میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان توسعه تجارت ایران، فرزاد پیلتن در مورد آخرین وضعیت تجارت با امارات گفت: بازار امارات ۱۵.۲ درصد سهم در صادرات ایران در سه ماهه اول سال ۱۳۹۹ داشته و میزان صادرات به این کشور ۹۶۷ میلیون دلار در مدت مذکور بوده است. این رقم در مدت مشابه از سال ۱۳۹۸ معادل ۸۹۵ میلیون دلار بوده که نشان از رشد ۸ درصدی دارد. اما از نظر وزنی صادرات ایران به امارات در سه ماهه ابتدای سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ با ۳۹ درصد افزایش به سه میلیون و ۳۷۷ هزار تن رسید که در این میان محصولاتی مانند هندوانه با ۱۹۰۷۰ هزار دلار و گوجه فرنگی با ۱۸ میلیون و ۴۷۰ هزار دلار در صدر اقلام صادراتی به این کشور بودهاند.
وی افزود: کشور امارات با توجه به اینکه هم در زمینه صادرات و هم واردات جزو شرکای اصلی تجارت خارجی کشور محسوب میشود، نقش مهمی در اقتصاد جمهوری اسلامی ایران دارد.
مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران تصریح کرد: کشور امارات هم در راستای تحریمهای آمریکا علیه کشورمان و هم در زمینه جلوگیری از شیوع ویروس کرونا محدودیتهای مختلفی را برای حمل و نقل کالاهای صادراتی کشورمان به بنادر خود و همچنین تردد و مبادلات پولی تجار ایرانی ایجاد کرده است. با این وجود، به دلیل وابستگی متقابل در روابط تجاری دوجانبه با کشورمان، در زمینه رفع محدودیتهای مربوط به شیوع ویروس کرونا سریعتر از دیگر کشورهای همسایه اقدام کرد.
وی یادآور شد: تجارت ایران و امارات در سالهای اخیر به طور میانگین حدود ۱۲ میلیارد دلار بوده است که حدود ۴۰ درصد آن شامل صادرات ایران به این کشور و حدود ۶۰ درصد نیز شامل واردات ایران از این کشور بوده است.
وی افزود: با توجه به اینکه مجموع صادرات به امارات در سال ۹۸ حدود ۴.۵ میلیارد دلار بوده است، برای سال ۱۳۹۹ هدف ۵ میلیارد دلار صادرات به این کشور پیشبینی شده است که در صورت عادی شدن مبادلات تجاری در سطح جهانی و دوجانبه، شاید بتوان نسبت به سال گذشته روند افزایشی در صادرات به این کشور و تحقق هدف پیش بینی شده را انتظار داشت.
پیلتن در مورد افزایش هزینه حمل بار به کشورهای عربی گفت: افزایش هزینههای حمل و نقل بیشتر به دلیل رکود تجارت جهانی بوده است. البته در سطح داخلی نیز علاوه بر کاهش فعالیتهای تجاری متأثر از ویروس کرونا، افزایش هزینههای تمام شده خدمات حمل و نقل توسط شرکتهای حمل و نقل داخلی و همچنین سوخت نیز در افزایش فوق مؤثر بوده است.
وی اضافه کرد: سازمان توسعه تجارت ایران در بسته حمایت از صادرات سالانه خود و از جمله سالجاری، تسهیلاتی را برای حوزه حمل و نقل محصولات صادراتی کشور پیش بینی کرده است که امیدواریم با تخصیص به موقع اعتبارات بسته مذکور، بتوان در زمینه حمل دریایی حمایتهایی را به عمل آورد.
منبع : خبرگزاری مهر
تخصیص پنج هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج امروز
افزایش ۴۶۲ درصدی واردات طلا
نرخ جدید گاز مایع اعلام شد
واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه
شرط تحویل خودرو صفر در مراکز اسقاط اعلام شد
برخورد دوگانه در صنایع غذایی و عدم فهم مشترک از نیازها
قیمت طلا و سکه امروز ۷ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد
صدور ۴ هزار و ۷۱۴ گواهی تمکن مالی الکترونیک در ۸ ماه
۲۹۴۱۸ خودرو از گمرک ترخیص شد
ورود دومین محموله شمش نقره به خزانه بورس کالا
جزئیات تورم خوراکی ها در آبان؛ گوجه ۷۹ درصد گران شد!
۴۶.۸ میلیارد دلار ارز واردات تامین شد
ورود ۲۴ همت پول حقیقی به کارگزاریها
تقاضای صرفهجویی در مصرف گاز بهمعنای مصرف نکردن نیست
۳۱ هکتار از اراضی ملی استان تهران طی ۱۰۰ روز رفع تصرف شد
سوخت ورودی به نیروگاهها امکان قاچاق شدن ندارد
مصوبات کارگروه بازگشت ارز ابلاغ شد
پرداخت تسهیلات ارزی کوتاهمدت برای واردات دارو
صعود بورس؛ شاخص کل ۱۱ هزار واحد رشد کرد
تورم کالاهای صادراتی اعلام شد
فهرست ارزش گمرکی آیفون برای پرداخت هزینه رجیستری منتشر شد
مالیات سیگار ۵۰ درصد افزایش یافت
اتابک: ارز حاصل از صادرات باید در اختیار تولیدکننده باشد
کاهش ۲.۱ درصدی تورم تولیدکننده برق
کاهش ۶۰ درصدی ذخایر نیروگاهی علت خاموشی های پاییزی بود؟
دو دیدار مهم همتی با وزرای اقتصاد و سرمایه گذاری عربستان
وزیر راه: آماده همکاری با دیگر کشورها در حوزه دریانوردی هستیم
۳۸ هزار دستگاه خودرو از گمرکات ترخیص شد
ابلاغ نحوه واگذاری ارز حاصل از صادرات به دیگران
قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ چهارشنبه ۷ آذر