میرنیوز
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، رضا اردکانیان، وزیر نیرو در نشست مشترک با وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: دستگاه آموزش و پرورش دارای بزرگترین حوزه تاثیر است و دیگر دستگاه ها هم میتوانند ابزار، شیوهها و امکانات ارتباطی خود را با سازمان آموزش و پرورش هماهنگ کرده، به مشارکت بگذارند تا در مجموع بیشترین استفاده را از این امکان ارتباط برد و در خدمت توسعه کشور قرار داد.
وی افزود: وزارت نیرو هم هر چند ارتباط معناداری با وزارت آموزش و پرورش ندارد اما میشود از یک هم افزایی برای این تاثیرگذاری بهره برد.
وزیر نیرو تصریح کرد: 40 سال پیش وقتی که ثمره خون شهدا به عنوان استقرار یک نظام جدید در کشور به امانت در اختیار ما قرار گرفت، شاید ناگفته و نانوشته با این مساله مواجه شدیم که باید نشان دهیم که ما ناتوان از اداره سازمان اداری کشور نیستیم. در بدو امر، نه توان و نه این آمادگی را داشتیم که بخواهیم یک سازمان حکمرانی متفاوتی را جایگزین سازمان موجود کنیم.
وی ادامه داد: دو بیماری بزرگ و بر هم تاثیرگذار در این سازمان حکمرانی و اداری کشور وجود دارد که در حال حاضر با جمعیت حدود 2.4 برابر چهار دهه پیش می توان گفت که اداره کردن به این شکل سخت خواهد بود و این سختی هر روز بیشتر، چالشها پیچیده تر و گرفتاریها مضاعف خواهد شد؛ یکی سیستم کاملا" تمرکزگرا و دوم سیستم کاملا" بخشی شده ماست.
اردکانیان با بیان اینکه "تمرکزگرایی و بخشی نگری بر هم، اثر فزاینده و جهت منفی میگذارد و تواناییهای حکمرانی را کاهش میدهد"، گفت: 40 سال است که هنوز در حال تصویب برنامه آمایش سرزمین هستیم؛ جایی که همه بخشها یاد بگیرند با هم کار کنند و یک صورت مساله واحد وجود داشته باشد، چون سازمانی که قبل انقلاب و بعد انقلاب تحویل گرفتیم و کماکان یک سازمان بخشی شده و متمرکز است ما را گرفتار کرده است.
وی افزود: باید در ابتدا بخشهایی از این سازمان را که ذاتا" دستگاههای بین بخشی هستند از جمله آموزش و پرورش را تقویت کنیم و ساز و کارهای بین بخشی را در داخل سازمان دولت تقویت کنیم که پیش نیاز آن درک صحیحی از تقویت است؛ این به معنی تقویت یک تفکر است و من به عنوان وزیر نیرو توفیقم در انجام ماموریتها و انجام وظیفههایم منوط به موفقیت آموزش و پرورش است.
وزیر نیرو تصریح کرد: لازم است ما هر دو بیماری را در جهت اصلاح در یک کار مشترک بین وزارت آموزش و پرورش و وزارت نیرو مورد خطاب قرار دهیم.
وی ادامه داد: ما با همه آحاد مردم ایران سر و کار داریم و باید بتوانیم از این امکان ارتباط با همه استفاده کنیم؛ ما میتوانیم در هر قطره آب و هر ذره انرژی که منتقل می شود پیامی را سوار کرده و در مقام تمثیل انتقال دهیم و اثرگذار باشیم.
اردکانیان با بیان اینکه "وزارت نیرو به عنوان دستگاه دست اندر کار آب و انرژی نیازمند یک ارتباط سازمان یافته با همه مردم است"، گفت: شاید 10 تا 15 سال از شروع دوره این مدیریت که از آن به عنوان مدیریت توامان عرضه و تقاضا یاد می شود دور هستیم.
وی افزود: اصل گفت و گو یک اصل کار میان بخشی است؛ این یعنی به همدیگر احساس نیاز داشتن و این احساس را ابراز کردن و کار را مشترک دیدن؛ مساله ما بزرگتر، وسیع تر و دامنهدارتر است؛ دستگاهی هستیم که در کار نزدیک با آموزش و پرورش در سطح کشور می توانیم نسل آینده مدیران را سالم تر ، با اخلاق تر و کارآمدتر تربیت کرده و اینها به ضرورت کار بین بخشی آگاهی یابند.
وزیر نیرو با اشاره به امکان توسعه چنین مدلی در استانها توضیح داد: ما در هر استانی بین 5 تا 6 شرکت اعم از آب منطقهای، آب و فاضلاب استان که پیشتر شهری و روستایی بود و از سال گذشته با مصوبه شورای عالی اداری و هیات وزیران این دو یکی شدند، شرکت برق منطقه ای، توزیع برق و در خیلی از استان ها یک شرکت نیروگاهی هم داریم که مدیریت نیروگاه ها و تولید در آنها را بر عهده دارند اما یک ساز و کاری در وزارت نیرو در استانها، وجود دارد که هر سال یکی از این شرکتها مسئول انسجام بخشی بین شرکت ها انتخاب می شود؛ اگر بتوانیم این مدل گفت و گو را به استان ها تسری دهیم یعنی در استانها دستگاه مسئول انسجام بخشی ما بتواند با همکاران شما در یک ساز و کار حداقلی اما مستمر به هم احساس نیاز پیدا و با هم کار کنند و ما هم در ستاد این کار مشترک را تسهیل کنیم.
وی ادامه داد: قطعا" در نتیجه این گفتوگوها ماهی یک بار یا دو بار و یا فصلی یک بار برخی مشکلات اداری هم رفع خواهد شد.
اردکانیان گفت: مساله مهمتر این است که یک تبادل دانش هم صورت میگیرد. کسی که تاثیرپذیر نیست نمیتواند تاثیرگذار هم باشد. به همان نسبت تاثیرپذیری توانایی تاثیرگذاری را خواهیم داشت.
وی افزود: ما در وزارت نیرو نیازمند این هستیم که با کسانی که در جامعه بیش از ما سر و کار دارند ارتباط داشته باشیم و از این طریق با جامعه مصرف کننده در ارتباط نزدیکتری باشیم و از سوی دیگر اطلاعات و دانشی هم در بخش های فنی وجود دارد و فرصت های بی نظیری است.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: میتوانیم به شکل وسیع وارد عرصه انرژیهای تجدیدپذیر شویم و مدارس و موسسههای آموزش و پروش ما میتوانند به تجهیزات تولید این نوع انرژی مجهز شوند و یک مدل اقتصادی میتوان برای آنها طراحی کرد.
وی ادامه داد: این عرصهها، عرصههای مهمی است و اگر پایهگذار یک ارتباط سازمانی هدفمند و منظم بین دستگاه آب و انرژی کشور و آموزش و پرورش باشیم جزو باقیات و صالحات خواهد بود.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
چک الکترونیک راهکاری برای افزایش امنیت مبادلات
۳۰ هزار تن قهوه در ۷ ماهه امسال وارد کشور شد
شیوه تعیین فهرست سیگار تولید داخل با نشان خارجی اصلاح میشود
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذرماه اعلام شد
نتیجه بیست و نهمین مرحله حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذر ماه اعلام شد
فرآیندهای مالیاتستانی، سیستمی میشود
۵۶ تکلیف روی میز شورای ملی تامین مالی
۳۲۲ کیلومتر راه و راهآهن در ۱۰۰ روز به بهرهبرداری و احداث رسید
دریاچه ارومیه پربارانترین حوضههای درجه دو کشور
۱۰ صنعت بورسی با بیشترین اثرگذاری در آبان ماه
استانداردهای قوی، زمینهساز استفاده بهینه از فناوریهای نو
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادرات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
شاخص بورس رکوردشکنی میکند؟
کالاهای صادارات برگشتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد
اتمام مصوبه ترخیص درصدی کالاهای حوزه صنعت
پروژه قطار برقی تهران - مشهد از محل تهاتر نفت تامین میشود
کره شمالی محدودیت خرید فرآوردههای نفتی روسیه را نادیده گرفت
شرایط ابطال گارانتی خودرو اعلام شد
مصوبات جدید ستاد تسهیل برای تولیدکنندگان سیگار و تنباکو
لزوم رفع موانع چاهها برای افزایش تولید
جلوگیری از هدررفت ۳۰ میلیون فوتمکعب گاز در مناطق نفتخیز جنوب
۱۰ هزار دستگاه ماشین آلات فرسوده داریم
وزیر اقتصاد به عربستان سفر میکند
الزام استفاده از شناسه کالا برای ثبت سفارش های صنایع خودرو
نفت برنت در سال ۲۰۲۵ به میانگین ۷۳ دلار میرسد
تصمیم غول صنعت آلمان برای کاهش ساعت کاری و دستمزد
شناسه کالا برای ثبت سفارشهای ریلی و دریایی الزامی شد
فروش ۱۹۴ تن از محموله چای دبش در حراج حضوری