11-27T11:20:46+03:30
طبق اعلام مرکز آمار ایران، تورم سالانه تولیدکننده بخش برق در مهرماه سال جاری با کاهش ۲.۱ درصدی نسبت به تورم مهرماه سال قبل به ۱۴ درصد رسید.

کاهش ۶۰ درصدی ذخایر نیروگاهی علت خاموشی های پاییزی بود؟

کاهش ۶۰ درصدی ذخایر نیروگاهی علت خاموشی های پاییزی بود؟
2024-11-27T11:20:45+03:30
صنعت نیروگاهی کشور با بیش از ۹۴ هزار مگاوات ظرفیت منصوبه و توان عملی نزدیک به ۶۵ هزار مگاوات در اوج بار در حال فعالیت است و بر اساس برنامه هفتم این ظرفیت قرا...

دو دیدار مهم همتی با وزرای اقتصاد و سرمایه گذاری عربستان

دو دیدار مهم همتی با وزرای اقتصاد و سرمایه گذاری عربستان
2024-11-27T11:20:45+03:30
وزیر اقتصاد با هدف توسعه روابط اقتصادی ایران و عربستان سعود با وزیر اقتصاد و برنامه ریزی و وزیر سرمایه گذاری این کشور دیدار و گفتگو کرد.

وزیر راه: آماده همکاری با دیگر کشورها در حوزه دریانوردی هستیم

وزیر راه: آماده همکاری با دیگر کشورها در حوزه دریانوردی هستیم
2024-11-27T11:20:44+03:30
وزیر راه و شهرسازی در دیدار با دبیرکل سازمان بین‌المللی دریانوردی (IMO) گفت: ‌از راهبردهای دولت چهاردهم در حوزه روابط بین الملل، توسعه همکاری‌های منطقه‌ای با...

۳۸ هزار دستگاه خودرو از گمرکات ترخیص شد

۳۸ هزار دستگاه خودرو از گمرکات ترخیص شد
2024-11-27T11:07:21+03:30
یک کارشناس خودرو گفت: ۳۸ هزار دستگاه خودرو از گمرکات کشور ترخیص شده و همچنین ۲۱ هزار دستگاه خودرو به گمرکات وارد و در حال ترخیص است.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)